🔸علت کاهش انگیزههای دینی
✍ یکی از چیزهایی که موجب دوری برخی مردم از دین و دیانت شده است، بهویژه کسانی که تجربه آشنایی با دین و فضاهای دینی را نداشتهاند این است که آنها جهان دینی را باواسطه شناختهاند و ارتباط آنها با دین بهواسطه دیدن روحانیت و انسانهای مذهبی بوده است...
✍ متأسفم که باید بگویم حتی امر به معروفها و نهی از منکرهای برخی مذهبیها رویکردی ناآگاهانه و در تضاد با دین دارد، #کافی است این را بدانیم که...
✍ علی کردانی
🔗متن کامل 👈 خبرگزاری رسمی حوزه
#دینداری
#دینی
https://eitaa.com/joinchat/2705195117Cd4879425c9
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
عید است و دلم خانۀ ویرانه بیا
این خانه تکاندیم ز بیگانه بیا
یک ماه تمام میهمانت بودیم
یک روز به مهمانی این خانه بیا
#قیصر_امینپور
#شعر
#فطر
https://eitaa.com/joinchat/2705195117Cd4879425c9
به سوی حسین پرواز میکنم و به عشق او پر میکشم.
گمان نمیکردم پرهای بستهام با این همه خستگی باز شود و شهر را به مقصد نجف ترک کند
ای کاش بعد از این اوج بیشتری بگیرم و از «آسمان زمینی» به «زمین آسمانی» برسم.
✍ علی کردانی
#به_سوی_حسین_علیه_السلام
#حدیث_نفس
#زیارت
https://eitaa.com/joinchat/2705195117Cd4879425c9
🔸پروردگارا «شرمندهام»
تو همان خدایی هستی که مرا با «محمد و آل محمد» آشنا کردی؛ از بلا و بیماری نجاتم دادی و امشب مرا مهمان «حسین» کردی.
لایق نبودم، اما تو لایق احسان و رحمتی؛ راستی یک چیز؛ «شرمندهام».
✍️ علی کردانی
#مناجات
#زیارت
https://eitaa.com/joinchat/2705195117Cd4879425c9
🔸یک کلمه، در برابر تبعیض
هرگاه که با دقت و بیهیچ جانبداری به دستورها و توصیههای اسلام بنگریم، درمییابیم که دین اسلام یک دین عاقل و کامل است؛ چرا که از هر طرف که به دستورات آن نگاهی بیندازیم، اگر دل و گوشمان تغییریافته و تحریفیافته نباشد خواهیم یافت که اسلام به نیازهای انسان نگاهی واقعبینانه و حرکتدهنده دارد.
دستورات اسلام حرکتدهنده است نه متوقفکننده؛ اما اسلام در عصر غیبت مظلومتر از همیشه است و از «مدافع مقتدر» و «لسان برهان» خود که ولیعصر(عج) باشد محروم مانده است، به همین دلیل به دستورها و نگاه اسلام میتازند و نتیجهها و فلسفههای احکام و عقاید را وارونهسازی میکنند.
برای مثال، اسلام صد در صد موافق ازدواج و تشکیل خانواده است و برای آن ثواب قرار داده است، تا آنجا که ضامن رزق همسر و فرزندان شده است. یا اینکه اسلام نگاهی ویژه به ایتام، فقرا و رسیدگی به آنها دارد و برای کار و تلاش احترامی ویژه قائل است.
در منطق اسلام «رنگها» و «نژادها» اولویت نداشته، بلکه اولویت با کردار و رفتار است، عقل هم درک میکند که رنگ، نژاد و کشور، هیچگاه به کسی حق عزت و جلالت نمیدهد، اما درستعملی و پاکعملیای که دربردارنده و پوششدهنده دستورات الهی باشد را ملاک برتری افراد و نزدیکی آنها قرار میدهد، که در ادبیات اسلامی از آن به تقوا تعبیر میشود.
در همین رابطه روایتی بسیار زیبا در «کافی شریف» که نشاندهنده یکی از منطقهای اسلامی است به تصویر کشیده شده است؛
«مردی از اهل بلخ میگوید: در سفر حضرت رضا(ع) به خراسان، همراه ايشان بودم.
روزی دستور دادند سفرهای پهن کنند و همه غلامان خود را از سياه گرفته تا ديگران، بر سفره گرد آوردند.
عرض كردم: قربانت گردم! كاش، سفره ايشان را جدا میكرديد!
امام(ع) فرمودند: «دست بردار! خداوند تبارک و تعالی يكی است و پدر هم يكی و مادر هم يكی است و پاداش بر اساس اعمال است؛
مَهْ إِنَّ الرَّبَّ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى وَاحِدٌ وَ الْأُمَّ وَاحِدَةٌ وَ الْأَبَ وَاحِدٌ وَ الْجَزَاءَ بِالْأَعْمَالِ»
در این روایت امام رضا(ع) به صراحت تمام با استفاده از کلمه عربی «مَهْ» در برابر تبعیض میایستند و رویکرد ایشان در اصل یکی از منطقهای اسلام را یادآوری و به اجرا میگذارد؛ «مَهْ» در زبان عربی اسم فعل و به معنی «باز ایست» یا اینکه ترجمه سلیس آن همان «دست بردار» است.
امام(ع) بدون هیچ تعارف و ملاحظهای میفرمایند؛ از این تبعیض و تفکیک «دست بردار» و آن را «رها کن» و اینگونه دستور خداوند را عملی و اجرایی میکنند.
منطق اسلام منطق رنگها و مرزها نیست، بلکه منطق منش و کردار است؛ اسلام پاداش را بر اساس اعمال میسنجد؛ هرگاه که رفتار آدمی در ترازوی تقوا سنگینتر باشد، خداوند او را عزیزتر مینگرد و به او اجر و پاداش میدهد.
✍ علی کردانی
#دینی
#فرهنگ_اسلام
https://eitaa.com/joinchat/2705195117Cd4879425c9
✍ در این کانال یادداشت و کوتاهنوشت تربیتی، سیاسی، ادبی و فرهنگی میخوانید.
+ بهعلاوه #نکات_نویسندگی
🌹 ✍ 🌹 ✍ 🌹 ✍ 🌹 ✍
.
🔴 وقتی هوای جمعیت خودمون رو نداشته باشیم...
💠 منبع: #پویانویسی
https://eitaa.com/joinchat/2705195117Cd4879425c9
🗒 یادداشتخوانی #نویسندگان با حضور و مشاوره «استاد جواد محدثی» در سالن جلسات معاونت هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
#پینوشت
بنده در عکس نیستم و آخر مجلس نشستم
شهدا رو از آخر مجلس میچینن 😊
#یادداشت_خوانی
#نویسندگان
https://eitaa.com/joinchat/2705195117Cd4879425c9
🔸از فردا بهترم!
✍ احمدیاسر وافی
دیروز در جمع چند جوان صحبت از افزایش سرسامآور قیمت اجاره خانه و پول پیش شد؛ یکی از آنان گفت؛ حاج آقا، شما در این شرایط هم به جوانان توصیه میکنید ازدواج کنند؟ گفتم؛ یک وقتی هست که کسی میخواد قید ازدواج را تا آخر عمر بزنه، ولی کسی که قصد ازدواج داره باید به همان حرف قدیمیها عمل کنه که میگفتند: «کار امروز به فردا مَفِکَن».
مگر قراره شرایط فردا بهتر از امروز باشه؟!؟
به عنوان مثال پنج سال پیش هم جوانان برای عدم اقدام به ازدواج، همین بهانه شرایط بدِ اقتصادی و درآمد و اجاره خانه را میآوردند؛ در حالی که هر کس چهار پنج سال پیش دل به دریا زد و ازدواج کرد، حالا خوشحاله، چون شرایط حالا پنج برابرِ پنج سال پیش دشوارتر شده است.
کافی است فقط قیمت جهیزیه در پنج سال پیش را با حالا مقایسه کنید
گفت؛ حاج آقا، اینها همش حرفه، بالاخره یک جوان که امروز ازدواج کنه باید با همسرش زیر یک سقف بروند، به نظرتون با این پول پیشها و اجاره خانهها میشه زیر یک سقف رفت؟!؟
گفتم؛ یک چادر مسافرتی بخرند و کنار رودخانه نصب کنند و زندگیشان را با حداقل وسایل مورد نیازِ یک زندگیِ اولیه شروع کنند
گفت؛ حاج آقا، حرفهایی میزنیدا.
گفتم حرف خاصی نزدم. اگر ده سال پیش کسی به شما میگفت بیا روی پشت بام منزل ما یک چادر بزن و زندگی کن و فلان مقدار اجاره بده، بهش نمیخندیدی؟ گفت؛ بله. گفتم؛ پس با خبر باش که الان در تهران پشت بامها را به متقاضیان اجاره میدهند! بعید ندون با این فرمونی که ماشین اقتصاد داره میرونه، که ده سال دیگه همین زندگی در چادر مسافرتی کاری رایج گردد و قیمت هر چادر مسافرتی به صد ملیون تومان برسد و اجاره مکان استقرارِ چادر در حاشیه شهرها متری پنج ملیون تومان شود. خنده روی لبهایش خشکید و به فکر فرو رفت.
یادم افتاد که روزنامه گلآقا در دهه هفتاد کاریکاتوری کشیده بود که حبیبی معاون اول داشت از شاغلام میپرسید: حالت چطوره؟ و او جواب میداد: از فردا بهترم!
#ازدواج
#اجتماعی
#آینده_جوانان
https://eitaa.com/joinchat/2705195117Cd4879425c9