🔻کمبود ارز، علت مخالفت مجمع تشخیص مصلحت با واردات خودرو
به گزارش بازارنیوز، خبر منتشر شده در روز شنبه 8 دی مبنی بر مخالفت هیئتعالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با مصوبات مجلس درباره تخصیص ارز برای واردات خودرو و کاهش حقوق گمرکی قطعات، نشاندهنده چالشها و تضادهای موجود میان سیاستهای اقتصادی کشور است. این مخالفتها بهویژه با توجه به نیاز مبرم بازار خودرو به واردات و تلاشها برای کاهش التهاب در بازار، و همچنین نیاز به حمایت از تولید داخلی، اهمیت زیادی دارد.
سید جواد حسینیکیا، نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس، در توضیح این مسئله به خبرنگار بازارنیوز گفت: علت اصلی مخالفت هیئتعالی نظارت، نگرانی از کمبود ارز است. این نگرانی منطقی بهنظر میرسد، زیرا تخصیص ارز برای واردات خودرو ممکن است فشار بیشتری به منابع ارزی کشور وارد کند، که خود میتواند مشکلات اقتصادی و ارزی ایجاد کند.
ادامه متن خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
حداقل دستمزد: راهی به سوی اشتغال یا رکود؟
به گزارش بازارنیوز، حداقل دستمزد یکی از مهمترین ابزارهای سیاستگذاری اقتصادی و اجتماعی است که در کشورهای مختلف برای تنظیم بازار کار و کاهش نابرابریهای درآمدی به کار میرود. در ایران نیز، این سیاست همواره تحت تأثیر عواملی چون بحرانهای اقتصادی، تحریمهای بینالمللی، و تغییرات سیاسی قرار داشته است.
اتاق ایران در یک پژوهش به بررسی تأثیر حداقل دستمزد بر اشتغال و مشارکت اقتصادی در ایران در بازه زمانی 1384 تا 1400 پرداخته است. این پژوهش تلاش دارد تا با تحلیل نتایج پژوهشهای مختلف و مدلهای اقتصادی، ابعاد تأثیرات افزایش حداقل دستمزد بر بازار کار ایران را روشن کند.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
در اقتصادهای پیشرفته، به طور متوسط سهم کمتری از هزینههای بهداشتی بر عهده مردم است
طبق اطلاعات پایگاه داده هزینههای بهداشتی جهانی سازمان بهداشت جهانی (WHO)، در سال 2022، هزینههای پرداختی از جیب مردم برای خدمات بهداشتی در 192 کشور، معادل 30 درصد از کل هزینههای بهداشتی سرانه بوده است. این هزینهها شامل داروهای بدون نسخه، وسایل بهداشتی یا هزینههای اضافی مانند فرانشیز و پرداختهای مشترک در سیستم بهداشت و درمان ایالات متحده میشود.
در بیشتر کشورهای با درآمد بالا و متوسط، سهم این هزینهها به دلیل وجود طرحهای بیمه اجتماعی و حمایتهای دولتی کمتر است. اما در 13 کشور و منطقه، هزینههای از جیب مردم بیش از دو سوم کل هزینههای بهداشتی را تشکیل میدهد.
کشورهایی مانند ترکمنستان، ارمنستان، افغانستان و نیجریه بیش از 75 درصد از هزینههای بهداشتی خود را از جیب مردم میپردازند.
@Bazarnews_official
افزایش ۶ درصدی صادرات ایران به اتحادیه اروپا
بر اساس آمار منتشر شده از سوی گمرک اروپا یورواستات، ایران و اتحادیه اروپا از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴ در مجموع سه میلیارد و ۷۷۰ میلیون یورو تبادل کالا داشتند که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال قبل، یک درصد کاهش داشته است. صادرات اروپا در این بازه زمانی کمی بیشتر از سه میلیارد یورو بوده که در مقایسه با سال قبل دو درصد کاهش داشته، اما صادرات ایران به اروپا مثبت ۶ درصد بوده و از ۶۵۴ میلیون یورو در ۲۰۲۳ به ۶۹۵ میلیون یورو در ۲۰۲۴ رسیده است.
✍️ کار مشترک رسانه بازارنیوز و چندثانیه
@Bazarnews_official
34.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اقتصاد دستوری یا بازار آزاد؟
رضا غلامی، مدیرمسئول بازارنیوز، معتقد است در شرایطی که رقابت کامل وجود ندارد، مداخله و مدیریت دولت برای جلوگیری از رانت و حفظ رفاه اجتماعی ضروری است. او تأکید میکند که بیتوجهی به این موضوع، شکاف طبقاتی را عمیقتر کرده و منافع اکثریت جامعه را قربانی منافع گروههای خاص میکند.
وی افزود: در دنیای واقعی، رقابت کامل وجود ندارد و انحصارگرها قیمت را به نفع خود تعیین میکنند. وقتی نظارت نباشد، رانت و شکاف طبقاتی نتیجه حتمی است. دولت به عنوان نماینده مردم باید وارد عمل شود، بر قیمتگذاری نظارت کند و از منفعتطلبی گروههای خاص جلوگیری کند.
@Bazarnews_official
حذف نرخ ارز نیما، عامل گرانی تایر
مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت افزایش قیمت تایر در بازار اظهار کرد: بخش قابل توجهی از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این کالا مستقیماً از خارج کشور وارد میشود. مضاف بر این امر، بخشی دیگری که در داخل کشور تولید میشود، مواد اولیه آن نیز پایهای وارداتی دارد؛ لذا، هر گونه تغییر در نرخ ارز، به خصوص نرخ ارز نیمایی، تأثیر مستقیمی روی قیمت تمام شده تایر خودرو میگذارد.
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر توضیح داد: وقتی نرخ ارز نیمایی افزایش پیدا میکند، قیمت تمام شده تایر افزایش مییابد در واقع، ۷۰ تا ۸۰ درصد قیمت تمام شده تایرها به مواد اولیه اختصاص دارد و وقتی که هزینه این مواد رشد پیدا کند، تولیدکننده چارهای جز افزایش قیمت ندارد.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
نقدینگی ایران به ۹۳۹۲ هزارمیلیارد تومان رسید
آمار متغیرهای پولی در پایان آبان ۱۴۰۳ نشان میدهد که حجم نقدینگی در پایان این ماه با ۱۹.۲ درصد افزایش در ۸ ماهه امسال و افزایش ۲۸.۱ درصدی نسبت به آبانماه سال گذشته به عدد ۹ هزار و ۳۹۲ هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان رسیده است.
@Bazarnews_official
تکذیب ساخت نیروگاه با سوخت زغالسنگ توسط چینیها
فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون خبری مبنی بر مشارکت چینیها در ساخت نیروگاه با سوخت زغالسنگ اظهار کرد: تا بهحال چنین مسئلهای در کمیسیون تخصصی انرژی مطرح نشده است و آن را تأیید نمیکنم.
وی همچنین درخصوص ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: در حال حاضر، در برنامه هفتم توسعه و در بودجه 1404 توجه ویژهای به این موضوع شده است. کشور ما ظرفیت بالایی در تولید انرژیهای تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی و بادی دارد و باید به طور خاص به سمت تولید و مصرف این نوع انرژیها حرکت کنیم.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
ضرورت بازنگری در طبقهبندی مشاغل و دستمزدها
حمید حاجی اسماعیلی، فعال کارگری و کارشناس حوزه کار، در گفتوگو با بازارنیوز درباره ضرورت طبقهبندی مشاغل اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که میتواند بهطور چشمگیری وضعیت حقوق و دستمزد کارمندان و کارگران را بهبود بخشد، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل است. این طرح برای کارگاههای بزرگتر الزامی است، اما متأسفانه در کارگاههای کوچک بهدرستی اجرا نمیشود.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
47.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
همسانسازی ۵۰ هزار تومانی یا شوخی با بازنشستگان
✅میزان متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال جاری، با افزایش ۵۰ هزار تومانی به ۱۰۰ هزار تومان و در برخی موارد به ۴ میلیون تومان رسید، اما این افزایشها باوجود جنبه مثبت خود، هنوز ناقص و موقتی هستند.
@Bazarnews_official
کاهش تعرفهها و فرصتهای جدید برای ایران در اتحادیه اوراسیا
مهدی خورسند، کارشناس مسائل بینالملل و اوراسیا، در گفتوگو با بازارنیوز درباره عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اثرات آن بر اقتصاد ایران گفت: در دو دهه گذشته، تلاشهای زیادی برای تشکیل اتحادیههای اقتصادی و نهادهای منطقهای صورت گرفته است. این تلاشها عمدتاً به دلیل نزدیکی جغرافیایی کشورهای همسایه و لزوم رفع موانع تجاری از طریق ایجاد شبکههای حملونقلی و نظامهای پولی و مالی مشترک بوده است. چنین اقداماتی باعث شده است که کشورهای منطقه تمایل بیشتری به همکاری اقتصادی داشته باشند.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
تشریح آخرین وضعیت پرونده برنجهای فاسد
پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، درباره پرونده محموله برنجهای فاسد، بیان کرد که این موضوع اخیراً بهصورت عمومی مطرح شده اما پیشتر تحت بررسی نهادهای امنیتی قرار داشته است. وی اظهار داشت این محموله 60 هزار تنی وارد گمرکات کشور شده اما هیچ بخشی از آن به بازار مصرفی راه نیافته است. فلسفی تأکید کرد که آزمایشهای انجامشده در آزمایشگاههای آلمان کیفیت پایین این محموله را تأیید کرده است.
و خواستار برخورد جدی دولت با عوامل این پرونده شد و خاطرنشان کرد که کمیسیون کشاورزی مجلس موضوع را بهصورت دقیق رصد میکند. فلسفی همچنین اطمینان داد که مردم نباید نگران ورود این برنجهای فاسد به بازار باشند، زیرا اقدامات نظارتی بهموقع انجام شده است.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official