دلاباد قرآنی
دلا رو کن به آبادی قرآن
که تا دستت بگیرد دست قرآن
همه دنیا به آن دل می نیرزد
که
🌺 افسردگی و اضطراب در قرآن کریم🌺 "مقدمه": تاسّف و حسرت خوردن از گذشته ها ،نعمت ها و فرصت های از دست
🌼🌺شگفتی تعقیبات نماز یومیّه🌼🌺
طُرفه و شگفت انگیز آن که این هر چهار ذکر که ۴ آیه ی قرآنی هستند: همگی در تعقیبات نماز صبح هستند:
☘بسم الله و صلی الله علی محمد و آله؛
وَ اُفَوَّضُ امری الی الله....
هدایت شده از ..علی کوچولو..
آیت الله بهاءالدینی می فرمودند: اگر زنان چادری می خواستند نشانشان می دادم عرقی که در فصل گرما به خاطر حفظ حجاب می ریزند، دانه دانه اش خورشید است. شما خورشید خدا هستید.
💠فرهنگی خانواده 💠
هدایت شده از بنیاد شهید مطهری
🔴 داستان عجیب قرائت سوره یس بر مزار شهید آیتالله مطهری
👈 مرحوم استاد علی اکبر پرورش:
🔹در زمانی که نایب رئیس مجلس بودم، شبی استاد شهید مرتضی مطهری را خواب دیدم و ایشان یکی از بانوان نماینده مجلس را به بنده نشان دادند و فرمودند: آقای پرورش! شما به مشکل این خانم رسیدگی کنید.
🔸فردای آن روز آن نماینده مجلس را خواستم و عرض کردم: خانم شما چه مشکلی دارید؟! اگر کاری از دست من برمیآید بفرمایید تا انجام دهم. آن خانم پرسید: چطور؟! عرض کردم: دیشب استاد شهید مطهری را در خواب دیدم و ایشان به بنده توصیه فرمودند تا مشکل شما را حل کنم.
🔹 تا این سخن را گفتم آن خانم به گریه افتاد و گریهای طولانی کرد به طوری که من به او گفتم: خانم شما بفرمایید بیرون، بعد از اینکه آرام شدید و توانستید صحبت بفرمایید، تشریف بیاورید.
🔸 آن خانم پس از مدتی که گریه کرد، مجددا آمد و گفت: حقیقت این است که مدتی است که یک مشکل شدید دارم و دیگر خسته شدهام و نمیدانم چه کار کنم.
🔹 به ذهنم آمد به قم بروم و ضمن زیارت حضرت معصومه(ع)، یک سوره یاسین بر مزار شهید مطهری بخوانم، بلکه روح ایشان مرا مدد فرماید و به برکت سوره یاسین مشکل من حل شود. همین دیشب سوره یاسین را بر سر مزار ایشان در حرم مطهر قرائت کردم و استاد به خواب شما آمدهاند...
📝 منبع: خاطراتی از استاد پرورش، مرتضی نجفی قدسی، ص۲۶ (با تلخیص)
🌹برای اهدای صلوات یا حمد به روح استاد شهید آیتالله مطهری میتوانید به این صفحه رجوع کنید:
http://iporse.ir/6001210
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
هدایت شده از محمدعلی رامین
🌴آداب معاشرت علمای دین
🌹تذکر و خیرخواهی
🌷تواضع و تمکین
🌹استدلال و منطق
🌷تأمل و پذیرش
📚تعطیلی موقت درس فلسفه علامه طباطبایی بخاطر تذکر آیةالله بروجردی!
✍آیتالله علامه مصباح یزدی:
✅مرحوم علامه طباطبایی داستان را اینگونه برای بنده بیان کردند که:
مرحوم آیةالله العظمی بروجردی، مرحوم حاج احمد خادمی را فرستاد و فرموده بود: «من خودم در اصفهان فلسفه خواندم و شاگرد جهانگیرخان بودم و با فلسفه مخالف نیستم اما آنجا «استاد، شاگردان خود را انتخاب میکرد» و محدود بود؛ ولی شنیدم درس شما خیلی عمومی است و کسانی شرکت میکنند که صلاحیت (آمادگی) ندارند؛ شبهاتی از مطالب در ذهنشان میماند که پاسخ آن را یاد نمیگیرند، اگر صلاح میدانید درس خود را محدود کنید و کسانی در درس شرکت کنند که مبتلا به شبهات نمیشوند».
🔹علامه فرمود که من جواب شفاهی دادم، در عین حال نامهای به مرحوم آیةالله العظمی بروجردی نوشتم که وقتی از تبریز به قم آمدم، مطالعهای در مورد وضع حوزه و دروس حوزه و نیازهای جامعه کردم که نتیجه مطالعه من این شد که دیدم جامعه نیاز به معرفت همه جانبه نسبت به اسلام دارد و وظیفه روحانیت است که اسلام را در همه ابعاد آن بشناسد و آن را به جامعه معرفی کند، طبعا شناخت صحیح اسلام از منابع سه گانه قرآن، سنت و حدیث و عقل باید صورت گیرد، اما برای عالمدینی غیر از این سه منبع، نیاز دارد که تهذیب نفس شده باشد تا بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند.
🔸علامه در ادامه نوشته بود که در حوزهی آن زمان، از درس قرآن خبری نبود، از عقل هم دروسی که پایه آن استدلال عقلی قرآن باشد، خبری نبود و برای تربیت اخلاقی هم برنامهای در کار نبود، اما در زمینه حدیث آنچه در کتب فقهی و دروس فقهی گفته میشد، استفاده میگردید، اما سایر احادیث که به ما رسیده، مطرح نبود؛ یعنی از مجموع این چهاررکن، یکی به صورت ناقص بود؛ لذا وظیفه خود دانستم آن سه تا را احیا کنم.
🌴ایشان در ادامه نامه خود نوشته بود: من دو درس تفسیر و فلسفه را تنها به عنوان واجب شرعی متعین تدریس میکنم؛ در عینحال بنده جایز نمیدانم که در حوزه رفتاری داشته باشم که مخالفت با رفتار شما باشد چون موجب شقّ عصای مسلمین میشود؛ لذا اگر تشخیصمن باشد، این واجب شرعی است، اما اگر شما نهی بفرمائید، تعطیل میکنم و حجّت من هم نهی شماست، منتظر امر شما هستم.
🔰علامه طباطبایی چندروز درس خود را تعطیل کردند تا اینکه مرحوم بروجردی، حاج احمد خادمی را فرستادند و فرمودند: «هرچه که خود شما صلاح می دانید، همان را عملی کنید»؛ که در نتیجه مجددا درس ایشان شروع شد...
📔متن اصلی از پایگاه شفقنا
کانال علامه طباطبایی👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
👆با ویرایش مختصر
صفحات مجازی محمدعلی رامین👇
eitaa.com/maramin
splus.ir/mohammadali_ramin
ble.ir/join/ZDA1ODBlZD
هدایت شده از hamedani karazmoode
⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️
🏴تسلیت باد سالروز شهادت امام علی بن الحسین، زینالعابدین (علیهالسلام)
⬛️⬛️ احباب الحسین علیه السلام ⬛️⬛️
هدایت شده از amir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پایگاه های موشکی ایران در قعر آب های خلیج فارس
🌸و اعدّوا لهم مااستطعتم من قوه
ترهبون به عدوّالله و عدوّکم و آخرین لاتعلمونهم الله یعلمهم🌸
لبّیک اللِهمَّ لبیک
🌼یا ربِنا انّا اعددنا لهم مااستطعنا من قوّه حتّی نُرهبَ به عدوّالله و عدوّنا و آخرین لانعلمهم و انت تعلمهم🌼
جمهوری اسلامی چنان سلاح هایی برای پذیرایی از آمریکا و نوکرانش و منافقین تدارک دیده که همگی "کوپ" کرده اند.
🌺صفّین و اُحُد تکرار نخواهد شد!!
🌼🌺فقط بدر و جمل و نهروان با رمز یا حیدر کرّار🌼
هدایت شده از حسین
لحظاتی چند در محضر اميرالمؤمنين علی علیه السلام ، ( 📖 ✍ حکمت ۹۴ )
💠 شناخت نیکی ها و خوبی ها💠
✍ وَ سُئِلَ عَنِ الْخَیْرِ مَا هُوَ فَقَالَ:
لَیْسَ الْخَیْرُ أَنْ یَکْثُرَ مَالُکَ وَ وَلَدُکَ وَ لَکِنَّ الْخَیْرَ أَنْ یَکْثُرَ عِلْمُکَ وَ أَنْ یَعْظُمَ حِلْمُکَ وَ أَنْ تُبَاهِیَ النَّاسَ بِعِبَادَةِ رَبِّکَ فَإِنْ أَحْسَنْتَ حَمِدْتَ اللَّهَ وَ إِنْ أَسَأْتَ اسْتَغْفَرْتَ اللَّهَ وَ لَا خَیْرَ فِی الدُّنْیَا إِلَّا لِرَجُلَیْنِ رَجُلٍ أَذْنَبَ ذُنُوباً فَهُوَ یَتَدَارَکُهَا بِالتَّوْبَةِ وَ رَجُلٍ یُسَارِعُ فِی الْخَیْرَاتِ.
🔷🔸🏴🏴🔹🔷
✳️ ( از امام پرسیدند «خیر» چیست؟ فرمود: )
✅ خوبی آن نیست که مال و فرزندت بسیار شود، بلکه خیر آن است که:
🔷 دانش تو فراوان،
🔷 و بردباری تو بزرگ و گران مقدار باشد،
🔷و در پرستش پروردگار در میان مردم سر فراز باشی،
🔶 پس اگر کار نیکی انجام دهی شکر خدا به جا آوری،
🔶 و اگر بد کردی از خدا آمرزش خواهی.
✅ در دنیا جز برای دو کس خیر نیست.:
🟣 یکی گناه کاری که با توبه جبران کند،
🟣 و دیگر نیکوکاری که در کارهای نیکو شتاب ورزد.
🔸🔹🔷🖤🔷🔹🔸
#نهج_البلاغه
#کلام_امیرالمؤمنین
#حکمت_۹۴
هدایت شده از حسن دهقانپور
9.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لاحول ولاقوه الا باالله العلی العظیم.
نمونه هایی از شاهکارهای خلقت
از دیدنش لذت ببرید
هدایت شده از حسن قاسمی
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂
🍃🍂🌺🍃🍂
🍂🌺🍂
🌺
🔴 طلبه ای که درس طلبگی را رها کرد و کاسب شد!😳
روزی طلبه جوانی كه در زمان شاه عباس در اصفهان درس می خواند، نزد شیخ بهایی آمد و گفت: من دیگر از درس خواندن خسته شده ام و می خواهم دنبال تجارت و كار و كاسبی بروم چون درس خواندن برای آدم، آب و نان نمی شود و كسی از طلبگی به جایی نمی رسد و به جز بی پولی و حسرت، عایدی ندارد.
شیخ گفت: بسیار خب! حالا كه می روی حرفی نیست. فعلا این قطعه سنگ را بگیر و به نانوایی برو چند عدد نان بیاور با هم غذایی بخوریم و بعد هر كجا می خواهی برو، من مانع كسب و كار و تجارتت نمی شوم. جوان با حیرت و تردید، سنگ را گرفت و به نانوایی رفت و سنگ را به نانوا داد تا نان بگیرد ولی نانوا او را مسخره نمود و از مغازه بیرون كرد.
پسر جوان با ناراحتی پیش شیخ بهایی برگشت و گفت: مرا مسخره كرده ای؟
نانوا نان را نداد هیچ، جلوی مردم مرا مسخره كرد و به ریش من هم خندید.
✅ شیخ گفت: اشكالی ندارد . پس به بازار علوفه فروشان برو و بگو این سنگ خیلی با ارزش است سعی كن با آن قدری علوفه و كاه و جو برای اسب هایمان بخری. او دوباره به بازار رفت تا علوفه بخرد ولی آن ها نیز چیزی به او ندادند و به او خندیدند. جوان كه دیگر خیلی ناراحت شده بود نزد شیخ آمد و ماجرا را تعریف كرد.
✅ شیخ بهایی گفت: خیلی ناراحت نباش. حالا این سنگ را بردار و به بازار صرافان و زرگران ببر و به فلان دكان برو و بگو این سنگ را گرو بردار و در ازای آن، صد سكه به من قرض بده كه اكنون نیاز دارم. طلبه جوان گفت: با این سنگ، نان و علوفه ندادند، چگونه زرگران بابت آن پول می دهند؟
✅ شیخ گفت: امتحان آن كه ضرر ندارد. طلبه جوان با این ناراحت بود، ولی با بی میلی و به احترام شیخ به بازار صرافان و جواهرفروشان رفت و به همان دكانی كه شیخ گفته بود و گفت: این سنگ را در مقابل صد سكه به امانت نزد تو می سپارم. مرد زرگر نگاهی به سنگ كرد و با تعجب، نگاهی به پسر جوان انداخت و به او گفت: قدری بنشین تا پولت را حاضر كنم. سپس شاگرد خود را صدا زد و در گوش او چیزی گفت و شاگرد از مغازه بیرون رفت. پس از مدتی كمی شاگرد با دو مامور به دكان بازگشت.
✅ماموران پسرجوان را گرفتند و می خواستند او را با خود ببرد. او با تعجب گفت: مگر من چه كرده ام؟ مرد زرگر گفت: می دانی این سنگ چیست و چقدر می ارزد؟
پسر گفت: نه، مگر چقدر می ارزد؟
زرگر گفت: ارزش این گوهر، بیش از ده هزار سكه است. راستش را بگو، تو در تمام عمر خود حتی هزار سكه را یك جا ندیده ای، چنین سنگ گران قیمتی را از كجا آورده ای؟
🙊 پسر جوان كه از تعجب زبانش بند آمده بود و فكر نمی كرد سنگی كه به نانوا با آن نان هم نداده بود این مقدار ارزش هم داشته باشد با من و من و لكنت زبان گفت: به خدا من دزدی نكرده ام. من با شیخ بهایی نشسته بودم كه او این سنگ را به من داد تا برای وام گرفتن به این جا بیاورم. اگر باور نمی كنید با من به مدرسه بیایید تا به نزد شیخ برویم.
✅ ماموران پسر جوان را با ناباوری گرفتند و نزد شیخ بهایی آوردند. ماموران پس از ادای احترام به شیخ بهایی، قضیه مرد جوان را به او گفتند. او ماموران را مرخص كرد و گفت: آری این مرد راست می گوید. من این سنگ قیمتی را به او داده بودم تا گرو گذاشته، برایم قدری پول نقد بگیرد.
✅ پس از رفتن ماموران، طلبه جوان با شگفتی و خنده گفت: ای شیخ! قضیه چیست؟ امروز با این سنگ، عجب بلاهایی سر من آمده است! مگر این سنگ چیست كه با آن كاه و جو ندادند ولی مرد صراف بابت آن ده هزار سكه می پردازد.
✅ شیخ بهایی گفت: مرد جوان! این سنگ قیمتی كه می بینی، گوهر شب چراغ است و این گوهر كمیاب، در شب تاریك چون چراغ می درخشد و نور می دهد. همان طور كه دیدی، قدر زر را زرگر می شناسد و قدر گوهر را گوهری می داند. نانوا و قصاب، تفاوت بین سنگ و گوهر را تشخیص نمی دهند و همگان ارزش آن را نمی دانند. وضع ما هم همین طور است.
✅ ارزش علم و عالم را انسان های عاقل و فرزانه می دانند و هر بقال و عطاری نمی داند ارزش طلب علم و گوهر دانش چقدر است و فایده آن چیست. حال خود دانی خواهی پی تجارت برو و خواهی به تحصیل علم بپرداز. پسر جوان از این كه می خواست از طلب علم دست بكشد، پشیمان شد و به آموزش علم ادامه داد تا به مقام استادی بزرگ رسید.
آری قدر خدا و رضای خدا را جز «اهل الله» كسی نمی داند. اهل خدا باش تا بفهمی چه داری. موفق باشی.
دوستانتون رو به کانالهای ما دعوت کنید
💠 کانال استیکر👇🙏
@sticker1000
💠مجموعه حکایات وسخن بزرگان👇🙏
📚 @h_bohlol 📚
🌺
🍂🌺🍂
🍃🍂🌺🍃🍂
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂