📚 جریمه تأخیر در پرداخت شارژ
💠 سؤال: در مجتمعی هستم که بابت تأخیر در پرداخت شارژ ماهانه باید سی درصد جریمه بدهم، آیا دریافت وجه مزبور، جایز است؟
✅ جواب: اگر اعضای مجتمع در قراردادی متعهد شوند که مبلغ شارژ را در تاریخ معینی بپردازند و در صورت تخلف، به پرداخت وجه معینی ملتزم گردند، اشکال ندارد.
#احکام_شارژ_آپارتمان #جریمه_تاخیر
🆔 @Btahkam
📩 موضوع: روش تطهیر كف پا و ته كفش
♦️ طبق نظر مقام معظم رهبری (مد ظله العالی):
👈 کسی که بر اثر راه رفتن روی زمين، کف پا يا کفش او نجس شده است هرگاه تقريباً به قدر ده قدم روی زمين خشک و پاک راه برود و عين نجس يا متنجس بر اثر راه رفتن يا ماليدن پا به زمين از آن برطرف شود، كف پا يا ته كفش كه نجس شده است پاک میشود.
🔹طبق نظر امام خمینی (رحمه الله علیه):
👈 كف پا و ته كفش اگر بهواسطه غير راه رفتن نجس شده باشد، پاك شدنش بهواسطه راه رفتن اشكال دارد. براى پاك شدن كف پا و ته كفش، بهتر است پانزده قدم يا بيشتر راه بروند، اگرچه به كمتر از پانزده قدم يا ماليدن پا به زمين، نجاست برطرف شود.
🆔 @Btahkam
📚 مسئول بودن کارمند نسبت به وسائل محل کار
💠 سؤال: اگر کارمند یا کارگری به ابزار یا دستگاهی که برای انجام کار در اختیار او قرار گرفته است، ناخواسته آسیبی وارد کند، آیا باید خسارت وارد شده را جبران نماید؟
✅ جواب: در صورتی که مطابق قراردادِ با محل کار، از ابزار یا دستگاه استفاده کرده و نسبت به حفظ آن کوتاهی نکرده باشد، ضامن نیست و در غیر این صورت باید خسارت وارد شده را جبران کند.
#احکام_ضمان #ضمان_اجیر
🆔 @Btahkam
📚 اقتدا به کسی که نماز قضا می خواند
💠 سؤال: آیا می توان به کسی که در حال خواندن نماز قضا می باشد، اقتدا کرد؟ اگر نه، تکلیف نمازهای گذشته که از این حکم خبر نداشته ایم، چیست؟
✅ جواب: اگر امام جماعت، نمازی می خواند که یقینا قضا شده است، می توان به او اقتدا کرد، ولی اگر نماز امام، قضای احتیاطی باشد (یعنی قضا شدن آن قطعی نیست)، نمی توان به او اقتدا کرد. البته نمازهای قبلی اگر رکنی از آنها، کم یا زیاد نشده باشد، به صورت فرادا صحیح است.
#احکام_نماز_جماعت
🆔 @Btahkam
همسان سازی پاسخ ها
📩 موضوع: نجس شدن دندان مصنوعى
♦️ طبق نظر مقام معظم رهبری (مد ظله العالی):
👈 اگر دندان مصنوعی یا پر شده به گونهاى است كه جزو دندان طبيعى محسوب مىشود حكم دندان طبيعى را دارد که با زوال عين نجاست پاک ميشود و آب كشيدن داخل دهان لازم نيست و الا بايد خود دندان مصنوعى نيز تطهیر شود.
🔹طبق نظر امام خمینی (رحمه الله علیه):
👈 اگر دندان مصنوعى طورى باشد كه به دندان طبيعى چسبيده باشد و نشود آن را براى آب كشيدن به بيرون از دهان آورد، بنابر احتياط واجب حكم دندان طبيعى را ندارد و بايد تطهير شود.
🆔 @Btahkam
📚 نام گذاری فرزند
🔷 سؤال: بهترین اسم برای نام گذاری فرزند پسرم که قرار است به دنیا بیاید، چیست؟
☑️ جواب: بهترین نام ها آنهایی است که دربردارنده معناى عبوديت خداى متعال باشند مانند عبدالله، عبدالرحمن، عبدالرحيم و مانند اينها و نیز نام های پيامبران و امامان (عليهم السلام) که افضل آنها نام «محمّد» است، بلكه براى كسى كه چهار فرزند دارد، ترك اسم «محمّد» مكروه است.
#احکام_تولد #احکام_نامگذاری
🆔 @Btahkam
🌘 امروز؛ خورشیدگرفتگی در ایران + کیفیت نماز آیات👇
https://hawzahnews.com/xbWgV
🆔 @Btahkam
🌐 مُقلّدان مراجع عظام تقلید سؤالات خود را از کجا بپرسند؟
◻️ مقلدان مراجع عظام تقلید برای دریافت پاسخ سؤالات خود، راههای گوناگونی را در پیش دارند که یکی از آن راهها، سایت آن مرجع تقلید است که در این مطلب، به انتشار آدرس صفحه ارسال سؤالات سایت مراجع عظام تقلید خواهیم پرداخت.
🔹 مقلدان حضرتآیتالله خامنهای اینجا را کلیک نمایند.
🔹مقلدان حضرتآیتالله سیستانی اینجا را کلیک نمایند.
🔹مقلدان حضرتآیتالله شبیری زنجانی اینجا را کلیک نمایند.
🔹مقلدان حضرتآیتالله وحیدخراسانی اینجا را کلیک نمایند.
🔹مقلدان حضرتآیتالله مکارم شیرازی اینجا را کلیک نمایند.
🔹 مقلدان حضرتآیتالله نوری همدانی اینجا را کلیک نمایند.
🔹 مقلدان حضرتآیتالله جوادی آملی اینجا را کلیک کنند.
@HawzahNews| حوزهنیوز
📚 شرط پس گرفتن قرض به نرخ روز طلا
💠 سؤال: برای خرید خانه نیازمند به قرض گرفتن از شخصی شدم و ایشان به شرطی پول، قرض می دهد که آن را به قیمت سکۀ روز باز پس گیرد؛ آیا این کار از نظر شرعی جایز است؟
✅ جواب: اگر پولی قرض بگیرید، تنها ضامن پرداخت پول با محاسبه تنزل ارزش آن هستید و نمی توان پول را به قیمت سکه، قرض داد و معادل قیمت روز سکۀ طلا پس گرفت؛ بله می توانید به وکالت از قرض دهنده برای او سکه خریداری کنید و آنگاه همان سکه را به خودتان قرض داده و معادل آن را هنگام سررسید پس بدهید.
#احکام_قرض #تورم
🆔 @Btahkam
📚 تردید در قصد اقامت ده روز
💠 سؤال: کسی که قصد دارد در محلی، ده روز اقامت کند ولی از قصد خود بر می گردد یا دچار تردید می شود؛ نسبت به نماز و روزه چه وظیفه ای دارد؟
✅ جواب: اگر پیش از خواندن نماز چهار رکعتی ادائی، از قصدش منصرف شده یا مردد شود، باید نماز را شکسته بخواند و اگر روزه بوده است، در صورتی که بعد از اذان ظهر باشد روزۀ آن روز صحیح است، وگرنه صحیح نیست، اگر بعد از خواندن نماز چهار رکعتی منصرف شود، باید تا زمانی که در محل حضور دارد، نماز را کامل بخواند و روزه بگیرد.
#احکام_روزه #روزه_مسافر
🆔 @Btahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 شماره تماس دفتر مراجع عظام تقلید:
📞شماره تماس دفتر مقام معظم رهبری آیت الله العظمی خامنه ای
02537746666
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی:
02537740611
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی:
02537473
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی سیستانی:
02537741415 - 9
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی بهجت :
02537740219
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
02533555655
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی سبحانی:
02537743151
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:
02537479
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی:
02537741850
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی گرامی قمی
02537740913
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی:
02537839183
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی مظاهری:
02537739026
📎 #شماره_تماس_دفاتر_مراجع
🆔 @Btahkam
سوال:⁉️
بعضی از افراد سن بالا که بیماری هایی مثل #قند_خون یا #فشار خون دارند متاسفانه رعایت نمی کنند و غذاهایی که ضرر دارد و باعث تشدید #بیماری می شود را استفاده میکنند؛ سوال این است که آیا عدم پرهیز از این خوراکی ها برای آنها اشکال شرعی هم دارد؟
پاسخ:
آیت الله خامنهای: هر نوع خوراکی که برای بدن ضرر قابل توجهی داشته باشد، استفاده از آن جایز نیست.
آیت الله مکارم: اگر بدانند ضرر قابل توجه برای بدن دارد خوردن آن جایز نیست.
شما نیز با زبان خوش و حفظ احترام تذکر داده و مضرات آن غذا را بیان نمائید البته به نحوی عمل نکنید که اسباب آزار و ناراحتی والدین فراهم شود.
🆔 @Btahkam
📚 قرارداد سرمایه گذاری همراه با سود معین
💠 سؤال: فردی می خواهد برای کار خود (که خدماتی و تبلیغاتی است نه تجاری)، از دیگران پول بگیرد و به آنها سود بدهد، در قالب چه قرارداد شرعی می تواند این کار را بکند؟
✅ جواب: می تواند در قالب عقد وکالت، قرارداد منعقد کند؛ به این صورت که صاحب سرمایه به او وکالت دهد که با پول او، فعالیت اقتصادی مد نظر را انجام دهد و ماهیانه یا در پایان قرارداد، مقدار معینی (طبق توافق) از سودهای حاصل شده را به او بدهد و بقیه را به عنوان اجرت وکالت برای خود بردارد.
#احکام_معاملات #عقد_وکالت
🆔 @Btahkam
📚 تصرف در مشاعات ساختمان
💠 سؤال: برخی ساکنان مجتمع های مسکونی، در بخش مشاعات تصرفاتی می کنند که برخی دیگر راضی نیستند (مثلا در حیاط آنجا ورزش می کنند)، آیا این تصرفات جایز است؟
✅ جواب: اگر قانونی در این زمینه بوده یا شرطی وجود داشته باشد که این تصرفات مطابق آن مجاز باشد، عدم رضایت دیگران تأثیری ندارد و این تصرفات جایز است؛ در غیر این صورت رضایت همه مالکان شرط است.
#حق_الناس #مشاعات
🆔 @Btahkam
📚 کم شدن متراژ زمین مورد معامله
💠 سؤال: زمینی به مساحت ۱۶۰ متر را در سال ۹۷ فروختم چند مرتبه از خریداران تقاضا کردم زمین را به نام آنها کنم که به دلایل مختلف حاضر نشدند پس از آن وقتی برای انتقال سند، از شهرداری استعلام گرفتم، متوجه شدم که ۱۰متر از زمین در طرح جدید کسر شده و مساحت زمین ۱۵۰ متر شده است، آیا جبران کمبود متراژ زمین بر عهده فروشنده است؟
✅ جواب: اگر در زمان قرارداد این طرح اجرایی شده بوده، مشتری می تواند قرارداد را فسخ کند و یا پول متراژ کم شده را با محاسبه تورم پس بگیرد اما اگر پس از قرارداد چنین طرحی اجرا شده است، چیزی به عهده فروشنده نیست.
#احكام_معاملات #حق_فسخ
🆔 @Btahkam
استفاده از مال شبههناک برای اطعام عزاداری
پاسخ:
آیا برای اطعام عزاداری و تهیه غذای نذری، استفاده از پول یا مواد غذایی کسانی که خمس نمی دهند یا حلال بودن مال آنها مشکوک است، جایز است؟
جواب: استفاده از پول و مواد غذایی یاد شده، اشکال ندارد.
#مقام_معظم_رهبری
🆔 @Btahkam
واگذاری سفارش کار به دیگران
سوال
برنامه نویس رایانه هستم و سفارش های مختلفی به من پیشنهاد می شود؛ آیا می توانم آنها را به فرد دیگری بسپارم و مقداری از قیمت آن را به عنوان کسی که کار را معرفی کرده، برای خودم بردارم؟
جواب: اگر شرط شده باشد یا از قرائن فهمیده شود که باید خودتان کار را انجام دهید، واگذاری آن به دیگری جایز نیست، در غیر این صورت، فقط به قیمت بیشتر یا مساوی می توانید به دیگری واگذار کنید، مگر آنکه مقداری از کار را انجام داده باشید، در این صورت می توانید به قیمت کمتر به دیگری واگذار کنید.
#مقام_معظم_رهبری
🆔 @Btahkam
🔳 شهادت مظلومانۀ جان نثارِ حق و ولایت، بابِ مفتوح شفاعت، حضرت صدّیقۀ کُبری، فاطمۀ زهراء علیهاالسلام بر جمیع جویندگانِ حقّ و انسانیّت تسلیت باد.
🏴 أهَکَذا یصنَعُ بِابنَة النَّبِى/
حِرصًا عَلَى المُلکِ فَیا لَلعَجبِ
▪️[چقدر عجیب است؛ آیا بهخاطر طمع حکومت اینگونه با دختر پیغمبر رفتار میکنند؟!]
📝. از اشعار مرحوم محقق اصفهانی رضواناللهعلیه در مصیبتِ حضرتزهرا علیهاالسلام
📌 #حضرت_فاطمه سلاماللهعلیها #عبادت #نماز #خشوع #خشیت #خوف
💢 خمس کاشته های زراعی و خانۀ نیمه کاره
⁉️ سؤال:
آیا مالک محصولات زراعی به عمل نیامده و یا مالک ساختمانِ نیمه کاره در سر سال خمسی، وظیفه ای برای پرداخت خمس آن دارند؟
✍️ پاسخ:
🔹 محصولات کشاورزی قبل از رسیدن به مرحله ای که مقصود کشاورز است (مانند اینکه هدف کشاورز از کاشت درخت انگور، برداشت انگور باشد نه غوره)، اگر به نحوی باشد که بر آن، صدقِ ربح کند (یعنی ارزش مالی داشته باشد) در پایان سال خمسی، متعلق خمس است و همینطور است نظایر آن از قبیل ساختمان نیمه کاره ای که به قصد تکمیل و فروش در حال ساخت است.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای
🖇 لینک مطلب:
https://btid.org/fa/news/278828
📎 #احکام_خمس
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🆔 @Btahkam
🔶 به اطلاع عموم مقلدان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)
می رساند که شماره تلفن دفتر مقام معظم رهبری، به شماره زیر تغییر یافته است:
۰۲۵-۳۷۴۴۴
جهت پاسخگویی به احکام شرعی برادران: عدد ۱
جهت پاسخگویی به احکام شرعی خواهران: عدد ۲
بخش خمس و وجوهات: عدد ۳
را شماره گیری فرمایید.
🆔 @Btahkam
احکام نموداری روزه زن باردار یا شیرده (زن بارداری که زایمانش نزدیک است)
۱. چنانچه روزه برای خود مادر ضرر دارد:
💠 روزه را افطار کند و اگر تا رمضان سال بعد (بدون اینکه روزه برای او ضرر داشته باشد) قضای آن را بجا آورده، بنابر احتیاط یک مد طعام فدیه به فقیر داده شود و وظیفه دیگری ندارد.
🔰 اگر قضای روزه را بجا نیاورد،
الف: به این جهت که روزه گرفتن در طول سال برای خود مادر ضرر داشت:
✅ قضا ساقط است ولی برای هر روز علاوه بر فدیه ای که بنابر احتیاط واجب لازم بوده، یک مد طعام دیگر به فقیر داده شود.
ب: به این جهت که روزه گرفتن در طول سال برای فرزند شیر خوار یا جنین ضرر داشت:
✅ بنابر احتیاط یک مد طعام به فقیر داده شود و بعداً هر وقت که بتواند باید روزه ها را قضا نماید.
ج: اگر بدون عذر، قضای آن را بجا نیاورده است:
✅ علاوه بر فدیه ای که بنابر احتیاط واجب لازم بوده، یک مد طعام به عنوان کفاره تأخیر بدهد و قضای روزه را در سالهای بعد بجا آورد.
۲. اگر روزه برای جنین یا فرزند شیرخوار ضرر دارد:
💠 روزه را افطار کند و اگر تا رمضان سال بعد ( بدون آنکه روزه برای او ضرر داشته باشد) قضای آن را بجا آورده باشد، می بایست یک مد طعام به عنوان فدیه به فقیر بپردازد.
🔰 اگر قضای روزه را بجا نیاورد:
الف: چنانچه بدون عذر شرعی بجا نیاورد:
✅ علاوه بر فدیه، یک مد طعام به عنوان کفاره تأخیر بدهد و قضای روزه را در سالهای بعد بجا آورد.
ب: اگر به جهت ضرر برای خودش یا فرزند بجا نیاورد:
✅ همان فدیه کفایت میکند وکفاره تأخیر ندارد، ولی سالهای بعد قضای روزه را بجا آورد.
✳️ ملاحظات:
🔘 هرگاه تأخير قضاى روزه ماه رمضان تا ماه رمضان ديگر بر اثر سهلانگارى و بدون عذر شرعى باشد، كفاره تأخير واجب است.
🔘 مادری که روزه برای خودش ضرر دارد حتی اگر باردار نباشد و به فرزند شیر ندهد، مطابق احکام کسی که به جهت مریضی روزه نمی گیرد، عمل کند.
🔘 فديه و کفاره تأخير براي هر روزه عبارت است از یک مد طعام (معادل 750 گرم گندم، آرد، برنج و مانند آن) که بايد به فقير داده شود.
🔘 دادن پول فديه و کفاره به فقير كافى نيست، ولى اگر اطمينان داشت كه فقير به وكالت از صاحب پول، طعام (حداقل معادل 750 گرم برای هر روز) می خرد و سپس آن را به عنوان كفاره قبول مى كند، اشكال ندارد.
🔘 تمام احکامی که درباره زن باردار در این تقسیم بندی بیان شده مربوط به زنی است که زایمان او نزدیک است، ولی زنی که زایمان او نزدیک نیست، پرداخت فدیه مبنی بر احتیاط وجوبی است.
#احکام_نموداری #احکام_نموداری_روزه_زن_باردار #روزه_زن_شیرده
🆔 @Btahkam
احکام نموداری نماز مسافر (بخش اول)
📚 شرايط شکسته شدن نماز
۱. پیمودن مسافت شرعى
✳️ مسافت شرعی یعنی هشت فرسخ پیموده شود و مقدار مسافت شرعی، حدود ۴۱ کیلومتر در مسافت امتدادی (فقط رفت) و حدود ۲۰.۵ کیلومتر در مسافت تلفیقی (رفت و برگشت) می باشد.
۲. قصد مسافت شرعی
💠 اگر کسی مسافت شرعی را بدون قصد بپیماید، نمازش شکسته نیست و باید نماز را تمام بخواند.
۳. استمرار قصد مسافت شرعی
🔷 در بین راه از قصد خود مبنی بر پیمودن مسافت شرعی برنگردد، بنابر این اگر در بین راه، پیش از رسیدن به حدود ۲۰.۵ کیلومتر از قصد خود برگردد یا تردید کند، در ادامه حکم سفر شرعی نخواهد داشت.
ولی چنانچه دوباره برای ادامه همان سفر، تصمیم گرفت، نمازش شکسته است؛ خواه سفر را شروع کرده باشد یا هنوز در آن محل باقی مانده باشد، خواه بقیۀ مسیر به تنهایی به اندازه مسافت شرعی باشد و یا نباشد.
۴. نخواهد از وطن عبور کند و يا نخواهد جایی ده روز یا بیشتر بماند
⏺ مسافری كه مي خواهد پيش از رسيدن به حدود ۴۱ کیلومتر از وطن خود بگذرد و يا در محلی ده روز بماند، چون اين مسافرت کمتر از هشت فرسخ است، بايد نماز را تمام بخواند.
۵. جایز بودن سفر
☑️ کسی که به سفر حرام می رود، خواه خود سفر، حرام باشد مثل فرار از جنگ یا سفر به انگیزه حرام و برای انجام کار حرام باشد مثل دزدی، نمازش تمام است و چنانچه سفر از اول تا آخر (به جز اندکی از آن)، همراه با گناه باشد، حکم سفر معصیت را دارد و نمازش تمام است.
۶. داشتن محل استقرار(خانه به دوش نبودن)
🔶 چنانچه مسافری محل ثابت و مکان استقراری نداشته باشد (و خانه به دوش باشد)، نمازش تمام است همچنین امثال صحرانشين ها و کولی ها که اهل جای خاصی نمی باشند و از این جا به آنجا می روند، نمازشان تمام است.
۷. شغل نبودن سفر
🔄 اگر سفر به جهت شغل باشد، مانند معلمی که برای رسیدن به محل تدریس، سفر می کند و یا خودِ سفر، شغل باشد مانند راننده و خلبان، نماز تمام است.
۸. رسیدن به حد ترخص
⁉️ کسی که به سفر مي رود وقتي به حد ترخص برسد از آنجا به بعد نمازش شکسته است.
حد ترخص مکانی است که در آنجا صدای اذانِ آخر شهر (با صدای معمولی و بدون بلندگو)، شنیده نمی شود و تعیین آخر شهر بر عهده عرف است.
#احکام_نموداری #احکام_سفر
🆔 @Btahkam