بسم الله الرحمن الرحیم🌸
❣اهل بیت ع رو خرج دنیا نکنیم!
☄ما هر وقت دچار مشکل میشیم سراغ اهل بیت ع میریم و جالبه که خیلیها عظمت اهل بیت ع رو به شفا دادن و کمک کردن مالی و... میشناسن و در کل اونها رو برای دنیای خودشون خرج میکنن،
☘در حالی که در روایات منفعت اهل بیت ع برای این دنیا نیست
👌یعنی نفعی که اهل بیت در این دنیا به ما میرسانند در مقابل آنچیزی که بعد از مرگ به ما میرسد چیزی نیست.
🌹امام صادق ع میفرمایند:
محبّت ما اهل بیت در هفت جا ثمر میبخشد:
⭕️ در نزد #خداوند
⭕️ و در وقت #مرگ
⭕️ و در قبر
⭕️ و در روز رستاخیز
⭕️ و در کنار حوض کوثر
⭕️ و در وقت میزان
⭕️ و در هنگام عبور از صراط
📚محاسن ج 1، کتاب الصَّفوة و النّور و الرّحمة، ص 152، حدیث 75
👈اگر دقت کنید در این روایت هیچ اشاره ای به دنیا نشده است...
.
🔴 عجله حضرت عزرائیل!!!
✍ مرحوم شیخ مرتضی زاهد، عالمی بسیار وارسته و اهل مراقبت و احتیاط بود.
ایشان حدود پنجاه سال پیش در تهران زندگی میکرد و اسوهای از پارسایی و زهد و اخلاق شمرده میشد.
رسم ایشان این بود که پس از نماز مغرب و عشا برای مردم مسئله شرعی میگفت. شبی در یک مسئله اشتباه کرد. وقتی به خانه آمده و رساله را دید، فهمید اشتباه گفته است.
همان شب راه افتاد در خانه ها را میزد و به مأمومین نماز میگفت مسئله را اشتباه گفته و درستش چیز دیگری است.
یکی گفت: آقا، چه عجله ای، فردا شب تصحیح میکردی! ایشان فرمودند: شما عجله نداری، شاید عزرائیل عجله داشته باشد و به فردا نرسد.
📚 کتاب از احتضار تا عالم قبر
🔴ملاقات حضرت ابراهیم(ع) با حضرتعزرائیل
✍ در روایتی آمده است: که حضرت عزرائیل علیه السلام بر ابراهیم خلیل الله علیه السلام ظاهر شد، حضرت ابراهیم (ع) وقتی حضرت عزرائیل را دید، حس کرد دیگر آخر کار است.
پرسید: آیا آمده ای دعوتم کنی خودم به اختیار خودم بیایم، یا دیگر کار تمام است و اختیاری نیست؟
گفت: نه، اختیار داری. حضرت ابراهیم (ع) فرمود: آیا دیده ای دوستی جـان دوستش را بـگـیـرد؟ حضرت عزرائیل ماند که چه کند و چه بگوید.
خداوند متعال فرمود: به ابراهیم بگو:
آیـا دوستی را دیده ای کـه از ملاقـات
دوستش ناراحت باشد؟! قطعا دوست
مشتاق دیدار دوست است.
بنابراین، هر چه ایمان و اعتقادات
ما محکم تر باشد، مرگ برایانسان
راحت تر و لذت بخش تر است.
چنان که خداوند در قرآن میفرماید:
يُثَبِّتُ اللهُ الذين آمنوا بالقولِ الثّابِتِ
فِی الحياةِ الدّنيا وفِی الآخرة،
خداوند کسانی را که ایمان آوردند،
بـه خاطـر گفتار و اعتقاد ثابتشان،
اسـتـوار می دارد؛ هم در این جهان،
و هم در سرای دیگر!
📚 کتاب از احتضار تا عالم قبر
.
༻🌸༺
🔷🔹ســــه دستـــه
شڪایت ڪننده در #قیامت 🔹🔷
🌷قال الصادق علیه السلام:
سه چیز نزد خدا شکایت می کنند:
۱)👈🏻 مسجد ویرانه ای که مردم در آن
نماز نمی گذارند؛
۲)👈🏻 قرآنی که برای زیبایی در منزل
گذاشته شده که گرد و خاک روی آن
نشسته است و کسی آن را نمی خواند.
۲
۳)👈🏻دانشمندی که درمیان مردم نادان
قرار دارد؛
─═🍃🌸🍃═─
📚خصال، ج۱ ،
.
....:
⭕️ علت افزایش #مرگ_های_ناگهانی
⬅️آزار پدر و مادر عامل کوتاهی عمر
امام صادق علیه السلام می فرماید:
«نعوذ بالله من الذنوب التی تعجل الفناء وتقرب الآجال و تخلی الدیار ،و هی قطیعة الرحم و العقوق و ترک البر»:
«پناه می برم به خدا از گناهانی که در نابودی شتاب می کنند و مرگ ها را نزدیک می سازد و خانه را بی خانمان می کنند و آنها عبارتند از :
⛔️قطع رحم ،
⛔️آزردن والدین
⛔️و دست کشیدن از احسان و نیکی»
.(اصول کافی ج4 ص184)
⬅️در حدیثی دیگر رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید:
«سه گناه است که در کیفر آن (در دنیا)شتاب شود و به روز قیامت نیفتد :
💥 نافرمانی و آزردن پدر و مادر ،
💥ستم بر مردم
💥و کفران احسان و نیکی(یعنی ترک احسان ونیکی)».
(امالی شیخ طوسی ج2 ص13)
⬅️اینها مهمترین گناهانی است که در کوتاهی عمر و مرگ های ناگهانی و بد نقش به سزایی دارد.
.
امیرالمومنین حضرت علی (ع) فرمود:
«روزی با فاطمه (س) محضر پیامبر خدا (ص) رسیدیم ٬ دیدیم حضرت به شدت گریه میکند. گفتم:پدر و مادرم به فدایت یا رسول الله! چرا گریه میکنی؟
فرمود:یا علی! آن شب که مرا به معراج بردند، گروهی از زنان امت خود را در عذاب سختی دیدم و از شدت عذابشان گریستم و اکنون گریه ام برای ایشان است. زنی را دیدم که از موی سر آویزان است و مغز سرش از شدت حرارت میجوشد. آن زن در دنیا موی سر خود را از نامحرم نمیپوشاند.
زنی را دیدم که دست و پایش را بسته اند و مارها و عقربها بر او مسلط هستند. آن زن در زندگی به وضو، طهارت لباس، نماز، غسل جنابت و حیض اهمیت نمیداد. زنی را دیدم که کر و کور و لال بود و در تابوتی از آتش قرار داشت که مغز سرش از سوراخهای بینی اش بیرون میآمد و بدنش از شدت جذام و برص قطعه قطعه شده بود، زنی است که از راه زنا بچه به دنیا میآورد و به شوهرش میگوید بچه تو است.
زنی را دیدم که گوشت بدنش را با قیچیهای آتشین ریز ریز میکنند، این زن د دنیا خود را در اختیار مردان اجنبی میگذاشت. زنی را دیدم که صورت و دستهایش در آتش میسوزد و امعا و احشای داخلی اش را میخورد، زنی است که در دنیا واسطه کارهای نامشروع و خلاف عفت و عصمت قرار میگرفت.
زنی را دیدم که سرش سر خوک و بدنش بدن الاغ بود و به هزاران نوع عذاب گرفتار بود؛ او در دنیا سخن چین و دروغگو بود. (بحارالانوار ٬ ج ۵ ٬ص
.
دعایى از جبرئيل عليه السلام هنگام افطار
✍رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم به امیرالمۆمنین علیه السلام فرمود:
اباالحسن ! ماه رمضان نزدیك شده است ؛ قبل از افطار دعا كن .جبرئیل پیش من آمد و گفت :
یا محمد! كسى كه در ماه #رمضان، با این دعا، قبل از #افطار، دعا كند، خداوند دعاى او را #مستجاب، نماز و روزه او را قبول و گناه او را بخشیده، #غم و #غصه او را از بین برده، #گرفتاری هایش را بر طرف كرده، #حاجات او را برآورده نموده، او را به مقصودش مي رساند و عمل او را با عمل پیامبران و صدیقین بالا برده و در #روز_قیامت چهره او درخشان تر از ماه شب چهارده خواهد بود.
گفتم : چه دعایى است ؟
#جبرئیل گفت:
«اللَّهمَّ ربَّ النُّورِ العَظیم، ورَبَّ الکُرسیِّ الرَّفیع، ورَبَّ البَحرِ المَسجور، ورَبَّ الشَّفعِ الکَبیر، والنُّور العَزیز، ورَبَّ التَّوراةِ والإنجیلِ والزَّبورِ، والفُرقانِ العَظیمِ.
أنت إلهٌ مَن فی السَّمواتِ وإلهُ مَن فی الأرض.ِ
لا إلهَ فِیهِما غَیرُکَ، وأنتَ جَبّارُ من فی السِّموات وجَبّار مَن فی الإرضِ لا جَبّار فیهِما غَیرُکَ،
أنت مَلِکُ مَن فی السَّموات، ومَلِکُ مَن فی الأرضِ، لا مَلِکَ فیهما غَیرُکَ،
أسألُکَ بِاسمِکَ الکَبیرِ، و نُور وَجهِکَ المُنیرِ، وبمُلکِکَ القَدیمِ
یا حَیُّ یا قَیِّومُ، یا حَیُّ یا قَیُّوم یا حَیُّ یا قَیّوم، أسألُکَ بِاسمِکَ الّذی أشرَقَ بِهِ کُلِّ شَیءٍ، وبِاسمِکَ الّذی أشرَقَت بِهِ السّمواتُ والأرضُ، وبِاسمِکَ الّذی صَلُحَ بِهِ الأوَّلونَ، وبِهِ یَصلُحُ الاخِرونَ.
یا حَیّاً قَبلَ کُلِّ حَیّ، ویا حَیّاً بَعدَ کُلِّ حَیّ، ویا حَیُّ لا إلهَ إلا أنت صَلِّ علی مُحَمّدٍ وآلِ مُحَمَّد، واغفِر لی ذُنُوبی، واجعَل لی مِن أمرِی یُسراً وفَرَجاً قَریباً، وثَبِّتنی علی دینِ مُحَمَّدً وآل محمد و وعلی هُدی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد، وعلی سُنَّهِ مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد، علیه وعلیهِم السَّلام
واجعَل عَملِی فی المَرفوعِ المُتَقَبِّلِ، وهَب لی کما وَهَبتَ لأولیائِکِ وأهلِ طاعَتِکَ، فانّی مُۆمِنٌ بِکَ، ومُتَوَکِّلٌ عَلیک، مُنیبٌ الیکَ، مَعَ مَصیری إلیکَ، وَتَجمَع لی ولأهلِی وَلوِلَدَی الخَیرَ کُلَّهُ، وتَصرِف عَنّی وَعَن وَلَدی وأهلِی الشَّرَّ کُلَّهُ.
أنتَ الحَنّانُ المَنّانُ بَدیعُ السّمواتِ والأرضِ، تُعطِی الخَیرَ مَن تَشاءُ، وتَصرِفُهُ عَمَّن تَشاءُ، فَامنُن علی بِرَحمَتِکَ یا أرحَمَ الرّاحِمِینَ»
📚المراقبات مرحوم آیت الله حاج میرزا جواد آقا ملكى تبریزى (ر ه)
اول نماز یا افطار؟
🌹🌹امام باقر عليه السلام :
در ماه رمضان ابتدا نماز بخوان، سپس افطار کن؛ مگر این که همراه عده ای بودی که منتظر افطار بودند. اگر قرار بود تو نیز با آنان افطار کنی، با ایشان مخالفت نکن و ابتدا افطار کن و در غیر این صورت ابتدا نماز بخوان.
راوی پرسید: چرا این کار را کنم و ابتدا نماز بخوانم؟! فرمودند: چون دو وظیفه برای تو پیش آمده است: افطار و نماز؛ پس با چیزی شروع کن که بر دیگری برتری دارد و آن نماز است.
سپس فرمودند: و تو روزه داری؛ پس اگر نمازت را با حالت روزه به جا آوری و روز را پایان دهی، برای من دوست داشتنی تر است.
📚 وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۱۵۰، ح ۲
💠 القاب حضرت خدیجه سلاماللهعلیها
✍با داشتن حضرت خديجه جايگاه ام المؤمنيني براي شيعه است، و قدر آن را شيعه بايد بداند. جای غصه فراوان دارد که اینقدر درباره حضرت خديجه کار نکرديم و حضرت خديجه (سلام الله عليها) را معرفی نکردیم که دیگران اسوههاي خود را بر سر تاريخ زدند. ما با داشتن حضرت و آن همه کرامت وفضیلت، چرا نبايد مصداق ام المؤمنين را ما ارائه کنيم؟ در همان زمان هم نسبت به حضرت خديجه حسادت مي کردند.
ايشان خانهای پشت مسعی (محل سعی بین صفا ومروه) داشت آنقدر بزرگ بود که اهل مکه آن زمان يکجا براي اطعام آنجا جمع می شدند. قبل از اينکه همسر رسول خدا بشود به ام الأيتام، مشهور بود خيلیها (از اشراف وغیره) اين لقب را برای او نمی پسندیدند... میگفت: نه، من همين لقب را میخواهم.
از ایشان يک جمله نقل نشده که اشارهای باشد به این که من اموالم را براي رشد اسلام دادم؛ خيلي مهم است، يک نفر اين همه اموال را اصلاً نبيند، فقط رسول خدا را ببیند. آن وقت چرا ما درباره شخصيت ايشان کار نمیکنيم؟ سزاوار است گروهی از خواهران حوزههای علمیه ممحض شوند در احياء چنین اسوهای. پژوهش کنند ببينند چقدر بزرگ است؟! بعد مستدل و مستند ارائه کنند ؛ حضرت زهرا خشنود میشوند، اميرالمؤمنين و رسول خدا خشنود میشوند.
📚حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
پیامهای دعا
1- توکل بر خدا
2- قرارگرفتن جزء رستگاران
3-قرارگرفتن جزء مقربان درگاه الهی
4- احسان خداوند به بندگان
پیام منتخب
انسان باايمان، بايد در امور گوناگون به خداوند توكل کند و معتقد باشد كه خدا خير او را میخواهد: «وَ عَلَی اللهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمؤمِنونَ؛ و مؤمنان بايد تنها بر خدا توكل كنند!» آلعمران، آيۀ ۱۲۲
اما از اين نكتۀ مهم نبايد غافل شد، توكل هنگامی معنا پيدا میكند كه ما وظيفه و عمل صحيح خويش را انجام داده باشيم و پس از آن توكل كنيم.
مردی در زمان رسول خدا(ص)، میخواست با توكل به خدا شترش را نبندد و آن را رها سازد؛ اما پيامبر به او فرمود: «ابتدا شترت را ببند و سپس توكل كن.»
ابن ابیالحدید، شرح نهجالبلاغه، ج ۱۱، ص ۲۰۱
نتیجۀ توكل بر خدا: «وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسْبَهُ؛ هركس بر خدا توكل و اعتماد كند، او برايش بس است.» طلاق، آيۀ ۳
.