منت خداي را که بار ديگر، ما را شايسته اين دانست که در نجواهاي عاشقانه سحر و در لحظات سِحر انگيز افطار، دلهايمان را به ياد او به سمت آسمان بريم و از باران رحمت بي کرانش بيايان هاي خشک قلبمان را آبياري کنيم.
و اما بعد، همه ي ما توصيه هاي زيادي در مورد خوراکي هاي مفيد براي سالم ماندن و تعالي جسم در اين ماه شنيده ايم، حال بياييد اين بار با خود مرور کنيم که چه غذايي هايي مي تواند روح ما را در اين ماه به اوج قدرت و تعالي برساند؟
1- مهرباني:
فراموش نکنيم که ماه رمضان، ماه برکت و رحمت است، بياييد در اين ماه مهربان، ما هم مهرباني را سرلوحه امورمان قرار دهيم و از صميم قلب اين وديعه دوست دانشتني را به ديگران نثار کنيم، اول از همه هم خانواده خودمان! اين مهرباني هاست که اين ماه مهربان را به ياد ماندني ميکند.
2- انفاق:
خداوند گرسنگي و تشنگي را بر بنده اش امر کرد، تا از احوال گرسنگان غافل نشود. مبادا در اين ماه دوست داشتني، همسايه اي ، دوستي ، آشنايي يا همشهري ، سر گرسنه بر بالين بگذارد و ما غافل باشيم! بياييد بر مرکب بخشش و سخاوت سوار شويم، و به سمت آن يکتاترين محبوب اوج بگيريم.
3- تواضع:
غرور، همان شجره ي نحسي است که شيطان مقرب را از درگاه پروردگار راند. تواضع و فروتني، اول در برابر خدا و بعد در برابر بندگان، دُرِّ نايابي است که بايد قدر آن را بيش از هر زمان در اين روزهاي مقدس بدانيم!
4- شکرگذاري:
هنگامي که شکم هايمان گرسنه و لب هايمان تشنه است، فراموش نکنيم که آن مهربان ترين معبود چه بي کران نعمت هايي که به ما ارزاني نداشته و ما از آن غافل هستيم! پس بياييد در اين ماه، بيش از هر ماه ديگري، سر سجده به آستان حضرت دوست بگذاريم و او را به واسطه الطاف بي کرانش شکر گوييم.
التماس دعا
شهريار شکروي گروه مجلات آموزشي نبات
🆔 @dini12
🌷رسول خدا(ص):
اگر بنده می دانست در ماه رمضان چه برکتی وجود دارد، آرزو می کرد تمام سال،رمضان باشد.
بحار: 93؛347
🆔 @dini12
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سخنرانی جنجالی و افشاگرانه حجت الاسلام نبویان در راستای مطالبه عمومی
این نمایندگان باید عوض بشوند !
اینها یا جاهل اند یا خائن !
@dini12
#معرفی_برنامه_های_ارزشی_صدا_و_سیما
#بخش_سوم
از آنجا که وقت ما بسیار ارزشمند است و از طرفی وارد ماه مبارک رمضان شده ایم بهتر است سعی کنیم وقت مان را با کارهای بافضیلت و ارزشی و معنوی که ما را به خدا نزدیک میکند و معرفت ما را زیاد تر میکند و آخرت مان را آباد میکند بگذرانیم.
به همین دلیل ما سعی میکنیم برنامه هایی که ارزشی هستند را به شما معرفی کنیم.
#سخنرانی_مذهبی
شبکه 3
ویژه ایام ماه مبارک رمضان
*پخش سخنرانی های مذهبی حجج اسلام سید حمید میر باقری،سید مهدی میر باقری ، رضا محمدی و سید حسین مومنی در 30 قسمت 30 دقیقه ای هر روز از 6:10 بامداد روی آنتن می رود.
*همچنین سخنرانی حجه الاسلام والمسلمین دکتر رفیعی در 30 قسمت 30 دقیقه ای هر روز از ساعت 12:00(ظهر) به تفسیر سوره احزاب از حرم حضرت معصومه (س) پخش می شود .
*سخنرانی مرحوم حجه الاسلام والمسلمین مجتهدی تهرانی با محوریت اخلاق نیز در 30 قسمت 30 دقیقه ای هر روز ساعت 9:20 روانه آنتن خواهد شد
* سخنان و رهنمودهای اخلاقی - اعتقادی حضرت آیت الله مکارم شیرازی در 30 قسمت 15 دقیقه ای هر شب بعد از اذان مغرب از شبکه سه پخش می شود.
🌷 @dini12
🚫 مبادا علم را برای این چهار کار بیاموزید 👆
#امام_علی_علیه_اسلام
🌷 @dini12
⚡️ اهمیت توجه به معانی و مفاهیم عبارات قرآن و تدبر در آن ها
قرآن به پيامبرصلى الله عليه وآله میفرمايد:
✨«قُلْ هذِهِ سَبِيلِي أَدْعُوا إِلَى اللَّهِ عَلى بَصِيرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنِي»؛ يوسف(12)، آيه 108.؛
« بگو: این راه من است که من و هر کس که پیرو من است با بصیرت و بینایی به سوی خدا دعوت می کنیم.».
اما تدّبر در قرآن عبارت است از تأمل در عواقب يك امر.
آيات قرآن، از معارف و دستورهايى سخن میگويد؛ از مسئوليتهاى انسان و نظام پاداش و جزا میگويد و عواقب مثبت و منفى رفتارش را متذكر میشود.
تدبر در آيات قرآن؛ يعنى این كه دل و قلب انسان راه بیفتد و از بشارتهاى قرآن بهره مىگيرد و تهديدهايش در او مؤثر باشد.
قرآن در اين زمينه میفرمايد:
✨«أَ فَلا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلى قُلُوبٍ أَقْفالُها»؛ محمد (47)، آيه 24
« پس آیا در این قرآن تدبر و اندیشه نمی کنند یا بر دل هایی قفل های ( عناد و قساوت و شقاوت ) نهاده شده است؟!»
پس تفكر و تدبر در قرآن، به ايجاد روح بصيرت و روشن بينى و زنده شدن و فعال شدن قدرت درك قلب و جان آدمى است.
در روايات نيز ثواب تدبّر در آيات قرآن، از قرائت آن بيشتر معرفى شده است:
💠«لا خير فى قرائة ليس فيها تدبر»؛
خيرى در تلاوت قرآن بدون تفكّر و ارزيابى آن وجود ندارد
بحارالانوار، ج 92، ص 211.
✅اصولاً از مقايسه آيه 121 سوره بقره «الذين آتينا هم الكتاب يتلونه حق تلاوته اولئك يؤمنون به» و آيه 29 سوره «جن» - كه هدف از نزول قرآن را بهره مندى و تدبر در آن میداند در می یابيم كه «تلاوت راستين» در جريان تدبر در آيات است. در اين باره توجه به چند نكته، لازم است:
1. الهى بودن قرآن بدون «تدبر در آن» معلوم نخواهد شد: «أَ فَلا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ وَ لَوْ كانَ مِنْ عِنْدِ غَيْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فِيهِ اخْتِلافاً كَثِيراً»؛ نساء (4)، آيه 82..
2. بدون تدبر در قرآن، نمیتوان از ذخاير بیكران و پر خير و بركت كلام خدا بهره اى جست.
3. بدون تدبر نمیتوان از ظلمت شك و ترديد و سرگردانى نفاق، خود را رهانيد و به ايمانى راسخ و استوار، دست يافت.
4. بدون تدبّر عمق و مغز آيات را نمیتوان دريافت و به حقايق شگفت و حيرت آورش پى برد.
5. تدبّر كننده در قرآن با تمام وجود، در جاى جاى قرآن، حضور خدا را حس میكند و دل و جانش را از نور خدا سرشار مینمايد.
🔶همچنین برای افزایش عمق تدبر در مفاهیم قرآنی پیشنهاد میکنیم در مرحله اول به ترجمه آیات هم توجه کنید و در مرحله دوم از قرآن هایی استفاده کنید که شرح آیات منتخب دارد که با آوردن احادیثی از معصومین و چکیده ای از تفسیر های مختلف، مفهوم بعضی آیات را که بیشتر نیاز به توضیح دارد را شرح داده و شبهات موجود را برطرف میکند و میزان فهم مان را نسبت به آیات قرآنی افزایش میدهد.
📚منابع:
تقى پور، ولی اللَّه، پژوهشى پيرامون تدبر بر قرآن، قم انتشارات اسوه، 1371، چاپ اول، ص 31
سایت پرسمان دانشجویی
🌷 @dini12
KayhanNews75979710412151504938115.pdf
7.49M
تمام صفحات روزنامه کیهان
کیفیت عالی
امروز ۳۱ اردیبهشت ۹۷
🌷 @dini12
12.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ پیروزی آسان است
🌷 اگر یک واقعیت ساده را واقعا باور کنیم!
🎮 برداشت راهبردی علیرضا پناهیان از یک بازی رایانهای
#استاد_پناهیان
☑️حتما ببینید بسیار مهم
🌷 @dini12
❔ چرا ماه رمضان را باید ماه امامزمان(ع) بدانیم؟
حجت الاسلام پناهیان:
🔸 ماه مبارک رمضان مناسبتها و آداب مختلفی دارد؛ از شهادت امیرالمومنین(ع) و شبهای قدر تا انفاق و صلۀ رحم و... اما یک مناسبت بسیار مهم دیگر هم دارد که شاید از آن غفلت شده است. ماه رمضان، ماه امید برای فرج و ظهور امام زمان(عج) است. همانطور که ماه محرم ماه امام حسین(ع) است، ماه رمضان هم باید ماه امام زمان(عج) تلقی شود.
🔸دلایل متعددی برای این مطلب وجود دارد، از جمله اینکه شبهای قدر مربوط به امام زمان(عج) است، پروندۀ گذشتۀ ما و مقدرات آینده ما بهدست آن حضرت در همین شبها امضا میشود. در شب بیستوسوم که اوج ماه رمضان است، منتظریم منادی، ظهور حضرت را در آن سال ندا دهد و همۀ اهل عالم این ندا را بشنوند.
🔸یکی از دعاهایی که مهدویبودن ماه رمضان را گوشزد میکند «دعای افتتاح» است که از دعاهای مهم ماه رمضان است-و فرمودهاند هر شب در اینماه خوانده شود- این دعا در واقع تمنای ظهور است. حدود یکسوم این دعا دربارۀ امام زمان(عج) است.
🔸سیدبنطاووس، دعای افتتاح را از یکی از نواب اربعۀ امامزمان(عج) نقل کرده و ایشان هر شب ماه رمضان این دعا را میخواند. بزرگان ما هم به این دعا اهتمام داشتند. مضامین عالی و شباهتهای این دعا به دعاهایی مثل «مناجات شعبانیه» و «دعای عهد» نشان میدهد که این دعا از ناحیۀ معصومین(ع) صادر شده است.
🔸باید جمع شویم و دربارۀ ظهور، شرایط قبل و بعد از آن و همچنین دربارۀ حکومت حضرت و رابطۀ عبادت خدا و ولایت ائمۀ معصومین(ع) که در این دعا از آنها یاد میشود، با هم بحث کنیم.
🔸این دعا در قسمت مربوط به «حمد الهی» حدّ معنوی و معرفتیِ بسیار بالایی به انسان میدهد. حمد خدا-که مقام بسیار بلندی است و ما ناتوان از آن هستیم- میتواند با خواندن این دعا اندکی جبران شود.
🔸برای دعای کمیل، دعای ندبه و... مراسم برگزار میشود، اما متأسفانه برای دعای افتتاح مراسم خاصی در ماه رمضان برگزار نمیشود. حیف است در ماه رمضان به قرائت قرآن و طلب مغفرت توجه کنیم اما-درحالیکه استجابت دعا تضمین شده است- موضوع فرج را فراموش کنیم.
🔸اگر بخواهیم برای همۀ بشریت بهصورت عمیق دعا کنیم و نجات جوامع بشری را از ظلم تمنا کنیم اوج این خواستهها چیزی جز فرج امام زمان(عج) نیست. دعای افتتاح به ما یاد میدهد که در ماه رمضان دعا برای ظهور ولی عصر (عج) فراموش نکنیم. امید است به خاطر این دعا و ارتباط با آن همیشه منتظر ماه مبارک رمضان باشیم.
📝 شرح دعای افتتاح در برنامه تنها مسیر
در بیان استاد پناهیان
از شبکه افق هر روز ساعت 3:30 و تکرار 13:30(مدت زمان حدود 14 دقیقه)
🌷 @dini12