🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
از این جاده یا من به تو می رسم یا...
بگذریم .....
پ ن :
🔴 تصادف خونین در محور دیباج با ۷ کشته و مصدوم
@Damghan_nama_ir
📝پیام های مردمی
✏️سلام امشب رفتم داروخانه شبانه روزی این مطلب رو درج کردن بودن زمانی که این مطلب درج می شود باید دستور العمل ان هم کنارش قید شده باشد .درصورتی که داروخانه های دیگه با کد ملی فرزند شیر خشک را تحویل میدن .... لطفا پیگری شود درصورتی که چنین دستور العمل و بخش نامه ای هست به صورت شفاف در معرض دید مراجعان نصب شود تا همگان در برابر قانون یکسان باشند.....
@Damghan_nama_ir
📝پیام های مردمی
✍سلام به عنوان شهروند از اعضای شورا بپرسید چند ماه است زمین نبش پاساژامیدوار در بلوار شمالی به عنوان احداث ساختمان معطل مانده است و پیاده رو اشغال و شکل خطرناک پیدا کرده است؟
@Damghan_nama_ir
علم بهتر است یا ثروت؟
موضوع انشایی بود که برای کمتر کسی ناآشناست!
معلمها اصرار داشتند بار احساسی دانشآموزان را به ساحت پول دریابند در روزگاری که پول کم بود و به شدت باید برای به دست آوردن آن تلاش میکردی.
برای نوشتن انشا دچار تردید فلسفی میشدی که واقعا علم یا ثروت؟
و بچهها دو دسته میشدند آنهایی که پول توجیبی داشتند و آنهایی که به گرمای تابستان کار میکردند تا هزینه ٩ ماه دیگر را پس انداز کنند و جالب اینکه عمده بیپولها جانب علم و دانش را میگرفتند و بسیاری از مایهدارها میخواستند سرمایهدار شوند و روزگار هیچ نشانی از سواد پولی نداشت که با پول میشود دانش را البته مدرک دانش را خرید و شاید دسته دوم میدانستند که روزی چنین خواهد شد و امروز چه بسیاری در پولداری و بیپولی از نوشتن انشای آن روز پشیمانند که جمعی اعتقاد داشتند با دانش میشود ثروت آفرید در حالی که غافل بودند خود معلم که اکسیر دانش را خلق میکرد اسیر اسنپ خواهد شد و جمع دیگر که از ثروت نوشتند؛ دریافتند که هرچه بپویند و بجویند را در چشم بر هم زدنی یکی از اهالی اخلاص و اختلاس گرد خواهد آورد.
سیدرضا جزءمومنی
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
🔶مرمت دیوار باروی دامغان آغاز شد. 🔹”رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان از
☑️به بهانه مرمت و بازسازی باروی شمالی شهر؛
📝سخنی با شورای شهر و میراث فرهنگی دامغان
✏️افتخار مردمان این سامان به هویت تاریخی شان است ، مردمان سختکوش ، پرتلاش و اهل علم ، سرزمین منوچهری ها و... .
امروز مرکز قومس را به شهر صددروازه می شناسند اما هرگز دروازه ای در این شهر وجود ندارد و دیده هم نمی شود ؛ ولی جهت اطلاع بزرگواران ۵ دروازه اصلی در باروهای شهر قرار گرفته که محل تردد کاروانیان بوده است.
اگر در شیراز دوازه قرآن هست، در دامغان: دروازه خراسان ، دروازه ری به عراق ، دروازه طبرستان ، دروازه جنوب شامان و... بوده است اما چه زمانی آنها بازسازی خواهند شد؟؟؟
✍حسن جلالی
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
✅ آیین افتتاح اولین پروژه زمین والیبال ساحلی دامغان مزین به نام شهید والامقام «حسین امیرعبداللهیان»
📝پیام تقدیر و تشکر رئیس هیئت والیبال دامغان از شورای شهر در پی افتتاح اولین زمین واليبال ساحلی دامغان
🔸برادر ارجمند جناب آقای مهندس اقبالیه
ریاست محترم شورای شهر
سلام علیکم
🔹با احترام ضمن آرزوی توفیق و سلامتی روز افزون برای جنابعالی و اعضای محترم شورا شهر دامغان، بدینوسیله از همکاری و مساعدتهای شما سروران معزز و ورزش دوست ، با هیئت والیبال شهرستان دامغان به جهت پیگیری عملیات احداث زمین والیبال ساحلی در مجموعه انقلاب که باعث خوشحالی خانواده بزرگ والیبال و علاقمندان به عرصه توپ و تور گردیده است کمال تشکر و قدردانی را به عمل آورده و سلامتی شما و خانواده های گرامیتان را از خداوند متعال مسئلت می نمایم. شور شیرین خاطرات تلاشهای شما همواره در زمین والیبال ساحلی که در جای جای آن اثر قدمهای پشتکار و همت شما بر آن موج میزند به یادگار خواهد ماند و این باقیات صالحات، چون چراغی فرا روی زندگی و آینده و فردای شما خواهد بود که «بقیة الله خیرٌ لکم»
لطف حق، یار و ساقی کوثر یاور شما باشد.
و از خداوند متعال خواهانیم که گامهای بعدیتان را نیز را قرین پویایی و پایایی بدارد.
با تشکر
✍علی ذوالفقاری
🏐ریاست هیئت والیبال شهرستان دامغان
@Damghan_nama_ir
داستان خواجه شهاب ؛
در ابتدا حادثه دلخراشی تصادف همشهریان عزیز را در مسیر چشمه علی دیباج به مردم تسلیت عرض میکنیم.... خدا سزای مسببین را بدهد.
و اما داستانی را که می خوانید روایت شخصی بود که آگاهی نسبتاً خوبی از تاریخ ایران به ویژه از تاریخ زادگاهش ایالت قومس داشت
و اما اگر این داستانها درست باشد از داستان تاریخی پیشینیان خودمان مختصری دانستیم؛ و اگر نبود راوی یا راویان را به هنر فرآوریشان تحسین میکنیم؛
و اما خواجه شهاب که بود ؛ سالها به این فکر میکردیم محله خواجه شهاب به نام چه کسی و شخصیتی نامگذاری شده است روایات وحرف های زیادی در مورد ایشان گفته شده است؛
بعضی شهاب الدینی را عارف و درویش می دانستند؛ بعضی هم او را صاحب مقام و منصب و حتی حاکم ایالت قومس و بالاخره گفته ها در مورد این آدم مختلف و متفاوت هست!!
و اما یکی از این داستانها از این قرار است که نادر شاه افشار برای مقابله با اشرف افغان در شمال مهماندوست دامغان حدود یک ماه اردو زده بود، در زمانهای قدیم رسم بود که سپاه
کشور یا سپاه جنگجویان و مدافعین از سرزمین؛ به هر منطقه یا شهری که می رسیدند مردم اون شهر موظف می شدند که مقداری از هزینه لشکر را بپردازند فرستادگانی از طرف نادر برای جمع آوری وجوهات نقدی و غیر نقدی به سمت شهر دامغان و توابع روانه گردیدند ؛ مردم دامغان و توابع اعم از توانمندان و دارایان و حتی رعایا عده ای ازجان و دل و بعضی هم از ترس یا زور از نقدی و غیر نقدی کمک کردند حتی یکی از نیازمندان و تهیدستان روستای طاق که داراییش ده گوسفند بود دو رأس آنرا به سپاه نادر داد؛ چون که آنها چو انداخته بودند که اگر افغانها برسند، مال و اموال آنها را صاحب شده و همه اشان را خواهند کشت؛ و خانوادهشان را به اسارت می برند! به همین خاطر بیش از توانشان به سپاه گرسنه اما چالاک نادر کمک رساندند؛
اما یکی از توانگران و متملکین دامغانی به نام خواجه شهاب امتناع کرد چون در آن روزها هنوز نادر به سلطنت نرسیده بود و حکم او حکم یک پادشاه نبود خبرش به گوش نادر و و سربازان موکب او رسید؛ نادر که آوازه خواجه را شنیده بود متعجب شد چون توقع بخالت او را نداشت بعد از پیروزی نادر در مقابل متجاوزین و غاصبین افغان و فتح اصفهان نادر در راه باز گشت به دامغان رسید اول دستور آعماء خواجه شهاب را در این شهر صادر کرد
چشمان خواجه را تخلیه کردند و اموالش مصادره شد و او را در بدترین شرایط رهایش نمودند و نادر به پاس خدمات و کمکهای مالی و جانی مردم دامغان و توابع دستور داد یک دیوار تدافعی باروی جدید در ۲۰۰ متری از باروی قدیم به سمت داخل احداث نمایند قدیمی های دامغان قسمت های زیادی از این دیوار عریض را به یاد دارند بنده هم در قسمت های از بلوار جنوبی و محلو این بارو را دیده بودم و امروزه به دلیل گسترش شهر این آثار نادری تخریب گردیده و حتی شاید کوچکترین اثری از آن نباشد؛ خواجه توانگر که در اواخر عمرش نابینا و ناتوان شده بود در همین شهر؛ در گذشته شاید محله خواجه شهاب امروزی یکی از املاک خواجه بوده است. به هر حال ایشان عاقبت خوبی نداشته است؛
نداند به جز ذات پروردگار
که فردا چه بازی کند روزگار
سید ابراهیم برهانی
@Damghan_nama_ir
باز هم سانحه دلخراش رانندگی و درگذشت خانواده ای جوان
باز هم فشار روحی و روانی سخت و جانکاه بر مردم خوب دامغان علی الخصوص منطقه رودبار
تا کی این روال نامیمون ادامه خواهد داشت؟
تا کی باید شاهد داغ عزیزان و جوانانمان باشیم؟
چرا این عذاب وجدان سراغ مسئولان و برنامه ریزان نمی رود؟
چرا برای کمتر شدن تلفات این جاده تا زمان بهره برداری از باند دوم، چاره ای اندیشیده نمی شود؟
کجای کار می لنگد؟
متاسفانه علیرغم تاکیدات و پیگیری های متعدد، کماکان جاده ارتباطی چشمه علی به کلاته رودبار سبب داغدار شدن خانواده ها و خسارات روحی و روانی به مردم منطقه رودبار می شود. از مسئولین محترم شهرهای دیباج و کلاته انتظار است حداقل با پیگیری مجدًانه، راهنمایی و رانندگی استان را مجاب به نصب دوربین کنترل سرعت در محدوده خطرناک جاده نمایند.
از سایر مسئولان ذیربط اعم از نماینده محترم شهرستان، فرماندار و بخشدار محترم و مسئولان اداره کل راه و شهرسازی استان و شهرستان نیز انتظار است که برای حل این معضل اهتمام جدی تری داشته باشند.
داریوش قربانیان
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
بسمه تعالی
آقایان محترم
مهندس هاشمی استاندار استان سمنان
دکتر علیزاده نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی
مهندس بندر آبادی فرماندار شهرستان دامغان
سلام علیکم
بار دیگر حادثه دلخراش تصادف در محور چشمه علی به دیباج باعث از دست دادن اعضای یک خانواده از هموطنان دیباجی گردید و مردم این منطقه را در غم و اندوه فرو برد و باعث اضطراب و نگرانی اهالی محترم و کارمندان و کار گران و مسافرانی گردید که هر روزه این مسیر را در رفت و آمد هستند.
داغ از دست دادن عزیزان در این نقطه حادثه خیز برای چندمین بار در حال تکرارست و ما شرمنده مردمی هستیم که هر از گاهی صبورانه شاهد تشییع جنازه یک یا چند تن از عزیزان خود هستند. غم های گذشته ، از دلها فراموش نشد که دوباره مصیبت بزرگ دیگری در شهر طنین انداز شد و طفلی به همراه والدین قربانی شد.
بارها در خطبه های نماز جمعه فریادگر اثرات وحشتناک چنین تصادفاتی بر روح و جان مردم منطقه و ندای حق خواهی مردم در تکمیل این پروژه شده ایم. در دیدارها و ملاقاتها بصورت شفاهی و کتبی خواستار پیگیری خاص این جاده بوده ایم و همواره قول بهره برداری زود هنگام از مسئولین شنیده ایم و دلخوش به وعده ها کرده ایم. مقرر بود این پروژه در اردیبهشت ماه تحویل شود و از اردیبهشت به هفته دولت در شهریور موکول شد ولی متاسفانه طبق پیگیریها نبودن تخصیص در اعتبار باز هم کار را به آینده موکول کرد.
چرا عزم جدی در پیگیری این پروژه دیده نمی شود؟ خسارت روحی این مصیبت ها را چه کسانی باید بدهند؟ دیروز خود از نزدیک شاهد این تصادف وحشتناک بودم و چهره های مضطرب مردم را نظاره گر شدم. خانواده ها و معلمان و کارمندان و مسافران اینجا را جاده قتلگاه خطاب می کنند و خواهان پاسخگویی مسئولین در تاخیر در بهره برداری هستند.
حجم ترافیکی و رفت و آمد این جاده افزایش پیدا کرده و صرف نصب چند تابلو و خط کشی و توصیه به رانندگی با سرعت مطمئن کفایت از مسأله نمی کند و لازمست هر چه سریعتر برای کل مسیر تا دیباج فکری عاجل اندیشیده شود.
از محضر شما تقاضامندم روند کار را از وزارتخانه سرعت ببخشید و پاسخگوی مطالبه به حق مردم منطقه باشید.
حسین قریب بلوک
امام جمعه شهر دیباج
۱۳ مردادماه ۱۴۰۳
@Damghan_nama_ir
⭕️ برشی از «برنامه تلویزیونی راز» گفتگوی حجه الاسلام منصوریان دامغانی با دکتر وحید یامین پور
✅ این برنامه سه شنبه ۹ مرداد به صورت زنده از شبکه افق سیما روی آنتن رفت
▫️نسخه کامل برنامه رو از طریق لینک تلوبیون تماشا کنید 👇
https://telewebion.com/episode/0xe5d61ab
موسسه فرهنگی و هنری نباء عظیم
@Damghan_nama_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراسم تکریم و قدر شناسی از خادمان حسینیه محله امام دامغان با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی ترابی
خبرنگار سیده طاهره شاهچراغ
@Damghan_nama_ir
4_5870949066447263378.mp3
5.91M
تکریم و قدر شناسی از خادمان حسینیه محله امام دامغان
🎙گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی ترابی و کمال معلی امشب از برنامه شبهای نقره ای دامغان
تهیه کننده: حسین قدرت آبادی
گویندگان: مصطفی باقرآبادی و مهدی بندلی زاده
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
🔸پیام های مردمی ✍همشهریان گرامی استخر بعد دهه اول باز خواهد شد هنوز دهه اول محرم تمام نشده....
📝پیام های مردمی
✍با سلام و احترام امکان داره در خصوص بسته بودن استخر کارگران پیگیری کنید الان چند روزه که تعطیله از مدیریت استخر پیگیر شدیم گفتند مشخص نیست اداره کل کی باز کنه. استخر اگه تابستان باز نباشه پس کی باید باز باشه؟
@Damghan_nama_ir
🔰🔰آگهی 🔰🔰آگهی🔰🔰
فروش فوری آپارتمان ۹۸متری در شهرک بوستان
لطفا جهت پاسخگویی و اطلاعات بیشتر با آیدی @Mehrsahhh ارتباط برقرار کنید
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
بسمه تعالی آقایان محترم مهندس هاشمی استاندار استان سمنان دکتر علیزاده نماینده مردم در مجلس شورای اس
🔹 نماینده مردم دامغان در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان:
⭕️توجه ویژه به کریدور بسیار مهم شمال به جنوب مَدنظر شورای برنامه ریزی قرار گیرد
❇️جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان سمنان صبح امروز با حضور دکتر علیزاده نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی، مهندس هاشمی استاندار سمنان، معاونین استاندار، فرمانداران و جمعی از مدیران کل استان در استانداری سمنان برگزار شد.
🔻دکتر علیزاده نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه بر لزوم استحصال ظرفیتهای بالقوه استان در راستای افزودن بر ثروت عمومی کشور ومردم تاکید کرد.
🔸ایشان همچنین شورای برنامه ریزی را بالاترین مرجع تصمیم گیری در استان برشمرد و توجه ویژه این شورا به پروژه اتصال دو بندر امیرآباد در شمال و بندرعباس در جنوب و تسریع در تکمیل پروژه بسیار مهم کریدور شمال به جنوب را ضروری دانست.
@Damghan_nama_ir
جمع عقول اشاره به ضرورت استفاده از آرا و اندیشههای دیگران دارد و اینکه هیچ کس تمام دانایی را در اختیار ندارد و اساسا علوم در اختیار تمامی افراد عالم است به نوعی که گذشتگان دامنه دانش را به حدی رسانده و تحویل دادند و ما ادامه خواهیم داد و دیگران نیز در ارتقا ضریب دانش تلاش خواهند کرد و آدمی متمایز از تمامی اجزا کائنات است که میتواند از تجارب دیگران استفاده کند.
مراجعه به مشاور و وکیل و استفاده از دانش و تجربه آنها یک ضرورت است در حالی که این موضوع به حد کفایت فراگیر نشده و عموم مردم یا خود را بینیاز از دیدگاه صائب دیگران میدانند و یا قیمت برخورداری از تجارب دیگران این اجازه را نمیدهد!
به هر حال انسان به پزشک خانواده در تامین سلامت جسم،
به مشاور در تامین سلامت در مناسبتهای اجتماعی و روانی و به وکیل در دریافت آگاهی از حقوق حقه، نیاز مبرم دارد حتی اگر جمعیتی، به غلط، هنوز هم به مراجعین به مراکز رواندرمانی، انگ جنون بزنند.
کاش مراکز مشاوره در حد و اندازهای باشد که نیاز جامعه مرتفع شود.
سیدرضا جزءمومنی
@Damghan_nama_ir
15.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اجرای طرح حمایتی "قرار دوازدهم" در روز 12 مردادماه در حسینیه ابوالفضل العباس (ع) شهرستان دامغان
🔺️در راستای اجرای طرحهای گوناگون فرهنگی، مذهبی و اجتماعی با محوریت بقاع متبرکه و با همت امناء و مسئولین مرکز افق این حسینیه طرح قرار دوازدهم در این حسینیه اجرا شد.
🔹به گزارش پایگاه خبری دامغان نما؛ مدیر اجرایی حسینیه ابوالفضل (ع) دامغان گفت: در این طرح و در روز دوازدهم هر ماه به نیت حضرت قائم (عج)، بستههای معیشتی مورد نیاز نیازمندان تحت پوشش حسینیه تهیه و با رعایت کامل شأن خانواده های نیازمند به آنها اهدا میشود.
🔸حجت اله سیاه پوش در ادامه افزود: در راستای اجرای طرح های ابلاغ شده از اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کمک به نیازمندان یکی از محور های اصلی "قرار دوازدهم" تلقی میشود.
✍شایان ذکر است در این دوره از این طرح تعداد 21 بسته حمایتی – معیشتی با هزینه ای بالغ بر 210 میلیون ریال تهیه و توزیع شد.
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
🔹 نماینده مردم دامغان در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان: ⭕️توجه ویژه به کریدور بسیار مهم شما
🔹دادستان دامغان خبر داد؛
🔴برخورد با مقصرین و مسببین تصادف محور دیباج
⭕️در پی تصادف رانندگی در محور چشمه علی به دیباج که منجر به فوت سه تن از شهروندان گردید دادستان عمومی و انقلاب دامغان از برخورد با مقصرین و مسببین وقوع این دست سوانح خبر داد.
⚖به گزارش پایگاه خبری دامغان نما؛ مهدی کلامی مقدم دادستان عمومی و انقلاب دامغان عنوان داشت با توجه به تعلل در تکمیل پروژه راه جاده چشمه علی به دیباج و دو طرفه بودن آن که منجر به وقوع تصادفات رخ به رخ در نقاط حادثه خیز این محور می گردد به سازمان بازرسی اعلام و ابلاغ گردید با ورود به موضوع و بررسی آن، نسبت به شناسائی دستگاه ها و ارگان هایی که در این موضوع قصور، کوتاهی و ترک فعلی داشته اند سریعا اقدام و متخلفین را به دستگاه قضایی جهت برخورد قانونی معرفی نمایند.
🔸دادستان دامغان افزود: متاسفانه این دست سوانح در محور مذکور مسبوق به سابقه بوده و کوتاهی مسئولین امر باعث گردیده همچنان شاهد و ناظر چنین اتفاقات ناگواری باشیم که با شناسائی دستگاه های متخلف برخورد لازم قانونی صورت خواهد پذیرفت.
@Damghan_nama_ir
🔹 #پای_کار
نصب تجهیزات و وسایل بازی بوستان شهدای منا در شهرک بهارستان
همچنین بوستان شهدای منا از جمله بوستانهای مناسبسازی شده ویژه توانیابان است
«روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر دامغان »
@Damghan_nama_ir
📝مطلب وارده
✍دفتر شرکت تعاونی منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان زیر نظر اداره تعاون روستایی در محل اداره منابع طبیعی دامغان مستقر می باشد.
در ابتدا بابت استقرار دفتر تعاونی از ریاست اداره منابع طبیعی شهرستان دامغان تقدیر می گردد
اما متاسفانه دفتر شرکت تعاونی در ساعت اداری به دلایل نامعلومی اغلب اوقات بسته است و این امر موحب عدم پاسخگویی به متقاضیان را همراه دارد و سهامداران را دچار مشکل در امور اداری و متحمل خسارت مالی کرده است.
متولیان امر دلایل بسته بودن و عدم پاسخگویی به سهامداران را اعلام نمایند.
🔸جمعی از سهامداران شرکت تعاونی منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان
@Damghan_nama_ir
🔰فرمانده انتظامی استان خبر داد؛
🔴فروشندگان دينارهای تقلبی در بند پلیس دامغان
🔹سردار جلیل موقوفهای اظهار داشت: در پی دریافت گزارش های مردمی مبنی بر اینکه دو نفر در شهر دامغان قصد دارند مقادیر قابل توجهی دينار تقلبی را به فروش برسانند، مأموران کلانتری ۱۱ آزادی شهرستان وارد عمل شده و در کمترین زمان ممکن، توزیع کنندگان دينارهای تقلبی را قبل از انجام هر گونه فعالیت مجرمانه، شناسايی و دستگیر کردند.
🔸وی با بیان اینکه ۶۲۵ دينار در ارقام مختلف به ارزش ۷۵۰ میلیون تومان توسط پلیس کشف شد، تصریح کرد: برای متهمان پرونده تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شدند.
@Damghan_nama_ir
آگیم طبقهی شش خوابگاه بود و من طبقهی دو. اهل مقدونیه. بهغیر از اینکه چشمهای آبی و صورت سفید و موهای مادرزاد بلوندی داشت فوتبالش هم حرف نداشت. قدبلند و راستپا. با توپ میرقصید. همان کاری که جلال با قلم و موتسارت با پیانو میکرد. مثل پلیاستیشن که قدرت بازیکنها را با ششضلعی نشان میدهد ، آگیم ششضلعی منتظمی داشت با اضلاع بزرگ. دریبل و سرعت و شوت و قدرت بدنی و ...
من هم فوتبالم خوب بود. سند و مدرک؟ چون چپپا بودم. آخر کدام چپپا بازیاش بد است؟ وقتی پا به توپ مقابل بازیکن قرار میگرفتم ، نیمکرههای چپ و راست مغزش قاطی میکرد و به هم گل پایی میدادند. در بیشتر مواقع یا رد میشدم یا خطا میشد.
این وسط یک مربی هم داشتیم که مثل عادل با فوتبال ازدواج کرده بود. بعد از خدا فوتبال را میپرستید. متعهدترین مرد به پارتنرش. چهلسال داشت و تا بیست و پنجسالگی آنقدر زانو و مچ داده بود که مستطیل سبز را بوسید و رفت شد مربی.
فوتبال جدیترین ماجرای زندگیاش بود. توی تمرین مسخرهبازی در میآوردیم یا شل میگرفتیم آنقدر دور زمین چمن میچرخاندمان که روی زانو میرفتیم خوابگاه. میگفت من تنبیه دارم و شکنجه. تنبیهاش همان چرخاندن بود. تنبیه را تاب میآوردیم شکنجه را نه. تا اطلاع ثانوی حق نداشتیم پا به توپ بزنیم. فوتبال هم یعنی توپ دیگر. میشدیم عین دانشجویی که تا اطلاع ثانوی از درس تعلیق شده باشد. پا به توپنزدن یک شکنجه ، تا اطلاع ثانوی صد شکنجه.
تا اینجایش مهم نیست. مهم از آنروزی شروع شد که مربی من و آگیم را گذاشت مهاجم. بچهها بهمان میگفتند زوج طلایی. مثل سعدی با شجریان یا سرشیر با عسل یا رونالدو با مسی. اما نتیجه عکس شد. یعنی تجزیهمان خوب بود مردهشور ترکیبمان را ببرند. یا عقب میماندیم از همدیگر یا جلو. توپ را هم درست به هم نمیرساندیم. از دو ششضلعی منتظم این بینظمی بعید بود. زمانبندی و مکانبندیمان ، افتضاح . خیلی دور. مثل زمان و مکان از ایران تا مقدونیه یا کریسمس تا عید نوروز.
توپ را توی ذهن خودم درست میرساندم اما به آگیم بد میرسید. منهم اعصابم خرد میشد و داد میزدم لعنتی. نه به خودم میگفتم نه به آگیم نه به هیچکس دیگر. به وضعیت موجود میگفتم. آگیم هم مثل من همان لعنتی را داد میزد به زبان انگلیسی. منظوری نداشت اما داور با بیمنظوری چهکار دارد؟ کارت زرد نشانش میداد. آگیم هم هاج و واج نگاهش میکرد. یکبار کشیدمش کنار و گفتم این لعنتی انگلیسی که تو میگویی اینجا توی دعواهای ناموسی و تصادف استفاده میشود و دیگر نگفت.
بازیها را یا میباختیم یا مساوی میکردیم.
کمکم دیدیم نه تنها بازی تیم و یکدیگر را داریم خراب میکنیم که بازی خودمان هم خراب شده. آن زوج که فکر میکردند طلایی خواهد شد چدنی هم نشد.
تا مربی یکروز بهمان گفت که از این به بعد با هم میروید دانشگاه و برمیگردید ، به اتاق هم بروید باهم بروید پارک و کلاً با هم بگردید.
ما هم گفتیم چشم. من و آگیم با هم تعارف و رودروایستی داشتیم. یعنی صمیمی نبودیم و نمیشناختیم همدیگر را. شب اولی که از طبقهی دو رفتم طبقهی شش آگیم شکلات خارجی تعارفم کرد. نمیدانم خوشمزه بود یا مارک و رنگ و لعاب جلدش و اینکه اسمش خارجی بود باعث شد فکر کنم خوشمزه است؟
شکلات نداشتم اما سعدی داشتم. برایش سعدی خواندم. میفهمید و نمیفهمید. اما چشمهای آبیاش برق میزد و به وجد آمده بود. شکلات خارجی و سعدی برای شروع کارش را کرد. بعد از آن بیشتر وقت آزادمان را با هم بودیم. پارک ، دانشگاه ، خوابگاه. با هم حرف میزدیم و از خودمان میگفتیم. از چشمهعلی و کویر و پشهبند برایش گفتم و او هم از یکجایی شبیه چشمهعلی توی شهرش. از سلیقهمان دربارهی موسیقی و فیلم و غذا و کتاب و زنها. اختلاف داشتیم. اشتراک هم. بیشتر و کمترش را یادم نیست. مهم هم نبود.
تا کمکم دیدیم داریم گل میزنیم و از هم عقب و جلو نمیافتیم و تیمها را میبریم.
یکروز مربی من و آگیم را کنار کشید. دستهامان را گذاشت توی دست هم ، دو تا زد روی شانههامان و فقط یک جمله گفت :« شما باید همدیگر را یاد میگرفتید». و رفت.
بوس بر مغزت مربی. من و آگیم هم از آن به بعد بهش میگفتیم مربا.
دیگر میثم وقتی میخواست با پای چپ توپ را بفرستد روی پای راست آگیم ، برای آگیمی میفرستاد که او را خارج از زمین بازی بلد بود. صاف میافتاد روی بند کفشاش و میزد توی سهجاف دروازه. در زمان و مکانی دقیق.
تسمهتایممان درست افتاده بود روی چرخدنده و درست میتوانستیم یکدیگر را بخوانیم.
فهمیدم که توی رابطه اضلاع مهمند. اینکه اندازهشان چقدر باشد و منتظم باشند یا نباشند ، اما برای زوج طلایی شدن یک آماری هست که هیچجا آنرا ننوشتهاند. بلدبودن یکدیگر. تقلا برای یادگرفتن. قدرت یک رابطه در یادگرفتن یکدیگر است تا بر اضلاع آن.
که زور بلدبودن همیشه میچربد.
#ميثم_كسائيان