قاسم سلیمانی (۲۰ اسفند ۱۳۳۵ – ۱۳ دی ۱۳۹۸) دومین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که در ۱۳ دی ۱۳۹۸، هنگام خروج از فرودگاه بینالمللی بغداد در طی عملیات آذرخش کبود به دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت ایالات متحده، مورد حمله موشک پهپاد نظامی ارتش ایالات متحده قرار گرفت و کشته شد. از جمله پیامدهای مرگ وی حمله به پایگاه هوایی عین الاسد و سرنگونی پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی بینالمللی اوکراین توسط نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. که عملیات شهید سلیمانی یا «انتقام سخت» نامیده شدهاست.
سردار
قاسم سلیمانی
سلیمانی در سال ۱۳۹۷ پس از دریافت نشان ذوالفقار
زاده
۲۰ اسفند ۱۳۳۵
قنات ملک، استان کرمان، ایران
درگذشته
۱۳ دی ۱۳۹۸ (۶۲ سال)
بغداد، عراق
مدفن
گلزار شهدای کرمان، کرمان، ایران
وفاداری
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
شاخه نظامی
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
سالهای خدمت
۱۳۵۸–۱۳۹۸
درجه
سرلشکر پاسدار
یگان
نیروی زمینی
نیروی قدس
فرماندهی
لشکر ۴۱ ثارالله
نیروی قدس
جنگها و عملیاتها
جنگ ایران و عراق (جانباز)
شورش حزب دموکرات کردستان
مقابله با گروهها و قاچاقچیان مسلح در مرزهای شرقی و کویرلوت
جنگ در افغانستان
جنگ ۲۰۰۶ اسرائیل و لبنان
جنگ عراق
جنگ داخلی سوریه
جنگ داخلی در عراق
بحران خلیج فارس †
نشانها
فهرست کامل
سلیمانی طی جنگ ایران و عراق از فرماندهان عملیاتهای والفجر هشت، کربلای چهار و کربلای پنج بود و چندین بار مجروح شد و پس از آن تا سال ۱۳۷۶، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله کرمان بود. او از سال ۱۳۷۶ تا زمان مرگ به عنوان فرمانده در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت میکرد. سپس، در مقام فرمانده نیروی قدس سپاه نقش مهمی در تقویت قدرت نظامی حزبالله لبنان و گروههای مسلح فلسطینی، جنگ افغانستان، تشکیل گروههای شبهنظامی در عراق پس از سرنگونی صدام حسین، سرکوب اعتراضات مردم سوریه و تغییر روند جنگ داخلی سوریه به نفع بشار اسد، همچنین مقابله با داعش در عراق و سوریه داشتهاست. سلیمانی به خودش لقب «سرباز صفر ولایت» داده بود و به عقیده بسیاری، هم در گفتار و هم در عمل نشان داده بود که کاملاً از سید علی خامنهای و سیاستهای کلان جمهوری اسلامی ایران پیروی میکند.
سلیمانی تا پیش از حضور آشکار در جنگ علیه داعش در عراق، معمولاً در انظار عمومی ظاهر نمیشد؛ ولی حکومت ایران از زمان حضور او در عراق با انتشار تصاویر متعددش با نیروهای عراقی، شروع به شناساندن چهرهٔ وی کرد. جایگاه سلیمانی بهتدریج به عنوان یکی از محبوبترین شخصیتهای نظام جمهوری اسلامی نزد برخی از مردم ایران اوج گرفت. این در حالی است که برخی از ایرانیان وی را یک «قاتل» میدانند و چندی پس از درگذشت او تصاویر و بنرهای او را پاره کردند یا به آتش کشیدند. گروهی از ایرانیان هم او را یک مهرهٔ مهم در ماشین سرکوب میدانند.سلیمانی به خاطر مشارکت در سرکوب مخالفان بشار اسد از سوی اتحادیه اروپا و به خاطر برنامه اتمی ایران از سوی سازمان ملل تحریم شدهبود و دولت آمریکا هم از سال ۲۰۰۵ وی را به عنوان یک تروریست میشناخت.
ساعاتی پس از انتشار خبر مرگ قاسم سلیمانی، گروهی از شهروندان عراقی در خیابانهای بغداد و اپوزیسیون سوریه در ادلب به شادمانی و پخش شیرینی پرداختند. پس از درگذشت سلیمانی، گروهی از مردم ایران، هندوستان، پاکستان، گروههای اسلامی مالزی،فلسطین،ترکیه، حوثیهای یمن، شیعیان کشمیر،طرفداران حزبالله در لبنان،طرفداران اسد در سوریه و مردم عراق تظاهراتی در محکومیت این اقدام آمریکا و همدردی با سلیمانی برگزار کردند. اجساد قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و سایر مقتولان عملیات آذرخش کبود در بغداد، کاظمین، کربلا و نجف تشییع شد و هزاران نفر از مردم عراق در این مراسم حضور یافتند. سپس اجساد به ایران منتقل شدند و به ترتیب در شهرهای اهواز، مشهد، تهران، قم و کرمان با حضور گسترده مردم تشییع شد، به طوری که در مراسم تشییع در تهران، جمعیت چند میلیونی از مردم گرد آمدند و برخی رسانهها آن را شلوغترین مراسم تشییع جنازه در ایران پس از تشییع سید روحالله خمینی دانستند. سلیمانی در رسانههای بینالمللی، به عنوان «فرماندهٔ سایه» توصیف میشد. این رسانهها از او به عنوان شخصیتی تأثیرگذار در شکلگیری جبهه نبرد علیه داعش و شکست آن یاد میکنند تاحدی که مرگ او را اشتباه ترامپ و خبر خوبی برای جهادیها میدانند، هرچند برخی نقش وی در فروپاشی داعش را بی اساس میدانند.
🎼!“•••
.
•
دَرسِینِہیِبِیـمٰاروَتَـنِخَستِہۍِبِـۍجٰـان؛
دوراَزتـووَگَـرمٰاۍِحَـریمَت،نَفَسِـۍنِیـست!
#اَلسَّـلآمعلَیڪیابَقیـةَاللّٰـھ..🖐🏻!'
❣بر چهره دلربای مهدی صلوات❣
♥️•╣ @Banoyi_dameshgh╠•♥️
#حیدࢪیوݩ
سلام بزرگواران
تا پارت ها به دستتون برسه ۵ تا صلوات برای سلامتی آقات امام زمان بفرست 😉
@Banoyi_dameshgh