🌹حرکت امام حسین علیه السلام از مدینه به مکه معظمه
♦️در این شب ، سنه 60، جناب سید الشهداء از بیم مخالفان از مدینه حرکت کرد به جانب مکه معظمه و روایت شده که چون امام حسین اراده خروج از مدینه فرمود: مخدرات و زنهاى بنى عبدالمطلب از عزمیت آن حضرت آگهى یافتند پس بخدمت آن حضرت شتافتند و صدا را بنوحه وزارى بلند کردند تا آنکه آن حضرت در میان ایشان عبور فرمود وایشان را قسم داد که صداهاى خود را از گریه و نوحه ساکت کنید و صبر پیش آورید.
♦️آن محنت زدگان جگر سوخته ، گفتند که پس نوحه و زارى را براى چه روز بگذاریم ، بخدا سوگند که این زمان نزد ما مانند روزی است که حضرت رسول از دنیا رفت و مثل روزی است که امیرالمؤ منین و فاطمه و رقیه و زینب و ام کلثوم دختران پیغمبر از دنیا رفتند، خدا جان ما را فداى تو گرداند، اى محبوب قلوب مؤ منان ! واى یادگار بزرگواران پس یکى از عمه هاى آن حضرت آمد در حالیکه میگریست و گفت گواهى میدهم اى حسین که در این وقت شنیدم که جنیان بر تو نوحه میگردند و میگفتند:
و ان قتیل الطف من آل هاشم
اذل رقابا من قریش فذلت
حبیب رسول الله لم یک فاحشا
أبانت مصیبتک الأئوف و جلت"1"
♦️و موافق روایت راوندى دو دیگران ،ام سلمه زوجه طاهره حضرت رسالت در وقت خروج آن حضرت بنزد آن جناب آمد و عرض کرد اى فرزند گرامى مرا اندوهناک مگردان به بیرون رفتن به سوى عراق ، زیرا که من شنیدم از جد بزرگوار تو که میفرمود که فرزند دلنبد من حسین در زمین عراق کشته خواهد شد در زمینى که آن راکربلا گویند."2" حضرت فرمود که اى مادر بخدا سوگند که من نیز این مطلب را میدانم و من لامحاله باید کشته شوم و مرا از رفتن چاره نیست و به فرموده خدا عمل مى نمایم بخدا قسم که من میدانم درچه روزى کشته خواهم شد و مى شناسم کشنده خود را و مى دانم آن بقعه را که درآن مدفون خواهم شد و مى شناسم آنانرا که با من کشته میشوند از اهل بیت و خویشان و شیعیان خودم و اگر خواهى ای مادر بتو بنمایم جائى را که در آن کشته و مدفون خواهم گردید، پس آن حضرت به جانب کربلا بدست مبارک اشاره فرمود و به اعجاز آن حضرت زمینها پست شد و زمین کربلا نمودار گشت وام سلمه محل شهادت آن حضرت را و مضجع و مدفن او را و لشکرگاه او را بدید و هاى هاى بگریست ، پس حضرت فرمود که ای مادر خداوند مقدر فرموده و خواسته مرا ببیند که من به جور وستم شهید گردم و اهل بیت و زنان مرا و جماعت م
♦️را متفرق و پراکنده دیدار کند و اطفال مرا مذبوح و مظلوم و اسیر و در غل و زنجیر نظاره فرماید در حالتى که ایشان استغاثه کنند وهیچ ناصرى و معینى نیابند، پس فرمود ای مادر قسم به خدا که من چنین کشته خواهم شد اگر چه بسوى عراق نیز نروم مرا خواهند کشت ، آنگاه ام سمله گفت که در نزد من تربتى است که رسول خدا(ص) مرا داده است واینک در شیشه اى آن را ضبط کرده ام ، پس امام حسین دست فراز کرد و کفى از خلاک کربلا برگفت و به ام سلمه داد و فرمود ای مادر این خاک را با تربتى که جدم بتو داده ضبط کن در هنگامیکه این هر دو خاک خون شوند، بدانکه مرا درکربلا شهید کرده اند.
"1-بحار الانوار،ج5،ص88.
2-همان،ص89"
https://eitaa.com/Yarabazahra
🌹با رمز یا زهرا (س)
🔴والفجر 8 ، غیرممکنی که ممکن شد
♦️20 بهمن 1364 رزمندگان اسلام با گذر از رودخانه خروشان اروند ناممکنی را ممکن کردند که تعجب دنیا را برانگیخت.
♦️ عملیات «والفجر 8»از بسیاری جهات با سایر عملیاتها تفاوتهای بارزی داشت، چون انجام آن بر روی کاغذ و به نظر قریب به اتفاق فرماندهان جنگ در جهان غیرممکن به نظر میرسید.
♦️عبور از رودخانه،همواره یکی از مشکلات ارتشهای جهان است اما نیروهای عمل کننده در این عملیات با عبور از رودخانه اروند که به رودخانه وحشی مشهور است، تعجب دنیا را برانگیختند.
♦️با فتح خرمشهر، دشمن در صحنه رویارویی با رزمندگان ایران، به لاک دفاعی فرو رفت. پیروزیهایی که پس از آن به دست آمد، برتری قدرت ایران را در جبهههای جنوب آشکار کرد. این روند تا سال ۱۳۶۴، یعنی شروع حمله ایران به شبه جزیره «فاو» ادامه داشت.
♦️این کار با حساسیت و وسواس زیاد، از سوی فرماندهان دنبال میشد. سعی بر آن بود که دشمن به هیچوجه متوجه کوچکترین حرکتی در منطقه نشود زیرا این قطعه از جبهه، برای عراق اهمیت ویژهای داشت. فاو، زمینی است محصور در میان رودخانه اروند، خلیج فارس و خور عبدالله، که از سمت خشکی به بصره منتهی میشود.
♦️اهداف عملیات:
*قطع ید دشمن بعثی از دریا و تامین امنیت راههای دریایی خلیجفارس
*دور نمودن آتش دشمن از شهرهای مرزی جمهوری اسلامی ایران،
*تسخیر پایگاههای موشکی و تاسیسات مخابراتی رژیم بعثی بغداد،
*قطع شریان صدور نفت از طریق اسکلههای الامیه و الوکر،
*وارد کردن ضربه اقتصادی و نظامی بر دشمن
*شکست رویای پوچ ضربهناپذیری دشمن با نمایش قدرت و توان رزمی ظفرمندان لشکر اسلام
♦️طرح عملیات:
در طرح ریزی مانور عملیات «والفجر 8» دو عامل بسیار موثر بودند:
1- تجارب عملیات بدر در جزایر مجنون
2- پیچیدگی های خاص این عملیات.
♦️محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران در جمع فرماندهان در این باره گفت: در عملیات «والفجر 8» باید کل تجارب جنگ به کار گرفته شود. «جنگ شهری، جنگ در دشت، جنگ در آب».
♦️شرح عملیات با رمز یا زهرا(س)
در ساعت 22و 10 دقیقه روز بیستم بهمن ماه 1364 محسن رضایی فرمانده کل سپاه با قرائت رمز عملیات دستور حمله را صادر کرد.
بسم الله الرحمن الرحیم،لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم،و قاتلوهم حتی لا تکون فتنه
«یا فاطمه الزهرا، یا فاطمه الزهرا، یا فاطمه الزهرا»
در ادامه عملیات نیروهای خودی پس از درک موقعیت و نحوه گزارش قوای لشکر گارد جمهوری عراق، حمله شبانه ای را از سه محور طراحی کرده اند.
♦️بر اساس این طرح، رزمندگان اسلام در تاریکی شب، هنگامی که نیروهای لشکر گارد در حال استراحت بودند آرایش مناسبی گرفتند و با غافلگیری به دشمن یورش بردند و به طور همه جانبه لشکر گارد را هدف تهاجم قرار دادند.
♦️درعملیات والفجر هشت، نزدیک به 800 کیلومتر مربع از خاک عراق آزاد و تلفات و خسارات سنگینی بر دشمن وارد شد.
♦️در جریان عملیات «والفجر 8» (فاو) همچنین بیش از 50 فروند هواپیما و چرخبال، صدها دستگاه تانک، نفر بر و خودرو نظامی، توپ صحرایی، توپ ضدهوایی و ناوچه موشک انداز منهدم شد و دهها دستگاه تانک و نفربر، 180 دستگاه خودرو، 20 عراده توپ صحرایی، 120 عراده توپ ضدهوایی، 3 دستگاه رادار موشک و 34 دستگاه مهندسی از میان تجهیزات ارتش عراق به غنیمت قوای ایران درآمد.
https://eitaa.com/Yarabazahra
🌹۲۸ رجب سال ۶۰ ه.ق روزی است که امام حسین (ع) از مدینه به سمت مکه حرکت کردند. در این سفر همراه ایشان عقیله بنیهاشم زینب کبرى، برادرشان حضرت ابوالفضل العباس (ع)، ام کلثوم (س)، على اکبر (ع) و دیگر اهل بیت (ع) بودند. خواهران حضرت سید الشهدا (س)، با عقیله بنیهاشم و ام کلثوم (ع) ۱۳ نفر بودند.
♦️بانوان دیگر از منسوبین حضرت، ام کلثوم صغرى دختر زینب کبرى (س) که با شوهرش به کربلا آمد و دیگرى خواهر امیرالمؤمنین (ع) جمانه دختر ابوطالب (ع). ۱۶ نفر از اولاد دختر و پسر امام مجتبى (ع) و خانواده مسلم بن عقیل (ع) و دیگر اصحاب و بستگان حضرت نیز همراه بودند.
📚ارشاد: ج ۲ ص ۳۴.
📚اعلام الورى: ج ۱ ص ۴۳۵.
📚بحارالانوار: ج ۴۴ ص ۳۲۹.
📚فیض العلام: ص ۳۲۹.
📚از کتاب مدینه تا مدینه: ص ۷۷ تا ۹۰.
📚براى اطلاع بیشتر به کتابهاى «بیت الاحزان» عبدالخالق بن عبدالرحیم یزدى، قمقام زخار، معالى السبطین، ابومخنف، ریاش القدس، بحار الانوار، تاریخ اصم کوفى مراجه شود.
https://eitaa.com/Yarabazahra
▪️سید مهدی طباطباییپور استاد نهجالبلاغه پس از تحمل یک دوره نقاهت شدید در اصفهان دعوت حق را لبیک گفت.
♦️مراسم ختم مرحوم طباطباییپور هم اکنون در حسینیه رضوی خیابان کمال برگزار خواهد شد.
♦️وی از پیشگامان انقلاب شکوهمند اسلامی، نیروهای فعال از ابتدای نهضت حضرت امام خمینی (ره) و از معدود فعالان جدّی مستمر، مداوم، ثابت و با اخلاص بود و از ابتدا تا انتها در مسیر مستقیم ولایت و رهبری قرار داشت و در دوران دفاع مقدس در جبهه و پشت جبهه خدمات بسیار ارزندهای را از خویش بجای گذاشت.
♦️مرحوم طباطباییپور علاوه بر خدمات انقلابی، منشا آثار ارزشمند و جاودانی در عرصههای مختلف علمی، تدریس و تفسیر نهجالبلاغه، مدیریتی، محرومیتزدایی، مسجدسازی، بهداشتی درمانی و ... در عرصههای ملی و حتی فراملی بود.
♦️ساخت ۱۰۰۱ مسجد روستایی، ساخت بیش از ۳۰۰ واحد مسکونی برای زوجهای جوان بی بضاعت و ساخت بیمارستان و پژوهشکده پیوند اعضای کوثر از خدمات آن مرحوم استhttps://eitaa.com/Yarabazahra
11.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌🌸رونمایی از اثر جدید ابوذر روحی با عنوان «فرمانده مهدی» در مسجد مقدس جمکران.