فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
6 درصد از میزان انرژی مورد نیاز زمستان از طریق مازوت سوزی بدست می آید!
رجبی مشهدی،مدیر عامل توانیر در پاسخ به سوال خبرنگار بازارنیوز:
🔹صد همت به پیمانکاران و تعمیرکنندکان صنعت برق بدهکار هستیم و به همین میزان هم از دولت طلب داریم.
🔹هماهنگی خوبی بین وزارت نیرو و وزارت نفت برای تامین سوخت مخازن وجود دارد.حدود ۶ درصد از انرژی زمستان از طریق مازوت سوزی بدست می آید.
🔹نیازمند برنامه مدیریت مصرف برای فصل زمستان هستیم و اما ممکن است ناچارا نیازمند مازوت سوزی برای تامین برق زمستان باشیم.
@Bazarnews_official
اینفوگرافیک | با ۲۵۰ هزارمیلیارد تومان رانت وام بانک ها چه میتوان کرد؟
@Bazarnews_official
فرصت سوزی بانک مرکزی با عدم ابلاغ تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن
🔹احمد آریایی نژاد، نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون ضرورت ابلاغ سریع مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن به بانکها اظهار کرد: اعلام عمومی افزایش رقم این تسهیلات در وهله اول خوب است، اما تعلل بانک مرکزی در ابلاغ مصوبه آن به بانکها منجر سردرگمی و همچنین بی اعتمادی مردم نسبت به مصوبات دولت و مجلس میشود. بانک مرکزی باید این مصوبه قانونی را هر چه سریعتر اجرا کند.
@Bazarnews_official
چرا از تجربه خسارتبار آزادسازی بیقیدوشرط واردات درس نمیگیریم؟
🔹اصرار دوباره برخی به واردات کالاها بدون درنظرگرفتن شرایط نهادی و منابع ارزی کشور را نمیتوان بهسادگی پذیرفت. اینان که طی سالهای گذشته برای آزادسازی بیقیدوشرط واردات خودرو پافشاری میکردند حتی یکبار به لزوم پاسخگویی شرکتهای تولیدی و ارائه کامل خدمات پس از فروش در ایران اشاره نکردهاند. امروز نیز در شرایطی برای آزادسازی واردات تلفنهای همراه یک برند خاص تبلیغ میکنند که ارائه خدمات به مشترکان ایرانی از طرف شرکت مذکور بهکلی محدود شده است. همچنین برای آزادسازی بیقیدوشرط لوازمخانگی صدها دلیل و منطق میآورند؛ اما یکبار اشاره نکردهاند که چرا تولیدکنندگان این کالاها حاضر به انجام تعهدات خود در قبال مشتریان ایرانی نیستند.
🔹درواقع انتخاب میان آزادسازی کامل یا محدودسازی واردات طی ۷۰ سال گذشته یکی از پرمناقشهترین و پرتکرارترین مباحث اقتصادی در ایران بوده است؛ اما علی رغم تجربیات خسارت بار دورههای گذشته، هیچگاه از این تجربیات درس نگرفتهایم و اشتباهات گذشته را تکرار کردهایم.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
برترین مبدا و مقصد های تجاری ایران در ۴ ماهه ۱۴۰۳
🔹در چهار ماه ابتدایی سال جاری، تراز تجاری ایران به منفی ۲ میلیارد و ۴۸۶ میلیون دلار رسیده است، در این بین چین با ۱۰ میلیارد و ۱۶۲ میلیون دلار، برترین شریک تجاری ایران شناخته میشود، امارات متحده عربی و ترکیه نیز به ترتیب با میلیارد و ۵۱۲ میلیون دلار و میلیارد و ۳۳۰ میلیون دلار در جایگاههای بعدی قرار دارند.
@Bazarnews_official
سهم ایران از دور ریز محصولات کشاورزی چقدر است؟ / حضور بخش خصوصی میتواند بهرهوری بارفروشان را افزایش دهد
🔹بر اساس بررسیهای صورت گرفته، هر سال بالغ بر ۱.۳ میلیارد تن ضایعات مواد غذایی در دنیا ایجاد میشود که این میزان میتواند غذای کافی برای ۲ میلیارد نفر را در سال فراهم کند؛ وضعیت نامناسب حملونقل، فرایند انبار کردن و همچنین عدم وجود سازوکار صحیح در مرحله عرضه محصولات، از جمله مواردی هستند که باعث بروز این اتفاق میشود. بر اساس گزارشهای اعلام شده از سوی انجمنهای مرتبط با این موضوع، سهم ایران از کل غذایی که هر سال در جهان به هدر میرود حدود ۲.۷ درصد است.
🔹اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان در گفتگو با بازارنیوز پیرامون میزان دور ریز میوه در مزارع و همینطور میادین میوه و ترهبار اظهار کرد: این موضوع در میادین چندان شایع نیست و عمده آن بیشتر در مزرعه صورت میگیرد؛ اگر بسته بندی میوهها از سر مزرعه و سردخانه به درستی انجام شود، ما به ندرت در حوزه توزیع شاهد دور ریز میوه و سبزیجات خواهیم بود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
آیفون، کالایی خارج از اولویتهای ارزی کشور
🔹محمد معتمدیزاده، دبیر کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون صیانت از منابع ارزی کشور با استفاده از ممنوعیت واردات کالاهای لوکس و غیرضروری اظهار کرد: در حال حاضر کشور در حوزه اقتصاد و به طور خاص معیشت مردم، مسائل و مشکلات متعددی پیش روی خود دارد که هر یک از آنها از درجه ضرورت بالایی برخوردار است؛ لذا، در چنین شرایطی نمیتوان برای واردات برخی کالاهای لوکس از منابع ارزی کشور هزینه کرد.
🔹وی با اشاره به ممنوعیت واردات گوشی آیفون در زمان دولت سیزدهم گفت: تصمیمی که در این خصوص در زمان ریاست جمهوری شهید رئیسی اتخاذ شد، تصمیم خوبی بود. در حال حاضر ملاحظات متعددی درباره این کالا وجود دارد که پاسخگویی به آن نیاز به فرهنگسازی گستردهای دارد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
✅@Bazarnews_official
🔻چرا گوشت قرمز همچنان گران است؟
🔹به گزارش بازارنیوز، در سال ۱۳۹۷ همزمان با خروج آمریکا از برجام و ایجاد شوک ارزی، بازار کالاهای اساسی به دلیل وابستگی شدید به واردات و همچنین عدم اعمال سیاستهای تنظیم بازاری مناسب، با شوکهای قیمتی متعدد مواجه شد. این موضوع با ارتباط با حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ نمود بیشتری داشت. به گونهای که بازار گوشت قرمز با تلاطم قیمتی قابل توجهی همراه شد. با توجه به اهمیت موضوع به بررسی دلایل مختلف افزایش قیمت گوشت قرمز در سال ۱۴۰۲ پرداخته میشود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واردات طلا ساماندهی شد
🔹بنابر اعلام معاون صنایع عمومی وزارت صمت، افتتاح اتاق فلزات گرانبها در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) میتواند بسیاری از مشکلات تولیدکنندگان در این حوزه را حل کند. از جمله این مشکلات میتوان به زمانبر بودن فرآیند ترخیص، هزینههای بالای انبارداری، الزامات مربوط به اخذ مجوزهای استاندارد و مسائل دیگر اشاره کرد.
✅@Bazarnews_official
🔻گره واردات خودرو با یک میلیارد دلار باز نمیشود
🔹یک کارشناس صنعت خودرو اظهارنظر وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص گرهگشایی از واردات خودرو را مورد نقد قرار داد و بیان داشت: هنوز مشخص نیست که یک میلیارد دلار ارز عنوان شده، در کل سال ۱۴۰۳ اختصاص خواهد یافت یا از امروز مبنای محاسبه قرار میگیرد؛ علاوه بر این، واردات خودرو توسط خودروسازان دولتی نیز با انحصار و رقابت در تناقض است.
🔹مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو در گفتوگو با بازارنیوز، حل ناترازی صنعت خودرو را نیازمند یک برنامه چند ساله عنوان و اعلام داشت: ازآنجاییکه از سال ۱۳۹۷ واردات خودرو ممنوع شد، لذا اگر میانگین واردات خودرو در پیش از سال ۹۷ را ۵۰ هزار دستگاه در هر سال و در بهترین سال یعنی سال ۱۳۹۴ حدود ۱۰۲ هزار دستگاه قلمداد کنیم، عملاً در ۶ سال، با توجه به بسته بودن دربهای واردات خودرو بازار نیازمند حدود ۳۰۰ هزار خودرو خارجی است تا به تعادل نسبی برسد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻بهبود رفع تعهد ارزی با واردات طلا
🔹رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا با اشاره به افزایش واردات طلا در طول سالهای اخیر، این امر را سیاستی تسهیلکننده برای رفع تعهدسپاری ارزی فعالان اقتصادی دانست
🔹اسفندیار سیفی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی استان تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون واردات طلا اظهار کرد: دولت برای حل مشکلات ناشی از رفع تعهدسپاریهای ارزی صادرات غیر نفتی فعالان اقتصادی، سیاست خوبی را اتخاذ کرد که بر اساس آن امکان رفع این موضوع از طریق واردات طلا مهیا شد. در حال حاضر تعرفه واردات طلا صفر است و همین موضوع کمک خوبی به صادرکنندگان میکند تا بتوانند تعهد سپاری ارزی خود را به موقع انجام دهند.
@Bazarnews_official
51.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پادکست | واردات آیفون مهم تر است یا دارو؟
در اولین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع تخصیص ارز به واردات تلفن همراه اپل در مقابل دارو پرداخته شد.
@Bazarnews_official
تأثیر هوش مصنوعی بر آینده بانکداری در ایران
🔹در حالی که هوش مصنوعی نگرانیهای خاصی را ایجاد میکند، اما آنها با تصورات غلط که اغلب در روایتهای رایج به تصویر کشیده میشوند، متفاوت هستند، مانند ترس از اینکه هوش مصنوعی تمام مشاغل ما را تصاحب کند. بزرگترین نگرانی تاثیر هوش مصنوعی بر اصالت است. توانایی راهحلهای هوش مصنوعی برای پشتیبانی از سرقت و جعل هویت یا به طور کلی، ایجاد هویتهای جعلی، ابهامات جدی ایجاد میکند. این ممکن است نیاز به بازگشت به روش های سنتی مانند احراز هویت حضوری در برخی موارد را داشته باشد.
🔹تهدید دیگر ناشی از فرآیندهای یادگیری مدل هوش مصنوعی بالقوه کنترل نشده است. برخلاف تصور رایج، یک مدل هوش مصنوعی به طور ناگهانی دانش مافوق بشری را به دست نمی آورد. در عوض، ممکن است به سادگی متوقف شود یا شروع به عمل غیرمنطقی کند. این می تواند عواقب منفی داشته باشد، به خصوص اگر از چنین مدل هایی برای تصمیم گیریهای حیاتی استفاده شود.
ادامه یادداشت در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻چرا واگذاری سهام خودرو سازان محقق نمیشود؟
🔹یک کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه عدم واگذاری سهام سایپا و ایرانخودرو به دلیل علاقه دولت به تصدیگری دانست و گفت: درآمدها، انتخاب مدیران و تعیین سیاستگذاری از سوی دولت، سبب شده، خودروسازان داخلی، از تولیدکننده به واردکننده تبدیل شوند.
🔹مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو در گفتوگو با بازارنیوز، عدم واگذاری سهام خودروسازان را مرتبط به علاقه دولت در تصدیگری این حوزه دانست و اعلام داشت: ازآنجاییکه بازار خودرو، جذاب و عظیم است، لذا دولتها مقاومت عجیبی در واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا دارند، چرا که در زمان رکود تورمی سالیان اخیر، بخشی از درآمدها کاسته شده بود، درنتیجه برای جبران کسری بودجه، افزایش قیمت خودرو بهعنوان راهکار شناخته میشد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
✅@Bazarnews_official
🔻قیمت قهوه در ایران،۶ برابر نرخ جهانی!
🔹از آنجایی که نرخ دلار وارداتی برای قهوه ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است، لذا قیمت دلاری هر کیلوگرم قهوه فوری ارزان قیمت، برای مصرف کننده نهایی ۲۷ دلار است، در صورتی که نرخ جهانی آن ۴ الی ۵ دلار است.
✅@Bazarnews_official
شمارش معکوس برای مرگ مناطق آزاد
🔹تعداد زیادی از مسافران، تابستان و زمستان را برای تفریح و خریدهای تجاری به جزیره کیش اختصاص میدادند و سرمایهگذاران برای خرید ملک یا شروع تجارت جدید رهسپار این جزیره میشدند.
🔹با شروع جهش ارزی در سال ۱۳۹۷، به یکباره قیمت خودرو، ملک و سفرهای گردشگری درجزیره کیش با جهش قیمتی سرسام آوری مواجه شد و هر ساله از تعداد سرمایه گذاران و مسافرانی که به جزیره وارد میشدند کاسته شد.
🔹در سال ۱۴۰۱ با حذف ناگهانی ارز ترجیحی و شروع مجدد جهش ارزی، جزیره کیش ناگهان به یک رکود بیسابقه فرورفت. رکودی که میتوان از آن بهعنوان ” شمارش معکوس برای مرگ مناطق آزاد” یادکرد.
🔹در دیماه ۱۴۰۱ قیمت خودرو در جزیره کیش باتوجهبه بستهبودن هم واردات خودروهای داخلی و هم خودروهای خارجی، به سه برابر قیمت مهر ۱۴۰۱، افزایش پیدا کرد که این یکی از بیسابقهترین رشدهای قیمتی در دهههای قبل بوده است و بسیاری از کیشوندان دیگر هرگز نتوانستند خودرو موردنیاز خود را تهیه کنند چرا که بیکیفیتترین و معمولیترین خودرو در جزیره به قیمتی نزدیک حدود یک میلیارد تومان رسیده بود.
ادامه گزارش
@Bazarnews_official
دولت برای واردات آیفون تأمین ارز نکند
🔹سید جواد حسینی کیا، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز با اشاره به ضرورت حفظ منابع ارزی کشور از طریق ممنوعیت واردات کالاهای لوکس و غیر ضروری، گفت: در حال حاضر اولویت نخست دولت و مجلس تامین کالاهای اساسی مورد نیاز است؛ بعد از این مورد حمایت از کالاهای داخلی در مرحله بعدی قرار دارد. پس از این دو اولویت ثبت سفارش و واردات برخی کالاهای ضروری و مورد نیاز جامعه در اولویت سوم قوای مجریه و مقننه قرار دارد.
🔹نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین درباره واردات برخی کالاهایبیهوده مانند غذای حیوانات و میخ در دولتهای قبل گفت: در هر دولتی این قبیل بد سلیقگیها وجود دارد؛ لذا باید امیدوار و مراقب باشیم که چنین موضوعاتی در دولت جدید رخ ندهد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻تجربه دلاریزاسیون در اقتصاد برزیل؛ ناکامی در تحقق اهداف متعالی مالی
🔹بحران ارزی و بانکی به وقوع پیوسته در ابتدای هزاره جدید که در پی ناکارآمدی نظام های پرداخت داخلی و بین المللی و همچنین اصرار بر اجرای سیاست های پولی و ارزی غلط و غیر اثر بخش به وجود آمد، گستره ی عظیمی از اقتصادهای کمترتوسعه، فقیر، در حال گذار و نوظهور آمریکای لاتین را درنوردید که اقتصاد برزیل، یکی از مهم ترین این کشورها بود. در این زمان بود که اجماع بانک مرکزی، مقامات پولی و مدیران اقتصادی دولت وقت برزیل، رای به اجرای کامل فرآیند دلاریزاسیون داد؛ تصمیمی حساس در یک برهه زمانی سرنوشت ساز که نتوانست بیم ها و امیدهای دولت، صاحبان صنایع و کسب و کارها و همچنین شهروندان بحران زده ی برزیلی را جامه عمل بپوشاند.
🔹اما سوال اینجاست که رویکردی که به زعم بسیاری از کارشناسان و خبرگان مالی و اقتصادی و همچنین به گواه اسناد و مدارک منتشره توسط صندوق بین المللی پول (به عنوان یکی از حامیان و شرکای اصلی دولت های مختلف در دلاریزه کردن اقتصاد) کشورهای مختلفی را از ورطه سقوط و بروز فاجعه تمام عیار ملی نجات داده، چگونه توانست به جز در مقطع زمانی کوتاه و به طور موقت، پیامدهای مثبت، اثرگذار و بلند مدتی را برای اقتصاد این کشور رقم بزند.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻دارو تشنه ارز، دلار در اختیار آیفون؟
🔹هادی احمدی، مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان کشور در گفتگو با بازارنیوز، در خصوص مشکل تامین ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: ارز همیشه یکی از چالشها و مشکلات صنعت دارو بوده؛ تقریبا یک ماه پیش نامه ای از طرف انجمن داروسازان ایران و شورایعالی سیاستگذاری دارو به رئیس جمهور زده شد و 6 چالش و 6 راه حل را مطرح کردیم. یکی از چالشهای ما همین تامین ارز بود که باید به موقع و به مقدار مورد نیاز در اختیار صنعت دارو قرار بگیرد.
🔹وی افزود: خوشبختانه این موضوع از اولین دستوراتی بود که رئیس جمهور صادر کرد. این دستور باید در مراحل بروکراسی خود به بانک مرکزی رفته و آنجا اقدامات لازم انجام گیرد.
🔹احمدی گفت: این اتفاق یک مسکن موقتی است. ما منابع ارز پایدار میخواهیم. منابعی که همیشه باشد تا صنعت دارو بتواند برنامهریزیهای لازم را انجام دهد؛ بهطوری که طبق قانون برنامه هفتم، ذخایر استراتژیک دارویی به حداقل 60 ماه برسد. اکنون در برخی داروها به زیر 6 ماه هم رسیده است.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
افزایش تورم و نرخ ارز، ثمره آزادسازی واردات کالاهای لوکس
فرشاد مومنی، رئیس موسسه دین و اقتصاد:
🔹 آنهایی که به رئیس جمهور مشاوره می دهند که واردات خودرو و کالاهای مصرفی وضعیت را بهتر خواهد کرد، در بهترین حالت آگاهی بایسته ندارند. این رفتار ها اصلا بوی آگاهی و علم و اراده بر اصلاح نمی دهد.
🔹مومنی با انتقاد از رفتار دولت در قبال آزادسازی درهای واردات، گفت: دوره زمانی الزام قانونی منع واردات کالاهای قابل تولید در کشور تمام شد و دوستان به روی خود نیاوردند. این یعنی کسانی در کسوت مسئولیت، بابی را باز کردند برای آنکه تقاضاهای غیرعادی برای واردات ایجاد شود؛ این تقاضاهای غیر عادی دو ضربه مهلک به اقتصاد ایران می زدند.
وقتی واردات کالاهای مصرفی را اولویت قرار می دهیم، پتانسیل تولید در کشور را کاهش می یابد.
🔹وی افزود: اکنون در کشور بحران تشکیل سرمایه وجود دارد. طبق آمارها، تشکیل سرمایه در سال ۱۴۰۲، معادل ۵۲ درصد سال ۱۴۰۱ بوده است. حالا در این شرایط دولت بسترسازی می کند که نرخ ارز را بالا ببرد و انتظار دارد که انگیزه سرمایهگذاری تولیدی افزایش یابد؟
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻مروری بر حوادث تلخ معادن در ایران
🔹به گفته مهاجرانی سخنگوی دولت، تعداد تلفات حادثه معدن طبس به ۵۲ نفر رسیده است.
@Bazarnews_official
مروری بر مبانی قانونی نظارت بر شبکه بانکی کشور
🔹طی سالهای اخیر چالشها و ناترازیهای نظام بانکی به عنوان یکی از مسائل کلان و همچنین یکی از عوامل موجد و تشدید تورم در کشور مطرح بوده است و در سطح کلان کشور این اتفاق نظر به وجود آمده است که یکی از اقدامات موثر در کنترل و مهار تورم در کشور حل و فصل ناترازی شبکه بانکی از طریق تقویت نقش نظارتی بانکی مرکزی است.
🔹با این حال، خلاء قانونی در این زمینه مانع از اقدامات موثر بانک مرکزی ج. ا. ا شده بود. لذا این موضوع ضرورت تدوین مبانی قانونی برای به رسمیت شناختن بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر شبکه بانکی از حیث برخورد با بانکهای ناتراز و ناسالم را بیش از پیش نمایان کرد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
ریسک گریزها بردند؛ طلا به سقف رسید
🔹 با به صدا درآمده سوت پایان معاملات در شهریورماه، پرونده بازارهای مالی ایران در نیمه نخست سال بسته شد تا سرمایهگذاران پس از استراحتی کوتاه فعالیتهای خود را در نیمه دوم سال از سربگیرند.
🔹براساس آمار، اوراق کم ریسک و سپرده بانکی با بازدهی ۱۵ درصدی و کمترین نسبت ریسک به بازدهی، بهترین عملکرد را در بازارهای مالی ایران به ثبت رساندهاند و سرمایهگذاران ریسک گریز به عنوان برندگان اصلی این نیمه شناخته شدند.
همچنین بازار طلای ایران تحت تاثیر رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی، بیش از ۱۴ درصد افزایش قیمت داشت و در رتبه دوم بیشترین بازدهی در نیمه اول سال ۱۴۰۳ قرار گرفته است.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
علت رکوردشکنی “هلو” در افزایش قیمت
🔹 از مهم ترین رویدادهای بازار کالاهای اساسی و کشاورزی در فصل تابستان 1403 انتشار آمار متوسط قیمت هلو در خردادماه و تیرماه توسط مرکز آمار ج. ا. ایران بود. همانطور که در نمودار 1 ملاحظه میشود، متوسط قیمت هر کیلو هلو برای خانوارهای شهری در خردادماه 104 هزار تومان بود که با آغاز فصل تابستان و در تیرماه با تغییرات منفی 23.5 درصد به هر کیلو 79 هزار و 400 تومان کاهش یافت. در واقع در تیرماه هلو بیشترین کاهش قیمت در میان 53 قلم کالای اساسی خریداری شده توسط خانوارهای شهری بر اساس گزارش مرکز آمار به خود اختصاص داد.
🔹روند تورم ماهانه سالهای گذشته نشان میدهد، در 5 سال اخیر در تیرماه همواره هلو با تورم منفی ماهانه مواجه بوده است. در واقع با عبور از فصل نوبرانه میوههای تابستانه، قیمت آن با کاهش قابل توجه مواجه بوده است. ولی در هیچ سالی به میزان 25.3 درصد کاهش نیافته است.
ادامه خبر و نمودار در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
آزادی چه وارداتی؟!
🔹گریههای مکرر و بیقراری یک دختربچه در داغ پدر، پلان تکراری اما هربار جگرسوز و دلخراش است. هر چندوقت یکبار، به واسطه یک داغ ملی، از این صحنهها در فضای مجازی وایرال و بعد از چند روز، همه چیز به فراموشی سپرده میشود. حالا نوبت معدنچیان طبس و خانوادههایشان است.
🔹از قدیم ضربالمثلی بین مردم رایج بوده که میگویند: ” آفتابه و لگن هفتدست، شام و ناهار هیچی”. این را باید هرروز در گوش مسئولین دولتی خواند؛ حالا که تازه دولت را تحویل گرفتهاید، مراقب باشید مصداق این ضربالمثل نباشید.
🔹در روزهایی که نان 66 درصد گران می شود، گوشت و مرغ و سایر کالاهای اساسی هرروز با قیمت جدیدی روی تابلوهای فروشگاه ها عرض اندام میکنند؛ زیرساختها یکی پس از دیگری درحال تخریب است؛ استادیومها چمن ندارند و بازیکن سابق رئال مادرید سلفی میگیرد و مسخره میکند؛ معدن طبس بر سر معدنچیان فرو میریزد، مسئولان اقتصادی دولت از جمله آقای همتی، صحبت از آزادسازی وارد میکنند...
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official