نکته تفسیری صفحه ۷۱:
مهربانترین پیامبر:
مرد بیابان نشین نزد پیامبر آمد. از چهره اش معلوم بود كه شخص بداخلاقی است. به پیامبر كه رسید، به جای اینكه سلام كند، لباس پیامبر را گرفت و محكم به سمت خود كشید. این كار مرد باعث شد كه لباس پیامبرصلوات الله علیه به گردنش گیر كند و خطّ سرخی به روی آن به جا گذارد. كسانی كه این صحنه را دیدند، خشمگین شدند و در انتظار برخورد تند پیامبر با آن مرد بودند؛ ولی پیامبر با آرامش منتظر شنیدن خواسته ی آن مرد بود. مرد بیابان نشین هم بدون عذرخواهی گفت: «ای محمد، سهم مرا از زكات بده.» پیامبر اکرم صلوات الله علیه در مقابل بیادبی آن مرد، با مهربانی به او تبسّم كرد و دستور داد كه سهمش را به او بدهند.[1]
یكی از ویژگی های مهم پیامبر(ص) كه باعث شد بسیاری از مردم، دین اسلام را بپذیرند، اخلاق نیكوی آن حضـرت بود. آن مرد الهی با خوشرویی، ادب، بردباری، بخشش و گذشت خود، همچون آهنربایی كه بُراده های آهن را به خود جذب می كند، مردم را به سوی خود می کشاند و از انسانهایی بداخلاق و سنگدل، افرادی خوش خُلق و مهربان میساخت. از عادات همیشگی ایشان این بود كه به عیادت بیماران می رفت، به بینوایان كمك میكرد، به یتیمان بسیار محبّت می نمود و عذرخواهی افراد را به آسانی می پذیرفت. آن حضرت، كودكان را بسیار دوست داشت و به همگان توصیه می كرد كه كودكان را دوست بدارند. به همه زودتر سلام می كرد و در مجالس در كنار مردم می نشست. روی زمین مینشست و غذا می خورد و با فقیران هم غذا می شد. هرگز دشنام نمی داد و بدی كسی را پشت سرش باز نمی گفت و دیگران را بر خود ترجیح میداد. او چنان اخلاق و رفتار نیكویی داشت كه خداوند به او فرمود: «وَ اِنَّکَ لَعَلّْی خُلُقٍ عَظیم» یعنی تو اخلاق بسیار نیكویی داری.[2] پیامبر مهربانمان هرگز قوم گمراه و نادان خود را نفرین نكرد و تمام تلاش خود را برای هدایت آنان به كار گرفت. هرگاه كافران آزار و اذّیت پیامبر را از حد می گذراندند، او به خداوند عرض میكرد: «خدایا، قوم مرا ببخش؛ چرا كه آنان نمی دانند.» [3]
هشت سال از هجرت پیامبر به مدینه گذشته بود که مسلمانان به رهبری پیامبر، مكه را فتح كردند. همه می گفتند كه پیامبر دستور قتل عام مشركان را صادر می كند؛ اما آن پیشوای مهربان، همه ی مشركان را بخشید و آنان را آزاد كرد و به مسلمانان نیز اعلام فرمود كه مشركان در امان هستند. همین گذشت و بخشش باعث اسلام آوردن بسیاری از مردم شد. پیامبر صلوات الله علیه با اخلاق نیكویش به ما آموخت كه بهترین راه برقرار كردن ارتباط با دیگران و به دست آوردن دلهای آنان، خوشرویی و مهربانی است، و بخش مهمّی از دین و دینداری، مربوط به اخلاق نیكو و رفتار درست با مردم است.
[1] - بحار الانوار ج16 ص230
[2] - سوره قلم/ آيه 4
[3] - اقبال الاعمال ص213
@Boshra_pb
📝غلبه رویکرد مشارکت بر تحریم
🔹 حضور پرشور مردم در انتخابات و غلبه رویکرد «مشارکت» بر «تحریم» از جمله ویژگیهای انتخابات 1403 بود. اهمیت این مسئله آنجا پر رنگ میشود که سلطنتطلبان، تجزیهطلبان و ... به همراه شبکه صهیونیستی اینترنشنال، بیبیسی فارسی و... با نسخهنویسی سرویسهای اطلاعاتی برخی از کشورها، به دنبال شرکت نکردن مردم در انتخابات بودند؛ از این رو از سه انتخابات اخیر تمام توان خود را به کار گرفتند تا مردم را نسبت به مردمسالاری دینی دلسرد کنند. حماسه مردم در انتخابات ریاست جمهوری خط بطلانی بر سالها فعالیت محور شیطانی بود. از این رو نکاتی مورد توجه است:
1️⃣ مروری بر رفتار دشمنان نظام اسلامی نشان میدهد، مشارکت اهمیت بسزایی در بالا بردن جایگاه کشور در نظام بینالملل دارد و این اتفاق مهم از دل انتخابات اخیر بیرون آمد؛ از این رو نباید از نقش رهبری معظم انقلاب اسلامی و تأکیدات ایشان بر مشارکت غافل شد. این انتخابات برای غرب شکست تمام عیار بود که در یک کارزار دیگری از جمهوری اسلامی ایران شکست خوردند. لبیک امت بر امام به واسطه حضور 50 درصدی در انتخابات، پایان سیاست تحریم حضور بود که در اتاق فکر دشمن طراحی شده بود.
2️⃣ انتظار میرود دولت چهاردهم با حل مشکلات اقتصادی کشور و توجه ویژه به میدان جنگ نرم، دیگر اجازه کنشگری فعال بر محور عبری ـ غربی برای طراحی سیاست «دلسرد کردن مردم» به بهانه اقتصاد و معیشت را ندهد. تجربه دوران دولت یازدهم و دوازدهم نشان میدهد، معطل کردن اقتصاد کشور به واسطه مذاکره و در نتیجه ایجاد دوگانههای مخرب مذاکره ـ معیشت و موشک ـ برجام و ... میتواند دشمن را در رسیدن به سیاستهای خود کمک کند. بنابراین، باید از همان روزهای آغازین دولت اجازه گرفتار شدن کشور به این وضعیت را نداد.
3️⃣ادامه راه شهید آیتالله رئیسی و در نتیجه تکمیل کردن مسیرهای پیموده شده در دولت سیزدهم، به ویژه در سیاست خارجی و تقویت اقتصاد داخلی میتواند در مرحله اول دولت چهاردهم را به دولت عملگرا تبدیل کند و در مرحله دوم نیز مردم آثار آن را به خوبی لمس کنند. بنابراین، امروز وضعیت کشور برخلاف دولت رئیسی، برای دولت پزشکیان هموار است تا بتواند در مدت کوتاهی کشور را به مرحلهای از توسعه و پیشرفت همهجانبه برساند. واقعیت امر آن است که چالشهایی که در زمان آیتالله رئیسی در سال 1400 در کشور وجود داشت، در سال 1403 دیگر وجود ندارد یا به مراتب تقلیل داده شده است. امیدواریم دولت آتی دولت خدمتگزار و موفق برای همه مردم نه فقط یک جناح خاص باشد.
✍🏻 اکبر معصومی
╰❀🥀❀╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ قاطعی که مجری بیبیسی را ناامید کرد؛ مقوله فروپاشی در ایران سادهانگارانه است!
╰❀🥀❀╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 روز شمار ماه محرم
▪️یک محرم الحرام
🏴 بشنو از باد صبا، پیغام خونبار مرا
یا حسین(ع) کوفه میا
🏴 بر سر دارالاماره، شد سرم از تن جدا
یا حسین(ع) کوفه میا
#محرم
#امام_حسین
╰❀🥀❀╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عظمت دهه اول ماه محرم
🎙 حجت الاسلام والمسلمین عالی
#محرم
#امام_حسین
╰❀🥀❀╯
🔰بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیئت دولت سیزدهم:
🔹دولت آقای رئیسی، دولت کار و امید و حرکت بود.
🔹یکی از مهمترین خصوصیات آقای رئیسی مردمی بودن بود. این باید برای همه مسئولان دولتها الگو باشد.
🔹حضرت امیر(ع) در عهدنامه مالک اشتر بر توجه به توده مردم و دوری از نورچشمیها و ویژهخواران تاکید دارند. شهید رئیسی در این مسیر حرکت میکرد.
🔹شهید رئیسی به تواناییهای داخلی عمیقاً اعتقاد و باور داشت.
🔹شهید رئیسی در بیان مواضع انقلابی و دینی کاملاً صریح بود و دوپهلو سخن نمیگفت.
🔹یکی از خصوصیات بارز شهید رئیسی خستگیناپذیری و کار و تلاش شبانهروزی بود.
🔹شهید رئیسی هیچگاه از زخمزبانها مایوس نمیشد. رنج میکشید اما مایوس نمیشد.
🔹شهید رئیسی در سیاست خارجی هم اهل تعامل بود و هم اهل رعایت عزتمندی کشور و ملت.
🔹شهید رئیسی جداً صبور و اهل مدارا بود
🔹خصوصیات شهید رئیسی میتواند الگوی مدیریتی کشور باشد.
🔹 تشکر مجدد رهبر انقلاب از مردم و مسئولان دولتی به سبب برگزاری یک انتخابات سراسری خوب.
╰❀🥀❀╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حاشیههای دیداری که در آن جای دو شهید خالی بود
╰❀🥀❀╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صحت انتخابات ریاستجمهوری تایید شد
سخنگوی شورای نگهبان:
🔹صحت انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به تایید شورای نگهبان رسید.
🔸این موضوع به صورت رسمی به وزرات کشور به عنوان مجری انتخابات اعلام شد.
╰❀🥀❀╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️شب دوم محرم
🥀خیمه زده به کربلا ارباب
علم به دست حضرت مهتاب♥️
#محرم
#امام_حسین
╰❀🥀❀╯
منبر.سر انجام نامه های کوفیان.1.mp3
953.7K
🥀▪️🥀▪️🥀
🎧 منبر/ سرانجام نامه های کوفیان
🎙امام خامنه ای مد ظله العالی
#محرم
#امام_حسین
#هیئت_مجازی
╰❀🥀❀╯
🌺نكته تفسيري صفحه 72:🌺
مقام شهید:
شمار شهدای جنگ اُحد نسبت به جمعیت سپاهیان اسلام، زیاد بود. سپاه اسلام، حدود هفتصد نفر، و شهدای سپاه، حدود هفتاد نفر بودند؛ یعنی یک دهم جمعیت لشکر، به خاک و خون کشیده شدند. شاید این شمار، ضربه ی سهمگینی به روحیه ی مسلمانان وارد کرده بود؛ به ویژه مسلمانانی که ایمان محکمی نداشتند. از طرف دیگر، منافقان نیز پیوسته شیطنت می کردند و به بازماندگان شهدا طعنه میزدند که کشته شدگان جنگ نابود شدند و از زندگی و خوشی هایش محروم گشتند، و این باعث بیشتر شدن غم و غصه ی بازماندگان می شد. در روایات آمده است هنگامی که ارواح شهدای احد در بهشت به تفریح و خوش گذرانی مشغول بودند، خداوند به آنان خطاب کرد که «چه آرزویی دارید؟». آنان عرض کردند: «پروردگارا، با این همه نعمت که غرق در آنیم، دیگر چه آرزویی می توانیم داشته باشیم؟ تنها آرزوی ما این است که دوباره به دنیا بازگردیم و در راه تو کشته شویم.» خدا فرمود: «خواست من چنین است که کسی به دنیا باز نمی گردد.» آنان عرض کردند: «حالا که چنین است، از تو می خواهیم که سلام ما را به پیامبر صلوات الله عليه برسانی و حال ما را به بازماندگانمان بگویی و بگویی که تو از ما راضی شدی و ما را از خود راضی کردی.» در این هنگام، این آیه و آیات بعد نازل شد و به همه اعلام کرد که کسانی که در راه خدا کشته شده اند، نابود نشده اند؛ بلکه در عالم برزخ، در شادی و رفاه زندگی می کنند و از نعمت های خدا بهره می برند.
از آیات قرآن و روایات معصومین استفاده می شود که کسانی که در راه خدا کشته میشوند، مقامی بسیار والا و ارزشمند دارند. در روایتی از پیامبر خدا نقل شده است: «بالاتر از هر کار نیکی، کار نیکویی وجود دارد؛ تا اینکه شخصی در راه خدا کشته شود. در این هنگام، هیچ کار خوبی بالاتر از آن وجود ندارد.» در حدیثی آمده است که پیامبر(ص) به امام علي عليه السلام فرمود: «مژده باد بر تو که در آینده شهادت نصیبت می شود؛ ولی در برابر آن چگونه صبر می کنی؟» امام عرض کرد: «ای پیامبر خدا، آن زمان، زمان صبر نیست؛ بلکه زمان بشارت و شکرگزاری است.»
آری، اگر انسان به حقیقت این آیات و وعده های الهی پی ببرد، آنگاه شهادت برای او از عسل شیرین تر خواهد بود؛ شهادتی که در راه خدا و برای حفظ دین الهی باشد. ما این اشتیاق را در دوران دفاع مقدّس در میان جوانان ایران اسلامی مشاهده کردیم؛ شهیدانی که نه تنها از مرگ و شهادت نمی هراسیدند، «بلکه» نمی خواهد؟ از دیگران می خواستند که برای آنان دعا کنند تا به این فیض الهی نایل شوند؛ چرا که سعادت و رستگاری را در شهادت می دیدند؛ همچنان که مولایشان علي عليه السلام در آستانه ی شهادت فرمود: «سوگند به خدای کعبه که رستگار شدم.»
1 - اقتباس از تفاسیر المیزان و نمونه ذیل آیة مورد بحث
2 - کافی، ج2، ص348
3 - نهج البلاغه، خطبة 156
@Boshra_pb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️روز دوم محرم: ورود کاروان امام حسین علیه السلام به کربلا
🖤میآید ای دل منزل به منزل
از دل صحرا، کاروان دل
#محرم
#امام_حسین
╰❀🥀❀╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ملیحه محمدی، تحلیلگر سیاسی ساکن آلمان: حاکمیت در ایران، انتخابات را در شرائط اضطراری به بهترین شکل و با رعایت مُرّ قانون برگزار کرد.
🔸انتخابات ایران، نشان از مدنیت و فرهنگ بالای مردم بود که خارجنشینان باید یاد بگیرند.
╰❀🥀❀╯
📝رئیسجمهور الگو
🔹دیروز و پس از گذشت سه سال از عمر دولت سیزدهم آخرین جلسه دیدار اعضای هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب برگزار شد. این دیدار با دیدارهای مشابه در پایان کار دولتها تفاوت داشت.
🔺اول اینکه رئیسجمهور در این دیدار حضور نداشت و به تعبیر زیبای امام خامنهای «جای آقای رئیسی عزیزمان خالی است؛ ولی خب طبق اعتقادات ما، ارواح طیبه مؤمنین، بهخصوص شهدا، ناظرند، حاضرند، میبینند، میشنوند؛ در واقع، ایشان هم از تشکر ما و از قدردانی ما از ایشان مطلع میشوند.»
🔺دوم اینکه وزرا و دولتمردان در پایان سومین سال خدمت خود باید کار را به دولت جدید واگذار کنند و بهطور طبیعی بسیاری از طرحها و برنامههای دولت نیمه تمام مانده و با توجه به پایان زودهنگام دولت سیزدهم، فرصت کافی برای تکمیل آنها وجود نداشته است.
✅اما رهبر معظم انقلاب در این دیدار خطاب به اعضای هیئت دولت سیزدهم تأکید کردند، تلاش بیوقفه برای حل مشکلات تودههای مردم (نه خواص و ویژهخواران)، اعتقاد عمیق به تواناییهای داخلی، صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی، خستگیناپذیری، مأیوس نشدن، رعایت تعامل و عزتمندی در سیاست خارجی، اهتمام به اجرای طرحهای بزرگ، تواضع و بردباری و معنویت و ذکر و توسل از ویژگیهای برجسته فردی و کاری شهید رئیسی بود.
🔹ایشان همانطور که در پیام خود پس از برگزاری دور دوم انتخابات آقای پزشکیان، رئیسجمهور منتخب را به «تداوم راه شهید رئیسی» توصیه کرده بودند، تصریح کردند: «رئیسی عزیز به عنوان یک الگو نشان داد میتوان به عنوان رئیسجمهور یک کشور از مجموعه این خصوصیات فکری، قلبی و عملی برخوردار بود و آن را در عمل دنبال کرد.»
🔹رهبر معظم انقلاب در جلسه دیروز همه وقت خود را صرف بیان ویژگیهای این شهید عزیز و مظلوم کردند. شبیه هفته دولت سال قبل که با این توضیح «زبان دولت در بیان آنچه انجام گرفته، متأسفانه زبان رسایی نیست.» همه سخنرانی خود را به بیان دستاوردهای سه ساله دولت شهید رئیسی اختصاص دادند.
🔹بیانات دیروز رهبر حکیم انقلاب درباره وجوه گوناگون شخصیت آیتالله رئیسی جای مطالعه و مداقه بیشتری دارد که در اینجا مجال پرداختن به آن نیست، اما نکته مهم این است که رهبر معظم انقلاب در جایگاه رهبری و مدیریت کلان جامعه همواره به عنوان یک رسانه فراگیر و اثرگذار در مواردی که احساس کنند خلأهایی وجود دارد، کمکاریهایی صورت گرفته یا واقعیتها با بیانصافی طور دیگری بیان شده است، به طور دقیق و صحیح صحنه را تبیین میکنند تا هم افکار عمومی نسبت به آن آگاه شوند و هم این حقایق در حافظه تاریخ ثبت و ضبط شود.
✍🏻علی حیدری
╰❀🥀❀╯