🔹بازی با مرجعیت؛ برای افزایش سن ازدواج!
🔻فتوایی از آیت الله مکارم شیرازی مبنی بر ممنوعیت ازدواج های زیر ۱۳ سال در فضای رسانه ای در حال دست به دست شدن است، این فتوا از کجا آماده و علت صدور آن به چه علت است؟
🔻مهرماه ۹۵ پژوهشی تحت عنوان طنین سکوت در باب نقد ازدواج زودهنگام توسط نشر شیرازه رونمایی می شود. کامیل احمدی در این پژوهش گزارشی از وضعیت حاد و بحرانی ازدواج های موسوم به کودک همسری مبنی بر بالا بودن میزان طلاق، ترک تحصیل بالا، میزان بالای مرگ و میر بالای دختران در هنگام زایمان، عدم رضایتمندی جنسی و ... ارائه می کند
🔻دقیقا یک ماه بعد اولین سیمنار ازدواج کودکان در ایران توسط جمعیت امام علی علیه السلام در دانشگاه علم و صنعت برگزار شده و پژوهشی دیگر در نقد ازدواج زودهنگام در این سمینار رونمایی می شود. این پژوهش نیز بر وجود آسیب های بالا در ازدواج های زودهنگام تاکید میکند
🔻دقیقا پس از برگزاری این سمینار، خانم طیبه سیاوشی و فاطمه ذوالقدر در حاشیه دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با آیت الله نوری همدانی و مکارم شیرازی گزارشی بر مبنای اطلاعات دو پژوهش فوق، درباره وضعیت حاد ازدواج های دختران زیر ۱۳ سال به محضر این دو مرجع ارائه و نظر ایشان را درباره صحت اینگونه ازدواج ها جویا می شوند
🔻آیت الله مکارم شیرازی نسبت به وضعیت حاد ازدواج دختران در زیر ۱۳ سال اینگونه واکنش نشان می دهند:من از نظر فتوا این اجازه را نداده و نمیدهم. ممکن است در گذشته چنین چیزی جایز بوده؛ اما اکنون به خاطر مفاسدی که دارد تا زمانیکه دختر به بلوغ عقلی نرسد و قدرت تصمیمگیری نداشته باشد، اجازه ازدواج ندارد و حکم باطل بودن چنین ازدواجی را میدهم
🔻مهرماه ۹۷ در زمانیکه فوریت طرح اصلاح ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی در صحن علنی مجلس در حال بررسی بود اعضای فراکسیون زنان مجلس با پخش این فتوا در صحن علنی سعی بر تاثیرگذاری بر نمایندگان و اخذ فوریت این طرح کرده و موفق نیز می شوند و طرح با یک فوریت برای بررسی در اختیار کمیسیون قضایی و حقوقی و مرکز پژوهش های مجلس قرار می گیرد
🔻طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس تمامی ادعاهایی مدافعان طرح مبنی بر حاد بودن وضعیت ازدواج کودکان، بالا بودن میزان طلاق، بالا بودن میزان ترک تحصیل، مرگ و میر بالای مادران، بالا بودن میزان خشونت خانگی و عدم رضایتمندی جنسی و ...، بر اساس آمار سازمان ثبت احوال، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش نه تنها کذب محض بوده، بلکه پایدارترین و باکیفیت ترین ازدواج های کشور در این بازه سنی صورت می پذیرد. بر همین اساس طرح در کمیسیون قضایی و حقوقی رد می شود.
🔻علی رغم رد کلیه ادعاها، موافقان طرح بر اشتباه خود پافشاری کرده و ادعا میکنند نهادی خاص برای رد این طرح اعمال نفوذ کرده است.معصومه ابتکار معاون زنان و خانواده رئیس جمهور نیز اعلام می کند که در صورت عدم تصویب این طرح، اقدام به ارائه آن به صورت لایحه از طرف دولت می نماید.بازنشر این فتوا نیز، در روز هایی صورت گرفته است که لایحه دولت در حال ارسال به مجلس بوده و دولت نیاز به فضاسازی مجدد رسانه ای برای تاثیر برنمایندگان دارد
🔻حال جای سوال است علت این همه پافشاری اعضای فراکسیون زنان مجلس و معاونت زنان رئیس جمهور بر افزایش سن ازدواج چیست؟ در حالیکه معصومه ابتکار در هفتمین کنفرانس تخصصی حقوق کودک در ۹ شهریورماه ۹۸ تاکید می کند: «آمار کودک همسری در ایران کم بوده و معضل کشور نیست»، چه علتی پشت پافشاری بر این طرح وجود دارد که تا بازی اعضای فراکسیون زنان مجلس با مراجع تقلید نیز ادامه می یابد؟
🔻برای پاسخ این سوال باید به مهرماه ۹۴ در نشست تصویب سند توسعه پس از ۲۰۱۵ در سازمان ملل متحد مراجعه کرد. جائی که حسن روحانی تعهد ایران نسبت به تلاش برای تحقق اهداف این سند را اعلام می کند. این سند دارای ۱۷ هدف اصلی یا آرمان و ۱۶۹ هدف فرعی است. معاون زنان و خانواده رئیس جمهور، مسئول تحقق آرمان پنجم سند توسعه پایدار که «دستیابی به تساوی جنسیتی و توانمندسازی همه زنان و دختران» است می شود. در هدف سوم این آرمان آمده است: «از میان برداشتن تمام رفتارهای مضر مانند ازدواج کودکان، در سنین کم و اجباری و ختنه دختران»
🔻این بدان معنیست که ۳ سال از وقت اعضای فراکسیون زنان مجلس به جای پیگیری مشکلات جامعه زنان، همچون مرخصی زایمان زنان شاغل، بیمه زنان سرپرست خانوار، کاهش ساعت کاری زنان، قانون تسهیل ازدواج و سیاست های کلی خانواده، صرف مسئله ای می شود که نه تنها معضل کشور نیست، بلکه تصویب و اجرای آن، مشکلات کشور در حوزه زنان را چندین برابر خواهد کرد.
به نقل از جنس اول
⭕️به کانال مطالعات حوزوی بیپوندید:
http://eitaa.com/joinchat/3837067264Cadec8373c5
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 خدایا شاهدی من از «خالد» بیزارم!
📝 قتل بیگناهان در حکومت نبوی!
🖋 رضا حسینی
🔹 پس از اعلام شجاعانه نیروهای مسلح ایران، در اعلام خطای فردی نسبت به هدف گیری هواپیما، موج عظیمی از ترور رسانه ای علیه تمام مقامات ایران به راه افتاده است.
🔹 خباثت دشمن که چیز پیچیده ای نیست اما این یادداشت در صدد بیان سیره نبوی نسبت به خطاهای فردی در ایام حکومت شریفشان است، مسئله ای که در حکومت معصوم هم رخ می دهد چه رسد به غیر معصوم. و اساسا اگر نبود سیره و رفتار آن حضرت، امروز گرفتار سردرگمی می شدیم:
از معروف ترین خطاهای فردی در زمان رسول الله جریان کشتاری است که خالدبن ولید در روستای بنی جذیمه مرتکب شد که از مشهورترین جریانات تاریخی است خلاصه قضیه از این قرار است که:
«رسول خدا پس از فتح مکه برای فراخوانی قبایل بیابان نشین اطراف مکه دستههایی را برای دعوت گسیل داشت. یکی از این قبایل بنو جذیمه بود که خالد بن ولید مامور فراخوانی آنان شد. هنگامی که خالد نزد آنان رسید، آنان که با سلاح بیرون آمده بودند، اعلام کردند اسلام را پیش از این پذیرفته، مساجد بنا کرده و اذان میگویند.
بنی جذیمه پس از اطمینان از آنکه خالد با آنان به خشونت رفتار نخواهد کرد، سلاحها را بر زمین نهاده، تسلیم شدند؛ اما خالد به رغم اعتراض برخی از لشکریان به سبب کینههای دوران جاهلی حدود ۳۰ نفر از آنان را کشتند!!»
🔹 چون این خبر به رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم رسید از اقدام خالد تبری جست و فرمود: «اللهم انی ابرا الیک مما صنع خالد بن الولید!»
و امیرمؤمنان ، علی علیهالسّلام را براساس خوابی که پیش از این دیده بود
برای جبران کار ناپسند خالد به سوی بنی جذیمه فرستاد. امام علی (علیهالسّلام) با پرداخت دیه و خسارت تمام اموال حتی هزینه کاسه سگان!! و دلجویی از بازماندگان ماموریت رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را به خوبی انجام داد و ایشان را خرسند کرد. و افراد قبیله نیز از قصاص خالد گذشتند.
🔹 این جریان، شباهت ها و تفاوتهایی با جریانات اخیر دارد که به روشن شدن قضیه کمک می کند:
🔹 شباهت ها:
۱- در هر دو این جریانات، مسئول جامعه صریحا از واقعه اعلام برائت کرده و دستور پیگیری سریع صادر می کند و مسلمانان نیز با اعتماد به مسئولان دچار هرج و مرج و گیجی نمیشوند.
۲- در هر دو این جریانات خونهای به ناحق ریخته شده و مسئول جامعه ملزم به پیگیری می شود و برای عدم تکرار وقایع مشابه، مراقبت های لازم صورت می گیرد.
🔹 تفاوت ها:
به طور کلی واقعه خالد از نظر قابلیت اتهام زنی به مسئولان جامعه بسیار پیچیده تر از حادثه اخیر است از چند جهت:
۱- خالد نماینده رسمی پیامبر بود، اما در حادثه اخیر نهایتا یک مسئول پادگان یا پدافند خطا کرده اند.
۲- اقدام خالد فقط خطا نبود، بلکه تعمد بود و هیچ احتمال دیگری ندارد، اما در حادثه اخیر حرکت هواپیما به شکل تخاصمی به سمت مرکز حساس سپاه، شاید باعث فاجعه بزرگتری میشد.
۳- در حادثه اخیر احتمال حمله به مسلمین نبوده و خالد فقط بخاطر شهوات این جنایت را کرده، ولی در اقدام اخیر بخاطر شرایط حساس احتمال خطای انسانی بسیار تقویت می شود.
🔹 نکته پایانی
حکومت اسلامی بخاطر دشمنان بیشمار همواره تاریخ در معرض حملات رسانهای و ترورهای ذهنی است، لکن مردم در اینگونه فضاها باید با حفظ آرامش از دروغگوهایی که دروغگوییشان بدیهی است دور شوند! و به نص آیه قرآن:
اگر فاسقی خبر آورد، حتما جستجو کنید و به آن اعتماد نکنید!
@Manahejj
May 11
#اختصاصی_مناهج
🌀 توضیحات آیتالله شب زنده دار از روند بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس
💠 آیتالله شبزندهدار: مردم باید اینها را بدانند...
🔹 ۱۴ روز کار طاقت فرسا
🔹 تعداد وسیع پروندهها
🔹 تفسیر عدم احراز
🔹 مشکلات و خلأهای قانون انتخابات
🔹 تهمتها و بیانصافیها
📌 مشروح بیانات در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@Manahejj
@Kashfolasrar
#اختصاصی_مناهج
🌀 توضیحات آیتالله شب زنده دار از روند بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس
#بخش_نخست
پروندههای کثیر، وقت محدود
🔹 مساله انتخابات، مشکلات فراوانی دارد. یکی از مشکلات مهمش این است که قانون انتخابات، قانون پر مشکلی است. انشاءالله مجلس آتی بتواند با قوانین بهتری که وضع میکند این مشکلات را کمتر کند. عده فراوانی از سراسر کشور ثبت نام کردند؛ در یک مدت محدود همه اینها باید بررسی شود. در این 14 روز اعضای محترمی که آنجا بودند حقیقتا شبانه روز نداشتند. همین دیروز جناب کدخدایی شنیدم گفتند 45 دقیقه من توانستم بخوابم.
🔹 این پرونده های کثیر (برخی پرونده ها خیلی قطور است؛ برخی چند جلد است) و افراد مختلف، به ملاحظه و بررسی احتیاج دارد. اینها وقت فراوانی میخواهد. بنظرم روند انتخابات حداقل باید #شش_ماه باشد که به مرور بتوان اینها را بررسی کرد. خیلی از این عدم احرازها در اثر این است که احتیاج به یک منابعی دارد در یک مدت اندک -ولو خیلی زحمت کشیده شده است- گاهی مواردی که شبهه ناک است باز اگر وقت بود تک تک افرادی را که شبهه ای درباره آنها هست را فراخوان میکردیم و میآمدند توضیح میدادند شاید نتیجه فرق میکرد؛ اما فرصت چنین اموری نیست. البته آقایانی که الان نماینده مجلس هستند را تک تک خواستند و با آنها صحبت کردیم و مطالبشان را گفتند و با ایشان مصاحبه شد. حتی برخی از ایشان را نه یک بار بلکه چند بار [خواستیم]. اما آحاد کسانی که ثبت نام کردند و آمدند چنین فرصتی نبود.
تفسیر عدم احراز
🔹 بنابراین اگر عزیزی #عدم_احراز خورده است هم خودش باید بداند هم مردم بدانند -اینکه برخی ناراحتند که آبروی ما میرود- نه این «آبرو رفتن» نیست؛ معنایش عدم شناخت [شورای نگهبان] است. یک دُرّی گاهی هست که ما نشناخته ایم. یک بزرگواری است که گاهی ما نشناخته ایم. معنای عدم احراز این نیست که آن فرد واقعا صلاحیت ندارد؛ حتی این فرد شاید از آنهایی که شناختهایم بالاتر باشد. معنای اینکه کسی قبول نشده است این نیست که حتما صلاحیت ندارد شاید صلاحیت داشته و شرایط بگونهای بوده که ما نتوانستهایم احراز کنیم. وظیفه ما احراز است.
شرایط حداقلی، مشکل قانون انتخابات
🔹 البته این شرایطی که برای داوطلبها گذاشته شده است واقعا شرایط اندکی است. خدمت رهبری دام ظله هم عرض کردم ایشان هم تصدیق فرمودند که این مقدار شرایطی که گذاشته شده است که التزام به اسلام را قبول داشته باشد و التزام عملی داشته باشد، فوق لیسانس هم داشته باشد تابعیت ایران هم داشته باشد! آیا این برای [نمایندگی] مجلس کفایت میکند؟ بینش سیاسی نمیخواهد؟ اطلاع از امور نمیخواهد؟! اینها شرط نشده است ما هم عدهای که تایید کردیم را یقین داشتیم به درد مجلس نمیخورند؛ اما چارهای نیست. وقتی قانون گفته است این مقدار؛ تخطی از قانون که نمیتوانیم بکنیم. حقیقتا شرایط، شرایطی کافی نیست؛ کسی که میخواهد به مجلس برود اطلاعات وسیعی باید داشته باشد؛ شناخت درستی از امور مختلف داشته باشد.
📌 ادامه در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@Manahejj
@Kashfolasrar
#اختصاصی_مناهج
🌀 توضیحات آیتالله شب زنده دار از روند بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس
#بخش_دوم
بدفهمی بند اول ماده ۲۸ قانون انتخابات
🔹 مساله دیگری که هم شما عزیزان هم افراد مختلف باید اطلاع داشته باشند: این [مشکل] هم از بد تنظیم شدن این بند قانونی است. در ماده 28 قانون انتخابات مجلس بند اول [آمده است]: اعتقاد و التزام عملی به اسلام.
برای برخی افراد، بیّنه قائم شده یا شواهدی بوده است که التزام به اسلام ندارند؛ مثلا یک خانمی است بی حجاب است. [در توضیح رد صلاحیتش] نوشته شده شما رد شدید به دلیل بند 1 ماده 28. اینها [در اعتراض] نوشتند: «ما مسلمان هستیم؛ شیعه هستیم؛ اشهد ان لا اله الا الله؛ چه حرفی به ما میزنید». مقصود که قسمت اولش (اعتقاد به اسلام) این نیست؛ البته آنهایی که [دلیل رد صلاحیتها را] مینویسند با دقت بهتری باید بنویسند و بنویسند بخش دوم از بند اول ماده 28؛ یعنی [فقدان] التزام عملی. حالا من با بعضی از این افراد خودم تماس میگرفتم و توضیح میدادم که نمیخواهیم بگوییم شما مسلمان نیستید؛ یعنی مشکلاتی که دارید بی حجاب هستید خلاف شرع است یا فلان کار را کردید که در پرونده شما هست این خلاف شرع بوده است. نه اینکه دین ندارید و مسلمان نیستید و اعتقاد به ائمه ندارید. یک مورد هم برنخوردم کافری آمده باشد ثبت نام کرده باشد. سایر ادیان پذیرفته شده هم قانون خودشان را دارند. در مورد احدی هم قضاوت نمیکنیم؛ دادگاه باید قضاوت کند. چون آیین دادرسی است و اینجا فقط شرایط بررسی میشود.
شورای نگهبان، نگاه جناحی ندارد
🔹 مطلب دیگری هم که شما بدانید: بیننا و بین الله اصلا و ابدا گروهها، جناحهای مختلف در نظر ما نبوده است. اینکه این از جناح راست است؛ چپ است؛ اصولگراست یا اصلاحطلب، اینها اصلا دخالتی نداشته است؛ واقعا شرایط، مد نظر ما بوده است. التزام عملی به اسلام بوده است؛ ابراز وفاداری به قانون اساسی بوده است. ابراز وفاداری به ولایت فقیه بوده است. اینها قانون است و ما باید #احراز کنیم که افراد این شرایط را دارند. از هر گروهی که میخواهند باشند. چیزهایی که بعضا در رسانهها گفته میشود یا افراد میگویند خلاف است. مسائلی که متاسفانه برخی در مجلس بودند [گفتند] با پول میشود رای درست کرد؛ 4 میلیارد و 2 میلیارد!! اینها تهمتهایی است که زده میشود.
📅 ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
بیانات ابتدای درس خارج فقه
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@Manahejj
@Kashfolasrar
🔏 کشف الاسرار
📝 آغاز فعالیت مجدد کانال
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین
🔹 کانال مطالعات حوزوی پس از چند ماه وقفه با نام جدید «کشف الاسرار» مجددا فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
🔹 قرار است در «کشف الاسرار» تحلیلهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی طلاب منتشر شود.
🔹 پیشاپیش از همراهی و همیاری شما مخاطبین گرامی متشکر و ممنونیم.
کشف الاسرار را دنبال کنید
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@KashfolAsrar
🔏 سناریوی اخراج آمریکا؛ بخش نخست
📝 دستاورد خون و جهاد حاج قاسم
🖋 علی مهدوی
🔹 سالهاست در آرزوی تحقق نویدی هستیم که امام امت، خمینی کبیر فرمود؛ «خردکردن دندانهای آمریکا». با گذشت ۴۱ سال از پیروزی انقلاب اسلامی و با وجود انواع فشارهایی که جمهوری اسلامی در این مدت بر آمریکا وارد ساخت و طرحهای گونهگونش -که هرکدام برای نابودی اسلام و منطقه کفایت میکرد- را نابود کرد؛ اما بازهم موانع مختلفی برای حذف کلی آمریکا از منطقه وجود داشت:
1️⃣ تردید یا ترس برخی از مسؤولین داخلی از هیمنه پوشالی آمریکا
2️⃣ عدم همراهی کشورهای اسلامی منطقه
3️⃣ عدم وجود نیروهای قوی مقاومت برای مقابله جدی با آمریکا
🔹 سالها مجاهدت بیدریغ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نتیجهاش تولد و تبلور گروههای مقاومت در منطقه (رفع مانع سوم) شد. آرزوی دیرینهاش اتصال تهران به قدس بود. همکاری جدی در ایجاد و تقویت فاطمیون، زینبیون، انصارالله، حشدالشعبی و همه گروههای برخاسته از حقجویی و ظلمستیزی در منطقه مرهون خون دلها و زحمات خستگیناپذیر وی است؛ تا جایی که امروز مرز ما با قدس کمتر از چند کیلومتر است.
🔹 اما باز هم مانعی وجود داشت. مانعی که به هر دلیل اجازه نمیداد گروههای مقاومت تشکیل شده، هدف نهایی خود (استکبار) را به شکل هماهنگ از صحنه حذف کنند. راهی که قاسم سلیمانی آغاز کرده بود را چگونه میتوانست تمام کند؟! اینجا بود که سردار رشید اسلام با خونش نه تنها پازل مقاومت منطقه را تکمیل و به هم متصل کرد؛ بلکه وحدت ملی بیسابقهای را در داخل کشور موجب شد که مجالی به غربهراسان برای مخالفت با اخراج آمریکا ندهد.
🔹 اگر نعمت اتحادی که در ایران و عراق شکل گرفته است قدر دانسته و حراست شود، مانعی باقی نمیگذارد؛ چراکه یا موانع، همراه میشوند یا زیر سونامی این اتحاد، خرد و منهزم میشوند.
❓اما سناریوی اخراج آمریکا از منطقه چگونه است؟
📌 یادداشت بعدی را دنبال کنید
@KashfolAsrar
🔏 جریان انقلابی و تعدد لیست انتخاباتی!
🖋 عبدالمهدی سلیمانی
🔹ارائه چندلیست مختلف از نیروهای انقلابی، طیف غیرانقلابی را خوشحال و عده ای از دلسوزان را دلسرد و ناراحت کرد.
جریان رقیب خوشحال از این قضیه است، چراکه فکر میکند شکافی بین جریان انقلابی ایجاد شده ِلذا می خواهند چون مگس بر روی زخم بنشینند.
🔹از سویی دیگر هم نیروهای انقلابی که انتظار داشتند با یک لیست مشترک و وحدت آفرین روبرو شوند این تکثر آنان را دلسرد و سرخورده کرده است.
🔹اگرچه وحدت، نقطه ایده آل ما بود اما نه ناراحتیم و نه دلسرد چراکه می دانیم اولویت یک انقلابی در هر زمان شناخت و معرفی اصلح است دقیقا چیزی که غیر انقلابیون از آن بی بهره اند و با چِک و پول افراد ناصالح را وارد لیست خود می کنند و به اندک اختلافی از لیست خارجشان می نمایند.
🔹ارائه لیست واحد برای جریان غیر انقلابی به راحتی حاصل می شود چرا که تنها شرط ورود به لیست، پول و مخالفت با نظام و طعنه به ارزش ها است.
اما جبهه انقلاب، مکلف به معرفی نیروهائی است که در نظر خوش فکر و در عمل پرکارند.
🔹تعدد لیست در فضایی که حجتی برای یکدستی و یکپارچگی وجود ندارد، یعنی صداقت در معرفی نامزدها، یعنی روی حجت شرعی عمل کردن، یعنی مصلحت اندیشی نکردن یعنی روی ریل واقع حرکت کردن.
اگر نیروهای انقلاب با مصلحت گرایی صِرف و گذشتن از معیار ها یک لیست واحد را معرفی میکردند، نباید انتظار میداشتیم فردا بدون مصلحت اندیشی، حق مردم را در مجلس آینده فریاد بزنند.
پس بهتر است روی موج منفی حرکت نکنیم و بجای ای کاش ها به آینده فکر کنیم.
#انتخابات
@KashfolAsrar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 پیام مهم حجت الاسلام ذوالنور
مردم عزیز ایران!
مشکل اصلی کشور امروز، رئیس جمهور نالایق است و با عوض شدن او مشکلات زیادی بر طرف خواهد شد
‼️ پیشنهاد می شود از کاندیدای مورد نظر تعهد بگیرید در صورت ورود به مجلس استیضاح رئیس جمهور را اجرایی نمایند.
🌐 مجمع حوزویان رسانه ای
@Kashfolasrar
🔏 اصل شرکت در انتخابات باعث بهبود معیشت!
👤 مرتضی آقاحسینی
🔹 همه مردم از وضع کنونی معیشت گله دارند و دنبال راهی میگردند تا وضع معیشت رو به بهبود رود و لااقل از این بدتر نشود!
عده ای که دلسوز نظام هستند، بهبود وضع معیشت را در انتخاب نماینده های انقلابی میدانند که قطعا هم درست است، اما روی سخن ما با آن دسته است که در اصل رای دادن تردید دارند و ((همه را سر و ته یک کرباس)) می دانند!
❗️به این عزیزان باید گفت که اصل شرکت در انتخابات فارغ از هر نتیجه باعث بهبود وضع معیشتی خواهد شد و لااقل از بدتر شدن اوضاع جلوگیری خواهد کرد.
🔹 دلیل این امر زیاد پیچیده نیست:
یکی از مهمترین عوامل سختی معیشت، تحریمهاست و به تجربه برجام، ثابت شده که دشمن تحریمها را با امتیاز گرفتن کاهش نخواهد داد.
نکته ای که باید توجه کرد این است که علاوه بر ایران، خود دشمن و کشورهای تحریم کننده نیز به شدت از این تحریمها آسیب می بینند.
یعنی این آسیب فقط از سمت ایران نیست و برای نمونه شرکتهای بسیار بزرگی نظیر سامسونگ، پژو، رنو، توتال و... بخاطر تحریمها ضررهای جدی کرده اند و سهامشان با افت روبرو شده است، کشورهایی نظیر کره و ژاپن از خرید نفت ایران محرومند و مجبورند نفت را گرانتر بخرند و مواردی از این دست که باعث شده کشورهای همسو با آمریکا بعضا به آمریکا راجع به از دست رفتن بازار ایران اعتراض کنند.
🔹 در این شرایط که خود دشمن هم از تحریم آسیب می بیند تنها دلیل ادامه تحریمها ((حس موثر بودن)) برای تحریم است. و لاجرم اگر دشمن حس کند که تحریم در حمایت مردم از انقلاب تاثیر داشته قطعا این ضررها را تحمل خواهد کرد و ادامه خواهد داد.
اما اگر حس کند که تحریم به هیچ وجه فایده ندارد و نه تنها مانع مشارکت مردم نشده بلکه مشارکت را افزایش داده است، در این صورت وجهی برای ضرر دادن نمی بیند و عملا از شدت تحریمها کم خواهد شد و لااقل افزایش نخواهد یافت (هرچند تحریم خاصی نمانده که اعمال نکرده باشند)
🔔 پس هر کس می خواهد بار تحریم کمتر شود و از این برهه هم عبور کنیم، باید ((حس تاثیر تحریم)) را از دشمن بگیرد.
طبیعتا:
《صبر و ظفر هر دو دوستان قدیمند
بر اثر صبر نوبت ظفر آید》
@Kashfolasrar
🔏 "دفع اَفسد به فاسد" تا کی؟
🖋 علی خردمردی
🔹 یکی از دوستان از قاعده ی "دفع افسد به فاسد" پرسیده بود. گویا برخی لوازم و نتایج این قاعده این دوستمان را مانند ما و خیلی های دیگر به ستوه آورده بود. اما او دیگر کارش به تردید در اصل قاعده رسید.
❓اصلا این قاعده درست است؟
❓آیا اهلبیت علیهم السلام هم از چنین قاعده ای استفاده کردند؟
❓اصلا تا چه زمانی اصلح و صالح های گمنام ما باید فدای فاسد های معروف شوند فقط به خاطر ترس از افسدها؟
📝در پاسخ نکاتی را برایش نوشتم:
۱. این قاعده، یک قاعده ی عقلی است. به طور کلی شما اگر در دوراهی های مختلف قرار بگیرید که یکی موجب هلاکت و کشته شدن شما می شود و دیگری موجب بیماری شما می گردد، در اینجا عقل به شما می گوید راهی را انتخاب کن که در آن فقط بیمار شوی تا از افسد که کشته شدن باشد در امان باشی.
◽️شرع هم در مواردی بر مبنای این قاعده ی عقلی حکم شرعی خود را ابراز می کند. بنابراین این قاعده گاهی پشتوانه ی یک حکم شرعی قرار می گیرد.
◽️لذا در درستی اصل این قاعده هیچ شکی وجود ندارد.
۲.در تاریخ اهل بیت علیهم السلام، بزرگترین "دفع افسد به فاسد" را مولای متقیان امیرالمومنین علیه السلام انجام داد.
🔹 در نهج البلاغه می خوانیم که امیرالمومنین در بیان علت گذشتن از حق خود می فرماید: من دیدم که مردم تازه اسلام آورده اند و اختلاف در سران اسلام موجب تردید این جماعت در اصل اسلام می شود و از طرفی شامیان منتظر ایجاد چنین تفرقه ای بودند. دیدم که اگر بخواهم بر حقم پافشاری کنم، موجب اختلاف می شوم و در نتیجه اساس اسلام از بین می رود.
🔹 اگر دقت لازم را در اینجا به کار ببندیم در می یابیم که امیرالمومنین علیه السلام حاضر شد فاسد (کنار آمدن با خلافت غاصبان) را بپذیرد برای دفع افسد(نابودی اسلام).
◽️البته این فقط یک نمونه بود و باز هم نمونه های اینچنینی داریم.
◽️در میان علمای تشیع هم استفاده از این قاعده در حیات اجتماعی شان به وفور یافت می شود.
۳. اما در باب کاربست این قاعده در انتخابات.
❓سوال می شود که ما تا کی باید از اصلح و صالح بگذریم و به فاسد رای دهیم برای دفع افسد؟
🔹 اول اینکه بنده غالب این آقایان را صالح می دانم و تعداد بسیار کمی را اصلح و تعداد بسیار بسیار کمی را فاسد.
پس اینگونه نیست که همه را فاسد بدانیم و با ناراحتی بگوییم همه فاسدند و ما مجبوریم از ترس افسد، با اینها مماشات کنیم.
❓اما آن روی سکه ی سوال این است که چرا باید عده ای اصلحِ گمنام فدای فاسد ها بشوند؟
🔹 همان طور که بیان شد، دفع افسد به فاسد یک مبنای قوی اسلامی دارد. بگذارید خیال خود را راحت کنیم.
تا زمانی که اصلح ها گمنام باشند، طبق مبانی خودمان باید از صالح ها و فاسدهای معروف حمایت کنیم چرا که عقل به ما می گوید با تمام این اوصاف خطر افسد بیشتر است.
❓اما راه چاره چیست؟
بیاییم به اصلح های گمنام فقط رای دهیم؟ این که غلط ترین کار ممکن است.
دلیلش در بالا بیان شد.
❓پس چه کنیم؟
به نظر می رسد که راه چاره این است که تمام تلاش خود را از دو سه سال مانده به انتخابات به کار گیریم تا با رسانه و فعالیت های فرهنگی، اصلح های گمنام را به مردم بشناسانیم تا از این گمنامی در بیایند. این ها تا زمانی که در گمنامی باشند و مقبولیت لازم را نداشته باشند؛ موظفیم که قاعده ی دفع افسد به فاسد را جاری کنیم.
🔹 باید توجه داشته باشیم که اصل مقبولیت در اسلام کاملا پذیرفته شده است و نمی توانیم به سادگی از آن عبور کنیم. پس باید برای به مقبولیت رساندن اصلح ها کاری کنیم آن هم از چند سال عقب تر نه اینکه دم انتخابات تازه به این فکر بیفتیم که آی اسلام بر باد رفت! چرا نباید به اصلح رای دهیم؟!
🔹 اگر دوباره بعد از انتخابات برویم پی زندگیمان، باید بدانیم که آش همان آش است و کاسه همان و باز هم قاعده ی دفع افسد به فاسد که راهی جز آن نداریم.
🔹 برویم کار کنیم برای به مقبولیت رساندن اصلح ها وگرنه حق اعتراض نداریم چرا که در شرایط خاص عقل چیز دیگری می گوید.
البته باز هم تکرار میکنم: بنده غالب این آقایان حاضر را فاسد نمی دانم.
@Alikheradmardii
@KashfolAsrar