✅ حقوق پدر و مادر در حیات و ممات آنان باید محفوظ باشد تا مایه برکت عمر انسان و نجات دنیا و آخرت شود.
🔸 در آیه آیه ۲۳ سوره اسراء «وَقَضَى رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُلْ لَهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُلْ لَهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا»،
خداوند بلافاصله بعد از دستور پرستش الهی، حق پدر و مادر را بیان کرده
آیت الله مکارم شیرازی در برنامه چشمه معرفت:
🔸جوانان عزیز، اگر می خواهید در زندگی خوشبخت باشید، درهای سعادت به روی شما باز شود، دارای طول عمر باشید و در هر کاری وارد می شوید موفق باشید، سعی کنید پدر و مادر را از خودتان راضی کنید.
🔸رضایت پدر و مادر، تأثیر ویژه ای در طول عمر، موفقیت، پیروزی و پیشرفت در همه زمینه ها دارد.
🔸بعضی ها از گوشه و کنار زیاد ضربه می خورند و هر کجا می روند با درهای بسته مواجه می شوند؛ یک دعای والدین در حق فرزند، ممکن است گره های زیادی را بگشاید و درهای بسته را باز کند.
🔸تصور بعضی از احترام به والدین این است که آنان را نباید اذیت و آزار کرد، اما به روایات اسلامی که توجه می کنیم، متوجه جزئیات ویژه ای در این زمینه می شویم.
🔸شخصی خدمت نبی مکرم اسلام آمد و عرض کرد: یا رسول الله، پدرم خانه ای به من بخشیده اما حالا می خواهد از من بازپس بگیرد؛ پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرمود: پدر شما کار بسیار بدی کرده، وقتی خانه را بخشیده و تحویل داده، حق نداشته بازپس بگیرد ولی شما مراقب باش مبادا فریادی سر او بزنی؛ اگر او فریاد زد، شما آهسته صحبت کن و صدای خود را بالاتر از او نبر؛ پدرت در حق تو ظلم کرده اما وظیفه تو این نیست که داد و فریاد کنی تا از این طریق اهانتی به او شود.
🔸در این حدیث بر لزوم «بالا نرفتن صدا به روی والدین»، «نگاه خیره و غضب آلود نکردن»، «دست به روی والدین بلند نکردن» و «جلوتر از والدین راه نرفتن» تأکید شده است که نشان می دهد اسلام چه احترامی برای جایگاه پدر و مادر قائل شده است.
🔸افراد تا زمانی که می توانند، نباید پدر و مادر را از خانه بیرون کرده و به خانه سالمندان بفرستند، چراکه قرآن مجید می گوید در موقعی که پدران و مادران به سن بزررگسالی رسیدند و مشکلاتی دارند، کمترین کلمه ای که والدین را ناراحت می کند، نباید بگویید.
🔸امام باقر (علیه السلام) می فرماید: « گاهی فرد در زمان حيات پدر و مادر خود نسبت به آنان نيكوكار است، اما وقتى میميرند، نه بدهى آنان را میپردازد و نه برای آنان طلب آمرزش میكند، در اين صورت خداوند او را عاق و نافرمان قلمداد میكند؛ گاهی هم فرد در زمان حيات پدر و مادرِ خود، ناخلف و نافرمان است و به آنان نيكى نمیكند، اما وقتى والدین از دنیا رفتند، بدهىهاى آنان را میپردازد و براى ايشان آمرزش میطلبد. لذا خداوند، او را نيكوكار مینويسد».
🔸حقوق پدر و مادر در حیات و ممات(زمان نبودن در دنیا) آنان باید محفوظ باشد تا مایه برکت عمر انسان و نجات دنیا و آخرت شود.
🌷 @dini12
🌷 ختم صلوات به نیت تعجیل در ظهور و رسیدن به توفیق یاری و اطاعت کامل از امام زمان و عاقبت به خیر شدنمان به نحو احسن و همنشین شدن با محمد و آل محمد(صلی الله علیه و آله) در جهان آخرت ان شاء الله
⚡️ (از آنجا که در ماه رمضان فرستادن صلوات توصیه شده و شب و روز جمعه هم بسیار تاکید شده از دست ندید)
در ضمن جمعه ۲۳ رمضان هفته آینده میباشد که در روایات اشاره شده به صیحه(ندای آسمانی) که نشانه حتمی ظهور است
ان شاء الله که این نشانه حتمی ظهور هفته آینده اتفاق بیفتد.
یکی از بسته های زیر را انتخاب کنید و مطابق تعداد آن صلوات بفرستید
۱۰۰ مرتبه صلوات
۳۱۳ صلوات
۵۰۰ صلوات
۱۰۰۰ صلوات
۷۰۰۰ صلوات
۱۴۰۰۰ صلوات
🌷 @dini12
✨دعا برای تعجیل در فرج
إِلَهِي عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجا عَاجِلا قَرِيبا كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَانِ يَا مَوْلانَا يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ
۳ مرتبه دعای زیر را بخوانیم
✨ اللهم عَجِّلْ لِوَلِيِّكَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِيَةَ وَ النَّصْر
و اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ الذَّابِّينَ عَنْهُ وَ الْمُسَارِعِينَ إِلَيْهِ فِي قَضَاءِ حَوَائِجِهِ وَ الْمُحَامِينَ عَنْهُ وَ السَّابِقِينَ إِلَى إِرَادَتِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْه به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه و آله)
🌷 @dini12
✅ راهکار تربیت صحیح فرزند و حقوق فرزندان بر پدر و مادر
🔸پدر و مادر باید خودشان را اصلاح کنند؛ فرزند به رفتار و کردار والدین چشم می دوزد و عکس برداری می کند و تمام حرکات آنان، در حافظه فرزند نقش می بندد؛ وقتی فرزند بزرگ شد، بدون اینکه خودش هم توجه داشته باشد، آن حرکات را تکرار می کند.
آیت الله مکارم شیرازی در برنامه چشمه معرفت:
🔸قرآن در آیه ۵۸ سوره اعراف «وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَالَّذِي خَبُثَ لَا يَخْرُجُ إِلَّا نَكِدًا كَذَلِكَ نُصَرِّفُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ»،می فرماید که از سرزمین پاکیزه، گیاهان و درختان مفید می روید و از سرزمین شورهزار و آلوده، چیزی جز گیاهان بی ارزش و کم، نمی روید.
🔸نخستین گام در تربیت فرزندان باید از خود پدران و مادران شروع شود.
پدران و مادران اگر می خواهید فرزندان شما سالم باشند، از خودتان شروع کنید؛ فرزند باید احترام، صداقت، امانت، محبت و وفاداری را از خانه و خانواده یاد بگیرد.
🔸والدین، فرزندان خود را همراه خود به مسجد ببرند؛ بعضی ها می گویند بچه ها را به مسجد نیاورید چراکه شلوغ می کنند؛ ابداً این منطق درست نیست؛ کودکان را از همان دوران کودکی به مسجد و برنامه های قرآنی و مفید ببرید.
🔸در راهپیمایی ها مشاهده می کنم، پدر و مادری، فرزند خود را آورده اند و پرچم کوچکی هم دست او داده اند؛ این کودک از همین سن پایین، درس انقلاب را یاد می گیرد و در ذهنش نقش می بندد.
🔸اگر در دوران کودکی، توجه لازم نباشد، در دوران بالاتر نمی توان کاری کرد.
🔸تأثیر آموزش عملی بیشتر است
بنده بارها مشاهده کردم در بعضی خانواده ها که پدر و مادر نماز اول وقت می خوانند، کودکان سه چهارساله نیز رو به قبله یا پشت به قبله سجده می کنند.
🔸بیان هشت حقوق فرزندان در روایات
حضرت علی(ع) می فرماید «حق فرزند بر پدر این است که او را نام نیک بگذارد، خوب ادب و تربیت کند و تعلیمات قرآن را بیاموزد».
🔸بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال، بیشترین نام هایی که خانواده ها می گذارند، اسامی مقدس ائمه معصومین(علیهم السلام) است و خوشبختانه اکثریت جامعه نسبت به این اسامی توجه دارند.
🔸با کودکان خشونت و تندی نکنید
معنای تربیت خوب این نیست که با کودکان خشونت و تندی کنید؛ آداب را با محبت و ملایمت و هدیه دادن به کودکان خود بیاموزید.
🔸لزوم آموزش تعلیمات قرآن به کودکان
مقصود از تعلیم قرآن، آموزش روخوانی قرآن نیست،مقصود از تعلیم قرآن، تعلیمات اسلام است نه اینکه فقط روخوانی قرآن را یاد فرزندان خود بدهید؛ یعنی اصول دین، فروع دین، احکام، اخلاق و برنامه های دینی را که در قرآن است به او تعلیم دهید.
🔸پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) می فرماید: «حق فرزند بر پدرش این است که او را «خواندن و نوشتن» بیاموزد، «شنا» و «تیراندازی» یاد دهد، غیر از «غذای حلال» ندهد و هنگامی که به سن ازدواج رسید، زمینه ساز «ازدواج» شوند».
🌷 @dini12
💫 احادیثی در مورد اهمیت بسیار فراوان و فوق العاده امر به معروف و نهی از منکر
بخش #دوم (آخر)
🔸 امام صادق علیه السلام:
كسى مى تواند امر به معروف و نهى از منكر كند كه داراى سه صفت باشد:
1ـ به آنچه امر مى كند عمل كند و از آنچه نهى مى كند اجتناب نمايد.
2 ـ در امر كردن و نهى نمودن ميانه روى را پيشه خود كند.
3 ـ از روى دلسوزى و مهربانى و با مدارا امر و نهى كند.
وسایل الشیعه ج 16 ، ص 150 ، ح 21210
🔸 امام علی علیه السلام:
كسانى كه مردم را به كارهاى نيك امر مى كنند و خود آن را انجام نمى دهند و كسانى كه مردم را از كارهاى زشت باز مى دارند اما خود مرتكب آن مى شوند مورد لعن و نفرين هستند.
منهاج البراعه فی شرح نهج البلاغه(خوئی) ج 10 ، ص 183
🔸 امام علی علیه السلام:
ديگران را از منكر باز داريد و خود نيز از آن دورى كنيد زيرا شما مأمور شده ايد كه اوّل خودتان منكر را ترك كنيد بعد نهى از منكر نمائيد.
منهاج البراعه فی شرح نهج البلاغه(خوئی) ج 7 ، ص 250
🔸 حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم:
بد مردمى هستند كسانى که امر به معروف ونهى از منكر نمى كنند.
نوادر(راوندی) ص 26 - بحارالانوار(ط-بیروت) ج 22 ، ص 311 ، ح 12
🔸 حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم:
امر به معروف كنيد و از كارهاى زشت نهى كنيد و گرنه عذاب خدا همه شما را فراخواهد گرفت.
وسایل الشیعه ج 16 ، ص 135 ، ح 21173
🔸 امام رضا علیه السلام :
رسول خدا صلي الله عليه و آله همواره مى فرمودند: هرگاه امّت من از انجام امر به معروف و نهى از منكر سرپيچى كنند و آن را به يكديگر واگذار نمايند، گويا با خداوند اعلان جنگ داده اند.
کافی(ط-الاسلامیه) ج 5 ، ص 59 ، ح 13
🔸 حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم:
هركس ديگرى را به كار نيكى امر كند يا او را از كار زشتى باز دارد يا اينكه او را به خيرى راهنمائى نمايد و يا اشاره به امر خيرى داشته باشد در آن كارنيك شريك خواهد بود.
خصال ص 138 ، ح 156 - وسایل الشیعه ج 16 ، ص 124 ، ح 21147
KayhanNews75979710412149515052156.pdf
6.53M
تمام صفحات روزنامه کیهان
کیفیت عالی
امروز شنبه ۱۲ خرداد ۹۷
🌷 @dini12