فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترور عضو سابق پارلمان هند در پخش زنده تلویزیونی
🔹افراد مسلحی که خود را خبرنگار معرفی کرده بودند، یک عضو سابق پارلمان هند و برادرش را در یک پخش زنده تلویزیونی به ضرب گلوله به قتل رساندند.
🔹تصاویر ویدیویی نشان میدهد که ضاربان پس از این حمله شعارهای هندو سر میدادند.
🔹احمد و برادرش مسلمان بودند اما پلیس درباره اینکه آیا این حمله مرگبار را بعنوان حادثهای با انگیزه فرقهای بررسی میکند یا خیر، اطلاعاتی منتشر نکرد.
https://eitaa.com/Basir_MN
♦️پادشاه عربستان به ایران دعوت شد
سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری گفت:
🔹دعوت پادشاه عربستان از آقای رئیسی دریافت شده و به طور متقابل رئیس جمهور از ایشان برای سفر به جمهوری اسلامی ایران دعوت کرده اند./ جماران
https://eitaa.com/Basir_MN
6.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️چرا باید بازار سکه داشته باشیم؟! کجای دنیا اینگونه هست که ما انجام می دهیم؟!
🎙سخنران: پروفسور مسعود درخشان
📌بخشی از نشست اصلاحات ساختاری در نظام بانکی کشور، با حضور کارشناسان، مدیران و صاحبنظران بانکی
https://eitaa.com/Basir_MN
🔹چند شرکت خام فروش، هم منابع ارزی کشور را قبضه کردهاند و هم مواد اولیه تولید را. اولی را گران میکنند و دومی را به قیمت اولی میفروشند.
و آنکه حقیقت را، فقط یک بار، در هیئت واقعی آن دیده باشد، مگر میتواند در برابر این جنایت خاموش باشد؟ سفره مردم کم از مرز این سرزمین ندارد.
https://eitaa.com/Basir_MN
پاسخ به یک استدلال:
میگویند رشد تولید در ایران در سال های اخیر منفی است. اما نقدینگی هر سال چند ده درصد رشد کرده است. این نشان می دهد که افزایش نقدینگی نقشی در تولید ندارد.
در این استدلال یک خلأ و مغالطه رهزن وجود دارد. واحد نقدینگی، ریال است. واحد تولید هم ریال است. اگر تولید را بر اساس ریال اسمی (یعنی همان که نقدینگی با آن محاسبه می شود) محاسبه کنید، مقدار تولید قطعا بیش از مقدار نقدینگی رشد کرده است. در اینجا اما برخی به جای تولید اسمی، تولید را به سال پایه بر می گردانند تا اثر تورم را تا حدی در آن از بین ببرند. لذا تولید تعدیل شده را با نقدینگی اسمی مقایسه می کنند. یعنی یک مقدار ریالی که تقسیم بر یک عدد شده است را با یک مقدار ریالی اسمی بدون تقسیم بر آن عدد مقایسه میکنند. طبیعی است که چنین مقایسه ای به لحاظ ریاضی میان دو متغیر ناهمسان رخ داده است و حاوی خلأ محاسباتی است.
حال اگر تورم را همانگونه که از تولید تعدیل کردند از نقدینگی هم تعدیل کنند، نشان داده می شود که باز هم تولید بیش از رشد نقدینگی واقعی رشد کرده است.
پول گرا ها اما با مفهوم نقدینگی واقعی ارتباط برقرار نمی کنند. چون برایشان امکان ندارد که رابطه یک به یک بین تورم و نقدینگی را انکار کنند.
حال آنکه در نگاه ما هیچ رابطه یک به یکی میان این دو متغیر وجود ندارد. اینجا یکی از جاهایی است خلأ ریاضیات در تحلیلهای مفهومی پدیدار میشود. چرا که نتیجهای که بناست در مدل به آن برسیم، در میانه راه بر استدلال تحمیل میشود. لذا در حال اثبات این هستیم که اگر الف، پس الف. که البته این خاصیت منطق صوری و منطق ریاضی است که هیچ دلالت محتوایی نداشته باشد.
اما در فرض مقابل، میان نقدینگی اسمی و نقدینگی واقعی تفاوت وجود دارد. نقدینگی اسمی همان مقداری است که توسط مبادی خلق نقدینگی اعم از بانک مرکزی یا بانکهای عامل خلق میشود. اما نقدینگی واقعی، مقدار تورم دررفته نقدینگی است. نقدینگی واقعی در جایی معنابخش است که برای نقدینگی، هم شأن جبرانی و هم شأن محرک قائل باشید و نیز رابطه یکبهیک و ریاضی بین نقدینگی و تورم قائل نباشید. شأن جبرانی نقدینگی، همان به میزان تورم است. یعنی نقدینگی در یک مرحله تا جایی بالا میرود که تورمی که در اقتصاد به دلایل مختلف رخ داده است را جبران کند. من این نقدینگی را نقدینگی جبرانی یا منفعل مینامم (اگر دقت بفرمایید این مفهوم با مفهوم پول درونزا تفاوتهایی دارد که محل بحث آن اینجا نیست). به عنوان مثال برای واردات ۴ قلم کالایی که با ارز ترجیحی وارد می شد ۱۸ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ لازم داشتیم، با سیاست حذف ارز ترجیحی این ۱۸ میلیارد دلار به جای اینکه با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین شود بایستی با ارز ۲۸۵۰۰ تومان وارد می شد. این بدین معنی است که برای واردات همان مقدار از این ۴ قلم کالا حدود ۴۴۰ همت نقدینگی بیشتر لازم است. این ۴۴۰ همت درواقع نقدینگی جبرانی است برای اینکه در همان سطح قبلی باقی بمانیم. همین امر در مورد مواد اولیه فرایند تولید نیز صدق می کند. با توجه به نوسانات ارزی سال گذشته، تولیدکننده برای حفظ سطح تولید قبلی نیازمند نقدینگی بیشتر است. اما بخشی از نقدینگی که صرف پیشبرندگی اقتصاد میشود را نقدینگی فعال مینامم. که این مقدار پس از آن هویدا میشود که تورم به طور کامل با نقدینگی جبران شده باشد. اتفاقی که در ایران نادر و در کشورهای غربی و کشورهای شرق آسیا به تواتر رخ داده است. هر دو بخش نقدینگی، چه بخش جبرانی و چه بخش فعال آن، میتواند به خوبی موجب تحرک تولید شود.
اما نکته دیگری که مطرح می کنند این است که مقدار اسمی و واقعی تولید در کشورهای دیگر با هم تفاوت چندانی ندارد. حال آنکه این دو مقدار در ایران متفاوت است. از این نیز برداشت می کنند که افزایش نقدینگی در ایران بر تولید واقعی اثرگذار نیست. در این استدلال علاوه بر مغالطه اول، یک مغالطه دوم نیز نهفته است. مغالطه دوم این است که رشد شدید نقدینگی در کشورهای دیگر را بر تفاوت این دو تولید اثرگذار نمی دانند اما در ایران اثرگذار می دانند. حال آنکه اگر نقدینگی موجب تفاوت دو تولید اسمی و واقعی در ایران شود، به طریق اولی باید موجب تفاوت این دو در کشورهای با رشد نقدینگی بالاتر هم بشود. حال آنکه این اتفاق نمی افتد.
از اینجای استدلال به بعد لیبرال ها و پول گراهای حزب اللهی از یکدیگر جدا می شوند.
لیبرال ها از این به بعد وارد بحث نمی شوند. اما پول گراهای حزب اللهی استدلال خود را با متغيرهاي ثالثی به جز تورم ادامه می دهند. لذا این دوستان هم از یک رابطه دو سویه، وارد رابطه ای با متغيرهاي بیشتر می شوند. عمری باشد آن استدلال ها را هم تقدیم خواهم کرد.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/Basir_MN
🔹اقتصاد ایران امروز با یک پدیده تورمی متعارف مواجه نیست که با نسخههای متعارف بتوان درمانش کرد. ما با یک غارت سازماندهی شده مواجهیم که در یک سو هزارمیلیاردر(هَمتِر!) میآفریند و در سویی دیگر فوج فوج مردم را به ورطه فقر میکشاند.
#نه_به_نئولیبرالیسم
https://eitaa.com/Basir_MN
بصير
ترور عضو سابق پارلمان هند در پخش زنده تلویزیونی 🔹افراد مسلحی که خود را خبرنگار معرفی کرده بودند، یک
🔥 ترور دو سیاستمدار مسلمان هندی توسط هندوهای افراطی در مقابل دوربین!
🔹عتیق احمد و اشرف احمد دو برادر سیاستمدار مسلمان هندی در برابر دوربین رسانهها در ایالت اتر پردیش ترور شدند.
🔹هندوهای افراطی در زمانیکه این دو سیاستمدار در حال گفتوگو با خبرنگاران بودند، با اسلحه به آنها حمله کردند.
🔹پلیس اتر پردیش میگوید که سه عامل این حمله مسلحانه را بازداشت کرده است.
🔹عتیق احمد پنج بار از ایالت اتر پردیش به عنوان نماینده پارلمان هند انتخاب شده بود.
https://eitaa.com/Basir_MN
چند نکته مهم 👇👇
1. این سخن پیامبر است نه جنابعالی! پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:«... ثلاث لایغل علیهن قلب امرء مسلم: اخلاص العمل لله و النصیحة لائمة المسلمین و اللزوم لجماعتهم...» - اصول کافی با ترجمه، ج 2، ص 258.
2.پیامبر می فرماید «... سه چیز است که دل هیچ مسلمانی بر آن ها خیانت نمی کند: کار را برای خدا خالص کردن،خیرخواهی و خلوص دراطاعت از رهبران مسلمانان و همراهی با جماعت ایشان...
3.نصیحت به معنای پند دادن و ارشاد و راهنمایی کردن نیست، چگونه یک فرد عامی بیسواد می تواند امام معصوم علیه السلام را ارشاد و نصیحت کند؟! منظور خیرخواهی و اطاعت از امام معصوم است. در باب ولی فقیه نیز همین معنا مراد است زیرا چگونه یک فرد عادی که از رموز دین و سیاست چیزی نمی داند در موضع پند و راهنمایی ایشان بر آید؟! و چگونه ایشان همه پندهای متناقض مردم را عمل کند؟!
4.بزرگان مراجع نیز از این حدیث همین معنا را فهمیده اند که در پست بعدی می آوریم.
5.آقای علوی! از نظر شما می توانندهمه آحاد مردم امام زمان عج را نصیحت کنند و انتقادات نابحق و باطل داشته باشند و هر کس هر چه به نظرش آمد به امام معصوم و نائبش بگوید و بنویسد، هر چند باطل و ناحق باشد؟! در این صورت چه حرمتی برایش می ماند که مردم از او اطاعت کنند؟
6. آیا خودشما اجازه می دهید که هر کس هر انتقادی داشت هر چند ناحق و باطل نسبت به شما ایراد کند؟! یا با اولین انتقاد حتی حق، بر آشفته می شوید؟!
7.انتقاد حق من از شما این است که چرا این قدر دلتون برای مرجعیت می تپد؟!
https://eitaa.com/Basir_MN
قابل توجه آقای علوی!
👇👇
منظور از «النصیحة لائمة المسلمین» چیست؟پاسخ سه تن از مراجع عظام تقلید👇👇
منظور از «النصیحة لائمة المسلمین» چیست و کیفیت و ضوابط آن چگونه است؟ این جمله که در یکی از احادیث شریف وارد شده است، چیست؟
✍ پاسخ مراجع تقلید حضرات آیات عظام مکارم شیرازی، شبیری زنجانی، سبحانی به این پرسش به این شرح است.
🔸پاسخ حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی: منظور هرگونه خیرخواهی و پیشنهاد و انتقاد سازنده است
🔹پاسخ حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی: مقصود آن است که آنچه را اصلاح می داند از روی دلسوزی و خیرخواهی به ائمة المسلمین انتقال دهد و اگر احتمال تاثیر می دهد مطلب خود را با ادله آن مطرح کند تا لطمه ای از آن جهت به اسلام وارد نشود. تحریک افراد در راستای تضعیف ائمة المسلمین مصداق این نصیحت نیست.
🔸پاسخ حضرت آیت الله العظمی جعفر سبحانی: این جمله در حدیثی وارد شده: «ثلاث لا یغل علیهنّ ... و النصیحةُ لائمة المسلمین» کافی ج 2 ص 333. مراد خیرخواهی به پیشوایان است. والله العالم
https://eitaa.com/Basir_MN
🔹نصیری و کوری و حجاب زوری!
🔻مرداد ماه ۱۳۶۹ بود. آن روز ناصر بهرامیراد یکی از دوستانی که تازه به سرویس اندیشههای روزنامه آمده بود، مطلب خوبی درباره مادام کوری فیزیکدان و شیمیدان بزرگ لهستانی نوشته بود. مطلب خوبی بود و گفتم آن را به خانم قدوسی تایپیست گروه بدهد تا برای چاپ در صفحه آماده کنیم. مطلب را به دوست خوب و هنرمندم علی رضایی هم که آنموقع طراح جوان و صاحب سبک و امروز مجسمهساز خوبی است دادم که برای آن طرح بکشد. فردای آنروز وقتی کار تمام شد و صفحه را برای امضا پیش آقای مهدی نصیری مدیرمسئول وقت روزنامه کیهان بردم، خوب به صفحه نگاه کرد و گفت: «مطلب خوبی است، اما طرح را عوض کن». فکر کردم در جزئیات طرح مشکلی وجود دارد یا تصویر ماری کوری خوب از آب درنیامده است، اما وقتی گفت «چرا مادام کوری را بدون حجاب کشیده است»، هم خندهام گرفت و هم تعجب کردم! آخر مادام کوری مسیحی لهستانی که یکصدوخردهای سال پیش زندگی میکرده چرا باید سرش روسری میکردیم؟! آنهم در طرح و نه در تصویر؟! آنهم در شرایطی که شبکههای مختلف تلویزیونی در فیلم و سریال و مستند، زنان خارجی را با همان حالت بدون حجاب نشان میدهند!
🔻گفتم آقای نصیری! مادام کوری را با حجاب کنیم، مردم میخندند. راستش را بخواهید خجالت هم میکشیدم که او را آنهم در قالب طرح باحجاب کنیم. اما آقای نصیری کوتاهبیا نبود. به سرویس برگشتم و ماجرا را به دوست طراحمان گفتم. رضایی که اتفاقاً دامغانی هم بود و فکر کنم به همین دلیل آشنایی با آقای نصیریِ دامغانی به کیهان راه یافته بود، بیشتر از من تعجب کرد و البته ناراحت شد. هر چه به او گفتم که مادام کوری را با حجاب بکشد، قبول نکرد و گفت این کار توهین به من و به خوانندگان روزنامه است. گفتم: صفحه گیر طرح توست. گفت: یک کاریاش میکنم؛ و شروع کرد طرحی دمدستی از وسایل آزمایشگاهی شیمی کشید و داد و کلاً خانم مادام کوری را از طرح حذف کرد. طرح را به آقای نصیری نشان دادم. فهمید که اینجور طرح کشیدن نوعی اعتراض است، اما چیزی نگفت و صفحه را امضا کرد.
🔻اینروزها خیلی کسان از مواضع اخیر مدیرمسئول سابق کیهان تعجب میکنند، اما تعجب من با توجه به نمونه هایی، چون ماجرای ذکرشده، خیلی بیشتر از آنهاست. آقای نصیری حق استادی بر گردن من دارد و اگر درخواست او نبود قطعاً سرنوشت من به روزنامهنگاری پیوند نمیخورد، اما واقعاً فاصله امروز او با آنچه در کیهان اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ اعمال میکرد، کم و قابل چشمپوشی نیست. در این نوشته هم قصد من نقد و ارزیابی همه جوانب و اطراف و موضوعات متضاد سیاسی و فرهنگی در نصیریِ سال ۷۰ و نصیری سال صفر به بعد نیست، اما مواضع باورنکردنی، پرحاشیه و مصرانه او در همنوایی کامل با کسانی که در داخل و خارج کشور در سرنای حذف قانون شرعی حجاب در ایران اسلامی میدمند، مرا به حیرت فروبرده است.
🔸دعا کنیم که هیچکدام ما مصداق آن حکمت پرمغز امیرالمؤمنین علیهالسلام نباشیم و نشویم که فرمود:
- لَا تَرَى الْجَاهِلَ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً. جاهل را همواره در این دو حالت میبینی: یا افراط یا تفریط.
منبع: روزنامه جوان / تقی دژاکام
https://eitaa.com/Basir_MN
🔆واکنش «یوسی ملمن» به سفر رضا پهلوی به اسرائیل
🔺خبرنگار و نویسنده مشهور صهیونیست:
🔹دولت اسرائیل تا چقدر میتواند احمق باشد؟ غیرمحبوبترین مرد ایران را دعوت کرده ایم که در مراسم یادبود هولوکاست در کنار نتانیاهو و هرتزوگ شرکت کند.
🔸رضا پهلوی در لس آنجلس اقامت دارد اما در سرزمین توهم زندگی میکند؛ او هرگز بر ایران حکومت نخواهد کرد. این اقدامی مخرب در راه سرنگونی یک نظام مخوف است.
https://eitaa.com/Basir_MN
🔴 درسی که یک پیامک به برخی مسئولین داد❗️
🔰فراجا اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته، چند صد مورد کشف حجاب در خودرو توسط ناظرین پلیس ثبت و از طریق پیامک به اطلاع صاحبان خودرو رسیده است که بیش از ۸۴ درصد تمکین کردهاند./ مهر
🔻وقتی تنها با یک #پیامک درصد قابل توجهی از هنجارشکنان به قانون تمکین کرده اند، نشان از این دارد که بسیاری از حواشی ها و تردیدافکنی ها برای سنگ اندازی در مسیر مقابله با هنجارشکنان، بی پایه و اساس است.
🔻اگر یک پیامک ساده می تواند تا این اندازه مشکل را حل کند، قطعاً #اقدامات دیگری می توان در سطوح گوناگون انجام داد که تهدید به وجود آمده تبدیل به یک #فرصت شود.کافی است که مردم مطالبه گری کنند و مسئولین هم احساس وظیفه کنند.
👈 اگر در ماه های گذشته مشاهده کردیم که بر تعداد هنجارشکنان افزوده شد، به این دلیل بود که احساس کردند که کمترین #هزینه ای برای هنجارشکنی آنها وجود ندارد.
https://eitaa.com/Basir_MN