#استعدادسنجی و #استعدادپروری دغدغه ی مهم و به روز مدیران مجموعه های فرهنگی تربیتی است
✅یکی از راه های متداول برای سنجش ویژگی های شخصیتی افراد تست های شخصیت است؛ تست های مختلفی چون mbti - کتل - نئو - ویو - و ...
❓درباره اعتبار و قابل اتکا بودن این تست ها و درستی استفاده از اون ها از دکتر علیشیری (دکتری مدیریت دولتی با گرایش مدیریت منابع انسانی از دانشگاه تهران) سوال کردم
👈 ایشان که در خصوص این موضوع به طور مبسوط کار کردند و حتی تستی (ویو) طراحی و تولید کردند چنین فرمودند:
1⃣در کشور ما در گرایش به این تست ها افراط شده است تا جایی که یک مهدکودک مدعی می شود که استعداد بچه شما را تشخیص می دهیم و مسیرش را مشخص می کنیم❗️
2⃣(با اشاره به پیشینه تولید تست ها و این که بعد از مدتی به جز سوالات در دسترس قرار نگرفت) فرمودند اگر تحلیل هم کنیم، منطقی که خود طراحان تست داشتند را نداریم و درصدی خطا دارد
❇️ این موضوع دغدغه نگارنده بوده و ازاساتید روانشناسی این مسأله را دنبال کردم که آیا می توان در فرض رعایت بالاترین استانداردها، با اتکا به وضعیتی که از شخصیت افراد ترسیم می شود برای آینده ایشان به صورت فردی یا در قالب یک مجموعه به صورت گروهی #برنامه_ریزی کرد⁉️
هنوز در حال مطالعه هستم ولی این سوال🧐 اساسی مانع از اعتماد به این مسیر شده است که:
با توجه به متغیرهای اساسی از جمله
1⃣امکان تغییر افراد مخصوصا در سنین پائین تر
2⃣امکان تغییر شرایط زندگی فرد
3⃣امکان خطای تست ها و ...
آیا می توان مسیر آینده ی افراد را ترسیم کرد و برایشان برنامه ریزی نمود⁉️
✍ محمدهادی قراباغی
#روانشناسی
🆔@cultural_governance
📌کتاب "حرف های یواشکی" در مورد آموزش مهارت های تربیت جنسی فرزندان با رویکرد روانشناسی اسلامی نوشته شده است. این کتاب برای والدین و مربیان تربیتی جهت آموزش تربیت جنسی با رویکردی اسلامی و روان شناختی طراحی شده است. مطالب کتاب کاملا بر اساس فرهنگ اسلامی و بومی کشور عزیزمان ایران طراحی شده است.
کتاب حرفهای یواشکی در سه بخش به عنوان های ؛ درآمدی بر تربیت جنسی، زمینه ها و عوامل موثر در تربیت جنسی، راهکارهای تربیت جنسی و در شش فصل با عنوان های زیر جمع آوری شده است:
زمینه ها و عوامل موثر در تربیت جنسی
عوامل خانوادگی
عوامل اجتماعی محیطی
مدیریت روابط
مراقبت از فرزند
آموزش و مهارت افزایی
#اخلاق_جنسی
🆔@cultural_governance
#معرفی_کتاب
📕 سرح العیون
🖌سنگ بنای روانشناسی اسلامی را بر پایه حکمت آمیخته با روایات بنیان می دهد و کمک می کند که انسان بافت های نهفته وجود خود را شناسایی و در رشد آن دقت نظر داشته باشد.
🔰استاد، در مقدمه کتاب، بیان میکند که اثر حاضر، حاصل تحقیقات عمیقی است که در طول سالیان متمادی، در باره معرفت نفس، به عمل آورده است.
🔰معرفت نفس، پس از معرفت خدای تعالی، از لذیذترین و عزیزترین معارف الهی به شمار میرود و آن، مفتاح خزائن ملکوت و مرقات معرفت رب است. به نظر سید علی طوبجی سیوطی ، حدیث «من عرف نفسه فقد عرف ربه» از ابو بکر رازی است. ابن تیمیه ، معتقد است که این حدیث، مجهول است و استاد، با عنوان «وهم و رجم» همه این سخنان را رد میکند.
🔰گفته میشود که معرفت نفس، مبتنی بر اصولی است و عیون مسائل نفس، اصول آن است و در هر عینی، از اصول ایقانیه و امهات برهانیه که مستفاد از فهم خطاب محمدی صلیاللهعلیهوآلهوسلّم و مستفاض از اصول و جوامع روایی اهل بیت علیهالسّلام است، استفاده شده است.
خلاصه نکات کتاب:
🌐https://yun.ir/njqmnc
#روانشناسی
🆔@cultural_governance
🔊بازار آشفته کتابهای روانشناسی و موفقیت؛
یکه تازی روانشناسی زرد و “کتب خودیاری” در شرق و غرب! / همه به دنبال موفقیت،آرامش و حال خوب
🔺دستهای دیگری از این کتابها وجود دارد که با استفاده از داستانهای عامیانه و همهپسند میخواهند مفاهیم #روانشناسی را به خواننده انتقال دهند. البته بیشتر این کتابها از مسائلی در حوزه روانشناسی سخن میگویند که هیچ پایه و اساس علمی ندارد و شخص از روی تجربیات خودش مسائلی را بیان میکند.
🛎در کشور ما متأسفانه اینگونه #کتابهای_زرد که هیچ پایه و اساس علمی ندارند؛ تبلیغ میشوند و مورد استقبال فراوان از سوی مخاطب قرار میگیرند.
🛎بزرگترین مشکل این کتابها این است که به دلیل نوشته نشدن توسط متخصصین از نظر علمی تأیید نمیشوند والبته کتابهایی نیز که مورد تأیید روانشناسان است و توسط متخصصان نوشته شده به دلیل مغایرت با فرهنگِ کشور ما چندان کاربردی نیست. به همین دلیل نیاز است متخصصان و روانشناسان ایرانی برای مردم و با زبان مردم کتاب بنویسند.
متن کامل خبر در سایت👇
🌐v-o-h.ir/?p=30160
#روانشناسی
🆔 @cultural_governance
📌 کاش همه علومانسانی یزیدوار بود!
🔻 بهواسطه یک دوستی چند وقت پیش با یک کتابی که آشنا شدم که در رشته روانپزشکی در دانشگاهها تدریس میشود و علاوه بر آن در رشته روانشناسی نیز توسط بعضی اساتید توصیه و بررسی میشود.
📚 نام کتاب، خلاصه روانپزشکی (کاپلان و سادوک) در سه جلد است.
کتاب، مثل بسیاری از کتب دیگر از رشته مذکور، متأثر از اندیشههای دانشمندان غربی علیالخصوص "فروید" هست.
در بخشی از کتاب، نویسنده با استناد به طرز نگرش و یک نامه از فروید، همجنسگرایی(بخوانید همجنسبازی) را نه یک اشکال بلکه گرایش طبیعی و بدون مشکل میداند.
📌 قطعا باید در مُقال مناسب به دلایل عقلی و تجربی جهت محاجّه با چنین نظری پرداخت اما آنچه که سبب تحریک قلم نگارنده شده، مسئلهای فراتر از اینهاست و آن صراحت یافتن طرح مسائل ضددینی در مباحث تئوریک، آن هم در حوزه روانپزشکی و روانشناسی که اسلام اینهمه حرف دارد و آن هم نه در دانشگاه پیام نور تورقوزآباد! بلکه در دانشگاههای مطرح کشور، آن هم نه بصورت بحث در کلاس، بلکه در خلال یک کتاب برای ارائه یک ترم به دانشجویان اتفاق میافتد.
📌 البته خوشی ماجرا اینجاست که اگرچه این صراحت در طرح این موارد را باید از مقام مسئول در تدوین ریزنظامهای آموزشی مطالبه کرد اما از طرفی دیگر باید مسرور بود که مبحث ضددینی را رُک و صریح گفته و مثل بقیه کتب در رشتههای علوم انسانی، مثل بانکداری، بورس، حقوق اساسی، جامعهشناسی و... کلاه شرعی برایش درست نکردهاند که معاویهطور لیبرالیسم و اومانیسم را به خورد دانشجو دهند، الحمدلله که یزیدوار و صریح در کتاب گفته که همجنسبازی خوب است!
💢 اما از آنجا که هدف ارسال رسل این بوده که "لِیَقومُ النّاسُ بِالقِسطِ"، تصمیم داریم از طریق قیام الناس، این مطالبهی حذف این کتاب یا حداقل اصلاح بخشهایی از این کتاب را در بلندمدت پیگیری کنیم. کار کوچکیست اما انشاءالله استارت کارهای بزرگتر خواهد بود.
🔰 منبع: گاهنامه "شمارش معكوس"، نشریهی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی
#روانشناسی
🆔@cultural_governance
🔹 اعطای سرپرستی کودکان در آلمان به افراد پدوفیل (بچه باز)
🔻 در آلمان طرحی در قالب پروژه کنتلر در برلین غربی پیاده میشد که سرپرستی کودکان بی خانمان به مردان بچه باز داده می شد. مجریان معتقد بودند که این مردان بهترین پدران خواهند بود. این طرح ده ها سال اجرا می شد که مجری آن هلموت کنتلر، پروفسور روانشناسی بود. دولت حتی به مردان بچه بازی که سرپرستی کودکان را قبول می کردند، کمک هزینه ای بیشتر از حالت عادی می داد.هلموت کنتلر، یکی از سران مرکز تحقیقات آموزش و پرورش برلین بوده. او معتقد بود که رابطه جنسی بین بزرگسالان و کودکان مشکلی ندارد.
🔻 این طرح که با حمایت دولت محلی برلین انجام شد. چند سال پیش، دو تن از کودکانی که قربانی این طرح بودند، واقعیات آن را افشا کردند و مشخص شد که در نهاد های آموزش و پرورش، دفتر رفاه جوانان، و سنای برلین، بچه بازی مقبول بوده و از آن حمایت می شده است.
🔻 کنتلر که هیچگاه به خاطر کارهایش محاکمه نشد و درنهایت در سال ۲۰۰۸ به مرگ طبیعی مرد. بسیاری از این مردان بچه باز که سرپرست کودکان شدند، از مراکزآکادمیک مشهور، مانند انستیتو ماکس پلانک و دانشگاه آزاد برلین بودند.
#روانشناسی
#علم_دستکاری
🆔@cultural_governance
🌀 مرکز مشاوره حوزه یا ریزش حوزه!
📝 شجاعت در بیان حقیقت
👤 حجت الاسلام عالم زاده؛ معاون تهذیب
🔸 یکی از ریزشهای پنهان [حوزه] این است که تعدادی از طلبههای ما رفتند سراغ رشته روانشناسی و علوم تربیتی و مشاوره. اینها خدمت بزرگی انجام میدهند و آن اینکه درمانگری میکنند در میان مردم و طلاب. اما اگر این درمانگری هیچ نسبتی با دین خدا نداشته باشد و همان مفاد آموزشی که در دانشگاهها خوانده میشود برایش کافی باشد... باید اعتراف بکنیم که اینها حوزوی نیستند، اینها ریزشهای حوزه هستند...
🔹 قرار بر این بود که علم از قم به سایر سرزمینها در مشرق و مغرب عالم سرریز شود. اما در موضوع روانشناسی و مشاوره، شما میدانید که عمده متون، متونی ترجمهای است، و پایه این علوم در خارج از زیستبوم ما شکل گرفته ولی به خاطر کارآمدی که دارد ما از آنها استفاده میکنیم.
🔹 کارگروههایی که اکنون در مرکز مشاوره حوزه تشکیل شده تلاش علمی انجام میدهند برای اینکه پیام دین را در عرصههای مشاورهای کودک، نوجوان، جوان، ازدواج، خانواده و درمان مسائل روانشناختی و مسائل تحصیلی و استعدادیابی انتقال دهند. این گروهها پیام دین را باید حتماً در این زمینهها خوب درک کرده باشند، البته تولید علم کار بسیار سختی است و چه بسا زمان بسیار طولانی احتیاج داشته باشد؛
♨️ ولی اینکه ما یادمان برود کجا هستیم، و چه مأموریتی برعهده هست و تبدیل بشویم به یک عده رواندرمانگر متعارفی که در دانشگاه هست، این قطعاً #خسارت است.
🌐 متن کامل مصاحبه:
Manahej.ir/post/AlemZade-Hoze
#روانشناسی
🆔@cultural_governance
🌀 مظلومیت روانشناسی اسلامی در حوزههای علمیه!
📝 پاسخ به بیانات استاد عالم زاده نوری
🖋 حجت الاسلام محمد کاویانی
به نام خدا
خدمت معاون محترم تهذیب حوزههای علمیه؛
عرض ادب و احترام دارم.
🔸 جانا سخن از زبان ما می گوئید؛
«نگاه تأسیسی و بنیادی به روانشناسی اسلامی داشتن» از فریادهای کم تأثیری بوده است که در طول سالیان متمادی از قلم و حنجره این بنده حقیر (محمد کاویانی) بلند بوده است؛
🔹 در مقالات،
در همکاری با مجلات،
در تصمیمات گروهی،
در انجمن روانشناسی اسلامی،
در راهبری بعضی از گروه های آموزشی دکتری قرآن و روانشناسی،
و در هر موقعیتی که امکان ابراز آن وجود داشته است،
این فریاد را داشته ایم؛
البته به لطف خداوند، آثاری بر آن مترتب بوده است؛ اما با آنچه باید باشیم، تفاوت و فاصله فراوان داریم.
♨️ پژوهشهای اسلامی و قرآنی در حیطه روانشناسی در حوزه علمیه قم #مظلوم واقع شده است. باید اقداماتمان و تلاشهایمان، چه به صورت فردی و چه به صورت سازمانی، هدفمندیِ بیشتری داشته باشد؛
از دوستان بسیار عزیز خودم که در حیطه های مشاوره و درمان فعال هستند، باز هم خواهش می کنم که مقدار قابل توجهی از فرصت و نیروی خود را به پژوهش های هدفمند اسلامی، اختصاص دهند که خیر دنیا و آخرت در آن است.
در این صورت است که در آخرِ کار، از علّییین خواهیم بود و در این صورت خواهد بود که «خِتَامُهُ مِسْكٌ وَفِي ذَلِكَ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ (مطففین، ۲۷)».
در اسلام رقابت مورد تشویق قرار نگرفته است، مگر در امور خیر؛ «وَلِكُلٍّ وِجْهَةٌ هُوَ مُوَلِّيهَا فَاسْتَبِقُواْ الْخَيْرَات...» (بقره، ۱۴۹).
با احترام و ادب به محضر همه دوستان.
#روانشناسی
🆔@cultural_governance
🌀 به خاطر کارآمدی ظاهری نسخههای روانشناسی، به رتوش کردن دانش موجود و الصاق و انضمام چند آیه و روایت به نسخههای غربی، اکتفا نکنیم
📝 یادداشت استاد عالم زاده نوری در پی حواشی بوجود آمده از سخنان وی
🔸 آنچه با عنوان «ریزشهای پنهان» بیان کرده بودم ناظر به نگرش بود نه ناظر به میدان. ممکن است کسی اضطرارا در یک کار غیر اصیل، زمان موسعی را خرج کند ولی نگرش درستی نسبت به وظیفه اصیل خود داشته باشد و به محض از بین رفتن اضطرار به خط اصلی بازگردد.
🔺 این دغدغه در عرصه روانشناسی و مشاوره هم وجود دارد. جامعه حوزوی بهعنوان متولیان تبیین، ترویج و اقامه دین وظیفه محوریاش استنباط مدل بهداشت و سلامت قلبی، ایمانی و روانی از متن دین و سپس اقامه و تحقق آن است؛
🔻 در حالی که آنچه هماکنون جاری است مدل بومی نیست و مدلهای مبتنی بر وحی نیز عمدتاً متمرکز بر اهداف، اصول، کلیات و قوانین عام است و در جزییات تکنیکها و روشها، خلأهای فراوانی دارد.
🌐 مطالعه متن کامل یادداشت:
Manahej.ir/post/AlemZade-Moshvere2
#روانشناسی
🆔@cultural_governance
⚠️ راز تصاویر زنان سکسی بر روی جنگندههای آمریکایی و اروپایی
🛑 روانشناسی، فمینیسم و استفاده ابزاری از زن
#روانشناسی
🆔@cultural_governance
⚠️ راز تصاویر زنان سکسی بر روی جنگندههای آمریکایی و اروپایی
🛑 روانشناسی، فمینیسم و استفاده ابزاری از زن
⭕️ عجیبترین شیوه ایجاد انگیزه در سربازان، درجریان جنگ جهانی دوم صورت گرفته است. زمانیکه نامهی چند تن از روانشناسان ارتش آمریکا در طول جنگ جهانی دوم از طبقهبندی خارج شد، راز نقاشی بدنه هواپیماهای جنگندههای آمریکا نیز افشا گشت
🌀 در این نامه که شش روانشناس شاغل در ارتش آمریکا به وزیر دفاع وقت نوشته بودند توصیه شده بود که به عنوان تقویت روحیه سربازان و یادآوری خاطرات خوش زمان صلح و بیان این نکته که برای حفظ جامعهای مرفه و متنعم که در آن بودند، اکنون نیاز به جانفشانیست، بهتر است تصویر زنان نیمه برهنه که تداعی کننده عیش و عشرت است را بر روی هواپیماها نقاشی نمایند
🔻 این شیوه در جنگ جهانی اول نیز به طور معدود استفاده شد با این تفاوت که در آن زمان به جای نقاشی زنان، از نقاشیهای اسب و گوزن که یادآور تفریح و شکار بود، استفاده میشد.
🌀 اما در جنگ جهانی دوم ابتدا آمریکا و سپس انگلستان، فرانسه و برخی کشورهای دیگر به طور گسترده از نقاشیهای زنان نیمه برهنه استفاده کردند و بر روی بدنه بمبافکنها، دیوار پایگاهها و مراکز نظامی طرحهای بسیاری که نشان دهنده زندگی خوش همراه با عیش و طرب بود را ترسیم کردند.
🛑🎞 گفته شده تنها استودیو والت دیزنی طی قراردادی با ارتش آمریکا و با استخدام هنرمندانی، ۱۲۰۰ طرح دراین زمینه را به وجود آورد و بر روی هواپیماهای ارتش و دیوار پایگاهها پیاده کرد‼️
📚 منابع: هنر در جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم، جفری ال
Vintage Aircraft Nose Art By Gary Valant
#روانشناسی
🆔@cultural_governance
📣 استاد عالم زاده نوری
چرا مشاوران متخصص، نمیتوانند مشاوران مدارس علمیه باشند؟
🔹نمیتوان توقع داشت که فارغالتحصیلان رشته کلام، #مشاوره_حقوقی یا اخلاقی بدهند!
🔸به همین معیار نمیتوان اجازه داد فارغالتحصیل رشته مشاوره که عمدتا تحصیلات تخصصی مرتبط با رشته روانشناسی دارد و واحدهای این رشته را گذرانده است، درباره طلبگی اظهار نظر کند و مشاوره دهد؛ حتی اگر خودش طلبه باشد!
🔸حضور متخصصان مشاوره (روانشناس) در مدارس علمیه و راهنمایی طلاب در مسایل طلبگی همان قدر ناروا است که حضور متخصصان رشته حقوق در عرصه مسایل روانشناسی به استناد تجربیات فردی و به بهانه معلومات عمومی!
مشروح خبر👇
🌐v-o-h.ir/?p=38942
#روانشناسی
🆔 @cultural_governance