🔻مصوبه تسهیلات جدید ساخت مسکن پای دو وزیر را به مجلس کشاند
غلامرضا شریعتی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون اهمیت موضوع ساخت مسکن و همچنین لزوم تامین مالی آن با تکیه بر تسهیلات بانکی اظهار کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم در زمینه ساخت مسکن، توجه ویژه به مسئله مربوط به تامین مالی آن از مسیر تسهیلات بانکی است. این موضوع به حدی مهم است که تاکنون چندین مصوبه در زمینه سهم مشخص تسهیلات ساخت مسکن از کل تسهیلات و همچنین اجرای صحیح آن به تصویب نمایندگان رسیده است.
این نماینده مجلس با اشاره به عدم اجرای قانون توسط بانک مرکزی در زمینه اعطای تسهیلات 800 میلیون تومانی ساخت مسکن گفت: متاسفانه بانک مرکزی در اجرای این مصوبه کوتاهی میکند، از همین رو نمایندگان مجلس با ارسال نامهای به رئیس جمهور بر ضرورت هر چه سریعتر ابلاغ مصوبه شورای عالی مسکن در خصوص تسهیلات جدید ساخت مسکن تاکید کردند.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻حجم قاچاق پوشاک در کشور؛ بیش از ۲۲۰ هزار میلیارد تومان
سعید قدیری،دبیر اتحادیه پوشاک، در گفتگو با بازارنیوز، در خصوص قاچاق پوشاک اظهار داشت: قاچاق پوشاک همچنان بیش از 30 درصد بازار ایران را به مبلغ 3 میلیارد دلار ( 220 هزارمیلیارد تومان) تحت الشعاع خود قرار داده است، در حالی که کل بازار پوشاک را میتوان 10میلیارد دلار در نظر گرفت.
قدیری با اشاره به ادامهدار بودن روند قاچاق پوشاک در کشور، عنوان کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اخیرا اقداماتی را برای مقابله در فضای مجازی و سطح عرضه آغاز کرده است، اما این موضوع کافی نیست و امیدواریم همچنان استمرار داشته باشد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻ایران، بزرگترین صادر کننده متانول در منطقه غرب آسیا
تقاضای متانول در سال 2022 میلادی حدود 92 میلیون تن در سال بوده است که پیش بینی می شود تا سال 2030 به 110 میلیون تن برسد، همچنین باتوجه به رشد هزینه های متانول و کاهش رشد ظرفیت های جدید، قیمت متانول به سمت بالا تعدیل خواهد شد.
متانول به عنوان محصولی برپایه خوراک گاز طبیعی ســهم قابل توجهی از تولید و صادرات محصوالت صنعت پتروشیمی کشور را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر ظرفیت تولید متانول در کشــور حدود 15/7 میلیون تن در سال است که با بهره برداری از طرح های درحال اجرا، ظرفیت تولید این محصول به حدود 36 میلیون تن در سال 1412 افزایش خواهد یافت.
✅در ایران یازده واحد تولیدکننده متانول وجود دارد که در سال 1402 مجموع ظرفیت اسمی آنها 15/7 میلیون تن بوده که با نرخ متوسط عملیاتی 4 درصد نزدیک به 10/2 میلیون تن متانول در کشور تولید شد.
@Bazarnews_official
🔻معافیتهای مالیاتی بدون تغییر ماند
محمدمهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی در گفتوگو با بازارنیوز، شبهات مربوط به اعمال برخی معافیت های مالیاتی را رد و اعلام داشت: در حال حاضر هیچ تغییر قانونی خاصی در حوزه معافیتهای مالیاتی ایجاد نشده و همان رویکردهای مالیاتی که در دوران ریاستجمهوری آقای رئیسی پیگیری میشد، همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: در خصوص شرکتهای بورسی، معافیتهایی برای شرکتهایی که افزایش سرمایه خود را از طریق سود انباشته انجام دهند، پیشبینی شده است. این معافیتها نیز در دولت گذشته نیز برقرار بود و همچنان به قوت خود باقی است.
ادامه متن خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻دلارهای خانگی چگونه به اقتصاد ایران بازمیگردند؟
اخیراً عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه مراسمی اعلام کرده که حدود 20 تا 30 میلیارد دلار ارز خانگی در اختیار مردم است که رقم بزرگی محسوب میشود و تأمین مالی خوبی برای اقتصاد کشور خواهد بود؛ باید به نحوی این ارزها را بیرون بیاوریم.
مسئله ارزهای خانگی در ایران به دلیل شرایط اقتصادی خاص و نوسانات شدید بازار ارز، تبدیل به یکی از موضوعات کلیدی در اقتصاد کشور شده است. این ارزها شامل ارزهای خارجی فیزیکی همچون دلار، یورو و سایر ارزها میشود. همچنین استفاده گسترده از ارزهای خانگی و گردش غیررسمی آنها، تاثیرات منفی متعددی بر اقتصاد کشور دارد.
ادامه متن گفتگو در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
بازار مسکن، تحت تاثیر حوادث سیاسی
سعید لطفی دبیر اتحادیه املاک کشور:
در خصوص نوسانات صورت گرفته در بازارمسکن و اینکه آیا بازار مسکن از رکود خارج شده است، اعلام داشت: خبر خاصی در این حوزه نیست و صرفا شاهد تغییرات خیلی کمی هستیم، البته مردم در حال بازدید از املاک هستند، اما تعداد خرید و فروش اندک است.
دلیل نوسانات بوجود آمده در بازار را صرفاً میتوان مربوط به مسائل سیاسی منطقه، افزایش نرخ ارز و رشد قیمت بازارهای موازی مثل طلا و ماشین دانست.
احتمال اینکه افزایش قیمت حامل های انرژی هم بتواند در ایجاد نوسان در بازار مسکن موثر باشد، وجود دارد.
بدیهی است که قیمت های اجاره تابعی از ارزش مسکن است، اما علت قیمت فعلی را باید در گذشته بررسی کرد،در دورهای بدون زیرساخت مشخص و صرفا با قیمت گذاری دستوری، تعیین اجاره و رهن صورت میگرفت، به همین دلیل بنگاه ها قیمتهای واقعی را اعلام نمیکردند، اما درحال حاضر چون الزام ثبت سامانهای وجود دارد، اعداد واقعیتر هستند.
@Bazarnews_official
از مدیریت مصرف تا اصلاح ساختار
در روزهای اخیر، ویدئویی از دکتر مسعود پزشکیان با درخواست کاهش دمای محیط زندگی و کار به میزان حداقل ۲ درجه برای جلوگیری از افت فشار گاز، توجهها را به بحران ناترازی انرژی جلب کرد. این اقدام نشاندهنده عمق مشکلات انرژی کشور است.
چالشها:
اجتماعی: شفافسازی و ارتباط مسئولان با مردم میتواند به تقویت اعتماد نهادی و مشارکت عمومی کمک کند.
اقتصادی: شدت مصرف انرژی در ایران ۲.۵ برابر متوسط جهانی است و هدررفت انرژی سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار زیان وارد میکند. یارانههای پنهان و قیمتگذاری غیرواقعی نیز مصرف ناکارآمد را تشدید کردهاند.
راهکارها:
اصلاح تدریجی قیمتگذاری انرژی.
سرمایهگذاری در زیرساختهای تولید و انتقال انرژی.
بهینهسازی مصرف در بخشهای صنعتی و خانگی.
توسعه انرژیهای تجدیدپذیر.
تغییر وضعیت کنونی نیازمند اصلاحات ساختاری و برنامهای جامع است تا ضمن جلب مشارکت مردم، آینده انرژی کشور تضمین شود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻بنگاهداری بانکها؛ امری تحمیلی یا ارادی؟
کامران ندری، کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون بنگاهداری بانکها اظهار کرد واقعیت این است که یکی از چالشهای اصلی این است که بسیاری از بانکها در حال حاضر بنگاههایی را در اختیار دارند که این امر به نوعی تحمیلی بوده است. بانکها تسهیلاتی را به بنگاهها اعطا کردهاند و دریافتکنندگان این تسهیلات به دلیل مشکلات مالی نتوانستهاند بدهیهای خود را بازپرداخت کنند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در برخی موارد نیز این بنگاهها به دولتها واگذار شده و در ازای آن، بانکها آنها را در اختیار گرفتهاند. البته بانکها میتوانستند این بنگاهها را پس از در اختیار گرفتن واگذار کنند، اما در شرایط کنونی اقتصاد ما، واگذاری این بنگاهها نمیتواند به طور کامل بدهیهای بانکها را تسویه کند.
ادامه متن خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
25.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻ارزهای خانگی و تناقض در سیاستها
رضا غلامی،مدیر مسئول بازارنیوز:
پدیده ارزهای خانگی به دلایلی ایجاد شدهاند که آن دلایل و شرایط همچنان پابرجا هستند و سیاستهای پیشرو نیز چشمانداز روشنی برای بهبود این وضعیت ارائه نمیدهند. در این پادکست، آن شرایط را بررسی کردهام و نتیجه گرفتهام که ابتدا باید به ثبات بازار ارز و اقتصاد کلان دست یافت و سپس سیاستگذاری مناسبی برای مدیریت ارزهای خانگی طراحی کرد.
@Bazarnews_official
🔻پیشبینی بازار سرمایه در هفته پایانی آذر ماه ۱۴۰۳
حسن حسینینیا، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند این بازار در هفته چهارم آذر ماه اظهار کرد: در حال حاضر شاخص کل بورس سقف تاریخی خود در اردیبهشت 1402 را شکسته و همین موضوع باعث میشود دید مثبتی در قابل بازار شکل بگیرد. علاوه بر این موضوع، پایان کار ارز نیمایی و راه اندازی ارزهایی با نرخ توافقی از جمله تحولات مهمی است که میتواند صعود آوری شرکتهای بورسی را در شرایط مطلوبی قرار دهد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: با توجه به نکات مذکور پیشبینی میشود که روند بازار در هفته چهارم آذر ماه به صورت صعودی رقم بخورد.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که کدام یک از صنایع بازار در این هفته وضعیت بهتری را تجربه خواهد کرد، گفت: در حال حاضر کلیت بازار در شرایط مطلوبی به سر میبرد، اما با این حال پیشبینی میشود که صنایع دلاری بازار مانند صنایع معدنی، فلزات اساسی و همچنین پتروشیمیها در این هفته از وضعیت خوبی در مقایسه با سایر بازارها برخوردار خواهند شد.
@Bazarnews_official
🔻موضوع ارزهای خانگی و سیاستهای متناقض دولت
این روزها، موضوع ارزهای خانگی و نحوه جذب آنها در مسیر توسعه اقتصادی کشور، بار دیگر به یکی از محورهای اصلی گفتمان اقتصادی تبدیل شده است. برای ارزیابی دقیق این مسئله و سیاستهای پیشنهادی مانند اوراق سلف ارزی، ابتدا باید به تحلیل عمیقتر ماهیت این بازار پرداخت.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻پیدا و پنهان صادرات مجدد مناطق آزاد
حسام محمدی فر کارشناس مناطق آزاد در گفتگو با بازارنیوز پیرامون آمار صادراتی منطقه آزاد انزلی و نقش صادر مجدد در بهبود تراز تجاری این منطقه اظهار کرد: نکتهای که در حال حاضر باید به آن توجه ویژه داشته باشیم، این است که آمارهای صادرات مجدد باید شفافتر و دقیقتر اعلام شوند. فرض کنید یک کالای وارداتی مانند گردو به کشور میآید و سپس در داخل کشور بستهبندی میشود و دوباره صادر میشود.
✅این کارشناس مناطق آزاد افزود: در این حالت، باید مشخص شود که آیا ارزش افزودهای که در این فرایند (مثل بستهبندی) ایجاد میشود، در آمار صادرات مجدد حساب میشود یا خیر؟ در حال حاضر معمولاً گمرک تنها به واردات و صادرات کالا بهطور کلی نگاه میکند و جزئیات ارزش افزوده در این فرایند شفافسازی نمیشود.
ادامه متن خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official