🌸🌱🌼 سال تحویل در جبههها اینجوری بود...
#عید_نوروز 💐
تا⚪️ از عهده سفره هفت سین برآمدن، کار ساده ای نبود! وقتی جای سبزه یکدست و خوشرنگ، قلوه سنگی جا خوش می کرد وسط سفره، که چفیه، نقش آن را بازی می کرد.
🌿 سبزی درختان و طبیعت با حالِ خوب رزمندگان گره می خورد و تصویری ماندگار به جا می گذاشت.
🌾 فضای مناطق عملیاتی، مانند شهرها و پشت جبهه ها، با تغییر مناسبتها، رنگ و بوی دیگری به خود میگرفت و حال و هوای خاصی به رزمندگان میداد.
🌺 آمدن نوروز هم یکی از مناسبتهایی بود که رزمندگان با انداختن سفره هفت سین آن را جشن میگرفتند. اما سنت برپایی مراسم نوروز در جبهه با جشنی که در نقاط دیگر برگزار میشد، تفاوتهای عمده ای داشت.
🥯🍊🍎تهيه شيريني و كمپوت و ميوه از شهر، و آوردن آن به خط اول
و خواندن شعر و شوخي و وقت خوش كردن با يكديگر،
گستردن سفره عيد
و نوكردن زيرانداز با تبديل گوني به پتو،
...برگزاري مراسم عيد حتي در ساختمان نيمه مخروبه در شهري خالي از سكنه و بدون برق و آب و تزئين در و ديوار و تهيه تنگ ماهي و انداختن قورباغه درون آب!!
🍃🪴چيدن گل و گياه صحرايي و آوردن بهار به سنگر و سوله
💦 و ريختن اشك در فراق ياران يكدل از ديگر آداب عيد نوروز در ميان رزمندگان بود...
دوران جنگ تحمیلی
[ اینفوگرافی ]
⚪️ هفتسین استثنایی قرآن در سوره صافات «از ۷سین محسوس تا ۷سین معقول»
💠 ۷سین یکی از سنتهای دیرینه پارسی است، سُفرهای متشکل از هفت چیزِ نمادین که نام آنها با حرف «سین» آغاز میشود
◇ اما گسترانیدن این سُفره زمانی که با ۷سین آیات قرآن کریم(حمد الهی و آیات بشارتدهنده به صالحان) همراه باشد، قطعا برکت بیشتری را دارد.
📚 تدبر و تحقیق: استاد علی رجبی
▫️شرح کامل تحقیق در ایکنا:
🔗 http://iqna.ir/00HK4d
#هفتسین_قرآنی
چه غم از خزان آن گُل
که ز پی بهار دارد ...
🍀🌸🌼 پیکر سرباز ایرانی در میان گلها
⏳ دو روز مانده به نوروز سال ۱۳۶۵
▫️صد کیلومتری بصره عراق
📷 این عکس معروف را عکاس فرانسوی به نام
ژان پاولوفسکی در آستانهی بهار سال ۱۳۶۴
مصادف با ۱۸ مارس ۱۹۸۵ گرفته است.
⚪️ آن روز، استخبارات عراق، خبرنگاران را
به منطقهی عملیاتی شرق دجله بُرده بود
و این عکس، معروفترین یادگار آنروز شد:
یک جوان ایرانیِ کشته شده در جنگ عراق
میان گلهای نورس بهاری آرمیده بود ...
#پیکر_شهید
#از_خون_جوانان_وطن_لاله_دمیده🌷
#دفاع_مقدس
#عید
#عیدنوروز
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┅☫🇮🇷 کانال دفاع مقدس 🇮🇷☫┅┄
http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
🌺مسلم ابن عوسجه ی لشکر🌺
شهید «قباد شمس الدینی» عید نوروز سال ۱۳۰۸در آبادی روسکین از توابع بخش رابر کرمان، دیده به جهان گشود...
او با شروع جنگ تحمیلی همپای جوانها تا رسیدن به آرزوی دیرینه اش شهادت، پیش رفت ، شور و شوق جهادی او اکسیری برای روحیه رزمندگان بود و با حضور اودرجبهه ها،هیچ رزمنده ای خسته نمیشد.
🌷سردار جبهه ها، فرمانده لشکرثارالله، حاج قاسم سلیمانی، قباد را مسلم ابن عوسجه لشکر می نامیدند🌷
سرانجام در سحرگاه ۲۲بهمن ماه سال ۱۳۶۴ در منطقه عملیاتی فاو عراق، به شهادت رسید...
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┅☫🇮🇷 کانال دفاع مقدس 🇮🇷☫┅┄
http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
7.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌿 #عیدنوروز_در_جبهه
📽 فیلمی زیبا و دیدنی از حال و هوای رزمندگان اسلام در عید نوروز در دوران دفاع مقدس
... حلول سال نو و بهار پرطراوت را که نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید حیات طبیعت می باشد را تبریک و تهنیت عرض نموده و سالی سرشار از برکت و معنویت را از درگاه خداوند متعال و سبحان برای همه مسئلت می نمایم و در پرتو الطاف بیکران رب جلیل ، سلامتی و بهروزی ، طراوت و شادکامی ، عزت و کامیابی را برای تمام عزیزان آرزومندم.
#جنگ_تحمیلی
#رزمندگان_اسلام
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┅☫🇮🇷 کانال دفاع مقدس 🇮🇷☫┅┄
🔵 (ایتا، تلگرام، روبیکا، واتساپ)
اینجا بیت شهداست☝️☝️
🌱 نشر مطالب، صدقه جاریه است🌱
دفاع مقدس
🌿 #عیدنوروز_در_جبهه 📽 فیلمی زیبا و دیدنی از حال و هوای رزمندگان اسلام در عید نوروز در دوران دفاع م
نوروز در جبهه
نوروز و ایام عید که می شد- در شرایط عادی درجبهه و جنگ توسط رزمندگان برگزار می شد ؛عیدی بچه ها، سکه های یک تا پنجاه ریالی و اسکناسهای صد تا هزار ریالی متبرک به دست امام(ره) بود؛ همچنین پولهایی که یادگاری نوشته خود بچه ها یا فرماندهان بود.
غذاهای این ایام بهترین غذاها بود و پذیرایی با میوه و شیرینی در همه جا دایر.
در کنار همه این نعمتها، مراسم جشن و سرور بود واجرای تئاترها و نمایشنامه های نشاط آور که بچه ها خود تهیه و اجرا می کردند و نمایش فیلمهای سینمایی که زحمت تدارک آنها را نیروهای واحد تبلیغات می کشیدند.
در این ایام بچه ها راه می افتادند برای عرض تبریک از محل فرماندهان شروع می کردند و بعد به سنگرهای مجاور می رفتند در حالی که همه با هم می گفتند: برادرا، برادرا عید شما مبارک. اهل سنگر هم جواب می دادند، یا به شوخی چیزی می گفتند و از میهمانان دعوت می کردند به داخل سنگر آنها بروند و پذیرایی بشوند.
هفت سین جبهه
سنت \"هفت سین\"چیدن در سفره شب عید را بعضی حفظ کرده بودند منتها با صبغه جنگی آن. مثل هفت سین گردان تخریب لشکر 27 که عبارت بود از:1-مین سوسکی2- مین سبدی3- سیم تله4- سیم چین5- سیم خاردار6- سرنیزه7- سی چهارC4(نوعی خرج و مواد منفجره غیر حساس)، سوزن اسلحه، سیمینوف، سمبه؛ سنگر؛ را هم به عنوان مواردی از هفت سین ذکر کرده اند که در واحدهای دیگر معمول بوده است.
آغاز سال نو و جشن نوروز با دید و بازدید و تبریک و تهنیت و عیدی دادن و عیدی گرفتن؛ کم و بیش در منطقه نیز جریان داشت، منتها با همان رنگ و روی منطقه ای. موقع تحویل سال، بعضی سفره هفت سین می انداختند، که سین های آن بسته به نوع رسته بچه ها تفاوت می کرد. در تخریب که بیشتر با مین سروکار داشتند به نحوی بود و در زرهی به نحو دیگر، و به همین ترتیب بود در سایر واحدها.
اگر موقع نوروز و حلول سال نو بعد از عملیات بود، قضیه صورت دیگری داشت. عکس شهدای عملیات را سرسفره می چیدند، به سرلوله تفنگ ها پرچم سرخ می زدند، وصیت نامه یا نوار صدای دوستان در لحظات قبل از شهادت را سر سفره می گذاشتند، جای شهدا و مفقودالاثرها را خالی می کردند... بعد که دلهای داغدار جمع می شدند، برادرانی که جراحت سطحی تری داشتند و می توانستند روی پای خود بایستند می آمدند و با حضور فرمانده، روحانی و طلبه گردان شروع می کردند به نوحه خوانی و راه انداختن سینه زنی، سپس دعای توسل، که با سوز و گدازی خاص برگزار می شد و شب عید و تازگی زخم گویی بیشتر کبابشان می کرد.
آداب تبریک سال نو در جبهه
لحظه آغاز سال نو، بعضی ها که در خط بودند با شلیک گلوله ای به سمت دشمن ابراز احساسات می کردند. ناهار روز عید هم بچه ها با چلوکباب و نوشابه پذیرایی می شدند. سکه هایی که به دست امام متبرک شده بود و معشمولا توسط فرماندهان آنها را توزیع می شد هم جای خود را داشت؛ همچنین بود آنچه که از تبلیغات گردان می رسید، از قبیل پیام رئیس جمهور، نخست وزیر، اسکناسهای صد ریالی و مثل آن.
عیدی دادن در جبهه
نوعی عیدی دادن هم بین خود بچه ها معمول بود، که بعضی خودشان طلب می کردند و نوعش را معین، چنان که یکی از این عبارتها \"کتب علیکم القتال\"را می نوشت و در پاکتی تقدیمش می کرد که تا سرحد شهادت نصب العین همرزمش بود.
دید و بازدید از گردانهای همجوار و رفتن سراغ فرماندهان و روبوسی با آنها هم از جمله سنتهای حسنه ای بود که در ایام سال نو به ندرت ترک می شد. بچه هایی بودند که چهار، پنج سال سابقه حضور در منطقه داشتند و همین امر ایجاب می کرد که مثل خانه خود، نسبت به آغاز بهار و جشن نوروز بی توجه نباشند.
سنگر تکانی
مراسم نوروز در جبهه به هر نحو ممکن اجرا می شد. تهیه شیرینی و کمپوت و میوه از شهر و آوردن آن به خط اول و خواندن شعر و شوخی و وقت خوش کردن با یکدیگر، گستردن سفره عید و نوکردن زیرانداز و تبدیل گونی به پتو، برگزاری مراسم عید حتی در ساختمان نیمه مخروبه در شهری خالی از سکنه و بدون برق و آب و تزئین در و دیوار و چیدن گل و گیاه صحرایی و آوردن باغ و بهار به سنگر و سوله و ریختن اشک در فراق یاران یکدل از دیگر آداب عید نوروز در میان رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بود
┄┅☫🇮🇷 کانال دفاع مقدس 🇮🇷☫┅┄
http://eitaa.com/DefaeMoqaddas