📜 آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم، فردا ۷ مرداد ۱۴۰۳ با تنفیذ و اعطای حکم رئیسجمهور منتخب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی
🔹️مراسم تنفیذ و اعطای حکم چهاردهمین دورهی ریاست جمهوری اسلامی ایران و آغاز بهکار رسمی رئیس جمهور منتخب، یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیهی امام خمینی(ره) برگزار و حکم منتخب ملّت برای ریاست جمهوری بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، توسط ولیفقیه تنفیذ میشود.
🔹️در این برنامه وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ارائه میکند و پس از قرائت متن حکم تنفیذ رئیسجمهور منتخب و ایراد سخن توسط آقای دکتر مسعود پزشکیان، رهبر انقلاب سخنرانی خواهند کرد.
🔹️بیش از ۲۵۰۰ نفر از مقامات کشوری و لشکری، رؤسا و اساتید حوزه و دانشگاه، نمایندگان اصناف مختلف، جمعی از خانوادههای معظم شهدا و سفرای کشورهای خارجی مقیم در تهران در این مراسم حضور خواهند داشت.
🔹️مراسم #تنفیذ_چهاردهم از ساعت ۱۰ صبح یکشنبه ۷ مرداد بهصورت زنده و مستقیم از شبکههای رادیویی و تلویزیونی رسانه ملی و بینالمللی پخش خواهد شد.
●➼┅═❧═┅┅───┄
بسم الله القاصم الجبارین
https://eitaa.com/Besmelahelghasemelgabarin
🎤 #تحلیل_و_تبیین | در کدام کشورها حکمی مثل تنفیذ داریم؟
🎤 بررسی جایگاه و مفهوم «تنفیذ» در گفتوگو با دکتر سید محمدرضا مرندی، عضو هیئتعلمی گروه فقه سیاسی دانشگاه شهید بهشتی
🔹در بسیاری از نظامهای سیاسی، معمولاً دو مقام مهم وجود دارند: رئیس کشور و رئیس قوهی مجریه. در نظام جمهوری اسلامی ایران هم بین این دو مقام تفکیک وجود دارد.
🔹در ایران، رئیس کشور نقش رهبری را دارد و رئیس قوهی مجریه نیز رئیسجمهور است. در این نظام، همانطور که رهبری هم در عید ۱۴۰۰ سه سال پیش این را مطرح کردند گفتند که رئیسجمهور دارای هزاران مدیریت است و از نظر اختیارات، بااختیارترین مقام در کشور ما محسوب میشود.
🔹در نظام مردمسالاری دینی، دوپایه مردمی و الهی برای مشروعیت نظام سیاسی پیشبینی شده است. مشروعیت نظام از طریق انتخاب مردم تأمین میشود و رهبری مسئولیت تنفیذ حکمها و وظایف رئیسجمهور را دارد و اجازهی اجرای مسئولیتهای او را میدهد.
⏰ ١ روز تا #تنفیذ_چهاردهم
●➼┅═❧═┅┅───┄
بسم الله القاصم الجبارین
https://eitaa.com/Besmelahelghasemelgabarin
🎤 #تحلیل_و_تبیین | تنفیذ بهمثابه یکپارچگی ارکان نظام
📝 یادداشت دکتر خیرالله پروین، عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره جایگاه و مفهوم «تنفیذ»
🔹آنچه در مراسم تنفیذ انجام میشود، علاوه بر نصب قانونی که در کشورهای دیگر هم نمونه دارد، مشروعیتبخشی به آن مقام است.
🔹ازجمله مراحل قانونی و شرعی لازم برای تصدی منصب ریاستجمهوری، مرحله امضای حکم رئیسجمهوری و تنفیذ رأی ملت از سوی رهبری موضوع اصل ۱۱۰ و ادای قسم شرعی و قانونی موضوع اصل ۱۲۱ قانون اساسی است.
🔹تنفیذ دارای دو عنصر اصلی است؛ مشروعیتبخشی و نظارت بر مشروعیت. گاه، مقامی که اختیاراتی را تفویض میکند و مشروعیت میدهد، علاوه بر شرایط عام ذکرشده در قانون اساسی، شرط یا شرایط خاصی را که ناشی از شرایط زمان است هم مورد تأکید قرار میدهد که این شرطها هم مثل شرطهای ذکرشده در قانون اساسی، در طول چهار سال، شرط مشروع بودن محسوب میشود.
⏰ ۱ روز تا #تنفیذ_چهاردهم
●➼┅═❧═┅┅───┄
بسم الله القاصم الجبارین
https://eitaa.com/Besmelahelghasemelgabarin
📸 #گزارش_تصویری| سیزده دوره تنفیذ ریاست جمهوری ایران-(۱)
🔹طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، پس از انتخاب مردم و انتخاب رئیس دولت، تنفیذ حکم رئیسجمهور توسط ولی فقیه انجام میشود.
🔹ابوالحسن بنیصدر، شهید محمدعلی رجایی، آیتالله سیدعلی خامنهای، آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی، سیدمحمد خاتمی، محمود احمدینژاد، حسن روحانی و شهید سید ابراهیم رئیسی هشت رئیس جمهوری اسلامی ایران هستند که تا کنون توسط حضرت امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله سید علی خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی تنفیذ شدهاند.
●➼┅═❧═┅┅───┄
بسم الله القاصم الجبارین
https://eitaa.com/Besmelahelghasemelgabarin