رمان "نامیرا" اثر صادق کرمیار قصه ای مبتنی بر بخشی از تاریخ تلخ کوفه که خواندنی است. نشر نیستان
#کتب_حسینی
➡️[Brackets]⬅️
🆔️:BracketsMoharam
[بِراکِت]
#حضور_حسنین_در_فتح_ایران
❌ #شبهه
حضور امام حسن و امام حسین در جنگ و کشتار علیه ایرانیان
✅ #پاسخ :
⭕ هیچیک از منابع و مآخذ متقدم و معتبر شیعی از حضور حسنین در فتوحات ایران، شام و یا آفریقا سخنی نگفتهاند. آنچه احیانا وجود دارد، اینکه برخی از منابع اهل سنت از حضور امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در بعضی از فتوحات آن هم در زمان خلفا (و نه زمان امام علی(ع)) خبر دادهاند.
اما لازم است بدانیم که این مطلب به دلایل مختلفی قابل پذیرش نیست زیرا:
▪️اولاً این روایتها متعارض هستند، مثلاً در تاریخ طبری یکجا به حضور امام حسن و امام حسین علیهماالسلام اشاره میکند و جای دیگر نام مبارک ایشان را جزو شرکت کنندگان در جنگ ذکر نمیکند، جایی فتح طبرستان را با خونریزی همراه میداند و در صفحه بعد با صلح و بدون خونریزی ( تاریخ طبری ج ۴ ص ۲۶۹ تا ۲۷۱)
▪️ثانیاً علی بن ابیطالب(ع) در عصر امامت و خلافت خویش حسنین(ع) را از شرکت در معرکه صفین باز میداشت و میفرمود: این دو (امام حسن(ع) و امام حسین(ع)) به میدان نروند، مبادا با مرگ آن دو نسل رسول خدا(ص) قطع شود».[ نهجالبلاغه]
▪️حال با چنین اکراه و امتناعی از سوی حضرت نسبت به حضور حسنین(ع) در نبردهایی که به فرمان پیشوای عادلی همچون خویش صورت میگرفت، چگونه آن بزرگوار حاضر می شود که تحت زعامت زمامداران مورد اعتراض و انتقادش، فرزندان خویش را که پیشوایان آینده جامعه اسلامی هستند به جبهه جنگ بفرستد؟
▪️مضافاً اینکه این جنگها در زمان خلیفه سوم صورت میگرفته است، زمانی که امیرالمومنین حتی در حد مشاوره هم با حکومت وقت همکاری نداشته است.
▪️از سوی دیگر راویان حضور امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در جنگها حتی از سوی رجال شناسان سنی هم مورد طعن واقع شده اند. مثلاً عسقلانی در مورد علی بن مجاهد، نوشته است؛ از او کسی ضعیف تر و بیاعتبارتر وجود ندارد!
▪️ با این همه اگر بر فرض پذیرفته شود که حسنین(ع) در ایام جوانی به برخی از شهرهای ایران همانند اصفهان و گرگان و ... مسافرت کردهاند ( فرضی تقریبا محال ) ؛ به سبب امور دیگری (غیر از شرکت در فتوحات) بوده است و یا اصلا در عصر خلافت امام علی(ع) بوده است همچنانکه یکی از مورخین قدیمی (به نام سهمی در: تاریخ جرجان ص۱۹) نیز به این مطلب اشاره کردهاست.
⭕ شگفت اینکه کشتار ایرانیان توسط یهود و جشنی به نام «پوریم» که هرساله توسط صهیونیست ها به این مناسبت برگزار می شود، متاسفانه در بین جوانان ناشناخته است و هیچ واکنشی را بر نمی انگیزد!!
#حضور_حسنین_در_فتح_ایران
#امام_حسن
#امام_حسین
#اهلبیت
#ایران
دیدار سالانه هیئت دولت با رهبر انقلاب به مناسبت #هفته_دولت، برای نخستین بار از راه دور و از طریق ارتباط تصویری برگزار شد .
محور بیانات رهبر انقلاب خطاب به دولتمردان :
▪️با مردم مستقیم حرف بزنید ...
▪️کاری کنید با نام نیک از شما یاد کنند ...
▪️انتقاد از واردات گوشی لوکس آمریکایی ...
▪️معطل انتخابات فلان کشور نمانید ...
▪️مشکلات عجیب و غریب پاییندستی را وزرا سریع حل کنند ...
▪️گلایه از خامفروشی سنگ و زعفران و خاک و خرما ...
این کتاب مشتمل بر سخنرانی ها و یادداشت های استاد شهید مطهری درباره حادثه کربلا است.
آشنایی با فلسفه ی قیام عاشورا ، همچنین شناخت بدعت ها و خرافات در این زمینه ، از ثمرات مطالعه این اثر ارزشمند است .
#کتب_حسینی
➡️[Brackets]⬅️
🆔️:BracketsMoharam
[بِراکِت]
#عزاداری_در_قرآن
⁉️ #سوال
چرا بعد از گذشت سالیان متمادی هنوز برای حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) و دیگر معصومین (علیهم السلام)عزاداری میکنیم؟؟؟
جواب عقلی
🔷پاسخ
:
1⃣حفظ مکتب اهل بیت :
♦️به اعتراف دوست و دشمن مجالس عزاداری عامل فوقالعاده نیرومندى براى بیدارى مردم است و راه و رسمى است که آن حضرات را به پیروان خود آموخته تا ضامن تداوم و بقاى اسلام باشد.
❗️اهمّیّت برپایى این مجالس و رمز تأکید ائمّه اطهار علیهمالسلام بر حفظ آن، آنگاه روشنتر میشود که ملاحظه کنیم شیعیان در عصر صدور این روایات امر به عزاداری کردن به شدّت در انزوا به سر مىبردند و تحت فشارهاى گوناگون حکومت امویان و عبّاسیان چنان گرفتار بودند که قدرت بر انجام کوچکترین فعّالیّت و حرکت سیاسى و اجتماعى نداشتند و چیزى نمانده بود که به کلّى منقرض شوند ولى مجالس عزاى امام حسین آنان را نجات داد و در پناه آن، تشکّل و انسجام تازه ای یافتند و به صورت قدرتى چشمگیر در صحنه جامعه اسلامى ظاهر شده و باقى ماندند.
2⃣ بسیج توده ها:
♦️ائمّه اطهار با تأکید بر برگزارى مراسم عزادارى حسینى برنامه آن حضرت را «محورى» براى وحدت و اتحاد مردم قرار دادند به گونه ای که امروزه در ایّام شهادتش میلیونها انسان با اختلاف طبقات و نژاد و مذهب در هر کوى و برزن به عزادارى آن حضرت بپاخاسته و گرد بیرق حسینى اجتماع مى کنند.
❗️هر ملّتى براى بقا و موفّقیّت خویش محتاج به عامل وحدت و اجتماع است. بدون شک بهترین عامل وحدت پیروان اهل بیت که با کمترین زحمت و کمترین هزینه مىتوانندتوده های میلیونى را حول یک محور جمع کند، همین مراسم عزادارى حسینى است.
❗️به یقین اگر ملّتى از چنین قدرتى برخوردار باشد که بتواند در کوتاهترین فرصت و با کمترین تبلیغات، نیروهاى متفرّق خویش را گردآورى کرده و سازماندهى کند، میتواند هر مانعى را از سر راه پیشرفت خود بر دارد.
🔷در واقع ائمّه اطهار با ترغیب مردم به اقامه مجالس حسینى از پراکندگى نیروها جلوگیرى به عمل آوردند و توده هاى متفرّق را بسیج کردند و با ایجاد وحدت و یکپارچگى در میان آنها قدرت عظیمى را به وجود آوردند.
3⃣ خودسازى و تربیت دینى (الگوپذیرى)
❗️مجالس عزاى اهل بیت خصوصا امام حسین مجالس تحوّل روحى و مرکز تربیت و تزکیه نفس است. در این مجالس مردمى که با گریه بر مظلومیّت اهل بیت آن حضرات را الگو قرار مىدهند در واقع زمینه تطبیق اعمال و کردار خویش و همرنگى و سنخیّت خود را با سیره عملى آن حضرات فراهم مىسازند
🗯تأثیر عمیق این مجالس به قدرى است که افراد زیادى در این مجالس، دگرگونى عمیقى یافته و تصمیم بر ترک گناه و معصیت مىگیرند و چه بسا اشخاص گمراهى که با شرکت در این مجالس تنبّه حاصل کرده و راه نجات را پیدا مىکنند.
❗️این مجالس به آدمى درس عزّت، آزادگى، ایثار، فداکارى و درس تقوى و اخلاق مىاموزد .
این مجالس مهد پرورش انسانهای حق طلب و عدالت گستر و شجاع است.
❗️اضافه بر این، در طول تاریخ این جلسات به مثابه کلاسهای درس و دانشگاهی براى مردم بوده است و آنان را با معارف و حقایق دینى، تاریخ، رجال، احکام و موضوعات گوناگون دیگر آشنا میکرده است و یکى از مؤثّرترین پایگاه های خودسازى و تهذیب نفوس و تربیت اخلاق بوده است.
💢ائمّه اطهار با گشودن این باب، و تشویق مردم به شرکت در این محافل در واقع همه را به تحصیل و تربیت در این دانشگاه اهل بیت دعوت کردند. شور و هیجان جوانان بسیجى در جبهه های ى نبرد در جنگ تحمیلى هشت ساله به ویژه در شبهاى عملیّات و لحظه شمارى آنان براى فداکارى و ایثار و نیل به شهادت، گواه روشنى بر تأثیرعمیق مجالس حسینى است.
4⃣تجلیل از مجاهدت امامان خصوصا امام حسین و تعظیم شعائر:
❗️اساساً سوگوارى در مرگ اشخاص یک نوع تعظیم و احترام به آنان و رعایت موقعیّت و شخصیّت شان محسوب میشود
❗️مخصوصاً سوگوارى در مرگ مردان الهى، از مصادیق بارز تعظیم شعائر الهى بوده و تجلیل از عقیده و راه و رسم و مجاهدت و تلاش آنان محسوب مىیشود از این رو، رسول خدا هنگام بازگشت از جنگ احد وقتى که مشاهده کرد خانواده های شهداى قبیله «بنى اشهل» و «بنى ظفر» براى شهیدان خود گریه مى کنند ولى عموى بزرگوارش حضرت حمزه گریه کننده ندارد، فرمود: « امّا امروز حمزه، گریه کننده ای ندارد».
📚استیعاب ج1 ص275
❗️زنان مدینه با شنیدن این سخن در خانه حضرت حمزه اجتماع کرده و به سوگوارى پرداختند و بدین وسیله شخصیّت عظیم حضرت حمزه مورد تجلیل و تکریم قرار گرفت.
🔷بنابراین، اقامه عزادارى براى امام حسین و اهل بیت علاوه بر تجلیل از مقام شامخ آنان ه از مصادیق روشن تعظیم شعائر الهى است که: «هر کس شعائرالهى را بزرگ دارد، این کار نشانه تقواى دلهاست»
📓حج32
🔵برگرفته از کتاب عاشورا ،ریشه
#فلسفه_عزاداری
➡️[Brackets]⬅️
🆔️:BracketsMoharam
🔴 دروغ عجیب!
در نوعی از دروغگویی سیستماتیک هرچه مقام بالاتر برود، دروغِ مسئولین، بزرگتر و عجیبتر میشود!
1️⃣آخوندی: افتخار میکنم در ۶۲ماه وزارتم حتی یک مسکن مهر افتتاح نکردم!
2️⃣وزیر فعلی مسکن: دولت تدبیر یک میلیون مسکن تحویل مردم داده است!
3️⃣روحانی: دولت تدبیر ۴.۵میلیلون مسکن ساخته است!
حاج حیدر
✍️بیداری ملت
♨️ در نطنز انفجار خرابکارانه رخ داده بود
کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی:
🔹مازاد بر ۱۳۰ تن آب سنگین تولیدی را صادر میکنیم. میزان اورانیوم غنی شده بسیار بیشتر از ۳ تن است
🔹نیاز سوخت نیروگاهیمان ۳.۵ ت ۴.۵ درصد است اما امادگی فراتر رفتن از آن را داریم
🔹انفجار نطنز خرابکاری است. ۲ سالن جدید و مجزا در ۲ منطقه مختلف برای ادامه کار تدارک دیده شده است
🔹۲ مکانی که آژانس خواستار دسترسی به آنهاست در شهرضای اصفهان و اطراف تهران است.
🔹ماهیچگاه نگفتهایم به آژانس دسترسی نمیدهیم منتها این امر درصورتی صورت خواهد پذیرفت که ادعاهایی ازاین دست یکبار و برای همیشه پایان یابد.
🔹سوالات و ادعاهای آژانس بایستی مبانی و مدارک جدی داشته باشد و مبتنی بر مواردی از جمله جاسوسی نباشد.
«آنها كه رفتند، كاري "حسينی" كردند، و آنها كه ماندند، بايد كاری "زينبی" كنند، وگرنه يزيدی اند»
اثری با نگاهی پویا، فعال و کارکردگرایانه به قیام مولا حسین علیه السلام.
#کتب_حسینی
➡️[Brackets]⬅️
🆔️:@BracketsMoharam
[بِراکِت]
حضور خانواده امام حسین در کربلا ⁉️
#حسین_به_همراه_بردن_خانواده
🤔#سوال ؟!
❔سوالی ذهن بنده را مشغول کرده هر چه فکر می کنم به نتیجه نمی رسم ❗️امام حسین چرا #اهل_بیتش را با خود به کربلا برد که نهایتا #اسیر شدند و آن طور مورد هتک قرار گرفتند ❕
خودش با فرزندان #جنگی اش می رفت ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌این سوال و پرسش از خود امام حسین علیه السلام نیز شده بود .
🔶« محمد حنفیه از امام علیه السلام سوال کرد که چرا خانواده و اهل بیت خود را ، با خود می بری ❕
👌امام حسین علیه السلام پاسخ داد ؛
« پیامبر به خوابم آمد و گفت ای حسین بیرون برو که خدا خواسته است که تو را #کشته ببیند ، و فرمود خدا خواسته است که اهل بیتم را اسیر ببیند»
📚اللهوف ص65
📚بحار الانوار ج44 ص364
❔اما چرا #مصلحت الهی بر این بود که حسین اهل بیتش را با خود ببرد ❗️
👌پاسخ روشن است .
1⃣هر قیام و نهضتی از دو بخش خون و پیام تشکیل می گردد .مقصود از بخش خون ، مبارزات خونین و قیام مسلحانه است که مستلزم کشتن و کشته شدن و جانبازی در راه آرمان مقدس است .
❕مقصود از بخش #پیام نیز ، رساندن و ابلاغ پیام انقلاب و بیان آرمان ها و اهداف آن است .اگر این بخش فعال نباشد ، انقلاب از حمایت و پشتیبانی مردم برخوردار نمی گردد و چه بسا گرفتار تحریف ها و دگرگونی ها توسط دشمنان انقلاب می گردد .
❕با توجه به تبلیغات بسیار گسترده و دامنه داری که بنی امیه از زمان #معاویه بر ضد اهل بیت به راه انداخته بودند ، بی شک اگر اهل بیت و باز ماندگان امام نبودند و دست به افشا گری نمی زدند ، دشمنان اسلام و مزدوران قدرت های وقت ، قیام امام حسین را کمرنگ کرده و چهره آن را وارونه نشان می دادند ، و اساسا منکر کشته شدن و شهید شدن امام می شدند و مانند آنچه در مورد امام حسن می گفتند که در اثر ذات الریه و #سل از دنیا رفت ، در مورد امام حسین هم می گفتند با سرطان از دنیا رفت اما حضور اهل بیت حسینی به آنان فرصت چنین #خیانتی را نداد .
📚سیره پیشوایان ص198
2⃣امام علیه السلام در مدینه و مکه امنیتی نداشت تا خانواده خود را آنجا بگذارد . احتمال بود که عوامل یزید ، خانواده امام را دستگیر کرده و به گروگان بگیرند ، و سپس امام را #مجبور به تسلیم کنند که پس از تسلیم یا بیعت کند یا او را به طرز مرموزی بکشند و هیچ دردسری نیز برای حکومت ایجاد نشود .
🔶سید بن طاووس تعبیر #جالبی دارد و می گوید ؛
« از مواردی که ممکن است علت همراهی زنان اهل بیت تلقی شود آن است که اگر امام حسین زنان و فرزندان خود را در مدینه یا جایی دیگر می گذاشت ، احتمال بود که یزید زن و فرزند امام را اسیر کند و سپس رفتار های زننده و #عواقب دردناکی پیش آید که امام را از جهاد و شهادت باز می داشت »
📚اللهوف ص84
3⃣وجه دیگری که بیان شده است این است که در جامعه عربی و اسلامی برای امام حسین به همراه بردن خانواده اش چندان #شگفت آور به نظر نمی رسید زیرا عرب ها در جنگ و نبرد ها خانواده هایشان را با خود به همراه می بردند ، و شخص پیامبر نیز در #غزواتش چنین می کرد و میان همسرانش ، قرعه می انداخت و آنان را با خود می برد .
👌اما در مورد امام حسین به همراه بردن اعضای خانواده نوعی اتمام #حجت قوی بر مسلمانان جهت یاری کردن آن حضرت تلقی می شد و معنایش این بود که اگر دوستدار حسین به شمار می آیند و سعی در یاری و دفاع از آن بزرگوار را دارند ، اکنون که میان خانواده اش قرار دارد ، سزاوار تر به یاری و کمک است ، هر چند با شخص آن حضرت مخالفت داشته باشند ، ولی زن و فرزند او که دختران رسول خدا هستند گناهی مرتکب نشده اند .
📚اعلام الهدایه ج5 ص174
#زنان
#اهلبیت
➡️[Brackets]⬅️
🆔️:@BracketsMoharam