🛑اجرای طرح ضربتی برخورد با سارقان و مالخران اموال سرقتی در دامغان
🔰فرمانده انتظامی شهرستان دامغان از اجرای طرح ضربتی مبارزه با سرقت و دستگیری تعداد ۸ نفر سارق و کشف ۱۰ فقره انواع سرقت طی ۴۸ ساعت گذشته در شهرستان خبر داد.
🔗مشروح خبر را 👈اینجا بخوانید
@Damghan_nama_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 انجام عمل موفقیت آمیز دیسک گردن توسط دکتر پیام عاصم
✅ فارغ التحصیل از دانشگاه تهران
✅ دارای بورد تخصصی
در بیمارستان ولایت دامغان
توسط پیشرفته ترین دستگاه نورومانیتورینگ ( پایش عصبی ) با همکاری شرکت کارن طب قومس
@Damghan_nama_ir
🔸رئیس پایگاه انتقال خون دامغان خبر داد:
🔺سهم 72 درصدی اهداکنندگان مستمر در دامغان
🔹رئیس پایگاه انتقال خون دامغان گفت: حدود یک هزار و 692 نفر از اهداکنندگان خون در دامغان یعنی حدود ۷۲ درصد به طور مستمر جهت اهدا خون مراجعه میکنند و این آمار نسبت به میانگین کشوری بسیار مطلوب است.
🔗مشروح خبر را 👈اینجا بخوانید
@Damghan_nama_ir
🔸امروز یکشنبه↯
☀️۲۷ آبان ١۴۰۳
💠 #ذکر_روز
«یا ذَالْجَلالِ وَالْاِکْرام» ای صاحب جلال و بزرگواری
💠 #حدیث_روز
پیامبراکرم(ص): إِنَّ اَلْمُؤْمِنَ لَيَرَى ذَنْبَهُ كَأَنَّهُ تَحْتَ صَخْرَةٍ يَخَافُ أَنْ تَقَعَ عَلَيْهِ، وَ إِنَّ اَلْكَافِرَ لَيَرَى ذَنْبَهُ كَأَنَّهُ ذُبَابٌ مَرَّ عَلَى أَنْفِهِ
«مؤمن، گناه خود را چونان تخته سنگ بزرگى بر بالاى سرش مى بيند كه مى ترسد به روى او بيفتد و كافر، گناه خويش را مانند مگسى مى بيند كه از جلوى بينى اش رد مى شود.»
@Damghan_nama_ir
از گذشته ها:
بزرگترین کتاب فروشی صد سال پیش در استان ...
به بهانه هفته کتاب.....
در حدود صد سال پیش شهر دامغان فقط دارای یک خیابان بود که در پشت شهرداری و امام زاده جعفر فعلی قرار داشت این در حالی بود که این شهر مرکز استان قومس هم بوده است. اکثر مکان های تجاری خدماتی در راستای این خیابان یا بهتر بگوئیم جاده خاکی فعالیت می کردند.
تعمیرات و خدمات اتومبیل؛ فروشگاه های عرضه مواد خوراکی؛ دو واحد غذا خوری و چایخانه (قهوه خانه) آرایشگاه و حمام خندق..... به تعداد انگشت شمار در پیرامون این خیابان به طول تقریبی ۲۰۰ متری قرار داشتند و در نتیجه شهروندان دامغانی و مسافرین و کسبه از این خدمات و منافع بهره مند میگردیدند.
و اما وجود یک کتابفروشی بزرگ مطرح در بیش از صد سال قبل در این محل حکایت از این دارد که مردم این شهر مردمی اکثراً با سواد و اهل تحقیق و مطالعه بوده اند؛
آنطور که قدیمی های مان تعریف میکردند صاحب این مغازه یک مرد میانسال ترک زبان و اهل آذربایجان شرقی بوده است که در شهر دامغان فروشگاه بزرگ کتاب دایر نموده بود که در نوع خود در سطح استان قومس نظیر نداشت؛ از کتاب داستان حسین کرد شبستری؛ تا فلسفه ملا صدرا و تفاسیر قرآن و بینوایان ویکتور هوگو اکثراً موجود بود!!!!
و اما بعدها که خیابان اصلی شهر از پشت شهرداری به ضلع جنوبی امام زاده جعفر تغییر مکان داد اون مغازه ها به مرور در این جاده (خیابان) مستقر گردیدند!! در همان سالها اولین کتاب فروشی بزرگ و مطرح دامغان بعد از بیست سال فعالیت جمع گردید و صاحبش به تهران عزیمت نمود اما بعد کسانی بودند که کسب و کار او را دنبال نمودند در آن سالها کتاب فروشی یکی از کارهای زیبا با طراوت و پر رونقی بود. بگذریم؛ متأسفانه امروزه در ایران کتاب تبدیل شده به کالایی بی ارزش و مظلوم!!
تمام تاریخ تمدن و تحول بشری نشان می دهد که کتاب همواره مهم ترین ابزار دانایی و اصلی ترین عامل انتقال علم و تجربه به نسل های گوناگون بوده است؛ اما با گسترش فضای مجازی و سرگرم شدن ما به این ابزار کتاب ها فراموش گردیدند. متأسفانه
امروز دیگر کتاب در زندگی ما جایگاهی ندارد.
در حدود صد سال قبل اکثر مردم با سواد این شهر حداقل در هفته به طور میانگین یک کتاب می خواندند، تازه اگر خواندن شاهنامه و دیوان شعرای دیگر را جزء کتابخوانی گذشتگان به حساب نیاوریم!!! نسل امروز اندک ابیاتی از شاعران گذشته را حفظ ندارند؛ دامغان شهریست که دارای دو دانشگاه بزرگ است؛ اگر فقط بخواهیم کتابهای مورد نیاز دانشجویان و اساتید را تأمین کنیم باید چند فروشگاه کتاب در این شهر دایر باشد.
امروز اگر از نسل جدید از شاهنامه؛ هزار و یکشب و اطلاعاتی در مورد بزرگان و دانشمندان یا از غنای ادبیات ایران؛ تاریخ و جغرافیا و....بپرسید بیشتر ابراز ناآگاهی می کنند چون بیشتر به جای خواندن کتاب به لاطائلات مشغول گشته ایم...
سید ابراهیم برهانی
@Damghan_nama_ir
همیشه توی مغازهها آنهایی را بیشتر دوست دارم که برای ورود چند پله را باید بروم بالا یا چند پله را باید بروم پایین. فکر میکنم که توی این مغازهها چیزی پیدا میشود که توی هیچ دکانی پیدا نمیشود. پیشبینیام هم همیشه درست از کار درمیآید.
به انتخاب خودم باشد دکانهای بزرگ خیابانهای اصلی را انتخاب نمیکنم.
از کافیشاپهای بزرگ و لوکس چندبر خیابانهای بزرگ خوشم نمیآید. همانها که تویشان صدای ماشین میآید و موسیقی لایت. عاشق کافیشاپهای نقلی و ساکت توی کوچهپسکوچهها هستم.
مغازههای توی پس و پناه را بیشتر دوست دارم.
کتابفروشی آقای بوستانی توی دامغان از آن مغازههاست.
مثل ساکتترین صندوقچهی گنج دنیا پشت پستویی آرام نشسته است و هربار که به دامغان میآیم مرا میطلبد و او را میطلبم.
هر دفعه به بهانهای وارد مغازه میشوم. هیچ هم که نخواهم اسم کتاب ممنوعهای را که میدانم ندارد میبرم تا گنج درون صندوقچه را دید بزنم.
من حتی کتابفروشی بوستانی بسته را هم دوست دارم. مثل باغ زیبایی که درش بسته باشد یا کتابی که دوستش داشته باشم و بسته باشد. وقتی رودریهایش پایین هست هم میایستم و نگاهش میکنم.
آنها که انرژی اماکنی قدیمی میبلعدشان میدانند از چه سخن میگویم.
مغازهای در دامغان به قدمت هشتاد سال. آنهم کتابفروشی.
سالها پیش دوست ایرانشناسم به دامغان آمد. تاریخانه و تپهحصار را میشناخت. رفتیم. اما بومیها جاهای نابی را در شهرشان میشناسند که توی هیچ گوگلی نیامده است. آن پشتمشتها. آوردمش کنار کتابفروشی بوستانی و گفتم که تاسیسش سال ۱۳۲۰ است. عینک دودیام را زدم و فیگوری گرفتم و گفتم :" کتابفروشی داشتیم زمانیکه کتاب مد نبود!"
کتابفروشی بوستانی پز زندهی دامغان است.
برگهای هشتاد ساله از تاریخ دامغان.
که هشتاد سال است این ورق کنده نشده است تا جایش بوتیکی زده شود یا برجی یا رستورانی!
یک شهر دیگر چگونه فریاد بزند که تمدن دارد و فرهنگ و اصالت؟
دوستم بمن گفت چیزی جز عشق نمیتواند در این دنیای مادیگرا این کتابفروشی را نگاه دارد.
جناب آقای بوستانی
مایهی مباهات و غرور شهرم دامغانید
از اینکه گذشتهی درخشانتان را نفروختید.
عمر کتابفروشیتان هفتهزارساله.
#ميثم_كسائيان
@Damghan_nama_ir
یاد یار مهربان در دامغان
صحبت از کتاب و کتاب خوانی در دامغان
بی گمان یک نام را در اذهان مردم نشانده
" کتاب فروشی بوستانی "
اولین و بنوعی معتبر ترین کتاب فروشی
دامغان، شهری با فرهنگ شش هزار ساله.
در سال ۱۳۲۰ در روزهایی که ایران زیر چکمه
اجانب لگدمال میشد، آقای حسین بوستانی
با درک درست از اوضاع زمانه و شناخت
راه نجات مردم و مملکت، اقدام به تاسیس
کتاب فروشی در این کهنه دیار نمود.
چرخ روزگار گشت و گشت ، اما پا برجایی
بر راه و عهد از پدر بر پسر میراث شد.
حالا در این روزگار جفاکاری به کتاب
در این گوشه یِ کوچک شهر فارغ از
هیاهوی بی وزن شهری ، امیر عباس
فرزند خلف پدر ، راه و میثاق پدر را
امتداد میدهد.
وارد که میشوی با چهره ای مهربان
که نورانیت دانایی در آن موج میزند
خوش آمد میگوید.
این سحر و جادوی کتاب است.
کتاب فروشی بوستانی برای نسلها
سنگر مستحکم کتاب و خانه امید
دانش اموزان و عشاق کتاب بوده
یاد ایام دبیرستان ، دانشگاه و
اکنون........
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
گفتگوی اختصاصی پایگاه خبری دامغان نما با هانیه رستمیان ۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ @Damghan_nama_ir
♦️درخشش هانیه رستمیان در آلمان
🔹هانیه رستمیان، نخستین لژیونر تیراندازی ایران، در اولین مسابقهاش در رقابتهای بوندسلیگای آلمان بیشترین امتیاز را کسب کرد.
🔸با این حساب تیم sp.sch.pier2000 توانست مقابل حریفش با نتیجه چهار بر یک پیروز شود. هانیه رستمیان در این مسابقه امتیاز ۳۸۳ را کسب کرد که بیشترین امتیاز این رقابت بود.
@Damghan_nama_ir
🍁پاییزی چشم نواز با کاشت گل رعنا
با هـدف زیبـاســازی مـنظر شـهری به همت
همـکاران پرتـلاش واحد فـضای سـبز
🌼🌱 بمنظور زیبا سازی سطح شهر، اجرای
کود پاشی، شخم ، تسطیح آمادهسازی و گل کاری در بلوارها ،میادین و پارکها به صورت مستمر و روزانه توسط عوامل واحد فضای سبز در حال اجرا میباشد.
✅️ساماندهی فضای سبز شهری کاشت گلهای فصلی و ایجاد فضایی دلنشین و نشاط آور از اقداماتی است که همواره واحدفضای سبز شهرداری دامغان را بدان مشغول ساخته است.
✳️در حفظ فضای سبز شهرمان کوشا باشیم
🗓 ۲۷ آبان ۱۴۰۳
#خدمت_به_شهروندان_افتخار_ماست
#پای_کار_شهر_ایستاده_ایم
🌐روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر دامغان
@Damghan_nama_ir
🔴اعلام شرایط ناسالم هوا در ایوانکی و دامغان
🔷شاخص کیفیت هوای ایوانکی در وضعیت قرمز (ناسالم) و دامغان در وضعیت نارنجی (ناسالم برای گروههای حساس) قرار گرفتند.
✔️به گزارش پایگاه خبری دامغان نما به نقل از صداوسیما در ساعت ۸ صبح امروز بر اساس پایگاه اطلاع رسانی سامانه پایش هوای کشور شاخص آلودگی هوا در ایوانکی ۱۶۰ و در دامغان ۱۴۳ بود.
🔛بر این اساس پرهیز گروههای سنی کودک و کهنسال، مادران باردار و بیماران قلبی و ریوی از تردد غیر ضروری در این دو شهر الزامی است.
🔙در دسته بندی شرایط آلودگی هوا شاخص ۱۰۱ تا ۱۵۰ نا سالم برای گروههای حساس، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ ناسالم، ۲۰۰ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۰ به بالا خطرناک تعریف شده است.
🔚مدیرکل هواشناسی استان سمنان درباره افزایش غبار و کاهش کیفیت هوای این استان تا چهارشنبه سی ام آبان ماه هشدار زرد اعلام کرده است.
لینک خبر
@Damghan_nama_ir
👤علیزاده:
📌تمرکزگرایی منجر به افزایش روند بروکراسی و هدر رفتن منافع کشور میشود
نماینده مردم دامغان در مجلس گفت: هرچقدر زمان پاسخگویی به نیازهای استان ها طولانی تر می شود، روند بروکراسی نیز افزایش یافته و این روش می تواند منافع کشور را هدر دهد.
🔗مشروح خبر را 👈اینجا بخوانید
@Damghan_nama_ir
⚠️دستگیری سارق با اعتراف به ۱۰ فقره سرقت
🟡 فرمانده انتظامی دامغان از دستگیری سارق منزل و اماکن خصوصی با اعتراف به ۱۰ فقره سرقت در این شهرستان خبر داد.
🎤 سرهنگ غلامحسین عرب در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری پلیس اظهار داشت: در پی وقوع چند فقره سرقت منزل در دامغان، بلافاصله جلسه کمیسیون مقابله با سرقت در انتظامی شهرستان تشکیل و چند تیم تخصصی مامور رسیدگی به این پرونده ها شدند.
🔻 وی با اشاره به زحمات شبانه روزی ماموران پليس آگاهي شهرستان دامغان و شاهرود برای کشف جرم، اضافه کرد: سرانجام تلاش های بی وقفه ماموران نتیجه داد و سارق سابقه دار در این زمینه شناسایی و پس از هماهنگی لازم در مخفیگاهش دستگیر شد.
🔻سرهنگ عرب با بیان اینکه متهم در تحقیقات فنی و پلیسی به ۱۰ فقره سرقت منزل و اماکن خصوصی به ارزش ۳ میلیارد تومان اعتراف کرد
💥فرمانده انتظامی شهرستان دامغان از تکمیل پرونده و تحویل متهم به مراجع قضائی خبر داد و از شهروندان خواست: ضمن استفاده از تجهیزات بازدارنده در محل زندگی خود در صورت لزوم از نگهبان در مجموعه های در حال ساخت و مسکونی استفاده کنید و بدانید که پلیس برای تامین امنیت مردم شب و روز نمی شناسد.
معاونت اجتماعی
فرماندهی انتظامی شهرستان دامغان
@Damghan_nama_ir
اصطلاحات دامغانی: ناتِرِنگی
ناتِرِنگی به ضربه ی آهسته و بی صدای انگشت بر چیزی گفته می شود. ضربه ای که با مالش انگشت اشاره یا انگشت میانی دست بر انگشت شست زده می شود.
اینواژه از ریشه ی کلمه ی فارسی و کهن ترنگیدن به معنای نغمه و صدا ایجاد کردن ساخته شده است.
ترنگیدن به شکلها و حالت های مختلف در شعر شاعران کهن دیده شده است
این رباعی معروف از بیدل دهلوی
با باده رخ شیخ به رنگ آوردن
ناقوس به کعبه در تَرَنگ آوردن
اسلام به خانه ی فرنگ آوردن
بتوان؛ نتوان تو را به چنگ آوردن
یا این بیت زیبا از مولوی
دلم از چنگ غمت گشت چو چنگ
نخروشد نتَرَنگد چه کند؟
مثال های از کاربرد ترنگیدن در ادبیات هستند.
لازم به توضیح است که پیشوندِ نا در ناتِرِنگی منفی ساز است. یعنی معنی را به بی صدا و بی صوت تغییر می دهد.
در واقع ناتِرِنگی ضربه ای بی صدا و خاموش است و حرکتی ست که هیچ نغمه و صدایی از آن برنمی خیزد.
و البته همه می دانیم که ناتِرِنگی و کُرچو دو حرکت انگشتانه ی دامغانی هاست که به وقت صمیمیت و شرارت از آنها زیاد استفاده می کنند😃
👀کانال گویش دامغانی
@Damghan_nama_ir
💡بهسازی سیستم روشنایی آرامستان فردوس رضا
🔆در راستای بهسازی و تقویت روشنایی آرامستان فردوس رضا ، فاز اول سیستم روشنایی به منظور تأمین روشنایی قطعات مختلف ، برقراری امنیت و حراست از آرامستان فردوس رضا نصب و راهاندازی گردید.
🎬 محمد علی موذنی سمنانی خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری دامغان نما
@Damghan_nama_ir
✔ یکشنبه ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۳
🔵 برگزاری سیصد و بیست و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر دامغان به ریاست دکتر حسین اقبالیه و سایر اعضای محترم شورا ، مهندس عصاری شهردار دامغان ،
دکتر صرفی مسئول خدمات شهری ، آقای مقدسی مسئول واحد املاک ، مهندس نصرتی مسئول واحد عمران
📌 بررسی نامه های شهروندان و شهرداری
🎬 محمد علی موذنی سمنانی خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری دامغان نما
@Damghan_nama_ir
⚖برنامه دادگاه علنی برخط دادگستری دامغان
🗓دوشنبه ۲۸ آبانماه ۱۴۰۳
🕹شعبه دوم حقوقی دامغان برگزار می کند :
*موضوع : *ساعت :
تخلیه ساعت ۹
تایید رجوع هبه ساعت ۱۰
استرداد ثمن ساعت ۱۱
مطالبه وجه ساعت ۱۲
📲لینک ورود به جلسه:
https://skyroom.adliran.ir/ch/edu-semnan1
@Damghan_nama_ir
💠 جلسه مشترک دادستان و دادیار محترم با اعضای شورای اسلامی شهر ، شهردار ، معاونت و مدیران شهرداری در محل سالن اجتماعات دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دامغان برگزار گردید.
و پیرامون مشکلات سرقت اموال شهرداری و دولتی ، معتادین متجاهر ، رفع سد معبر و ساماندهی انبارداران ضایعات بحث و تبادل نظر به عمل آمد.
🗓 ۲۷ آبان ۱۴۰۳
#پای_کار_شهر_ایستاده_ایم
🌐روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر دامغان
@Damghan_nama_ir