💠 حال و هوای مشهد در دوران #دفاع_مقدس
🌴شب های چهارشنبه اطراف ضریح امام رضا(ع) قرق مجروحان جنگ می شد حتی افرادی که سرتاپایشان را گچ گرفته بودند. جمع آنها معنویت و نورانیت خاصی داشت.
ا▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
🔺علی پیراسته، از بسیجیان دوران دفاع مقدس درباره حس و حال معنوی رزمندگان و ارتباط با امام رضا(ع) می گوید:
☘ رزمندگان استان خراسان هنگام اعزام به جبهه ها از هر محله و شهرستانی که بودند به زیارت علی ابن موسی الرضا(ع) مشرف می شدند. آنهااز پادگان شهید رستمی در خیابان کوهسنگی حرکت کرده و پای پیاده خود را به سمت حرم رسانده در حالی که زمزمه می کردند:
ما فرستادگان رضاییم-از مشهد عازم کربلاییم
یا حسین یا حسین کن حمایت-از فرستادگان رضایت
🌸 آنها در اوج اخلاص و توسل در پی کسب رضای پروردگار بودند و از حضرت رضا(ع) طلب دعا می کردند که آنچه مشیت خداست برایشان پیش آید.
🌷 در اینجا اشاره می کنم به شهید ابراهیم ناظمی. او معلم بود. چند روز قبل از شهادت در عملیات کربلای پنج، او را در اهواز دیدم. جویای احوالش شدم، گفت: رفتم زیارت امام رضا(ع)، عرض کردم: آقا کاری کن این سفر، سفر آخر باشد! ...و همین طور هم شد. برای آنها قفس دنیا تنگ بود و آرزوی پرواز دشتند.
🌼 زیارت امام رضا(ع) خاص ترین برنامه تیپ ها و لشکرها در دوران دفاع مقدس بود. فرماندهان بعد از هر عملیاتنی افراد را به اردوهای زیارتی مشهد اعزام می کردند؛ البته بودند شهدایی که هیچگاه به زیارت امام رضا(ع) مشرف نشدند و پیکر مطهرشان اشتباها به مشهد فرستاده شد و بدین گونه بعد از شهادت، به پابوسی امام(ع) می آمدند!! البته درباره کیفیت ارتباط معنوی و توسلّات شهدا به امام رئوف، بر ما زمینیان مکتوم است.
🌿 رزمنده های زوار امام رضا اگر دو در شب مشهد بودند هر دو شب را تا صبح در حرم می گذراندند و به راز و نیاز و توسل و دعا برای پیروزی سپاهیان اسلام می پرداختند. زیارت حرم رضوی، انگیزه الهی و نیروی معنوی آنها را دوچندان می ساخت و ایشان را در جهاد و رویارویی با دشمن بعثی آماده تر می ساخت.
@Defa_Moqaddas
⏳ دوران #دفاع_مقدس
🔹تشرّف رزمندگان یگان های رزمی به زیارت امام رضا علی ابن موسی الرضا عَلَیهِ السَّلام
@Defa_Moqaddas
🔹خاطره ای از شهید مهدی حبیبی
🌴 #عمل_به_تکلیف
🌸 قبل از اعزام به کردستان در زمستان سال 60 به زیارت امام رضا(ع) رفتیم، آنجا بود که شهید حبیبی گفت: بچه ها! از امام(ع) بخواهیم آنچه تکلیف است، انجام دهیم! ما این حرف را سرسری گرفتیم!
☘ پس از زیارت عازم منطقه شدیم. به کرمانشاه رسیدیم و از آنجا به سنندج رفتیم. قرار شد بچه ها تقسیم شوند و همه علاقمند بودند با دوستانشان باشند؛ تا اینکه گفتند یک نفر را می خواهیم تا به شهر "تکاب" برود اما کسی دست بلند نمی کرد. در این حال شهید حبیبی که با هم وابسته و دوست بودیم یکمرتبه دستش را بالا آورد و اعلام آمادگی کرد. من به او اعتراض کردم و او هم گفت: دعای حرم را یادت هست، الآن که داوطلبی نیست، من تکلیف دارم و باید عمل کنم.
🌼سه ماه بعد در چزابه (جبهه جنوب) او را دیدم و گفتم: لابد خیلی سختی کشیدی؟ گفت: نه! وقتی تکلیف را شناختی، دیگر به تو سخت نمی گذرد ...و او اهل تکلیف بود تا به شهادت رسید و من هرگز صحنه بلند کردن دست او در آن لحظه را فراموش نمی کنم!
@Defa_Moqaddas
🗓۴مرداد۶۷-سالگردعملیات فروغ جاویدان‼️
منافقین بمنظور تصرف تهران دریک اقدام حماقتآمیزباپشتیبانی صدام ازغرب کشور واردایران شدنداما درگردنه چهارزبر(مرصاد)دردام رزمندگان اسلام افتاده وتماما تارومارشدند
@Defa_Moqaddas
🗓 ۴ مرداد ۱۳۶۷ - سالگرد تهاجم منافقین به اسلام آباد غرب (عملیات فروغ جاویدان)
پس از پذیرش قطع نامه ۵۹۸ شورای امنیت، دشمن بعثی با این تصور که نظام سیاسی ایران در اثر جنگ و فشارهای اقتصادی، بین المللی، سیاسی و اجتماعی در ضعیف ترین شرایط خود قرار دارد، به دو حمله سراسری در منطقه عملیاتی جنوب و غرب کشور پرداخت. ولی حضور رئیس جمهور وقت یعنی حضرت آیت الله خامنه ای در اهواز و اعلام باقی ماندن در منطقه تا عقب راندن دشمن، باعث شد نه تنها سیل نیروهای مردمی به سوی جبهه سرازیر شود، بلکه نیروهای نظامی نیز سریع خود را آماده سازند و با حمله به دشمن، آنها را مجبور به عقب نشینی کنند.رژیم بعث عراق بعد از این شکست در یک حرکت ناجوانمردانه برای ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی متوسل به نیروهای به اصطلاح سازمان آزادی بخش خلق ایران شد تا از طریق آنها با گشودن جبهه ای جدید به دستاوردهای نظامی مهمی دست یابد.
سازمان منافقین با عملیات فروغ جاویدان و با هدف وارد آوردن هر چه بیشتر تلفات به نیروهای ایران و باز کردن راه برای یک انقلاب عمومی ضد امام خمینی(ره) به خاک میهن عزیزمان حمله ور شد به خیال این که کشور جنگ زده، توانی برای دفاع و حمله ندارد، منافقین در سر راه خود، بسیاری از مردم بی دفاع را به شهادت رساندند، و اوج این فجایع در شهر #اسلام_آباد_غرب رخ داد.
نیروهای بسیجی، سپاهی و ارتشی در روز پنج مرداد، عملیات «مرصاد» را با رمز «یا علی بن ابی طالب(ع)» آغاز نمودند و در چند ساعت، صدها تن از منافقین را به هلاکت رساندند و ما بقی را به فرار وا داشتند، نیروهای دلاور ایرانی در مدت کوتاهی چنان شکست سنگینی به گروه مجاهدین وارد کردند که جهان، آن روز مات و مبهوت شد.
@Defa_Moqaddas
📷 عکسی زیبا و کمیاب از امام خامنه ای
پس از پذیرش قطعنامه 598 - دوران ریاست جمهوری ایشان - تابستان 1367
@Defa_Moqaddas
هدایت شده از دفاع مقدس
صادق_آهنگران_روضه_و_مناجات_در_مسجد فاو ().mp3
5.29M
⏳ #زمان_جنگ | #سال_64
📢 صوت| روضه و نجوای حاج #صادق_آهنگران
🌷قبل از خواندن دعای کمیل در مسجد شهر #فاو
🔹 #عملیات_والفجر_8
🆔 @Defa_Moqaddas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #عارفانه_ها
شب است و سکوت است و ماه است و من
فغان و غم اشک و آه است و من
شب و خلوت و بغض نشکفتهام
شب و مثنویهای ناگفتهام
─ #علیرضا_قزوه
@Defa_Moqaddas
صادق_آهنگران_شب_است_و_سکوت_است_و ماه است و من.wma
964.8K
📢 صوت | حاج #صادق_آهنگران
🍀 شب است و سکوت است و ماه است و من
🌸 فغان و غم و اشک و آه است و من
🌼 شب و خلوت و بُغضِ نشکُفتهام
🌿 شب و مثنویهای ناگفتهام
@Defa_Moqaddas
🗓 ۴ مرداد ۱۳۶۷ - سالروز عملیات پیروزمند مرصاد
عراق در ماههای متتهی به پایان جنگ با بازپسگيري اغلب مناطقي كه از دست داده بود، ميرفت تا با اقدامات بعدي، صحنه نبرد را بيش از پيش به نفع خود تغيير دهد.پذيرش قطعنامه598 از سوي ايران موجب شد ارتش عراق در اقدامي شتاب زده، منطقه خوزستان را بار ديگر مورد هجوم گسترده قرار داده و تا جاده اهواز-خرمشهر پيشروي كند و خرمشهر را نيز در معرض تهديد قرار دهد. اين تهاجم با مقاومت شديد سپاهيان اسلام خنثي و ارتش عراق تا مرز عقب رانده شد. به اين ترتيب، دشمن در حالي كه از تصرف خوزستان نااميد شده بود، تهاجم ديگري را در تاريخ 3 /5 /1367 از طريق مركز كرمانشاه و با بهكارگيري نيروهاي سازمان مجاهدين خلق (منافقين) آغاز كرد و در حالي كه اغلب يگانهاي ايران در جبهه جنوب مستقر بودند، تا تنگه چهار زبر (بين اسلام آباد و كرمانشاه) پيشروي كرد. در پي اين حركت دشمن، قواي خودي به سرعت وارد عمل شده و با انجام عمليات موسوم به "مرصاد" به مقابله با منافقين برخواستند.
منافقين، حدود 30 تيپ رزمي براي تهاجم خود به خاك ايران تشكيل داده بودند. هر تيپ 170 تن نيروي رزمي (20 زن و 150 مرد) در اختيار داشت كه به همراه نيروهاي پشتيباني به 280 تن ميرسيد و داراي دو گردان پياده، يك گردان تانك، يك گردان ادوات و يك گردان اركان و پشتيباني رزم بود. تعداد كل نيروي رزمنده نيز حدود 5200 تن و نيروي در صحنه به حدود 7000 تن ميرسيد.
تجهيزات منافقين نيز عبارت بود از:
120 دستگاه تانك سبك كاسكاويل برزيلي، 40 دستگاه نفربر پی.ام.پی، 30 قبضه توپ 122 ميليمتري، حدود 240 قبضه خمپاره، 1000 قبضه آرپيجي هفت، 700 قبضه تيربار، 20 قبضه تفنگ 106 ميليمتري، 60 قبضه مسلسل دوشكا و حدود 1000 دستگاه خودرو.
استعداد نیروهای خودی:
لشكر 6 پاسداران (هفت گردان) - لشكر 32 انصارالحسين(ع) (هفت گردان)-لشكر 57 ابوالفضل(ع) (دو گردان)-لشكر 155 ويژه شهدا (سه گردان)-لشكر 9 بدر ( شش گردان)-تيپ مستقل 12 قائم(عج) ( سه گردان)-تيپ مستقل 75 ظفر (يك گردان)-تيپ مستقل 66 وليامر(عج) (سه گردان)-تيپ مستقل 36 انصارالمهدي (سه گردان)-معاونت فرهنگي قرارگاه نجف (يك گردان)-كميته انقلاب اسلامي (دو گردان)-قرارگاه مقدم نيروي زميني سپاه-لشكر 27 محمدرسولالله(ص) (چهار گردان)-لشكر 17 عليابنابيطالب(ع) (يك گردان)-لشكر 33 المهدي(عج) (يك گردان)-لشكر 71 روحالله(ع) (سه گردان)-سپاه ناحيه لرستان (دو گردان)-قرارگاه سپاه هشتم-لشكر 5 نصر (دو گردان)-تيپ مستقل 29 نبياكرم(ص) (چهار گردان)-تيپ مستقل 59 مسلمبنعقيل (يك گردان)-قرارگاه رمضان (يك گردان)-نيروهاي كرند و اسلام آباد (يك گردان)-عناصري از لشكر 21 امام رضا(ع) و ارتش
شرح عمليات:
پس از مقاومت تعداد اندكي از نيروهاي (حدود يك گردان) سپاه و بسيج در دشت حسن آباد و زمينگير شدن نيروهاي دشمن در پشت ارتفاعات چهار زبر، به تدريج فرماندهي و نيروهاي خودي براي آزادسازي مناطق از دست داده و نيز انهدام منافقين، در منطقه متمركز شدند. سپس، عمليات مرصاد با رمز مبارك "يا عليبنابيطالب(ع)" از سه محور "چهار زبر"، "قلاجه تاسيلو" و "سهراهي اسلام آباد - پل دختر" و نيز با هليبرد يك گردان در ارتفاعات تنگه روستاي حسن آباد آغاز شد و نيروهاي خودي اگرچه توانستند به اهداف خود دست يابند، ولي با فشار دشمن به عقب رانده شدند.
پنجم مرداد، مرحله دوم عمليات با بهكارگيري تعداد بيشتري از يگانهاي عملياتي آغاز شد و رزمندگان توانستند تا 4بعدازظهرششم مرداد به اهداف خود دست يابند. درپي آن نيز عقبنشيني منافقين آغاز شد.
نتايج عمليات:
1-عقب راندن دشمن از خاك ايران اسلامي.
2-به هلاكت رسيدن حدود 2000 تن و به اسارت درآوردن 250 تن از نيروهاي دشمن
@Defa_Moqaddas
روایت حمله منافقین که منجر به هلاکت آنها درتنگه چهارزبرشد.pdf
1.49M
🗓 ۴ مرداد ۱۳۶۷ - سالروز عملیات پیروزمند مرصاد - شکست منافقین
📚 نسخهPDF|کتاب: #قطعه_ای_از_آسمان
🔹شرح عملیات مرصاد
@Defa_Moqaddas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗓 ۴ مرداد ۱۳۶۷ - سالروز عملیات پیروزمند مرصاد
🎥 فیلم | مصاحبه با حاج آقا راستگو(عموپورنگ بچههای دهه60)
🔹منطقه عملیاتی مرصاد-مرداد67
@Defa_Moqaddas
صادق _آهنگران_سرزمین_نینوا_یادش_به.mp3
618.9K
⏳ دوران #دفاع_مقدس
📢صوت| نغمه های حاج #صادق_آهنگران
🌴سرزمین نینوا یادش به خیر ...
🌸 کربلای جبههها یادش به خیر ...
🆔 @Defa_Moqaddas
🗓 ۴ مرداد ۱۳۶۰ - سالروز عملیات شهید چمران (جاده آبادان-ماهشهر)
آخرین عملیاتی که در دوره محاصره آبادان با هدف آزادسازی جاده آبادان - ماهشهر انجام گرفت. طبق طرح میبایست دو گروهان ادغامی از سپاه، ارتش و فدائیان اسلام از دو محور به خط پدافندی دشمن حمله کرده، پس از آزادسازی جاده با یکدیگر الحاق میکردند. برای هر محور یک گروهان نیز به عنوان احتیاط در نظر گرفته شده بود. تاخیر نیروها در رسیدن به نقطه مورد نظر برای آغاز درگیری که با روشن شدن آسمان همراه بود موجب شد پس از شناسایی آنها توسط دیده بان دشمن، طرفین درگیر شوند. اندکی بعد خط در هر دو محور شکست. در حالی که پاکسازی در محور چپ پایان یافته و در محور راست در حال ادامه بود، عقب نشینی ناهماهنگی انجام شد. به این ترتیب عقبه نیروهای عمل کننده در خط خالی شد و تعدادی از رزمندگان در حالی که مقاومت میکردند شهید یا مجروح شدند.
@Defa_Moqaddas
🗓امروز ۵ مرداد ۱۳۹۷ [ ۱۳ ذیالقعده ۱۴۳۹ ] مصادف است با:
💢 ۴۰۴۸۳۹ اُمین روز غیبت امام عصر (عج)
🔴 ۱۳۱۶۱ اُمین روز اسارت #حاج_احمد_متوسلیان بدست رژیم صهیونیستی..
❌ ۸۰۸۳🔻روز تا نابودی کامل #اسرائیل ✡
💠 و همچنین مصادف است با :
🔹ولادت شهید حجتالاسلام #سیدعبدالکریم_هاشمینژاد (۱۳۱۱ ه.ش)
🔸ولادت سردار شهید #اسماعیل_دقایقی فرمانده لشکر ۹ بدر (۱۳۳۳ ه.ش)
🔹ولادت سردار شهید #علی_تجلایی فرمانده طرح و عملیات قرارگاه خاتم الانبیا (۱۳۳۸ ه.ش)
🔸ولادت سردار شهید #محسن_دین_شعاری فرمانده گردان تخریب تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص) (۱۳۳۸ ه.ش)
🔹ولادت سردار شهید #محسن_وزوایی فرمانده گردان حبیب ابن مظاهر (ع) تیپ ۲۷ محمدرسول الله (ص) (۱۳۳۹ ه.ش)
🔸اقامه اولین نماز جمعه رسمی جمهوری اسلامی ایران در تهران به امامت آیتالله طالقانی (۱۳۵۸ ه.ش)
🔹شهادت احمدرضا نعمتی مسول اطلاعات عملیات سپاه سنندج (۱۳۵۹ ه.ش)
🔸عملیات محدود رمضان در محور حمیدیه، کرخه نور (۱۳۶۰ ه.ش)
🔹شهادت مهدی توکلی، حسن توکلی (۱۳۶۱ ه.ش)
🔸شهادت محمود زارعی یزدلی، محمد چهار سوقی آرانی (۱۳۶۲ ه.ش)
🔹آغاز عملیات غرورآفرین مرصاد در منطقه اسلامآباد غرب (۱۳۶۷ ه.ش)
🔸شهادت علیاصغر آرونیکاشی، حسین محمدیپور، محمدرضا خالصی مسول عملیات تیپ دوم لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص)، علیرضا استکی، عبدالمجید شعیری، محمدرضا سهرابی، سیف علی نظری، محمد شیخ بابایی، غلامعلی جندقی (رجبی)، محمدطاهر صحرایی، رضا هدایتی، سیدباقر طباطبایینژاد فرمانده قرارگاه تاکتیکی نصر، مرتضی خانجانی فرمانده گردان کمیل لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص)، نوروزعلی ایمانی نسب فرمانده گردان ادوات تیپ دوم لشکر ۲۷ محمدرسول الله (ص)، همایون حسینی، رضا نادری، عشور انبارسری، سید احمد علوی، محمد مجازی، منوچهر ابراهیم زاده (۱۳۶۷ ه.ش)
🔹شهادت حسین کاشانی (۱۳۶۸ ه.ش)
🔸شهادت مدافع حرم عیسی رضایی (لشکر فاطمیون) (۱۳۹۵ ه.ش)
@Defa_Moqaddas