🏴 مراسم عزاداری شهادت امام محمد باقر علیه السلام
با سخنرانی و مرثیه خوانی حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی میرعلی اکبری
🕖 پنجشنبه ۲۴ خرداد، از نماز مغرب
📍بلوار شمالی، مسجد و حسینیه باب الحوائج (ع)
▪️هیات انصارالمهدی (عج) دامغان
@Damghan_nama_ir
🔻مهلت ثبت نام بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) مقطع کارشناسی ارشد سال 1403 دانشگاه آزاد اسلامی تا روز چهارشنیه ۳۰ خردادماه تمدید شد.
🔹 داوطلبان با مراجعه به سامانه ثبت نام الکترونیکی مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی به آدرس www.azmoon.org پس از مطالعه دفترچه راهنما و در صورت داشتن شرایط ویژه استعدادهای درخشان مقطع کارشناسی ارشد ابتدا نسبت به خرید کارت اعتباری اقدام و سپس با ورود به سامانه نسبت به ثبت نام و انتخاب رشته / محل های درخواستی اقدام کنند.
🔸 داوطلبان لازم است پس از انتخاب رشته/محل، کد رهگیری و نسخه چاپی ثبت نام خود را تهیه و تا زمان اعلام نتایج نزد خود حفظ کنند.
🔹 روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان
@Damghan_nama_ir
🔶 مراسم نکوداشت سنت ازدواج با حضور ۱۵ زوج فرهنگی
🔺مراسم نکوداشت سنت ازدواج با حضور ۱۵ زوج فرهنگی در تالار فرهنگیان شهرستان دامغان با حضور فرماندار و مدیر آموزش و پرورش برگزار شد.🔻
#گزارش_ویدیویی
🌐https://www.pana.ir/fa/tiny/news-1480787
🎤دانشآموز خبرنگار: کسری خداوندی
@Damghan_nama_ir
❇️همایش توانمند سازی فرماندهان پایگاههای بسیج دامغان برگزار شد
🔴به گزارش خبرگزاری بسیج، همایش توانمند سازی فرماندهان پایگاههای مقاومت بسیج دامغان با هدف روشنگری و بصیرت افزایی در آستانه چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، با حضور فرمانده محترم سپاه ناحیه دامغان، جمعی از پیشکسوتان دفاع مقدس و فرماندهان حوزه های مقاومت و پایگاه های بسیج شهرستان در حسینیه شهدای گمنام سپاه ناحیه این شهرستان برگزار شد.
در این نشست سردار علی اکبر علیزاده استاد دانشگاه و نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به تبیین اهمیت حضور حداکثری و بیان شاخصه ها و ویژگی های نامزد اصلح پرداختند.
🔰روابط عمومی سپاه ناحیه شهرستان دامغان
@Damghan_nama_ir
🗞برگ پنجم از سلسله گفتارهای تاریخی دامغان
دامغان تاریخ سازترین سرزمین ایران
حسن صباح و طلوع قدرت اسماعیلی در دامغان (قسمت اول)
حسن صباح در نیمه قرن پنجم در شهر قم به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات در شهر ری، دعوت فاطمیان مصر را پذیرفت و به مدت ۳ سال در دوره خلافت مستنصر در آنجا به سر برد، سپس به ایران بازگشت و به مسافرت های گسترده ای در سراسر ایران پرداخت.
مسافرت های حسن صباح به واقع جهت یافتن شیوه های مقابله با اشغالگران سلجوقی و خلفای عباسی بود که ایران را تحت سیطره خود درآورده بودند، می بود. او در جستجوی نقطه ای مستحکم و قابل دفاع بود تا پایگاه عملیاتی خود را در آنجا مستقر سازد.
سفرهای اکتشافی حسن صباح جهت اتخاذ شیوه های مبارزاتی، ۹ سال به طول انجامید و از آنجا که دامغان مرکز ایالت قومس بود و از امکانات و ارزش های سوق الجیشی بالایی برخوردار بود، ایشان ۳ سال به پژوهش و تحقیق در دامغان پرداخت. و در دوران اقامت ۳ ساله خود در دامغان، با فراست و نبوغ نظامی خود، بهترین شیوه مبارزاتی را برای مقابله با لشکر بزرگ سلجوقی، شیوه مبارزاتی دامغانی ها و پارت ها را برگزید و آن تاکتیک جنگی، شبیخون و ضربه زدن و عقب نشینی به قلعه ها می بود و در این راستا دامغان را بهترین مکان برای شروع مبارزات خود برگزید به ویژه که دامغان در مجموع سرزمین های ایران، با ۹ قلعه بیشترین قلعه های کوهستانی باز مانده از سلسله هخامنشیان و اشکانیان را در خود داشت.
دامغان در آن دوران تحت حاکمیت رئیس مظفر بن احمد بن قاسم، مستوفی دانشمند سلجوقیان در ایالت بزرگ قومس و حاکم گردکوه بود. حسن صباح با گفتگوهای علمی و منطقی خود با رئیس مظفر از او دعوت کرد تا برای تأسیس حکومت اسماعیلیه و مبارزه با ترکان سلجوقی و خلفای عباسی با او همکاری کند و از او درخواست پشتیبانی مالی و انسانی نمود. رئیس مظفر نیز چون حسن را مردی با شخصیت، دانشمند، فرهمند، پارسا، سخنور و آزادیخواه دید، دعوت او را پذیرفت.
انتخاب اول حسن صباح برای مرکز فرماندهی خود قلعه گردکوه دامغان به عنوان برجسته ترین قلعه کوهستانی ایران بود، اما بواسطه پاره ای ملاحظات نظامی نظر وی تغییر یافت و قلعه الموت در قزوین را برای فرماندهی انتخاب کرد و چون حسن، الموت را شایسته تر از گردگوه برای مرکز فرماندهی خود یافت، رئیس مظفر که فردی ثروتمند بود قلعه الموت را در قزوین از مهدی علوی صاحب و مالک الموت خریداری کرد و به او اعطا نمود و این شروع جنبش اسماعیلی در ایران و بعدها دودمان آقا خانی بود؛
علاوه بر آن حتی قلعه گرد کوه نیز که از موقعیت بسیار خوبی برخوردار بود، حاکم دامغان رئیس مظفر با نفوذ بالائی که در دربار سلجوقی داشت، این قلعه را هم از پادشاه سلجوقی برکیارق درخواست نمود و پس از پذیرش سلطان سلجوقی آن را نیز مخفیانه به حسن صباح بخشید.
مصطفی سعیدی
(در ادامه ماجرا با من همراه باشید)
@Damghan_nama_ir
تصویری خیالی از حسن صباح
منجم، فیلسوف، متکلم، نویسنده، وطن پرست، سخنور، پرهیزکار، پارسا، خردمند و بنیانگذار جنبش اسماعیلیه برای بیرون راندن ترکان غاصب سلجوقی و خلفای فاسد عباسی و آزادی ایران.
مهمترین عامل موفقیت حسن صباح در مسیر نهضت بزرگ خود، حمایت مالی و انسانی دامغانی ها و رئیس مظفر از اندیشه ها و انگیزه های آزادي خواهی او بود. و اگر این حمایت ها نبود چه بسا اندیشه های حسن صباح در حد یک رؤیا به واقعیت نمی پیوست.
@Damghan_nama_ir
قلعه بی بدیل و تسخیر ناپذیر گردگوه یا گنبدان دژ
کوهی منفرد و تنها با دایره المعارفی از حقایق تاریخی و اسطوره ای، خفته در دامنه های جنوبی کوه ملک و اشتاریس
از بختیاری های من در دوران عکاسی ام این تصویر ارزشمند است که شرایطی اتفاق افتاد که نور فقط روی گرد کوه بود و اطراف آن را ابرها سایه انداخته بودند و شکوه، منزلت و جایگاه گرد کوه در منطقه آشکارتر شد.
@Damghan_nama_ir
برج های زیبای قلعه منسر کوه (منصور کوه)
واژه منسر در زبان اوستایی به معنای کلام مقدس است نه واژه عربی منصور
با شکوه ترین قلعه کوهستانی ایران در مجموع حدود ۱۰۰ قلعه کوهستانی موجود در کوهستان های البرز.
عظمت اندیشه، هنر معماری و همت بلند اجدادمان و عشق ورزی مردمان زحمتکش دامغانی به شهر دامغان را باید در این مجموعه بزرگ تاریخی ۲۵۰۰ ساله جستجو نماییم و آن را برای مردم و فرزندانمان فرهنگ سازی نماییم تا به بودن در دیار کهن دامغان افتخار نمایند نه آنکه آرزوی مهاجرت در دل داشته باشند و با مهاجر پذیری غیر اصولی و غیر عقلانی شهر را از هویت اصلی خود با مهاجرانی که هیچ وابستگی و تعلقی به آن ندارند، دور سازیم.
چه گویم که نا گفتنم بهتر است
زبان در دهان پاسبان سر است
@Damghan_nama_ir
برج اصلی نگهبانی قلعه مهرنگار
این قلعه تا قبل از نهضت حسن صباح کاربری نیایش گاهی داشته است و بعد از آن کاربری نظامی و دفاعی پیدا کرد و در حال حاضر هم بی خاصیت و بدون ارزش در مهمترین مسیر رفت وامد دامغان، رها و بی توجه افتاده است.
@Damghan_nama_ir
برج رصد خانه اصلی منسر کوه (منصور کوه)
واژه منسر به معنای کلام مقدس درست می باشد نه واژه عربی و اشتباه منصور
زیباترین و با شکوه ترین اثر معماری کوهستانی در ایران و جهان. که بیانگر تاریخ پرشکوه سرزمین افسانه ای دامغان است.
این برج تا دوره حسن صباح کاربری علمی و نجومی داشته است اما از دوره حسن صباح به بعد کاربری نظامی پیدا کرد و در حال حاضر نیز بواسطه بی حال بودن مدیران میراث فرهنگی شهرمان به امان خدا رها شده است.
لازم است برخی مدیران دامغانی فقط کمی به خود زحمت بدهند و به قلعه رودخان در فومن و قلعه الموت در قزوین و..... بروند ببینند دیگران با قلعه های خود چه کرده اند در حالی که ما سرمایه و اشتغال را فقط و فقط پسته و از بین بردن منابع آبی و خاکی و خشک کردن سفره های زیر زمینی آب می دانیم و بس و از این سرمایه بزرگ تاریخی و فرهنگی بهره ای نمی بریم.
@Damghan_nama_ir