موسی(علیهالسلام) در پاسخ گفت: نه، خداوند همان لحظه به موسی(علیهالسلام) وحی كرد: من در محل اتصال دو دریای مشرق و مغرب، بندهای دارم كه از تو داناتر است.
موسی(علیهالسلام) عرض كرد: پروردگارا! چگونه او را دریابم؟
خداوند فرمود: یك عدد ماهی را بگیر و در میان سبد و زنبیل خود بگذار، و به سوی تنگه دو دریا برو، هر جا كه آن ماهی را گم كردی، آن عالم در همانجاست.
موسی(علیهالسلام) ماهی را برگرفت و به همراه دوستش «یوشع بن نون» رهسپار آن دیار گردید، زمانی كه موسی(علیهالسلام) و دوستش به مسیر دو دریا رسیدند در كنار صخرهای، اندكی استراحت كردند و خوابشان برد.
در همین اثنا بارانی بارید و ماهی در اثر رطوبت باران جان گرفت و خود را به دریا انداخت. موسی(علیهالسلام) و همسفرش از خواب كه بیدار شدند، از آن محل گذشتند، طولانی بودن راه و سفر موجب خستگی و گرسنگی آنان گردید.
در این هنگام موسی(علیهالسلام) به خاطرش آمد كه غذایی به همراه خود آوردهاند، به یوشع(علیهالسلام) گفت: غذایمان را بیاور! كه از این سفر، سخت خسته شدهایم، یوشع (علیهالسلام) گفت:آیا به خاطر داری هنگامی كه ما به كنار آن صخره پناه بردیم، ماهی راهش را به طرز شگفت انگیز در دریا گرفت و ناپدید شد و من در آنجا فراموش كردم كه ماجرای ماهی را برایت باز گو كنم، و این شیطان بود كه یاد آن را از خاطر من ربود.
از آنجا كه این موضوع به صورت نشانهای برای موسی(علیهالسلام) در رابطه با پیدا كردن عالم، بیان شده بود، وی مطلب را دریافت و به یوشع (علیهالسلام) گفت: این همان چیزی است كه ما در پی آن بودیم، اینك باید از همان راهی كه آمدهایم بازگشته، تا به محلی كه ماهی را گم كرده، برسیم.
در این هنگام از همانجا بازگشتند و به جستجوی آن عالم پرداختند، وقتی كه به تنگه رسیدند، همان فردی كه موسی(علیهالسلام) وعده دیدار او را داشت یافتند، (حضرت خضر علیه السلام)
موسی(علیهالسلام) از وی درخواست كرد:كه به او اجازه دهد وی را همراهی كند تا از علم و دانش وی بهرهمند گردد. عالم (خضر) به موسی(علیهالسلام) پاسخ داد: تو هرگز نمیتوانی همراه من صبر و تحمل كنی و چگونه میتوانی در مورد رموز و اسراری كه به آن آگاهی نداری شكیبا باشی؟
موسی(علیهالسلام) گفت: به خواست خدا، مرا شكیبا خواهی یافت و در هیچ كاری مخالفت فرمان تو را نخواهم كرد. شخص عالم (خضر) گفت: پس اگر میخواهی به دنبال من بیایی، از هیچ چیز سؤال نكن، تا خودم به موقع، آن را برای تو بازگو كنم.
موسی(علیهالسلام) و شخص عالم (خضر) با هم، در ساحل دریا به راه افتادند. نزدیكی آنان، كشتیای در حركت بود، از صاحبان كشتی درخواست كردند كه آنها را سوار كنند آنها هم پذیرفتند و آن دو، سوار بر كشتی شدند. پس از آنكه كشتی مقداری حركت كرد، شخص عالم (خضر) بیآنكه صاحبان كشتی متوجه شوند، به دیوار چوبی كشتی تكیه زده و گوشهای از كشتی را سوراخ كرد و سپس آن قسمت را با پارچه و گل محكم نمود كه آب وارد كشتی نشود.
موسی(علیهالسلام) وقتی این منظره نامناسب را كه موجب خطر جان مسافران می شد دید، بسیار خشمگین شد و به شخص عالم (خضر) گفت: بسیار كار زشتی انجام دادی.
شخص عالم گفت: آیا نگفتم كه تو نمیتوانی همراه من صبر و تحمل كنی؟! موسی (علیهالسلام) به اشتباه خود پی برد و از او خواست كه بر فراموشی او خرده نگیرد.
از آنجا گذشتند و از كشتی پیاده شده و به راه خود ادامه دادند، در مسیر راه، پسر بچهای را دیدند كه با همسالان خود مشغول بازی است، شخص عالم (خضر) ترفندی به كار برد، تا او را دور از رفقایش گرفته و به قتل رساند.
قلب موسی(علیهالسلام) از این عمل ناروا به تپش افتاد و شدیداً به او اعتراض كرد و گفت: چرا نفسی پاك را بیآنكه گناهی مرتكب شده باشد، به قتل رساندی؟ كار بسیار ناپسندی انجام دادی.
شخص عالم (خضر) با لحنی نكوهش گرانه به وی گفت: آیا به تو نگفتم كه هرگز صبر و تحمل كارهایی را كه همراه من مشاهده میكنی نخواهی داشت؟
موسی(علیهالسلام) در حالی كه از كرده خود پشیمان بود به او پاسخ داد: اگر از این به بعد دوباره چیزی از تو پرسیدم، با من همراهی مكن و این خود، برایت عذر و بهانهای باشد كه از من جدا شوی.
از آنجا حركت كردند و به مسیر خود ادامه دادند: تا اینكه به قریهای رسیدند، خستگی و گرسنگی بر آنان مستولی شد، داخل روستا شدند، از مردم روستا درخواست غذایی كردند، ولی اهالی آنجا از پذیرایی آنان خودداری كرده و به گونهای غیر محترمانه آنها را برگرداندند، آنان در بازگشت، دیواری را در حال ویران شدن ملاحظه كردند، شخص عالم (خضر) آن دیوار را تعمیر كرد و پایههای آن را استحكام بخشید.
موسی(علیهالسلام) تحمل نكرد و گفت: آیا برای پاداش كسانی كه ما را از دیار خود بیرون راندند، دیوار آنان راترمیم میكنی؟ اگر میخواستی میتوانستی در قبال كار خود، لااقل مزدی بگیری، تا با آن خوراكی تهیه كنیم.👇
اینجا بود كه شخص عالم (خضر) به موسی (علیهالسلام) گفت: این عذر مفارقت و جدایی بین من و تو است و من به زودی اسرار كارهایی كه تحمل صبر آن را نداشتی، برایت فاش خواهم ساخت.
موسی(علیهالسلام) سخنی نگفت، و دریافت كه نمیتواند همراه آن شخص عالم (خضر) باشد و در برابر كارهای عجیب او صبر و تحمل داشته باشد. آن شخص عالم (خضر) قبل از اینكه از موسی (علیهالسلام) جدا شود، راز سه حادثه شگفت انگیز فوق از جمله ماجرای گاو بنی اسرائیل را برای موسی (علیهالسلام) چنین توضیح داد:
اما آن كشتی مال گروهی از مستمندان بود كه جز آن كشتی، سرمایه دیگری نداشتند و من میدانستم در آن دیار پادشاهی غاصب وجود دارد كه هركشتی سالمی را تحت تعقیب قرار داده و آن را از صاحبش میستاند، از این رو خواستم در این كشتی عیبی ایجاد كنم كه بعدها قابل ترمیم باشد و وقتی پادشاه آن را ببیند، تصور كند كشتی مرغوبی نیست و دست از آن برداشته و برای صاحبانش سالم باقی بماند.
و اما آن پسر بچه، چون آثار فساد و تباهی از همان كودكی در سیمای او آشكار بود و پدر و مادر مؤمن و شایستهای داشت، من بیم آن داشتم كه در اثر دوستی و علاقه و محبتی كه والدین به فرزندان دارند، فساد و تباهی او بر شایستگی پدر و مادرش چیره گردد و آنان را به كفر و سركشی وا دارد، او را كشتم، برای آنكه پدر و مادرش، از شر چنین فرزندی آسوده شوند و خداوند به جای او به آنان فرزندی بهتر و شایستهتر و مهربانتر عنایت كند.
و اما دیواری كه ترمیم و درست كردم و در بنای آن رنج كشیدم، مربوط به دو پسر بچه یتیم در این روستا بود كه گنجی متعلق به آنان در زیر دیوار وجود داشت و پدرشان مرد صالح و شایستهای بود. خداوند بزرگ اراده فرمود كه گنج آن دو را برایشان نگهداری كند تا زمانی كه بزرگ شدند، گنجشان را استخراج نمایند.
آنچه من انجام دادم با نظر شخصی خودم نبود بلكه از ناحیه وحی الهی بود. این بود راز كارهایی كه به تو گفتم تحمل و صبر آنها را نخواهی داشت.
در ماجرای گاو بنی اسرائیل موسی(علیهالسلام) از توضیحات آن شخص عالم (خضر) قانع شد.
https://eitaa.com/BasirateAshurai/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤یک دقیقه احکام ماه رمضان...
🎥با تشکرازحجت الاسلام حاج آقای عظیمی
https://eitaa.com/BasirateAshurai/
🔆ماه مبارک رمضان روزههامون رو بگیریم یا به بهانه زیارت تو سفر روزههامونو بخوریم⁉️
محمد بن فضل می گوید: به حضرت هادی علیه السلام نامه ای نوشتم و این سؤال را مطرح کردم:
فدایت شوم، ماه رمضان می رسد. فردی به قلبش خطور می کند که به زیارت حسین بن علی علیه السلام و زیارت پدر شما در بغداد برود. این فرد در منزلش بماند تا ماه رمضان به پایان برسد و سپس به زیارت ایشان برود، یا اینکه روزه را خورده و به زیارت برود؟
حضرت ابی الحسن عسکری (امام هادی)علیه السلام در پاسخ مرقوم نمودند: ماه رمضان، فضل و اجری دارد که برای ماههای دیگر این فضل و اجر منظور نشده است. پس اگر ماه رمضان آمد، مقدَّم داشته شود.
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
🔺 عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْفَضْلِ الْبَغْدَادِيِّ قَالَ:
كَتَبْتُ إلَى أَبِي الْحَسَنِ الْعَسْكَرِيِّ علیه السلام: جُعِلْتُ فِدَاكَ، يَدْخُلُ شَهْرُ رَمَضَانَ عَلَى الرَّجُلِ، فَيَقَعُ بِقَلْبِهِ زِيَارَةُ الْحُسَيْنِ وَ زِيَارَةُ أَبِيكَ علیهماالسلام بِبَغْدَادَ، فَيُقِيمُ بِمَنْزِلِهِ حَتَّى يَخْرُجَ عَنْهُ شَهْرُ رَمَضَانَ ثُمَّ يَزُورُهُمْ أَوْ يَخْرُجُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ وَ يُفْطِرُ؟
فَكَتَبَ: لِشَهْرِ رَمَضَانَ مِنَ الْفَضْلِ وَ الْأَجْرِ مَا لَيْسَ لِغَيْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ، فَإذَا دَخَلَ فَهُوَ الْمَأْثُورُ.
📙وسائل الشيعة، ج14، ص573 ب
✍فیض زیارت را در هر ماهی میتوان کسب کرد ولی فیض روزهی رمضان را در ماههای دیگر نمیتوان درک کرد،مگر کسیکه در رمضان قصد ده روز کند و هر دو ثواب را ادراک نماید.
#رمضان_المبارک
اللهم عجل لولیک الفرج
https://eitaa.com/BasirateAshurai/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
『
🔹تو بادیگارد داری؟
پاسخ شنیدنی محمد علی کلی
اللهم عجل لولیک الفرج
https://eitaa.com/BasirateAshurai/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 آماده اید به درک جدیدی از عظمت کیهان برسید ؟
اللهم عجل لولیک الفرج
https://eitaa.com/BasirateAshurai/
#کنارتم_هم_وطن
پویش کمک های نقدی برای سیل زدگان چابهار
موکب الرضا - یزد حسینه ایران
https://eitaa.com/BasirateAshurai/
🔶 هشت توصیه امام هشتم برای روزهای آخر شعبان
اباصلت میگوید:
در آخرین جمعه شعبان، خدمت امام رضا علیهالسلام رسیدم. فرمود:
ای اباصلت، بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است،
پس در روزهای باقیمانده کوتاهیهای روزهای گذشته را جبران بکن و باید به آنچه برایت مهم است، اقدام کنی:
۱. زیاد دعا کن.
۲. زیاد استغفار کن.
۳. زیاد قرآن تلاوت کن.
۴. از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی.
۵. هر امانتی که گردنت هست، ادا کن.
۶. تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن.
۷. هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان، بر خدا توکل کن...
۸. و در روزهای باقیمانده این ماه، بسیار بگو:
اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ...
خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز...
📚 عیون اخبار الرضا علیه السلام ج۲ ص۵۱
https://eitaa.com/BasirateAshurai/
9.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️بالاترین کار برا امام زمان(عج) الان بچه آوردنه!
#فرزندآوری
https://eitaa.com/BasirateAshurai/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ایشان با اینکه پسر من است من ایشان رو پدر میدانم...
https://eitaa.com/BasirateAshurai/
6.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نحوه گرفتن غذای حضرتی حرم اباعبدالله الحسین علیهالسلام با گذرنامه
https://eitaa.com/BasirateAshurai/