🔻#اینفوگرافیک چکیده آمار عملكرد بازار بيمه در ۸ ماهه اول سال ۱۴۰۳
بر اساس ارقام خود اظهاری شرکتهای بیمه در سنهاب
@Bazarnews_official
🔻#گفتگو فرار مالیاتی ۸۰۰ همتی؛ ادعایی بدون مبنای دقیق محاسباتی
به گزارش بازارنیوز، فرار مالیاتی یکی از چالشهای اساسی نظام مالیاتی در بسیاری از کشورها، از جمله ایران است. این پدیده به معنای عدم پرداخت مالیات توسط افراد یا شرکتها به طور عمدی است و میتواند شامل مواردی همچون اعلام نادرست درآمد، استفاده از حسابهای جعلی، یا عدم ثبت برخی تراکنشها باشد. فرار مالیاتی علاوه بر آسیب به درآمدهای دولت، عدالت اجتماعی و تأمین منابع مالی برای خدمات عمومی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
در ایران، اقدامات متعددی برای مقابله با فرار مالیاتی انجام شده است. از جمله این اقدامات میتوان به ساماندهی دستگاههای پوز (POS)، شفافسازی حسابهای تجاری، و رصد حسابهای مشکوک به فعالیت تجاری اشاره کرد.
اگرچه همچنان محاسبه دقیق میزان فرار مالیاتی به دلیل نبود مبنای مشخص و مطالعات جامع دشوار است، اما سازمان امور مالیاتی کشور از طریق جمعآوری دادهها و بهرهگیری از فناوریهای نوین، در تلاش است تا شفافیت مالی را افزایش دهد و وصول مالیات عادلانه را تحقق بخشد.
ادامه گفتگو در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر پزشکیان، رئیسجمهور در بازدید سرزده از سازمان برنامه و بودجه:
چگونه روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت گم می شود در حالی که تولید کننده و عرضه کننده خودمان هستیم....
آقای رئیس جمهور متشکریم🌹
لطفأ از این سوالات بیشتر بپرسید.
مسائل و ابهامات زیادی در اقتصاد کشور وجود دارند که فقط با پرسیدن سوالات درست، حل خواهند شد.
@Bazarnews_official
🔻دلارهای زیر بالش؛ گنجینهای پنهان یا تهدیدی برای اقتصاد؟
به گزارش بازارنیوز، در سالهای اخیر، پدیده نگهداری ارز بهصورت فیزیکی در خانهها به یکی از چالشهای جدی اقتصاد کشور تبدیل شده است. وجود حجم قابل توجهی از ارز در دست مردم که به جای ورود به چرخه اقتصادی، در خانهها نگهداری میشود، علاوه بر کاهش نقدینگی در بازار، بر نرخ ارز و تورم نیز تأثیرگذار است.
عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران نیز به این موضوع اشاره کرده و از وجود ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار ارز در خانههای مردم خبر داده است. البته پیشتر نیز شاهد چنین اظهارنظراتی بودیم، اما در نهایت هیچ شیوه عملی برای ورود این حجم گسترده ارز به بخش مولد اقتصاد در نظر گرفته نشد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻حذف ارز نیمایی و چالشهای پیش رو
به گزارش بازارنیوز، بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، از روز گذشته (شنبه ۲۴ آذر) بازار ارز برای معاملات تجاری آغاز به کار کرد و صادرکنندگان میتوانند در سامانه نیما با نرخ توافقی به انجام معاملات بپردازند. این تصمیم به معنای حذف نرخ ارز نیمایی و همچنین پایان فعالیت سامانه نیما از اول بهمنماه سال جاری است.
در حال حاضر این موضوع واکنشهای زیادی با خود به همراه داشته است. برخی از صاحبنظران اقتصادی معتقدند که انتقال معاملات نیما به بازار توافقی ارز میتواند به بهبود مدیریت بازار ارز کمک کند، بهویژه با نزدیکشدن به سال نو میلادی و افزایش تقاضا برای تسویه ارزی.
در سوی دیگر ماجرا، برخی کارشناسان حذف ارز نیمایی را در شرایط تورمی کنونی کشور، اقدامی غیرمنطقی میدانند و بر این باورند که این تصمیم بدون برنامهریزی مناسب میتواند به افزایش هزینههای واردات و نوسانات ارزی منجر شود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
قطعی انرژی و افت ۳۰ درصدی تولیدات صنعتی
آرمان خالقی، قائم مقام خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون تأثیر قطعی برق و گاز اخیر بر روند تولید واحدهای صنعتی اظهار کرد: مطابق با اطلاعیه صادر شده، مراکز و شهرکهای صنعتی با مصرف زیر 2 مگاوات دو روز در هفته باید تعطیل باشند. همچنین طبق این اعلام برای مصرف بالای 2 مگاوات برق، 3 روز تعطیلی تعیین شده است. متأسفانه این محدودیتها حتی برای گاز هم اعلام شده است.
قائم مقام خانه صمت افزود: در صورتی که این تعطیلیها ادامه پیدا کند، میتوانیم پیشبینی کنیم تا یکسوم روزهای کاری از دست برود. این مسئله به معنای کاهش ۳۰ در
صدی در تولید است که به افزایش هزینههای ثابت برای واحدهای تولیدی منجر خواهد شد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻#ویدیو عمقبخشی به بازار ارز توافقی با واردات کالاهای لوکس؛ سیاستی پرهزینه در شرایط تحریم
رضا غلامی، مدیر مسئول بازارنیوز:
در شرایطی که کشور با تحریم و محدودیت منابع ارزی مواجه است، دولت برای عمقبخشی به بازار ارز توافقی به سراغ واردات کالاهای لوکس رفته است. هدف از این اقدام، هدایت تقاضا به سمت بازار توافقی و گسترش آن عنوان میشود.
این سیاستها نهتنها به تقویت اقتصاد کمکی نمیکند، بلکه با ورود کالاهای غیرضروری، منابع محدود ارزی هدر میرود. در چنین شرایطی که آینده اقتصادی کشور با ابهامات بینالمللی همراه است، تصمیمگیریهای غیرمنطقی میتواند عواقب جبرانناپذیری در پی داشته باشد.
@Bazarnews_official
🔻#گفتگو تاکید سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ بر مقابله جدی با قاچاق کالا
علی کشوری،سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز در رابطه با معضلات قاچاق کالا در کشور اظهار داشت: «از سالیان گذشته قوانینی در مجلس شورای اسلامی تصویب شده که دستگاههای اجرایی موظف به اجرای آن بودهاند. هرچند در بسیاری از موارد این قوانین رعایت شده، اما همچنان برخی موضوعات مرتبط مغفول مانده است.»
وی با تأکید بر اینکه قاچاق کالا بهطور مستقیم بر زندگی و معیشت مردم تأثیر میگذارد، افزود: «انتظار ما از دستگاههای اجرایی این است که با بررسی دقیق و موشکافانه، تلاش خود را برای کاهش این مسئله به کار بگیرند. تاکنون جلسات متعددی در کمیسیون اصل ۹۰ برای بررسی این موضوع برگزار شده و امیدواریم اقدامات عملی جدیتری در این زمینه صورت گیرد.»
ادامه متن خبر در سایت بازارنیوز
https://bazarnews.ir/?p=230369
@Bazarnews_official
😎🔻#گفتگو ارادهای برای حل معضل ناترازی بانکها وجود ندارد
کامران ندری، اقتصاددان و کارشناس اقتصادی، در گفتگو با بازارنیوز، در خصوص ناترازی بانکها اظهار داشت: ناترازی بانکها مسئله جدیدی محسوب نمیشود اما همین مووضوع چندین سال فضای اقتصادی کشور را درگیر کرده است، متاسفانه اراده ای برای حل ریشه ای این موضوع نیز وجود ندارد، هرچند راه حل ساده و پیشپاافتادهای برای آن وجود ندارد، بخصوص در شرایط سیاسی فعلی که میتواند تبعاتی داشته باشد.
ندری در ادامه با اشاره به اظهارات مسئولین برای حل این معضل گفت: تا به امروز اقدام جامع و کاملی برای حل ریشهای این مسئله صورت نگرفته است، همچنین ساختار مالکیتی بانک ها نیز از پیچیدگی خاصی برخوردار است، زیرا ترکیبی از بخش خصوصی، دولتی و نهادهای عمومی شبه دولتی را داریم که هرکدام از اینها، خود نزدیک به حلقه های تصمیم گیری هستند و نفوذ بالایی دارند، همین امر کار را برای حل معضل ناترازی بانکها دشوار کرده است.
ادامه متن خبر در سایت بازارنیوز
https://bazarnews.ir/?p=230301
@Bazarnews_official
🔻#گزارش قیمت پسته امسال، ارزانتر از ۱۴۰۱!
به گزارش بازارنیوز، شب یلدا، طولانیترین شب سال، همواره با آداب و رسوم خاصی همراه بوده است. یکی از مهمترین اجزای این شب، میوه و آجیل است. اما در سالهای اخیر، شاهد افزایش چشمگیر قیمت این محصولات در آستانه شب یلدا بودهایم.
عوامل مختلفی در افزایش قیمت میوه و آجیل تأثیرگذار هستند. از جمله این عوامل میتوان به نوسانات بازار، افزایش هزینههای تولید، کمبود برخی محصولات، تورم و افزایش تقاضا در ایام خاص سال اشاره کرد. همچنین، برخی سودجویان با سوءاستفاده از شرایط بازار، اقدام به افزایش بیرویه قیمتها میکنند.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
https://bazarnews.ir/?p=230432
@Bazarnews_official
🔻حذف ارز نیما و بازار توافقی منجر به تورم خواهد شد
✅آلبرت بغزیان، اقتصاددان، انتشار اوراق سلف ارزی برای جذب ارزهای خانگی را رویکردی غیرحرفهای توصیف کرده و بیاعتمادی عمومی به چنین اقدامات را یادآور میشود. او بیان داشت که مردم به دلیل بیثباتی اقتصادی و برای حفظ ارزش سرمایه خود، ارز را در خانه نگهداری میکنند و این رفتار ناشی از شرایط اقتصادی موجود است، نه عامل بحران.
ادامه در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻تکمیل سامانه املاک و اسکان، اولویت مهم دولت و مجلس
✅حسنعلی اخلاقی، نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، بر اهمیت تکمیل سامانه املاک و اسکان تأکید کرده و آن را ابزاری کلیدی برای شناسایی خانههای خالی و ساماندهی بازار مسکن میداند. وی اظهار داشت که بسیاری از خانههای خالی در کشور در اختیار بانکها قرار دارند و تکمیل این سامانه میتواند این املاک را شناسایی کرده و به بازار عرضه کند. این اقدام میتواند به تعادل در بازار مسکن، خصوصاً در کلانشهرها، منجر شود.
ادامه در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
کاهش مصرف انرژی چگونه ممکن خواهد بود؟
کار مشترک رسانه بازارنیوز و چندثانیه
@Bazarnews_official
🔻سوء استفاده کارفرمایان از تعطیلی کارگاهها/ کارگران مجبور به مرخصی اجباری
محمدرضا تاجیک، رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون امتناع برخی کارفرمایان در پرداخت حقوق و دستمزد به کارگران واحدهای صنعتی تعطیل شده، اظهار کرد: بسیاری از کارگاهها تحت تأثیر این تعطیلیها مجبور به کاهش تعداد روزهای کاری شدهاند، این باعث میشود کارفرمایان از این موضوع سوء استفاده کنند. مخصوصاً در شرایطی که کشور با مشکلات اقتصادی مواجه است، بیشتر به چشم میآید. بسیاری از کارفرمایان به بهانه تعطیلی اجباری از کارگران خواستهاند که مرخصیهای اجباری بگیرند.
وی افزود: این مسئله به معنای کاهش حقوق کارگران است، چون در نهایت کارفرمایان به خاطر این تعطیلیها مجبور به پرداخت هزینههای اضافی نمیشوند، بلکه کارگران هستند که بیشتر این هزینهها را میپردازند.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران تصریح کرد: متأسفانه در بسیاری از موارد، کارگران نمیتوانند برای پیگیری حقوق خود اقدام کنند. در واقع، به دلیل شرایط اقتصادی و ترس از از دست دادن شغل، کمتر کارگری به مراجع قانونی مانند نظیر شورای حل اختلاف مراجعه میکند.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻تجربه تلخ عرضه اوراق سلف ارزی در دولت نهم
مرتضی افقه کارشناس اقتصادی، در گفتگو با بازارنیوز، در خصوص پیشنهاد وزیر اقتصاد مبنی بر عرضه اوراق سلف ارزی به منظور ورود ارزهای خانگی به چرخه اقتصادی کشور اعلام داشت: نگهداری ارزها در خانه توسط مردم به دلیل نگرانی آنها از امنیت منابع و شرایط فعلی کشور است، درواقع مردم به دنبال حفظ سرمایه خود هستند.
وی ادامه داد: با وجود اقدامات دولت نظیر اوراق قرضه سلف در خصوص ارزهای خانگی، اما در کنار آن باید اطمینانی در فضای اقتصادی کشور ایجاد شود.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻تأثیر تحولات سوریه بر اقتصاد غرب آسیا
به گزارش بازارنیوز، سوریه بهواسطه موقعیت جغرافیایی خاص و ترکیب قومیتی و مذهبی متنوع خود همواره در کانون تحولات منطقهای قرار داشته است. بهطور دقیقتر، به دلیل وجود تعداد زیادی بازیگر و ذینفع که منافع خود را در این کشور دنبال میکنند، تحولات سوریه بر کشورهای منطقه و اقتصاد آن تأثیرات قابلتوجهی خواهد داشت.
با توجه به روابط و مراودات پیشین و فعلی کشورهای مختلف با سوریه، تحولات این کشور میتواند اثرات گوناگونی بر اقتصاد منطقه (غرب آسیا) برجای بگذارد. این موضوع محور اصلی یادداشت حاضر است. در این یادداشت به بررسی این سؤال پرداخته میشود که «تحولات سوریه چه تأثیری بر اقتصاد منطقه خواهد داشت؟» و «در پی تحولات سوریه، اقتصاد منطقه به کدام سمت خواهد رفت؟»
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
بازار در هفته پایانی پاییز ۱۴۰۳
در هفتهای که گذشت، بازارهای سرمایه گذاری بازدهی متفاوتی داشتند. قیمت دلار در بازار آزاد افزایش داشت. این در حالی است که در این بازه زمانی، قیمت سکه امامی افت اندکی را ثبت کرد و به ۵۴ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان رسید.
از سوی دیگر، بازار سهام در این هفته رشد داشت و شاخص کل در بازه زمانی یک هفتهای منتهی به ۲۸ آذر رشد ۵.۴ درصدی را تجربه کرد.
کار مشترک رسانه چندثانیه و بازارنیوز
@Bazarnews_official
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ناترازی اقتصادی در ایران با واردات و مدیریت منابع قابل حل است
رضا غلامی، مدیر مسئول بازارنیوز:
ناترازی در سوخت، در صورت حذف اتلاف منابع و مدیریت بهینه، با واردات قابل جبران است.
افزایش قیمت، راهحل رفع ناترازی انرژی در اقتصاد ایران نیست و سیاستگذاری دقیق با دادههای صحیح ضروری است.
@Bazarnews_official
🔻کاهش مالیات بر تولید، سرمایه گذاری مولد را افزایش میدهد
مصطفی مطورزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با بازارنیوز در خصوص کاهش مالیات بر تولید در لایحه بودجه سال 1404 اظهار کرد: کاهش مالیات بر تولید یکی از مباحث راهبردی برای کشور است؛ بنابراین، مصوبه مربوط به این موضوع در بودجه سال آتی اقدام مثبتی به شمار میرود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: باید توجه ویژهای به حمایت از تولید داشته باشیم تا با افزایش واحدهای تولیدی، منابع مالیاتی جدیدی برای اقتصاد کشور ایجاد شود. زیرا زمانی که تولید کاهش یابد، منابع مالیاتی نیز کاهش خواهد یافت.
ادامه متن خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
وزارت نفت؛ مقصر اصلی قاچاق سوخت
مهدی کوچکزاده، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی،در گفتوگو با بازارنیوز، به تحلیل اظهارات اخیر رئیسجمهور درباره گم شدن ۲۰ میلیون لیتر سوخت پرداخت و این مسئله را از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار داد.
او با اشاره به صحبتهای رئیسجمهور که در آن گفته بودند «تولیدکننده و عرضهکننده منم»، این نکته را تأکید کرد که سخن رئیسجمهور کاملاً صحیح است، زیرا تمامی فرآیند تولید و توزیع بنزین در کشور تحت نظارت وزارت نفت و در واقع دولت است.
ادامه متن خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻اینفوگرافیک | بهبود نسبی وضعیت اقتصاد کشور/ بهبود شامخ در دومین ماه پیاپی
شاخص تعدیل فصلی شده مدیران خرید کل (شامخ) در آبان به عدد 51.4 رسید و برای دومین ماه متوالی روند فعالیتهای اقتصادی اندکی بهبود پیدا کرد. اما همچنان نگرانیهای فعالان اقتصادی در خصوص کاهشی شدن این شاخص وجود دارد.
نتایج بررسیهای مرکز پژوهشهای اتاق ایران نشان میدهد: روند شامخ کل اقتصاد و صنعت در آبان ماه، پس از حذف اثرات فصلی، برای دومین ماه متوالی بهبود یافته است؛ با اینحال، افزایش نرخ ارز، در شرایطی که بسیاری از شرکتها به دلیل عدم تخصیص ارز، با کمبود منابع مالی روبرو هستند، باعث افزایش شدید قیمت مواد اولیه و هزینههای تولید شده و شرکتها در تأمین مواد اولیه با مشکل روبرو هستند.
@Bazarnews_official
🔻کاهش نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در تابستان
به گزارش بازارنیوز، مطابق با جدیدترین گزارش بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی ایران در تابستان ۱۴۰۳ نسبت به تابستان سال گذشته، ۲.۷ درصد افزایش یافته است. این رشد که با استفاده از قیمتهای ثابت سال ۱۴۰۰ و تعدیل اثر تورم محاسبه شده، نشاندهنده کاهش سرعت رشد اقتصاد ایران در تابستان نسبت به بهار است. رشد اقتصادی بهار ۱۴۰۳ برابر با ۳.۱ درصد بوده است.
رشد اقتصادی بدون احتساب بخش نفتی ۲.۳ درصد گزارش شده است، که نشان میدهد بخش نفتی اقتصاد در تابستان سریعتر از دیگر بخشها رشد کرده است. این امر باعث شده که رشد کل اقتصاد بیشتر از رشد بخش غیرنفتی باشد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official