#بوئیدن_گل
#تمیز کردن_ مجاری غذا مجاری تنفس وروده نیاز به تمیز کردن وخوشبو کردن دارند برای دهان که ممر غذا وهوا وخارج شدن هوا موقع صحبت کردند میتوان با مسواک زدن وخلال کردن تمیز وخوشبو کرد ولی راه دیگرش جویدن اذخر مکی ومالیدن وشستن دهان با سعد کوفی معطر.
واما برای مجاری تنفسی که اینها هم به مرور زمان بد بو میشود وبوی نا مطبوعی همراه با بازدم خارج میشود وممکن انسان خودش خبر نداشته باشد.
راه تمیز وخوشبو کردن یکی استنشاق یعنی اب کشیدن در بینی قبل از هر وضو ودیگری بو کردن عطر گل وریاحین یعنی گیاهن معطر.
البته بو کردن گل وریحان فوائد دیگری هم دارد مانند تقویت قلب چاق کننده باعث خوشی وعمل همبستر شدن را زیاد میکند.
در روایت از امام صادق ع در باره مشک فرمود: ما ان را می بوئیم وبهمین جهت معطر کردن سبیل مستحب شده وروایت شده که عطر در سبیل از اخلاق پیامبران است وکرامتی برای دو ملک .
ودر روایتی از امام صادق ع میفرمایند برای هر مرد دوست دارم هنگام بیدار شدن در شب اینکه مسواک بزند وعطر را بو کند زیرا فرشته میاد تا اینکه دهانش روی دهان انسان میگذارد وهر کلمه از قران از دهان ان مرد خارج میشود وارد درون فرشته میشود.
واما بوئیدن گیاهان معطر که در روایات از ان به ریاحین تعبیر میشود پیامبر فرمود اگر گیاه معطری برا شخص میارند پس او را بو کند وروی چشم خویش بگذارد زیرا گیاه معطر از بهشت است وهرگاه برای انسان گیاه معطر بیارند رد نکند.
گیاهان معطر هرچند متعدد وزیاد است ولی به بعض انها در روایات اشاره شده مانند مورد ،(اس) امام صادق ع میفرمایند گیاهان معطر بیست ویک نوع است که سید انها الاس یعنی مورد..
واز حضرت امیر نقل شده میفرمایند پیامبر خدا با دو دستشان به من گل محمدی هدیه دادند وقتی نزدیک بینی بردم فرمود این سید گیاهان معطر بهشت بعد از مورد.
ودر روایت دیگر میفرمایند کسی که میخواهد عطر من بشنود پس گل سرخ را بو کند.
ودر خصوص گل نرگس روایات فراوانی وارد شده وتاکید شده پیامبر اکرم ص میفرمایند گل نرگس را هر روز یکبار بو کنید هرچند هفته یکبار هرچند ماهی یک بار هر چند در عمر یکبار هر چند در سال یکبار زیرا در قلب انسان دانه از جنون جذام وپیسی وجود دارد که بو کردن گل نرگس ان را میکند.
امام رضا ع میفرمایند بو کردن گل نرگس به تاخیر نندازید زیرا جلوی سرما خوردگی در روزهای زمستان میگیرد..
وبرای خوشبو کردن مقعد شستن مقعد با سعد معطر سفارش شده است
💞گروه گپ وهمفکری طب اسلامی ایرانی💞
http://eitaa.com/joinchat/3762814999C99840db668
کانال ما👇👇👇
@Darmandarmanzel
#دایه
اسلام روی مساله دایه تاکید دارد.
در زمان پیامبر ص و قبل از زمان پیامبر ص مردم سعی میکردند برای بچه ها دایه بگیرند هر چند مادر شیر داشته باشد تا فرزند قوی شده و رشد کافی داشته باشد.
خود پیامبر را به حلیمه السعدیه واگذار کردند تا به او شیر بدهد و در صحرا پرورش یابد تا قوی و سالم باشد.
مردم در انتخاب دایه خیلی وسواس داشتند و دقت میکردند دایه اصل و نسب داشته باشد.
دایه را از میان زنان خوب, قوی, سالم, عاقل, باهوش, خوش اخلاق و نجیب و پر شیر انتخاب میکردند.
زیرا پیامبر میفرمایند: لا تسترضعوا الحمقی فان اللبن یعدی .
میفرمود دایه احمق یا کم عقل به بچه هاتان شیر ندهد و اتان را بعنوان دایه انتخاب نکنید زیرا حماقت و کم عقلی از راه شیر سرایت میکند و بچه احمق یا کم عقل میشود.
با این وصف اخلاق دایه و شیر دهنده به بچه سرایت میکند
بنابر این اگر به بچه شیر گاو بدهید بچه گاو صفت میشود و اخلاق گاو به او سرایت میکند و اگر شیر خشک به بچه بدهید چون شیر خشک از پیه خوک و مانند آن درست میشود بچه خوک صفت میشود.
پس با دادن شیر خشک به بچه انتظار نداشته باشید بچه صالح و عاقل شود.
به هر شکل و هر نحو و با هر قیمت نظام دایه ها باید احیا بشود که خود ایجاد اشتغال میکند و مقداری از اموال به دست صحرانشینان برسد تا از محرومیتها نجات پیدا کنند.
و این کار ضامن سلامتی بچه میباشد.
البته در درجه اول بچه باید از شیر مادر تغذیه کند که بهترین شیر است و اخلاق و صفات مادر را پیدا میکند و در درجه دوم انتخاب دایه خوب.
💞گروه گپ وهمفکری طب اسلامی ایرانی💞
http://eitaa.com/joinchat/3762814999C99840db668
کانال ما👇👇👇
@Darmandarmanzel
#تخم_مرغ_رسمی🐔
امام رضا (علیه السلام) در باره تخم مرغ می فرماید:
*خوردن همیشگی تخم مرغ، سبب پیدایش کنجدک (کک مک) در صورت می شود.
*زیاد تخم مرغ خوردن و معتاد شدن به آن، بیماری سپرز می آورد و ایجاد کننده ی بادهایی در سر معده است، و زیاد خوردن تخم مرغ آب پز، نفس تنگی و نفس بریدگی می آورد.
* در بیانی دیگر از خوردن تخم مرغ و ماهی برحذر داشته می فرماید:
باید از این بپرهیزى که . . . تخممرغ و ماهى را همزمان در معده گِرد آورى ؛ چرا که ، هرگاه این دو با یکدیگر گِرد آیند ، قولنج🤕 ، باد 🤢بواسیر 😡و دنداندرد 🤒به وجود میآورند.
توصیه طب سنتی درباره مصرف تخم مرغ
1.مزاج آن: زرده آن مایل به گرمی و سفیده آن سرد و تر است
2.زرده تخممرغ نیمبرشت (عسلی)، قابلیت تغذیه بالای دارد و تولید مواد خوب و سالم می کند و فضولات کمی دارد
3.زرده تخممرغ مقوی قلب و مغز و نیروی جنسی است.
4.زرده تخممرغ مفید در از دست دادن خون و در دوره نقاهت بیماریها مفید است.
5.بعد از تخممرغ، تخم تذرو و دراج و تیهو و کبک قرار دارد.
6.تخم اردک و مرغابی و تخمهای مشابه آنها غلیظ و دیرهضم بوده، بوی بد دارد و خلط فاسد تولید می کند.
7.مناسبترین و زودهضمترین و خونسازترین شکل پخت تخم مرغ: نیمبرشت؛
8.جوشاندن زیاد تخم مرغ باعث دیر هضمی آن مخصوصا در معده های رطوبتی می شود و اصلاح آن با آویشن و فلفل و نمک است.
9.مصرف زیاد آن برای مزاجهای سرد و معدههای ضعیف مضر است.
10.اصلاح با نمک و فلفل و سرکه که سبب لطیف شدن آن میشود.
11.خوردن زرده خام آن جهت تصفیه صوت و سوزش مثانه مفید است.
12.سفیده آن تولید کننده خلط خام و لزج و دیر هضم است و فقط معده های گرم می توانند آن را هضم کنند.
13.توصیه شده از مصرف زیاد سفیده تخم مرغ در دوره بارداری پرهیز شود.
14.مصرف زیاد و طولانی مدت تخممرغ باعث ایجاد لکه های پوستی در صورت و بادهای سرد در طحال و معده می شود.
15.همچنین بیماران دارای سنگ کیسه صفرا یا مستعد آن بهتر است از مصرف تخم مرغ پرهیز نمایند.
💞گروه گپ وهمفکری طب اسلامی ایرانی💞
http://eitaa.com/joinchat/3762814999C99840db668
کانال ما👇👇👇
@Darmandarmanzel
نکته
#منظور_از_تخم🥚 مرغ 🐔
تخم مرغ محلی(رسمی)میباشد.چون مرغ های کارخانه ای حتی اگردارو و هورمون دریافت نکنند به خاطر بالابرن بازدهی شرایط خواب و بیداری رو براشون تغییر میدن ودرنتیجه استراحت ناکافی استرس بالایی دارن.و این استرس به فرد مصرف کننده منتقل میشه.
💞گروه گپ وهمفکری طب اسلامی ایرانی💞
http://eitaa.com/joinchat/3762814999C99840db668
کانال ما👇👇👇
@Darmandarmanzel
التماس تفکر👇👇👇👇👇
تعویض بچه ها توبیمارستان—واعتماد ما به دستگاه وزارت بهداشت!!!!
میوه رو وقتی میشویی میچینی تو سبد جا بجا میشه، بعد انتظار داری نوزادان توی اتاق زایمان، تعویض نشن...
بر اساس خبر یک پرستار، نوزاد تحویل داده میشه
اگر پرستار از روی اشتباه نوزادی را در سبد تخت دیگر قرار دهد، کی میتونه اثبات کنه که نیست؟ با آن همه جیغ و فریاد و نالههای بانوان در بخش زایمان...
آیا ندیدی نوزادی که ۹ ماه با مادر در شکم همزیست و مانوس بود و از بندِ ناف تغذیه میکرد بعد از تولد شیر مادر نمیخوره؟
چرا؟
اشتباه ما علماء اعتماد کردن به وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو و علوم پزشکی بود ،۹ ماه بچه با بند ناف، به مادر متصل بود و تغذیه میکرد
چطور شد یک شبه و بعد از زایمان شیر همین مادر رو نمیخواد؟
این بچهی کیه؟ که گذاشتید تو دامن این خانم و آقا؟
و تو چه سادهای که گمان کردی بچه شیر مادرِ خودشو نمیخوره 🤔
قرآن فرموده : موسی بن عمران علیهالسلام توی کاخ فرعون شیر مادر خودشو میخواست !!!
💞گروه گپ وهمفکری طب اسلامی ایرانی💞
http://eitaa.com/joinchat/3762814999C99840db668
کانال ما👇👇👇
@Darmandarmanzel
🍉❌🍉 هنداونه
هندونه مختص شب یلدا😳
😱 مگه داریم؟😨 .....
😰مگه میشه؟ 😭......
👈این حرف از کجا اومده منم نمیدونم؟ 🧐
و حتی تلویزیون فیلم هندونه برا شب یلدا میذاره😕
( نفوذی هم اصلا نداریم )😏
👌👌👌👌بهتره بریم سر اصل مطلب
🍉 هندونه دارای مزاج بسیار سرد وتر است⛄ ومناسب برای تابستان وگرمای 🌞 زیاد است
ًتو این وضع نابسامان تغذیه مردم که اکثر غذاهای مصرفی سرد هستند و مردم باید با مصرف گرمیجات زیاد، شاید معتدل بشن. حالا فکر کنید تو دل زمستون هندونه هم بخورند دیگه چی میشه؟!
بدنی سرد که اماده برای دریافت بیماریها! چرا؟؟؟؟
چون سیستم ایمنی بدن رو ضعیف میکنه
و به قول ☀حکیم روازاده☀
🍉🍉🍉🍉🍉🍉🍉
خوردن هندونه در شب یلدا یعنی بیماری تا آخر سال
🚑🚑🚑🚑🚑🚑
خب میگید هندونه چه ربطی به بیماری داره؟
نمیدونم شنیدید یا نه یک ضرب المثل قدیمی
که میگه👇
🌼🌼🌼 گرمی یک دانه زرشک سردی یک دکان عطاری 🌼🌼🌼
👈 یعنی غلبه گرمی با یک دانه زرشک خوب میشه
اما غلبه سردی باید کل دواهای یک عطاری رو مصرف کنیم تا خوب بشیم😱
@Darmandarmanzel
💢یکی از بدترین مواردی که فقط چند ده سال است به عنوان رسمی غلط در آمده است، خوردن هنداونه در شب یلدا می باشد در حالیکه در قدیم طبق سفارش حکما در شبهای طولانی زمستان، خوردن انار، کدو حلوایی، آجیل و خشکبار گرم و محصولات فصل زمستان مرسوم بوده است.
http://eitaa.com/joinchat/3762814999C99840db668
@Darmandarmanzel
👈 هندوانه دارای مزاج سرد و تر است و میوه فصل تابستان محسوب می شود. مزاج فصل زمستان سرد و تر است لذا خوردن این میوه در فصل سرما و بدتر از آن در چله زمستان و آنهم در شب (که خود شب هم دارای مزاج سرد و تر است) کاری کاملاً اشتباه می باشد.
این کار قطعاً باعث غلبه بلغم در افراد میگردد و برای بدن بیماری و عوارضی را به همراه خواهد داشت. مخصوصاً برای افراد با مزاج بلغمی یا سالمندان که بیشتر بلغم آنها را اذیت می کند.
باید ضرب المثل جدید نوشت👇👇
😰😪که هرکس هندونه بخوره باید پای لرزش بشینه🤒
آینده از آن طب اسلامی ایرانی است ..❤👌🏼
#قاووت_چیست ؟
قاووت در واقع و به طور خلاصه یک بمب انرژی محسوب میشود. میتوان قاووت را به عنوان صبحانه. میان وعده یا وعده پایانی شب میل نمود. با توجه به ترکیبات موجود در قاووت، این سوغات مغذی شیرین میتواند منبع خوب اسیدهای چرب غیراشباع و ترکیبات ضداکساینده باشد.
ترکیبات قاووت
قاووت که در واقع باید آن را نوعی شیرینی به حساب آورد در انواع مختلفی تولید میشود و طعمهای متفاوتی دارد.
یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر است
نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده میشود.
و اما ترکیبات اصلی قاووت که در سراسر ایران یافت میشود.
آرد نخودچی
پودر پسته
رازیانه
پودر مغز گردو
شکر (مقداری کم)
قهوه
تخم خرفه
خشخاش
جو
بذر کتان
گشنیز
روپاس
سیاهدانه
جدوا
هل
کنجد
تخم کاهو
طرز تهیه قاووت
طرز تهیه قاووت پسته بسیار آسان است برای تهیه آن یک کیلو پسته ،ده گرم هل و دو کیلو شکر و به سلیقه و با مزاج خود موارد بالا را هم به طور مساوی با هم مخلوط و آسیاب کنید می توانید روزانه یک قاشق مرباخوری از این پودر مغذی را درون یک
استکان آب جوش ریخته و میل نمایید.
طریقه مصرف قاووت
بسیاری از اهالی استان کرمان معمولاً روزانه چند قاشق از قووتو را مصرف میکنند. برخی نیز آن را در آب جوش میریزند و استفاده میکنند. گرچه میتوان آن را با شیر یا چایی نیز مصرف کرد. معمولاً رسم است هنگامی که خانمی زایمان میکند به او قووتو میدهند و از میهمانانش نیز با قووتو پذیرایی میکنند.
قاووت را میتوان همراه نوشیدنی و یا به صورت پودر میل نمایید
در آب جوش (ولرم) حل کنید و میل کنید
در شیر ولرم حل کرده و میل کنید
در سه شیره مخلوط و میل نمایید
در شیره ارده مخلوط کرده و میل کنید
در ارده و عسل حل کرده و میل نمایید
میتوانید این پودر مکمل را خالی میل کنید
خواص قاووت
در حال حاضر قاووت بهطور گستردهای در استان کرمان مصرف داشته و بخاطر اجزاء تشکیل دهندهٔ آن با طیف وسیعی از اثرات درمانی به فروش میرسد که به نظر میرسد چنین خواصی جهت تأیید نیاز به مبانی معتبر علمی دارند. نتایج به دست آمده در پژوهشی نشان داد که نمونههای قاووت با داشتن مقادیر قابل توجهی ترکیبات فنولی دارای پتانسیل ضداکسایشی مطلوبی میباشند که میتواند به عنوان منبع مناسب ترکیبات ضداکسایشی مورد استفاده قرار گیرد
@Darmandarmanzel
رفع بیخوابی
داشتن خواب عمیق
سرگیجه؛
استخوان درد
کمر درد
تقویت چشم و اعصاب
تقویت قوای جسمانی
جلوگیری از ریزش مو و ابرو
رفع درد دندان
مسهل
ضد نفخ
ضد باکتری
رفع خستگی
تقویت حافظه
افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری
موثر در رشد جنین
موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی
کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال
دارای ویتامین A
ویتامین E
امگا -3
افزایش شیر در زنان شیرده
درمان بیماری کم خونی
رفع بی حالی و کسلی
آهن
کلسیم
فسفر
روی
به دلیل اینکه قاووت از دانه های روغنی و گیاهان دارویی تهیه میشود سرشار از اسید های چرب . امگا 3 و 6 آنتی اکسیدان های طبیعی و کلاژن ساز طبیعی میباشد
خواص قاووت در بارداری
این پودر مغذی و نیروزا می باشد مصرف قاووت در بارداری مجاز است و سبب تقویت هوش و استخوان و رشد جنین می گردد .اگر می خواهید جنینتان استخوان بندی محکمی داشته باشد بنا بر توصیه اولیا دین از قاووت استفاده نمایید .
خواص قاووت برای کودکان
خواص قاووت برای کودکان نیز شامل افزایش رشد ذهنی ،تقویت استخوان ها و رشد کامل بدن و تقویت عمومی هست.
💞گروه گپ وهمفکری طب اسلامی ایرانی💞
http://eitaa.com/joinchat/3762814999C99840db668
کانال ما👇👇👇
@Darmandarmanzel
🍎🍎🍎بدانیم تا سالم بمانیم🍎🍎🍎
#لیست_ممنوعات_درطب اسلامی👇👇👇👇👇👇
✅ممنوعات و اصول مهمی که بایست در سبک زندگی صحیح رعایت فرمایید
🚏📛 ✔️1- حذف کامل روغنهای بازاری جامد و مایع هر نوع و مارکی که باشد.
به جز روغن کنجدوشحم ودنبه و زیتون و یا روغن محلی حیوانی.
کره بازاری و روغنهای بازاری در واقع از مشتقات پارافین هستند و برای کبد مضرند.
( جایگزین ( کره محلی گاو یا گوسفند )
2- حذف فست فود ها. پیتزا و همبرگر و . گوشت گاو و گوساله. ( جایگزین فقط گوشت گوسفند یا شتر و پرندگان) گوشت مرغ ماشینی . ( جایگزین مرغ محلی)
سس مایونز. (جایگزین انواع سسهای طبیعی که با ارده و دیگر مواد درست میشوند) . ابلیمو و رب گوجه فرنگی و سرکه بازاری (جایگزین ابلیمو و سرکه انگور و سیب طبیعی)
✔️ 3- در صورت وجود غلبه
سودا و خشکی کبد👈 پرهیز از سرخ کردنی ها بخصوص بادمجان و سیب زمینی، .موز. عدس. انبه. شکلات. چیپس و پفک .نان فانتزی. پرهیز از کنسرو ماهی و کنسروهای دیگر. قند و شکر سفید( جایگزین قند و شکر قهوه ای)
✔️ 4- پرهیز از چای سیاه و سبز و سفید ( به دلیل اسیب به معده و تشدید سودا.
جایگزین چای بادرنج بویه. چای به لیمو. چای اویشن. چای اسطوخودوس. چای میوه نسترن. چای کاکوتی. چای بابونه. چای بومادران و. چای دارچین زعفران. )
✔️ 5- عدم استفاده از کلیه ظروف تفلون و روحی . به دلیل وجود موادی که منجر به کم خونی میشوند.
( جایگزین ظروف مسی. چدنی اصل. سنگی. سفالی و یا نهایتا پیرکس )
✔️ 6- 📛ممنوع ⬅️🚏مصرف همزمان ماست با گوشت. ترشی با ماست. شیر با میوه . مصرف همزمان خام با پخته مثل سالاد ها و مواد نپخته با مواد پخته شده. که هم منجر به تولید خلط فاسد میشوند و هم فساد معدی رخ میدهد.
@Darmandarmanzel
✔️ 7- اب مصرفی خود را حتما در ظرف مسی بجوشانید و مصرف کنید. حتی اگر اب معدنی و اب باران و اب تصفیه و چشمه باشد. ( یک دقیقه بجوشد کافیست)
✔️ 8- نمک مصرفی فقط نمک دریا باشد. ابتدا و انتهای غذا خوردن حتما بصورت کف لمه مقداری کم نمک بخورید. که در احادیث هم بسیار توصیه شده است و خاصیتهای بیشمار دارد.
✔️ 9- عدم استفاده از تیغ و
کرمهای موبر جهت نظافت. فقط از نوره یا واجبی هایی که ارسنیک دارند استفاده شود. زیر بغل و غیره. که این نوره گذاشتن منجر به سم زدایی و سودازدایی از کل بدن و نشاط و رفع هم و غم میگردد
✔️10 - پنیر فقط با گردو انهم در وعده عصر یا شام. در وعده صبحانه ممنوع است.
✔️ 11- اگر رطوبت و سردی معده وجود دارد تا متعادل شدن مزاج از مصرف ماهی. کدو خورشتی. قارچ . ماست . دوغ و کشک. خیار و موادی که سردی را زیاد میکنند پرهیز کنید. ( کدو با هویج و ادویه معتدل و گرم مانعی ندارد)
✔️ 12- سالاد فصل با خیار و هویج ، کاهو و گوجه( کمتر باشد) سس ان لیموترش تازه.روغن زیتون. پونه و کاکوتی نعنا و اویشن و نمک دریا باشد. جوانه گندم هم کمی اضاف کنید. روزانه یک وعده کافیست. همزمان با غذای پختنی ممنوع است.
✔️ 13-📛 اکیدا بین غذا و بلافاصله بعد ان مایعات نخورید. نوشابه های گازدار و دوغ و اب و هر نوشیدنی های دیگر
@Darmandarmanzel
. ⬅️ نکته.. نیم ساعت قبل غذا و دو و نیم ساعت بعد ان مصرف میوه. سالاد . ماست. و مایعات بلامانع است.
✔️ 14 - نکته طلایی 🌷 حتما بعد از هر وعده غذایی تا دو و نیم ساعت روزه بگیرید و مطلقا چیزی نخورید.
✔️15-📛 اب یخ ممنوع است.
@Darmandarmanzel
✔️16- تنظیم خواب ضروری است. ساعات ده الی ده و نیم شب بدن در ارامش و خواب قرار بگیرد. بیداری در صبح زود. بهم ریختن خواب منجر به افزایش خلط سودا و یبوست و بهم ریختن هورمونهای بدن .خشکی مزاج میشود.
✔️17. 📛حمام رفتن در دوران قاعدگی بانوان ممنوع است که زمینه بیماریهای رحمی و عفونت و کیست را مهیا میکند.
✔️ 18. بهتر است دو وعده غذا در یک روز مصرف شود. صبحانه مفصل و شام سر شب ساعات 7 و 8 شب. و در بین این دو وعده از میوه ها. سالاد. شربتها و چای مجاز استفاده شود.
( ⬅️ بهتر است انگور . میوه های فصل و یا سالاد جایگزین نهار شود. که هم به لاغری کمک می کند و هم فرسودگی بدن نخواهد بود. غذای پخته در وعده نهار اصلا مفید نخواهد بود ).
@Darmandarmanzel
✔️ 19. ماکارونی را از وعده غذایی حذف کنید. و برنج سفید (اگر ارگانیک و سم نزده و کود شیمیایی نخورده پیدا کردید) هم در صورت وجود کشمش و هویج و مقداری زیره سبز در ان هفته ای سه وعده فقط مصرف شود. ( بدن را عادت دهید به مصرف خورشت های گیاهی بدون برنج. نان سنگگ با کنجد و یا سیاهدانه مصرف شود.
✔️ 20 - بعد از مصرف میوه ابدا مایعات میل نشود. منجر به فساد معده میگردد.
👈 تخم مرغ و تن ماهی. قارچ و تخم مرغ. از غذاهای مضر هستند.
⛔️ ۲۱ - نان های نانوایی هایی که آرد دولتی غنی شده میگیرند قابل خوراک نیست و عامل سرطان و انواع و اقسام بیماریهاست
🔹این روزها،فصل سرد زمستان است و روزهای حکومت بلغم بر بدن، بلغم در فصل زمستان به اعماق بدن نفوذ میکند و گرما به دلیل سرد بودن هوا،به سطح بدن میرود،ریه اولین جایی از بدن است که به دلیل نفوذ بلغم دچار خلط و عفونت میشود
🔸برای اینکه گرمای سطحی تن را به درون ریهها نفوذ دهیم،باید سطح بدن را خوب گرم کنیم و هوای سرد استنشاق کرد،نفوذ گرما به سمت جایی که سرد شده،ریهها را اسفنجی میکند و عفونتها را درمان و خارج میکند
🔸تا حالا کسی دیده،حیوانی در فصل زمستان عفونت ریه بگیرد؟ چرا؟
💞گروه گپ وهمفکری طب اسلامی ایرانی💞
http://eitaa.com/joinchat/3762814999C99840db668
کانال ما👇👇👇
@Darmandarmanzel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💞گروه گپ وهمفکری طب اسلامی ایرانی💞
http://eitaa.com/joinchat/3762814999C99840db668
کانال ما👇👇👇
@Darmandarmanzel
این مطلب طولانیه اما ارزش خوندن داره👌
🌷خاطره یکی از اطباء🌷
ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻫﯽ ﺍﻡ ﺑﻪ ﻣﻄﺐ ﺁﻣﺪ، ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺍﺵ ﺭﺍ ﺗﻮﺿﯿﺢ ﺩﺍﺩ، ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﻌﺎﯾﻨﻪ، ﺗﻮﺿﯿﺤﺎﺕ ﻻﺯﻡ ﺭﺍ ﺍﺭﺍﺋﻪ ﺩﺍﺩﻡ. ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺩﺍﺷﺘﻢ ﻧﺴﺨﻪ ﺭﺍ مینوﺷﺘﻢ ﭘﺮﺳﯿﺪ:
ﭼﺮﮎ ﺧﺸﮏ ﮐﻦ ﻫﻢ ﻻﺯﻡ ﺩﺍﺭﻡ؟
ﺧﻮﺩﮐﺎﺭﻡ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﺩﻓﺘﺮﭼﻪ ﺍﻧﺪﺍﺧﺘﻢ؛ ﺁﺭﻧﺠﻢ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﻣﯿﺰ ﮔﺬﺍﺷﺘﻢ ﻭ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺩﺳﺘﻢ ﺭﺍ ﺗﮑﯿﻪ ﮔﺎﻩ ﺻﻮﺭﺗﻢ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻡ، ﺑﻪ ﺍﻭت ﺧﯿﺮﻩ ﺷﺪﻡ ﻭ ﺧﻨﺪﯾﺪﻡ؛
ﺑﺎ ﺗﻌﺠﺐ ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﮐﺠﺎﯼ ﺍﯾﻦ ﺳﻮﺍﻝ ﺧﻨﺪﻩ ﺩﺍﺷﺖ؟
ﭘﺎﺳﺦ ﺩﺍﺩﻡ: ﺧﻨﺪﻩ ﻧﺪﺍﺭﻩ ﺑﺎﯾﺪ ﮔﺮﯾﻪ ﮐﻨﻢ، ﺍﮔﺮ ﻣﯽﺧﻨﺪﻡ ﺍﺯ ﺑﯽ ﻋﺎﺭﯼ ﻣﻦ ﺍﺳﺖ.
ﺗﻌﺠﺐ ﺍﻭ ﻫﺮ ﻟﺤﻈﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﯽﺷﺪ ﻭ ﮔﻔﺖ: ﻗﻀﯿﻪ ﭘﯿﭽﯿﺪﻩ ﺗﺮ ﺷﺪ!
ﺑﻪ ﺻﻨﺪﻟﯽ ﺗﮑﯿﻪ ﺩﺍﺩﻡ ﻭ ﺁﺭﺍﻡ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺍﻭﭼﺮﺧﯿﺪﻡ. ﮔﻔﺘﻢ: ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺗﻔﺎﻭﺕﻫﺎﯼ ﻣﺎ ﺟﻬﺎﻥ ﺳﻮﻣﯽ ﻫﺎ ﺑﺎ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﭘﯿﺸﺮﻓﺘﻪ ﺩﺭ ﻣﻌﻨﯽ ﭼﺮﮎ ﺧﺸﮏ ﮐﻦ ﻭ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﻧﻬﻔﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﺎ ﺳﺎﻝﻫﺎﺳﺖ که ﺑﻪ ﺳﺎﺩﮔﯽ ﺍﺯ ﮐﻨﺎﺭ ﺁﻥ ﻋﺒﻮﺭ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ. ﺩﺭ ﺍﻭﺍﻥ ﻭﺭﻭﺩ ﺍﯾﻦ ﺩﺍﺭﻭ ﺑﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ، ﺑﻪ ﭼﺮﮎ ﺧﺸﮏ ﮐﻦ ﺗﺮﺟﻤﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﮐﻨﻮﻥ ﺣﺘﯽ ﺷﻤﺎ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﻣﺴﻠﻂ ﻫﺴﺘﯿﺪ، ﻫﺮﮔﺰ ﺑﻪ ﺗﺮﺟﻤﻪﯼ ﺁﻧﺘﯽﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﻓﮑﺮ ﻧﮑﺮﺩﻩ ﺍﯾﺪ. ﺍﮐﻨﻮﻥ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺧﻮﺍﻫﺶ ﻣﯽﮐﻨﻢ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻓﺎﺭﺳﯽ ﺭﻭﺍﻥ ﺗﺮﺟﻤﻪ ﮐﻨﯿﺪ.
ﺁﻫﺴﺘﻪ ﺯﻣﺰﻣﻪ ﮐﺮﺩ: ﺁﻧﺘﯽ ﯾﻌﻨﯽ ﺿﺪ. ﺑﯿﻮ ﯾﻌﻨﯽ !......؟
ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﺟﺎﯼ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﺻﻨﺪﻟﯽ ﻋﻮﺽ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺩﺳﺘﻬﺎﯾﺶ ﺩﻭﻃﺮﻑ ﺻﻨﺪﻟﯽ ﺭﺍ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﻮﺩ، ﺳﻔﺖ ﺗﺮ ﻧﺸﺴﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ: ﺑﺎﻭﺭﻡ ﻧﻤﯽﺷﻮﺩ ﯾﻌﻨﯽ" ﺿﺪ ﺣﯿﺎﺕ "؟
ﮔﻔﺘﻢ: ﺍﯾﻦ ﺗﺮﺟﻤﻪ ﮐﻠﻤﻪ ﺑﻪ ﮐﻠﻤﻪ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ. ﺗﺮﺟﻤﻪ ﯼ ﺭﻭﺍﻥ ﺁﻥ ﭼﻪ ﻣﯽﺷﻮﺩ؟
ﻓﻮﺭﯼ ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩ : ﮐُﺸﻨﺪﻩ!!
ﮔﻔﺘﻢ: ﺣﺎﻻ ﺭﺍﺣﺖ ﺗﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺻﺤﺒﺖ ﮐﺮﺩ.
ﺗﻔﺎﻭﺕ ﺑﯿﻦ ﭼﺮﮎ ﺧﺸﮏ ﮐﻦ ﺗﺎ ﮐﺸﻨﺪﻩ ﭼﻘﺪﺭ ﺍﺳﺖ؟ ﻫﻤﯿﻨﻘﺪﺭ ﺗﻔﺎﻭﺕ ﺑﯿﻦ ﻣﺎ ﻭ ﺁﻧﻬﺎﺳﺖ. ﻣﺎﻫﯿﺖ ﺍﯾﻦ ﺩﺍﺭﻭ ﺩﺭ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﻭ ﺁﻧﺠﺎ ﯾﮑﯽ ﺍﺳﺖ. ﻭﻟﯽ ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺁﻧﺘﯽﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﯼ ﮐﺸﻨﺪﻩ ﻧﺎﻡ ﻧﻬﺎﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﺗﺎ ﺑﺎﺭ ﺭﻭﺍﻧﯽ ﺁﻥ ﻧﺎﻡ ﻣﻮﺟﺐ ﺷﻮﺩ ﮐﻪ:
🔻ﺑﯿﻤﺎﺭ ﻫﺮﮔﺰ ﺟﺮﺍﺕ ﻧﮑﻨﺪ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﺎ ﺑﻪ ﺩﺍﺭﻭﺧﺎﻧﻪ ﻣﺮﺍﺟﻌﻪ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﻮﺩ ﯾﺎ ﻓﺮﺯﻧﺪﺵ ﺑﺨﺮﺩ.
🔻ﭘﺰﺷﮏ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﺵ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﻧﺪﻫﺪ ﺑﯽ ﺩﻟﯿﻞ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﯿﻤﺎﺭ ﺑﻨﻮﯾﺴﺪ، ﭼﺮﺍ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﺑﻨﻮﯾﺴﺪ ﻭ ﺩﻟﯿﻞ ﻧﯿﺎﻭﺭﺩ ﺑﯿﻤﺎﺭ ﻫﺮﮔﺰ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﮐﺮﺩ.
ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﮐﺸﻮﺭ ﻣﺎ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﯼ " ﭼﺮﮎ ﺧﺸﮏ ﮐﻦ " ﺍﺳﺖ. ﺗﻠﻘﯽ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ:
ﺳﻮﺩ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺍﯾﻦ ﺩﺍﺭﻭ، ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﺿﺮﺭ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ . ﺯﯾﺮﺍ ﺍﮔﺮ ﺣﺘﯽ ﯾﮏ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﻋﻔﻮﻧﯽ ﺑﻮﺩﻥ ﺑﺎﺷﺪ، ﺍﯾﻦ ﺩﺍﺭﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮﺩ ﻭ ﮐﺎﺭﯼ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﻡ ﻧﺪﺍﺭﺩ.
ﭼﻬﺮﻩ ﺍﺵ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﺍﺩ ﺑﺪﺟﻮﺭﯼ ﻋﺼﺒﯽ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﯾﻦ ﺻﺤﺒﺖ ﻫﺎ ﻣﻮﺟﺐ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﺑﻪ ﺧﯿﻠﯽ ﭼﯿﺰﻫﺎﯼ ﺩﯾﮕﺮ ﻓﮑﺮ ﮐﻨﺪ. ﻣﺪﺗﯽ ﺳﮑﻮﺕ ﮐﺮﺩﻡ ﺗﺎ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﯿﺎﯾﺪ. ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺩﻡ، ﺟﺎﻟﺐ ﺍﺳﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ ﺁﺳﯿﺐ ﺭﺍ ﻣﺮﺩﻡ ﮐﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻣﯽﺑﯿﻨﻨﺪ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺑﯽﮔﻨﺎﻩ ﺗﺮﯾﻦ ﺁﺩﻡ ﻫﺎ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﭼﺮﺍ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺑﺪﻭ ﻭﺭﻭﺩ ﺍﯾﻦ ﺩﺍﺭﻭ ﮐﻪ ﺳﺎﺯﻧﺪﮔﺎﻥ ﺁﻥ، ﻧﺎﻡ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﻧﻬﺎﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﺩﺭ ﮐﺸﻮﺭ ﻣﺎ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﭼﺮﮎ ﺧﺸﮏ ﮐﻦ ﺗﺮﺟﻤﻪ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ. ﺍﯾﻦ ﺗﺮﺟﻤﻪ ﺣﺘﯽ ﺑﻪ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﻫﻢ ﺗﺴﻠﻂ ﺩﺍﺭﺩ، ﺍﺟﺎﺯﻩ ﯼ ﻓﮑﺮ ﮐﺮﺩﻥ ﻧﻤﯽ ﺩﻫﺪ، ﺗﺎ ﭼﻪ ﺭﺳﺪ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﭼﯿﺰﯼ
ﻧﺪﺍﻧﻨﺪ. ﻣﺼﺮﻑ ﺑﯽ ﺭﻭﯾﻪ ﻭ ﺑﯽ ﻣﻮﺭﺩ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ، ﻋﻮﺍﺭﺽ ﻓﺮﺩﯼ ﻭ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺧﺎﺹ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ.
ﻋﻮﺍﺭﺽ ﻓﺮﺩﯼ آن این است که ﺩﺭ ﺷﺮﺍﯾﻂ ﻣﻌﻤﻮﻝ ﺭﻭﺩﻩ ﯼ ﺑﺰﺭﮒ، ﺣﺎﻭﯼ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﻣﯿﮑﺮﻭﺏ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﻣﯿﮑﺮﻭﺏ ﻫﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻓﻠﻮﺭ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺭﻭﺩﻩ، ﺩﻭ ﻧﻘﺶ ﺍﺳﺎﺳﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺪﻥ ﺍﯾﻔﺎ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ:
🔻 ﻋﺎﻣﻞ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﻫﻀﻢ ﻭ ﺟﺬﺏ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺑﻪ ﺷﻤﺎﺭ ﻣﯽﺭﻭد .
🔻ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺭﻭﺩﻩ، ﺍﺟﺎﺯﻩ ﯼ ﻭﺭﻭﺩ ﻭ ﺭﺷﺪ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺯﺍ ﺭﺍ ﻧﻤﯽ ﺩﻫﺪ ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﭼﻪ ﺑﻪ ﺟﺎ ﻭ ﭼﻪ ﻧﺎﺑﺠﺎ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻣﻮﻗﺖ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻣﯽﺑﺮﺩ.
🔻ﻣﺼﺮﻑ ﺑﯽ ﺭﻭﯾﻪ ﯼ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﻣﻮﺟﺐ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻣﯿﮑﺮﻭﺏ ﻫﺎ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺁﻥ، ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﻘﺎﻭﻡ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻭﺍﻗﻌﺎ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺑﺎﺷﺪ، ﺩﯾﮕﺮ ﺍﺛﺮﯼ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﺩﺍﺷﺖ ﻭ ﻓﺮﺩ ﻣﺠﺒﻮﺭ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮑﯽ ﺑﺎ ﻃﯿﻒ ﻭﺳﯿﻊ ﺗﺮ ﻭ ﻋﻮﺍﺭﺽ ﺟﺎﻧﺒﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺷﻮﺩ .
🔻 ﺍﺯ ﺯﻣﺎﻥ ﺷﺮﻭﻉ ﻣﺼﺮﻑ ﺑﯽ ﻣﻮﺭﺩ ﯾﺎ ﺑﺎ ﻣﻮﺭﺩ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﺗﺎ ﺳﻪ ﻫﻔﺘﻪ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﺧﺮﯾﻦ ﺁﻥ، ﻣﯿﮑﺮﻭﺏ ﻫﺎﯼ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺭﻭﺩﻩ ﺍﺯﺑﯿﻦ ﻣﯽﺭﻭﻧﺪ، ﺑﺪﯾﻬﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﺪﺕ، ﻋﻤﻞ ﻫﻀﻢ ﻭ ﺟﺬﺏ ﻣﺨﺘﻞ ﻣﯽﺷﻮﺩ.
ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﺩﻟﯿﻞ ﺷﺮﮐﺖ ﻫﺎﯼ ﺩﺍﺭﻭﺳﺎﺯﯼ ﺩﺭ ﺳﺎﻟﻬﺎﯼ ﺍﺧﯿﺮ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﺑﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﭙﺴﻮﻝ ﻫﺎﯼ ﭘﺮﻭﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ. ﺍﯾﻦ ﮐﭙﺴﻮﻝ ﻫﺎ ﺣﺎﻭﯼ ﻣﯿﮑﺮﻭﺏ ﻫﺎﯼ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺑﺪﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﺭ ﯾﺨﭽﺎﻝ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﯼ ﺷﻮﻧﺪ ﺗﺎ ﺑﯿﻤﺎﺭ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻫﺮ ﺩﻟﯿﻞ ﻣﺠﺒﻮﺭ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﺷﺪ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﺗﻤﺎﻡ ﺁﻥ، ﺍﻗﺪﺍﻡ ﺑﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﭘﺮﻭﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﺑﮑﻨﻨﺪ ﺗﺎ ﻫﺮﭼﻪ ﺳﺮﯾﻊ ﺗﺮ، ﻓﻠﻮﺭ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺭﻭﺩﻩ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺍﺯ ﻋﻮﺍﺭﺽ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﺗﺎ ﺣﺪ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﮐﺎﺳﺘﻪ ﺷﻮﺩ .
اما ﻋﻮﺍﺭﺽ ﺍﺟﺘﻤﺎعیش این هست که:
🔻ﻣﺼﺮﻑ ﺑﯽ ﺭﻭﯾﻪ ﯼ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﻣﻮﺟﺐ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﺩﺭ ﻣﯿﮑﺮﻭﺏ ﻫﺎﯼ ﻣﻀﺮ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺷﺮﮐﺖ ﻫﺎ ﻭ ﻧﻬﺎﺩﻫﺎﯼ ﭘﮋﻭﻫﺸﯽ ﻣﺠﺒﻮﺭ ﺑﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﺑﺎ ﻃﯿﻒ ﻭﺳﯿﻊ ﺗﺮ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻋﻮﺍﺭﺽ ﺟﺎﻧﺒﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ، ﺩﺭ ﺿﻤﻦ ﻗﯿﻤﺖ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﺟﺪﯾﺪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﮔﺮﺍﻥ ﺗﺮ ﺍﺯ ﺁﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﻫﺎﯼ ﻗﺪﯾﻤﯽ ﺍﺳﺖ.
پس سرخود هیچ دارویی خصوصا آنتی بیوتیک مصرف نکنیم.