هدایت شده از کتابستان زن وخانواده بینات
#کتاب | #سبک_زندگی
فرهنگ سخنان حضرت فاطمه (س)
اثر مرحوم محمد دشتی
نهج الحیاة، فرهنگ سخنان حضرت فاطمه (س) اثر مرحوم محمد دشتی، کتابی برای استخراج راه و رسم زندگی از سخنان حضرت فاطمه (س) است.. در مقدمه کتاب آمده است: «نام زیبای نهج الحیاه یا راه و رسم زندگی از دیدگاه حضرت فاطمه (س) را برای این کتاب برگزیدهایم تا همسنگ نهج البلاغه و راهنمای همه تشنگان حقیقت باشد»
در این کتاب مجموعه احادیث ارزشمندی از حضرت فاطمه (س) با نظم الفبایی ارائه شده، و ذیل هر حرف الفبا نیز چند واژه کلیدی آورده شده است. ذیل هر واژه نیز متن اصلی حدیث به همراه ترجمه و توضیح مختصر آن بیان شده است.. برای مثال ذیل حرف «آ» این واژههای کلیدی را مشاهده میکنیم: آیین همسرداری، آداب غذاخوردن، آرایش و زیبایی، و آگاهی
معرفی الگوهای اصیل و ارزشهای ناب اسلامی به نسل جوان از اهداف اصلی این کتاب است. مثلاً روایتی درباره رابطه حضرت فاطمه (س) با همسرش در زندگی مشترک و رعایت حال ایشان در امور مالی ارائه شده است که:
حضرت در پاسخ به سؤال امیرالمؤمنین (ع) که چرا او را از نبود مواد غذایی در خانه با خبر نکرده است، فرمود: ای ابوالحسن من از خدای خود حیا میکنم چیزی که بر تهیه آن توان نداری را از تو درخواست کنم!
اطلاعات بیشتر
ویکی نور
#بینات
#معرفی_کتاب
کتابستان زن وخانواده بینات
https://eitaa.com/ketabestan_motalatzanan
جلسه مرکز تحقیقات زن وخانواده بینات به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در دفتر جلسات آقای دکتر داستان رئیس پارک علم و فناوری استان مورخ ۷ آذر۱۴۰۲ برگزار شد.
در این جلسه جهت بهرهمندی و تعامل گیری در برنامه ها و پروژه های آتی و پیش رو به معرفی ظرفیت های هر دو مجموعه پرداخته شد.
#بینات
https://eitaa.com/Bayenat_center
#نشست_علمی
✅موضوع: نقش زن و خانواده در تحولات اجتماعی سیاسی جهان اسلام در رویداد مباهله*
🎙 با حضور استاد محترم جناب آقای سید منذر حکیم
رییس پژوهشکده ذریه نبوی علیهم السلام
📆چهارشنبه 13مرداد 1400
⏰ساعت: 9:00
🔗لینک شرکت در جلسه:
https://razavie.lms2.hozehkh.com/ws/mobahele
واحد پژوهش مدرسه علمیه رضویه
@howzehpajohesh
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
#مرکزتحقیقات زن وخانواده بینات
https://eitaa.com/Bayenat_center
https://eitaa.com/ketabestan_motalatzanan
کتابستان زن وخانواده بینات
در جهت هم افزایی، تشکیل جلسه هسته جمعیت مرکز تحقیقات بینات با کارگروه اقتصاد و معیشت ستادمردمی جمعیت استان مرکزی در تاریخ ۷ آذر ۱۴۰۲ در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
در این جلسه به ارائه ظرفیت های طرفین اشاره و برنامه ریزی جهت تعاملات مشترک در دستور کار قرار گرفت.
عضو شوید:
https://eitaa.com/Bayenat_center
سلسله نشست های دانش افزایی
بیّنات
برشی تخصصی از مبحث الگوی سوم زن
با موضوع :
زن در آیینه قرآن بابررسی ساحت فردی خانوادگی اجتماعی زن با توجه به اندیشه های قرآنی امامین انقلاب
🔸استاد خانم دکتر میرجعفری
چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۲
ساعت ۱۸تا۲۰
در بستر قرار
به نشانی :
https://gharar.ir/r/43aee93f
مرکز تحقیقات زن وخانواده بینات
https://eitaa.com/Bayenat_center
بررسی تحلیلی آینده خانواده در روایات آخرالزمان (عصر قبل از ظهور).pdf
13.28M
#مقاله
مطالعات اسلامی زنان وخانواده
بررسی تحلیلی آینده خانواده در روایات آخر الزمان(عصرقبل از ظهور)_رحیم کارگر
https://eitaa.com/Bayenat_center
💐📝ویژه نامه📚📖💐
❓آیا در قرآن تصویری از یک زن مسلمان ارائه گردیده است؟
قسمت اول:
👌بله در آیات 33 و 34 سوره احزاب: «وَ قَرْنَ فی بیوتکنَ وَ لا تَبَرَجْنَ تَبَرُجَ الجاهلیة» تا انتهای آیه 34 به ویژگی های شایسته یک زن مسلمان اشاره شده است و عمل به این دو آیه برای سعادت دنیوی و اخروی هر زنی کافیست. در این آیات داریم که: «قرار بگیرید در خانه هایتان و تبرج یا خودنمایی جاهلی نداشته باشید» یعنی جلوه گری نکنید، نماز بخوانید، زکات بدهید و خدا و رسول را اطلاعت کنید. معلوم می شود زنی می تواند استقلال مالی داشته باشد که زکات مال خود را بپردازد و با نماز با خدا ارتباط برقرار کند؛ اما موضوع به اینجا ختم نمی شود، بلکه در آیه 34 ذکر می گردد که: «متذکر آیاتی باشید که در خانه هایتان تلاوت می گردد.» میتوان گفت این توصیه قرآن را سفارش به تلاش زنان برای رشد فرهنگی و ارتقاء علمی آنها دانست؛ که اگر هم آیه قبلی یعنی حضور زن در چارچوب خانواده طبق معیارهای دینی با مفهوم آیه اخیر، ادغام گردد و مکمل هم شود، صفاتی برای زنان حاصل می شود که ضامن موفقیت و سعادت آنهاست و زن نمونه ای بوجود می آید که از هیچ طرف سقوط نکرده و رشد همه جانبه داشته باشد.
........
👌اگر زنان دستوراتی که در آیه 33 و 34 احزاب آمده بپذیرند و براساس آیه 35 احزاب که خداوند برای زنان خواسته است (صالحات قانتات حافظات...) باشند[به ویژه برای همسر وبه تعبیری←] یعنی تساوی معنوی و دینی با مردان داشته باشند ولی در فضای خانه براساس آیه 34 سوره نساء نگهبانی او را بپذیرند. یک خانواده الهی تشکیل می شود. مگر اینکه زشتی ها و ستم های این مرد سرپرست آنقدر زیاد باشد که براثر بی عدالتی های او، زن مجبور به شورش گردد.
[که البته این هم برای رفعش در درجه اول هم راهکارهای تربیتی عاطفی اخلاقی دارد ودر درجات بعدی هم راه کارهای شرعی و قانونی که البته اصل مهم و اولیه حفظ شاکله ی نهاد مقدس خانواده ست]
........
👌 خدا به زنان محبت و دقت را عطا کرده، تا بتوانند به وسیله آنها هندوانه تربیت را بلند کند و ستون تربیت را برافراشته سازد. حالا اگر قرار باشد در مفهوم واقعی کلمه برای شوهر، فرزند، و همه اطرافیان «مهرورزی و مادری» کند، دیگر نمی تواند، کار بیرون به معنای درگیر شدن دائمی با مردم را داشته باشد، در واقع گاهی می شود گفت چرا زن پیغمبر نشد؟ چون او پیغمبرساز بود. یعنی یا انسان باید حضرت مریم باشد یا خود حضرت مسیح؛ باین معنی که نمی تواند در عین مسیح پروری، خود مسیح هم باشد.
#تداوم آموزش دوره بانوی انقلابی (مجازی)
نوع:مطالعه یادداشت
👌زن در قرآن
ادامه 👇
مرکز تحقیقات زن وخانواده بینات
https://eitaa.com/Bayenat_center
💐📝 ویژه نامه📝💐
قسمت دوم :
سرشار از ذوق ؛هنر؛سلیقه....
خداوند در معرفی زن در قرآن، او را بسیار هنردوست می داند. در داستان ملکه سبا، این ملکه اول تحت تأثیر مهر حضرت سلیمان قرار می گیرد، بی تفاوت نیست اما ایمان نمی آورد. در واقع انگار سلیمان تبری برداشته و بر ریشه کفر ملکه می زند، اما درخت بسیار قطور است، با اینکه ضربه می خورد، نمی افتد. گام دوم بهره گیری از قدرت نمایی است یعنی سلیمان طی جنگ، آنها را اسیر می کند اما تخت ملکه را با قدرت نمایی خارق العاده ای به حضور او می آورد، اینجا نیز ملکه خیلی تحت تأثیر قرار می گیرد؛ اما چون خودش ملکه ای بسیار مقتدر است، باز هم کفرش سقوط نمی کند. مرحله سوم، قصر آبگینه است و در اینجاست که ملکه سبا تحت تأثیر جذابیت، زیبایی، ذوق، هنر و سلیقه قرار گرفته و ایمان می آورد. وقتی قرآن از قول مشرکین می گوید: «اَوَمَن یُنَشِّؤُفی الخِلّیَةِ ...» در سوره زخرف، که زن موجودی است در زیور و زینت بار می آید و «هُوَ فی الخِصامِ غیرمبین...» (سوره زخرف آیه / 18) و این مسئله دنبال زیبایی و زر و زیور بودن و مجذوب هنر شدن با روح زن عجین است. بنابراین با توجه با این ویژگی روحی زنان و اینکه در بحث گفتیم زن دارای محبت و دقت است، ویژگی دقت در خیال به ذوق هنر و سلیقه ختم می شود همچنین اگر می بینید زنان در زیور و زینت هستند به دلیل همین هنر دوستی زن است؛ اگر دست اندرکاران امور زنان بتوانند این ویژگی ها را در کانال صحیحش رهنمون شوند مسیر موفقیت زنان جامعه تسهیل می گردد. درک کنیم که این مهم منطبق بر ذوق و سلیقه ای است که از وجود زن جدا نمی شود، متوجه می شویم که چقدر لازم است در امور زنان به این مهم توجه شود و در مسیر صحیح قرار بگیرد، چرا که اگر در کانال درستش قرار نگیرد، مطمئناً در مسیری نادرست، پیامدهای منفی بی شماری خواهد داشت. (برگرفته از مباحث دکتر حاج عبدالباقی)
روحیه ی زیبایی طلبی و هنر دوستی زن اگر در مسیر متعادل و ارزشمند خود قرار بگیرد روح زن در مسیر تربیت گری و هدایتگری رشد خواهد کرد و رشد خواهد داد و معنای زندگی را بسیار ذهن آگاهانه با عمق جان درک میکند. و این مسیر موجب نوازش روح زن میشود و او هنردوستی و زیبایی طلبی فطری خود را میتواند با اصول هنر زندگی کردن عجین کند و حیات طیبه ای را برای خود و خانواده رقم بزند.
تدوین و تکمله : سرکارخانم س.حسینی
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#تدوام آموزش دوره بانوی انقلابی (مجازی)
نوع: مطالعه یادداشت
👌زن در قرآن
مرکز تحقیقات زن وخانواده بینات
https://eitaa.com/Bayenat_center