✍ دالتون ترومبو
نويسنده و فيلمنامه نویس آمريكايى میگوید:
◽یادم هست پیش از ازدواجم، مدتی با همسرم همکار بودم. فضای کار باعث شده بود که او از شخصیت و اطلاعاتِ من خوشش بیاید. ناگفته هم نماند که خودم بدم نمیآمد که او اینقدر شیفتهی یک آدمِ فرا واقعی و به قولِ خودش «عجیب و غریب» شده!
▪️▫️ما با هم ازدواج کردیم.
◽سالِ اول را پشتِ سر گذاشتیم و مثلِ همهی زن و شوهرهای دیگر، بالاخره یک روزی دعوای سختی با هم کردیم. در آن دعوا چیزی از همسرم شنیدم که چراغِ راهِ آیندهی رفتارهایم شد :
▫️-«منو باش که خیال میکردم تو چه آدمِ بزرگ و خاصی هستی!... ولی میبینم الآن هیچی نیستی!... یه آدمِ معمولی!»
◽امروز که دقت میکنم، میبینم تقریبا همهی ما در طولِ زندگی، به لحظهاى میرسیم که آدمهای خاص و افسانهاىمان، تبدیل به آدمی واقعی و معمولی میشوند و درست در همان لحظه، آن آدمی که همیشه برایمان بُت بوده، به طرزِ وحشتناکی خُرد و خاکشیر خواهد شد.
◽ما اغلب دوست داریم از کسانی که خوشمان میآید، بُت درست کنیم و از آنها «اَبَر انسان» بسازیم و وقتی آن شخصیتِ ابر انسانی تبدیل به یک انسانِ عادی شد، از او متنفر شویم.
▪️▫️واقعیت آن است که همه، آدمهای معمولیاى هستند.
◽حتی آنهایی که ما ابر انسان میپنداریم هم، دستشویی میروند، وقتی میخوابند آبِ دهنشان روی بالش میریزد، آنها هم دچار اسهال و یبوست میشوند، میترسند، دروغ میگویند، عرقِشان بوی گند میدهد و دهنشان سرِ صبح، بوی ....!
◽بعدها که فرصتی شد تا به هنرجویانِ ادبیات و تئاتر آموزش بدهم، احساس کردم هنرجویانم ناخواسته و از روی لطف، دوست داشتند بگویند که مربی ما، آدمِ خیلی عجیب و غریبی است!
▪️▫️اولین چارهی کار این بود که از آنها بخواهم «استاد» خطابم نکنند. چون اصولا این لفظ برای منی که سطحِ علمی و آکادمیکِ لازم را ندارم، عنوانِ اشتباهی است.
▪️▫️در قدم بعد، سعی کردم به آنها نشان دهم که من هم مثلِ همهی آدمهای دیگر، نیازهای طبیعی دارم؛ عصبانی میشوم، غمگین میشوم، گرسنه میشوم، دستشویی میروم، دست و بالم درد میگیرد و هزار و یک چیزِ دیگر که همهی آدمها دارند.
◽اما به نظرم، سه چیز خیلی مهم هست که باید هر کس به خودش بگوید و نگذارد دیگران از او تصویری فرا انسانی و غیرواقعی بسازند:
🔵 اول احترام
◽حتی جلوی پای یک پسر بچهی ۷ساله هم باید بلند شد و یا بعد از یک دخترِ ۵ ساله از در عبور کرد. باید آنقدر به دیگران احترام گذاشت که بدانند نه تنها از تو چیزی کم ندارند که به مراتب از تو با ارزشتر و مهمترند.
🔵 دوم راستگویی
◽به عقیدهی من هیچ ارزشی و خصلتی، بزرگتر و انسانیتر از راستگویی نیست. اعترافِ به «ندانستن» و «نتوانستن» یکی از بزرگترین سدهایی است که ما در طولِ عمرمان باید از آن بگذریم.
◽اطرافیان اگر بدانند که ما هم مثلِ همهی آدمهای دیگر، یک آدمِ با نیازهای عادی هستیم، هرگز تصورشان از ما، تصوری فراواقعی نخواهد شد.
◽اینهایی که گفتم، فقط مخصوصِ هنرجو و مربی نیست. خیلی به کارِ عاشق و معشوقها هم میآید.به یک دلدادهی شیفته باید گفت:
◽«کسی را که تو امروز، در بهترین لباس و عطر و قیافه میبینی، در خلوتش، یک فرد معمولی میشود !... تو با یک آدمِ معمولی طرفی، نه یک ابرقهرمانِ سوپر استار !»
🔵 سوم مهرباني
كوشش كنيم در مهرباني از يكديگر سبقت بگيريم. در برخورد با هر انساني، فارغ از شغل و مقام ،قيافه و پوشش ظاهري، ميزان سوادش و فقر و غنايش، مهربان باشيم.
مهرباني و مهر ورزي، هم براي خود ما آرامش جان و تن مي آورد و هم روح و روان آدمهاي اطرافمان را تلطيف ميكند.
همهی ما آدمیم ...
آدمهای خیلی معمولی ...
💠 #فرهنگی
⁉️ آنکس که چو ما نیست در این شهر کدامست؟
معمولا واژه ی دزد در مورد کسانی بکار برده می شود که یا در سطوح پایین جامعه از دیوار مردم بالا میروند، کیف می قاپند و جیب بری می کنند و یا در سطوح خیلی بالا ، دست به اختلاس های میلیونی میزنند، اما با کمی دقت می توان دید که دزدی در میان توده ی مردم عادی نیز به شکلهای دیگری صورت می پذیرد بعنوان مثال:
🦀 فروشندگانی که مواد مورد احتیاج روزانه ی مردم مانند نان و میوه جات و سبزیجات و لبنیات را گرانتر از آنچه که باید به آنها می فروشند،
🦀 رانندگانی که از مسافران شهرستانی و نا آشنا به شهر کرایه ی بیشتری می گیرند،
🦀 تعمیر کارانی که برای تعویض یک قطعه، دستمزدی چند برابر از مشتریانشان طلب می کند،
🦀 کارمندانی که به جای رسیدن به کار ارباب رجوع، آنها را از این طبقه به آن طبقه سر می دوانند تا به کارهای شخصی خود برسند،
🦀 ماموران بهداشتی که با گرفتن رشوه چشم بر اجناس تاریخ گذشته و فاسد در فروشگاهها می بندند،
🦀 کارخانه دارانی که آب و رنگ و اسید توی شیشه می ریزد و به اسم آب لیمو به دست مشتریان می دهند،
🦀 پزشکانی که بیمارانشان را بدون اینکه نیازی به عکس گرفتن و یا آزمایش داشته باشد پیش رفقای رادیو لوژیست و آزمایشگاهی خود می فرستند،
🦀 استادان دانشگاهی که نام خود را در ابتدای پایان نامه یا مقالاتی می گذارند که بیشترین مقدار تحقیق و کار نوشتاری آنرا دانشجویانشان انجام داده اند،
🦀 و تمامی کسانی که از طریق دروغگویی، تقلب، رشوه دادن و رشوه ستاندن، پارتی بازی و ..... روزگار می گذرانند را می توان دزد نام داد.
رفتارهایی که متاسفانه به دلیل فراگیر بودن آنها در سطح جامعه عادی جلوه می کند.
بدون شک جامعه ی ما همزمان با تلاش در تغییر نظام حاکم، نیاز به یک خانه تکانی فرهنگی دارد، این خانه تکانی جز با شرکت فعال فرد فرد ما انجام نخواهد پذیرفت چرا که: هزاران هزار مامور قانون نیز نخواهند توانست اعمال غیر اخلاقی میلیونها نفر را از طریق دادن تذکر و صدور برگ جریمه متوقف کنند.
✍طاهره شیخ الاسلام
‼ #در_اسارت_فرهنگ
💠 #فرهنگی
✍ محمد صالح اعلا:
زندگی حلال ِ کسانی که عاشق تر اند 💞
#عاشق_شو_ار_نه_روزی_کار_جهان_سرآید
#ناخوانده_نقش_مقصود_از_کارگاه_هستی
🍃 #برگی_از_یک_کتاب
📓 نام : " حدیث شریف کسا "
✍ نویسنده : " محمدعلی ارزیده "
📑 ناشر : " انتشارات شفیعی "
📖 توضیحات :
موضوع کتاب از نام شریفش پیداست .
📘 حدیث شریف کساء اگر چه دارای عباراتی به ظاهر آسان و قابل درک برای عموم است ولی حقیقتی دارد که در واقع ، اقیانوسی از معارف والای الهی و عرفانی به ویژه در شناخت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام است.
📕 در این کتاب سعی شده است گوشه ای از معارف والای حدیث شریف کساء بیان گردد و در ضمن به بعضی از آموزه های اخلاقی و تربیتی در این حدیث نیز اشاره شود ....
📙 باشد که بتوانیم با گوشه ای از عظمت وجودی ، بهانه خلقت ، حضرت زهرای اطهر و اهلبیت عصمت و طهارت آشنا شویم .
📚 #معرفی_کتاب
☀️ واضحترین عکس از #خورشید
این عکس واضحترین و شفافترین عکس از خورشید است که تاکنون گرفته شده و چرخشها و الگوهایی شبیه «پر» در کنار لکههای تیره خورشیدی دیده میشوند.
#جلوه_آفرینش
اسمش کاکاپوئه
یه طوطی شب زی که نمیتونه
پرواز کنه ؛
ولی 95 سال عمر میکنه ...
#جلوه_آفرینش
"زنبور نجار آبی" گونه ای متفاوت از زنبور و بومی استرالیاست.
علت نامگذاری این حشره بخاطر این است که چوب را تا عمق 30 سانتیمتر سوراخ می کند و لانه ی خود را در آن می سازد
#جلوه_آفرینش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قدرت خارق العاده یک کروکودیل
#جلوه_آفرینش
🍃 #برگی_از_یک_کتاب
📓 نام : " شما که غریبه نیستید "
✍ نویسنده : هوشنگ مرادی کرمانی "
📑 ناشر : " انتشارات معین "
📖 توضیحات :
تقریبا نصف خاطرات ما دهه شصتی ها با #قصه_های_مجید گره خورده. اثری از #هوشنگ_مرادی_کرمانی که همه ما را پای تلویزیون میخ کوب میکرد. از حوادث پرفراز و نشیبی که سر مجید میآمد و روایتهای خندهدارش که بگذریم از لهجه شیرین مجید نمیشد گذشت.
📘 حالا اثر جذابی دیگری از مرادی کرمانی را تجربه کنید. #شما_که_غریبه_نیستید زندگینامه خودنوشته این نویسنده نام آشناست، آن هم از دوران کودکی و نوجوانیاش، با قلمی ساده و روان.
📙 هوشنگ در سال ۱۳۲۳ در روستای سیرچ از توابع بخش شهداد استان کرمان متولد شد. مادرش را در کودکی از دست داد و پدرش هم دچار نوعی ناراحتی عصبی-روانی شده بود. این بود که با پدربزرگ و مادربزرگش زندگی میکرد. تا کلاس پنجم ابتدایی در سیرچ درس خواند و ... .
📕 آثار مرادی کرمانی به زبانهای آلمانی، انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، هلندی، عربی و حتی ارمنی و هندی ترجمه شدهاند.
📚 #معرفی_کتاب