چرا عید فطر را «فطر» نام گذاشته اند⁉️
«فطر» در لغت یعنی خلل و شکاف و انشقاق. اساسا «فطر» تنها به معنی شکافتن نیست بلکه شکافتنی است که با شکفتن همراه است؛ نهانش یا بخشی از نهان آن در بیرون جلوه گر میگردد لذا «فطرت» را به معنی خلقت گرفتند و گاهی هم فطر و فطرت را در معنی ابتداع و اختراع تلقی نموده اند چون چیزی بدیع از باطن شکافته و ظاهر میگردد. «فطرت» آدمی هم به همین معنی است یعنی آنگونه که نرم افزارهای وجودیش از شکاف خلقت خارج شده است. در قرآن کریم ریشۀ کلمۀ «فطر» تماما در معنی شکافتن همراه با شکفتن است.
🌸 فطر و عید فطر یعنی عید شکوفایی و شکفتن و جوانه زدن و فلاح. یعنی مدتی را در محراب رمضان با شیطان درون و بیرون محاربه کردیم و مقاومت نمودیم و عادتها و برنامه ها و رفتارهای تکراری و کلیشه یی را تغییر دادیم و این باعث شد به یک شکوفایی و تازگی و رشد برسیم و ما این شکوفایی را جشن میگیریم. افطار هر روزه هم شکوفایی روزانۀ ماست. افطار به جمال دوست هم شکوفایی به دیدار رخ یار است.
#عیدتون_مبارک 🌹🎊
🚩 آیتالله مکارم شیرازی امروز را عید فطر اعلام کرد
🔹 دفتر آیتالله العظمی مکارم شیرازی در اطلاعیهای اعلام کرد که لحظاتی پیش حلول ماه شوال برای این مرجع عالیقدر شیعه به اثبات رسیده است.
در این اطلاعیه آمده است:
🔹با اطلاعاتی که از خارج و داخل ایران درباره رؤیت هلال به آیتالله العظمی مکارم شیرازی رسید، برای ایشان اطمینان حاصل شد که امروز(یکشنبه چهارم خرداد ۱۳۹۹) عید است فلذا اعلام عید کردند.
ان شاالله عید بر همه مبارک باشد.
@iqnanews