🔰حاجی میگفت:
اگر عاشقانه با کار پیش بیایی
به طور قطع بُریدن و عمل زدگی و
خستگی برایت مفهومی پیدا نمیکند ...
۲۳ مرداد ۱۳٦۲ ، قلاجه
چادر فرماندهی لشکر ۲۷
سردار خیبر
شهید حاج محمدابراهیم همت🌷
فرمانده لشکر ۲۷حضرترسول(ص)
📡گروه واتساپ دفاع مقدس ۳
https://chat.whatsapp.com/LZc5irwIxpb63wUcYPa64A
🔰 همدلی امت با امام، شرط عقبنشینی دشمن
📍بيانات حضرت آیتالله خامنهای در جمع رزمندگان لشکر امام رضا (ع)
⏳ در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۶۷
📡گروه واتساپ دفاع مقدس ۳
https://chat.whatsapp.com/LZc5irwIxpb63wUcYPa64A
🔹✍️"ای دل منال! ای دل ز درد نفس بنال.
دلم مینالد؛ نمیدانم چگونه بگویم که ننالد. الها! کمکم کن که همیشه در مشکلات ننالم و اگر نالیدم فقط جهت استمداد از تو و لاغیر باشد. میروم (خط) ولی حس میکنم لیاقت ندارم و فقط توفیق آن را فقط و فقط از تو میخواهم که لیاقت ما را (بنده را) نیز مجد توفیق قرار بدهی.
ای دل رضا به رضای خدا شو و لاغیر
ای دل رضا به رضای خدا شو نه نفس
ای دل کارت را فقط برای رضای او انجام بده و لاغیر
(یا سریع الرضا)..🔹✍️"
بخشی از وصیت نامه
پاسدار باشرف سپاه اسلام
جانباز شهید محمد مجازی
از شهدای اسلامشهر، شهرک سعیدیه
عضو گردان بدر، تیپ ۳ ابوذر (۱۳۶۲)
عضو گردان حمزه سید الشهدا (ع)
معاون دلاور گروهان شهید بهشتی
گردان مالک اشتر
(بعد از عملیات خیبر تا والفجر ۸)
مسئول محور تیپ ۲ سلمان
لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص)
در زمان شهادت
شهادت: ۵ مرداد ۱۳۶۷، عملیات مرصاد
لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص)
⏳ اواخر جنگ
📡گروه واتساپ دفاع مقدس ۳
https://chat.whatsapp.com/LZc5irwIxpb63wUcYPa64A
دفاع مقدس
🔹✍️"ای دل منال! ای دل ز درد نفس بنال. دلم مینالد؛ نمیدانم چگونه بگویم که ننالد. الها! کمکم کن که ه
"اینا رو بزنید شما اگه به اینا رحم کنید اینا به شما رحم نمی کنند.
حواستون باشه گول نخورید بگید ایرانی هستند،
اینا از صدتا اجنبی پست ترند"
❇️ عملیات مرصاد
تنگه چهارزبر
🔹 شهادت شهید محمد مجازی
🔸به روایت برادر احسان احمدی خاوه
اوضاع در کرمانشاه خیلی مساعد نبود، سرعت عمل منافقین از یک طرف و عملیات ایذایی عراق در جنوب هز سمت دیگر موجب شده بود نیروهای ما به نوعی غافل گیر شوند.
منافقین همه نیروهایش را از همه دنیا فراخوان داد و به عراق آورده بود. رجوی توانسته بود پنج هزار نیرو جمع و جور کند که حدود یک چهارم آنها را زنان و دختران تشکیل می دادند.
بعد از تصرف اسلام آباد و فرار مردم در بیرون شهر ترافیک سنگینی ایجاد شده بود و ستون تجهیزات منافقین را کاملا متوقف کرده بود. این توفق اجباری فرصتی به نیروهای خودی داد بتوانند راه را بر آن ها ببندند. بعد از خلوت شدن تدریجی مسیر با یکی دو درگیری مختصر منافقین به حسن آباد رسیدند اما در حوالی صبح چهارم مرداد در گردنه چهارزبر دوباره متوقف شدند و درگیری شروع شد.
محمد که به منطقه برگشت به عنوان مسئول محمور تیپ ۲ به فرماندهی حاج محمود امینی گردان های تحت امر تیپ را به سه راهی اسلام آباد غرب _خرم آباد منتقل کرد .
منافقین تا اسلام آباد، مراکز دولتی و نظامی را تقریبا غارت کردند، در درگیری نیروهای خودی با منافقین محمد وقتی به محور رسید یک موتور انداخت زیر پایش و همه محور را با موتور زیر پا گذاشت.
حدود صد متر مانده به سه راهی اسلام آباد پشت یک پمپ بنزین یک آب گیر زیر جاده به وجود آمده بود که از این محل به عنوان مقر تاکتیکی برای هدایت نیروها استفاده می کردند.
هر نیم ساعت بچه های هوانیروز می آمدند و منافقین را میزدند، از آن طرف هم نیروی هوایی عراق همان طور که قبلا رجوی قولش را گرفته بود در حمایت از آنان عملیات پشتیبانی انجام می داد. قبل از سه راهی اسلام آباد یک باند فرودگاه اضطراری بود که آقای کوثری فرمانده لشکر و فرماندهان گردان ها در کناره ارتفاعات آن جا برای هماهنگی کارها دور هم جمع شده بودند. محمد هم آنجا بود. روی ارتفاعات چند کیلومتر جلوتر آتش هایی روشن بود، فرمانده لشکر به آن طرف اشاره کرد و گفت: اون جایی که آتیش روشنه منافقین پناه گرفته اند باید اون منطقه را بزنیم.
جلسه توجیهی در همین حد بود، نه کالکی نه نقشه ای و نه هیچ چیز دیگری وجود نداشت، محمد با موتور دائم در طول منطقه در رفت و آمد بود . هنوز چشمش را که در عملیات بیت المقدس ۴ شیمیایی شده بود آفتاب اذیت میکرد و مجبور شده بود عینک آفتابی بزند .
مدام توی محور محور بالا و پایین می رفت و خط را کنترل میکرد و به بچه ها می گفت: "اینا رو بزنید شما اگه به اینا رحم کنید اینا به شما رحم نمی کنند. حواستون باشه گول نخورید بگید ایرانی هستند، اینا از صدتا اجنبی پست ترند"
پنجم مرداد بود، دو روز از شروع عملیات می گذشت. منافقین اگر چهار زبر را رد میکردند در سخت می شد جلویشان گرفت. مردم تا شنیدند اوضاع کرمانشاه قمر در عقرب شده دسته دسته دوباره خودشان را رساندند به کرمانشاه.
هرچه بیشتر میگذشت تلفات منافقین در چهارزبر بیشتر میشد تا اینکه حوالی ظهر از دوطرف از طرف پادگان الله اکبر و از طرف سه راه اسلام آباد نیروهای خودی به سمت اسلام آباد حمله کردند. از صبح کار به جنگ تن به تن کشید.
در این سه روزی که این جا بودند محمد بیش تر از دو، سه ساعت نخوابیده بود بچه های دیگر هم حال روز بهتری نداشتند همه با تمام توانشان می خواستند این فتنه را همان جا خفه کنند، در یکی از سرکشی ها، خمپاره ای نزدیک محمد اصابت کرد و محمد به مراد دلش رسید، پایان آنروز ، پایان کار منافقین هم بود آن ها با به جا گذاشتن بیش از چهار هزار نفر تلفات و انهدام صدها دستگاه تانک و نفر بر و خودرو به داخل خاک عراق فرار کردند .
📡گروه واتساپ دفاع مقدس ۳
https://chat.whatsapp.com/LZc5irwIxpb63wUcYPa64A
دفاع مقدس
"اینا رو بزنید شما اگه به اینا رحم کنید اینا به شما رحم نمی کنند. حواستون باشه گول نخورید بگید ایرا
💠 شهید محمد مجازی - جانشین گردان حمزه - لشکر 27 محمد رسولالله (ص)
🌷شهادت: اسلام آباد غرب - ۵ مرداد ۱۳۶۷ (عملیات مرصاد ) - توسط منافقین خلق
⚪️ مزار: بهشت زهرا، قطعه 40، ردیف 48، شماره 4
🕊 گروه واتساپ "دفاع مقدس ۲"
https://chat.whatsapp.com/KcGc5RPIVyd2LU8tjcgZK1
دفاع مقدس
💠 شهید محمد مجازی - جانشین گردان حمزه - لشکر 27 محمد رسولالله (ص) 🌷شهادت: اسلام آباد غرب - ۵ مرد
🌹شهید محمد مجازی
سردار حاج محمود امینی
هرگز نروی از یاد ...
در نعره طوفان ها ..
یاد و خاطره
معاون دلاور گروهان شهید بهشتی
گردان مالک اشتر
پاسدار باشرف سپاه اسلام
سردار شهید محمد مجازی
معاون گردان حمزه سید الشهدا
(هنگام شهادت)
شهادت:مرداد ۱۳۶۷، عملیات مرصاد
لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص)
🔹✍️✍️"سلام مرا به رهبر برسانید و بگویید تا آخرین قطره خون خود سنگر اسلام را ترک نخواهم کرد و با خداوند پیمان میبندم که در تمام عاشوراها و در تمام کربلاها با حسین(ع) همراه باشم، سنگر او را خالی نکنم تا هنگامی که احکام اسلام در زیر پرچم اسلامی لا اله الا الله و محمد رسول الله و علی ولیالله برتمام جهان سلطه افکند و در زیر پرچم امام زمانعج به اجرا درآید."
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 فیلمی کمتر دیده شده از شهید محمد مجازی(شال سیاه به گردن) - جانشین گردان حمزه - لشکر27 محمد رسولالله (ص)
⏳ دوران جنگ تحمیلی
🕊 گروه واتساپ "دفاع مقدس ۲"
https://chat.whatsapp.com/KcGc5RPIVyd2LU8tjcgZK1
دفاع مقدس
هرگز نروی از یاد ... در نعره طوفان ها .. یاد و خاطره معاون دلاور گروهان شهید بهشتی
📄 پیام امام خمینی به پاسداران،
مبادا با خون جوانان برای خودتان بخواهید مقامی درست کنید.
خدا نکند که شماها بخواهید دیگران، خون خودشان را بدهند و شما مقامتان بالاتر برود.
خدا نکند که یک همچو حیوانی در باطن شما باشد و شما خیال کنید انسانید.
✍️ با دست خط #شهید_محمد_مجازی
آغشته به خونش...🌷
🕊 گروه واتساپ "دفاع مقدس ۲"
https://chat.whatsapp.com/KcGc5RPIVyd2LU8tjcgZK1
⏳ ۲۳ مرداد ۱۳۶۴ - اجرای عملیات عاشورای ۱ در منطقه تکاب در شمال کردستان توسط سپاه پاسداران
ا🌱🌿🌱🌿🌱🌿🌱
💢از شکست ضد انقلاب در بیجار تا انهدام گارد ریاست جمهوری صدام در مهران
🔶۲۳ تا ۲۵ مرداد ماه سال ۱۳۶۴ بود که سپاهیان اسلام عملیات عاشورای ۱، ۲ و ۳ را با هدف پاکسازی مناطق غربی کشور از وجود ضد انقلاب و عقب راندن دشمن بعثی از جنوب مهران اجرا کردند.
🕊 گروه واتساپ "دفاع مقدس ۲"
https://chat.whatsapp.com/KcGc5RPIVyd2LU8tjcgZK1
دفاع مقدس
⏳ ۲۳ مرداد ۱۳۶۴ - اجرای عملیات عاشورای ۱ در منطقه تکاب در شمال کردستان توسط سپاه پاسداران ا🌱🌿🌱🌿🌱🌿
از شکست ضد انقلاب در بیجار تا انهدام گارد ریاست جمهوری صدام در مهران
۲۳ تا ۲۵ مرداد ماه سال ۱۳۶۴ بود که سپاهیان اسلام عملیات عاشورای ۱، ۲ و ۳ را با هدف پاکسازی مناطق غربی کشور از وجود ضد انقلاب و عقب راندن دشمن بعثی از جنوب مهران اجرا کردند.
در طول جنگ عراق علیه ایران، دشمن بعثی توانست از ظرفیت گروههای ضد انقلاب و معاند استفاده کرده و آنها را مورد حمایت ویژه رژیم صدام قرار دهد بهطوری که تجهیز این گروهها در دوران جنگ از سوی ارتش عراق بهطور مرتب صورت میگرفت تا اعضای این گروهها بتوانند با اقدامات خرابکارانه خود در غرب کشور، از توان رزمندگان اسلام بکاهند تا هم ضربهای به کشور در این منطقه وارد شود و هم با سرگرم کردن رزمندگان، شرایط را برای پیروزی دشمن بعثی در مناطق جنوبی فراهم کنند؛ لذا فرماندهان در آن دوران برنامه و عملیاتهای ویژهای را برای مقابله با گروههای ضد انقلاب طراحی و به مرحله اجرا رساندند که با موفقیت هم همراه بود.
به همین منظور سلسله عملیاتهای عاشورا برای مقابله با ضد انقلاب طراحی شد. مرحله اول عملیات عاشورا با هدف سرکوبی نیروهای ضد انقلاب در غرب کشور، مرحله دوم با هدف انهدام نیروهای صدام در منطقه چنگوله و مرحله سوم هم با هدف انهدام چند تیپ از ارتش عراق و تخریب میادین مین از ۲۳ تا ۲۵ مرداد سال ۱۳۶۴ انجام گرفت. برنامه رزمندگان برای ضربه زدن به ضد انقلاب بهطور دقیق در مرحله اول عملیات عاشورا اجرایی شد.
ضد انقلاب در ابتدای سال ۱۳۶۴ در قالب گروههای کومله و دموکرات کردستان کمک شایانی را به ارتش بعثی کردند و عمده فعالیت آنها هم در حوزه تخریب، خبرچینی برای فرماندهان دشمن بعثی، گستردگی محورهای نبرد و خسارت به مراکز دولتی، جهاد سازندگی و مناطق مسکونی و بعضاً کردنشین کردستان و آذربایجان غربی بود. سپاهیان اسلام در ۲۳ مرداد سال ۱۳۶۴ عملیات عاشورای یک را به فرماندهی جلال صادقی در شهر تکاب و صاییندژ اجرا کردند و در همان ساعات ابتدایی عملیات، علاوه بر دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده خود، ۵۰ نفر از ضد انقلاب را کشته و صدها نفر را به اسارت درآوردند. رزمندگان در اولین مرحله از این عملیات، شهرهای تکاب، بیجار، قروه همدان و صاییندژ را از لوث وجود ضد انقلاب پاک کردند.
مرحله دوم عملیات عاشورا با رمز «یا مهدی (عج)» تنها یک روز بعد از اجرای مرحله اول آن، در منطقه چنگوله در جنوب مهران اجرا شد و رزمندگان نیروی زمینی سپاه در این عملیات نامنظم علاوه بر تصرف تپه دوقلو و ارتفاع ۱۴۵، گردان اول و دوم تیپ ۱۱۴ لشکر ۳۵ دشمن بعثی را منهدم کردند. رزمندگان در این حمله یک روزه، دشمن بعثی را از مواضع قبلیاش عقب راندند و حدود ۵۰۰ نفر از نیروهای دشمن را به اسارت درآوردند. یکی دیگر از نکات مهم در اجرای مرحله دوم عملیات عاشورا، استفاده از نیروهای زبده تیپ سیدالشهدا (ع) بود که این نیروها بهدلیل آموزشهای پیشرفتهای که دیده بودند، نقش بهسزایی در فلج کردن اعضای گارد ریاست جمهوری رژیم صدام در جنوب مهران داشتند. این مرحله از عملیات نیز با موفقیت به پایان رسید.
در نهایت مرحله سوم عملیات عاشورا در منطقه فکه نیز بعد از اتمام مرحله دوم با هدف تخریب میادین مین اجرایی شد. این مرحله از عملیات بهدلیل بروز طوفان و باد و باران و مخفی شدن مینها در زیر خاک از پیچیدگی خاصی برخوردار بود. این مرحله از عملیات با رمز «سیدالشهدا (ع)» و فعالیت و تلاش مستمر گردان تخریب سپاه به فرماندهی حاج احمد نوریان اجرا شد، اما در خلال اجرای این عملیات، درگیریهایی نیز با دشمن بعثی صورت میگرفت و رزمندگان در این عملیات، دو گردان از تیپ ۱۰۸ ارتش بعثی را منهدم کرده و ۶۳۵ نفر از نیروهای دشمن را به هلاکت رساندند.
🕊 گروه واتساپ "دفاع مقدس ۲"
https://chat.whatsapp.com/KcGc5RPIVyd2LU8tjcgZK1
دفاع مقدس
از شکست ضد انقلاب در بیجار تا انهدام گارد ریاست جمهوری صدام در مهران ۲۳ تا ۲۵ مرداد ماه سال ۱۳۶۴ بو
عملیات عاشورای یک که در 23 مرداد ماه 1364 با هدف سرکوبی چنین افرادی در منطقه تکاب و صاییندژ به اجرا درآمد
📷 👆رزمندگان اسلام پس از پیروزی عملیات عاشورای 1
https://chat.whatsapp.com/KcGc5RPIVyd2LU8tjcgZK1
✍️"کار عشق یاران! لاجرم کربلایی است.
پس دیگر سخن از منصور و بایزید و جنید و فلان و بهمان مگو که عشاق حقیقی، تذکرةالاولیاء را بر خیابان های خرمشهر و آبادان و سوسنگرد و بر دشت های پُرشقایق خوزستان و بر سفیدی برف های ارتفاعات بلند کردستان با خون می نویسند، باخون . "
🌷 شهید آوینی
🌿 تیر ماه ۶۶ - عملیات نصر ۴
🚩🚩 🚩 صلی اَللهُ عَلیکْ یا اباعبدلله (ع)
🕊 گروه واتساپ "دفاع مقدس ۲"
https://chat.whatsapp.com/KcGc5RPIVyd2LU8tjcgZK1
1_584061183.MP3
1.28M
🌱 نواهای ماندگار
🌷 مثنوی خون
🎤 حاج صادق آهنگران:
بوی خون می آید از این سرزمین
بوی خون می آید از این سرزمین
بوی شبنم های مدفون در زمین
بوی هجران ،بوی غم، بوی فراق
از سوی یک قبر بی شمع و چراغ
ای زمین بوی غریبی میدهی
بوی قران های جیبی میدهی
🕊 گروه واتساپ "دفاع مقدس ۲"
https://chat.whatsapp.com/KcGc5RPIVyd2LU8tjcgZK1
🗓 24 مرداد 1364 - حمله هواپيماهاي عراق به جزيره نفتي خارك
☀️در تابستان سال 1364، در پی تهديدات عراق براي حمله مجدد به شهرها و اماكن غيرنظامي ایران، وزير اطلاعات عراق تهديد كرد كه کشورش حملات خود عليه كشتيراني در خليج فارس را تشديد خواهد كرد، تا بدين وسيله ايران را وادار به نشستن بر سر ميز مذاكره كند. همچنين وزير نفت عراق نيز گفت عراق به نفتكشهايي كه به بنادر ايران نزديك شوند حمله خواهد كرد زيرا اين بنادر شاهرگ اقتصادي ايران كه ماشين جنگي اين كشور را تغذيه ميكنند، ميباشد.
🔥 به دنبال اين تهديدات، عراق سرانجام در 24 مرداد 1364، پايانه هاي نفتي ايران در جزيره خارك را مورد حمله قرار داد كه اين اقدام عراق به منزله بنيان نهادن گسترش دامنه جنگ ارزيابي شد. همزمان با حمله عراق به پايانه هاي نفت ايران در جزيره خارك، حملات هوايي عراق عليه مردم غيرنظامي نیز شهرها ادامه يافت.
دوران جنگ تحمیلی
🕊 گروه واتساپ "دفاع مقدس ۲"
https://chat.whatsapp.com/KcGc5RPIVyd2LU8tjcgZK1
⭕️ 24 مرداد 1358 - تصرف پاوه توسط عناصر تجزیه طلب ضدانقلاب
🗓 یک هفته پس از پیروزی انقلاب توطئه و تهاجم دشمن با حمله احزاب چپ به ویژه حزب دموکرات به مهاباد در اول اسفند 57 آغاز شد. قصد آنها تجزیه کردستان و اعلام خودمختاری بود بود. در ادامه تحرکات عناصر ضد انقلاب در مناطق کُردنشین، گروهکهای مسلح در 24مرداد58، راههای منتهی به شهر پاوه را به محاصره و کنترل خود درآورده و به گروهانها و مراکز سپاه پاسداران یورش بردند. آنان پس از به دست گرفتن تمام نقاط حساس شهر و ارتفاعات مهم منطقه، به جنایات متعددی دست زدند که در یک مورد، شهادت دلخراش 25 تن از برادران پاسدار بستری در بیمارستان شهر و چهل نفر دیگر از مردم عادی بود. در پی این جنایات فرمان حضرت امام خمینی (ره) برای آزادسازی سریع شهر صادر گردید و پس از جانفشانیهای دکتر چمران و سرلشکر فلاحی در طی نبردی سهمگین، این شهر از لوث وجود ضدانقلاب پاکسازی شد.
ا▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
🔹درپی تصرف پاوه توسط ضدانقلاب وبا صدورفرمان امام، حرکت داوطلبانه مردم برای آزادسازی شهر آغازشد
📷عکس فوق سیل جمعیت را نشان میدهدکه ازسمت کرمانشاه روانه منطقه اورامانات میباشند- 27 مرداد 58
🕊 گروه واتساپ "دفاع مقدس ۲"
https://chat.whatsapp.com/KcGc5RPIVyd2LU8tjcgZK1
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗓 24 مرداد 1358- تصرف پاوه توسط عناصر ضدانقلاب
🎥 روایت آیتالله خامنهای از اشتیاق مردم برای اعزام به #پاوه
⭕️ به منظور شکستن حلقۀ محاصره و سرکوب ضد انقلاب
🌴 مرداد ماه #سال_1358
ا🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱
-------------------------------------------
🍂گروه واتساپ دفاع مقدس ۳
https://chat.whatsapp.com/LZc5irwIxpb63wUcYPa64A
🪴 تلگرام
https://t.me/Defa_Moqaddas
🌱 ایتا
http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
🌱 نشر مطالب، صدقه جاریه است
🌷 #حماسه_پاوه
⏳ مرداد ماه 58
مرداد سال ۱۳۵۸، پیامی با مضمون اینکه «پاوه به دست مهاجمان در شرف سقوط است» توسط پاسگاههای ژاندارمری و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر شد و در پی اعلام این خبر، هیأتی مرکب از دکتر « #مصطفی_چمران» معاون نخستوزیر، #امیر_سرتیپ_فلاحی» فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش و « #ابوشریف» فرمانده عملیات سپاه با سه فروند هلیکوپتر و مهمات راهی این شهر شدند.
-------------------------------------------
🍂گروه واتساپ دفاع مقدس ۳
https://chat.whatsapp.com/LZc5irwIxpb63wUcYPa64A
🪴 تلگرام
https://t.me/Defa_Moqaddas
🌱 ایتا
http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
🌱 نشر مطالب، صدقه جاریه است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلم | آخرین مصاحبه یک شهید و توصیهای به مردم
شهید ابراهیمی از فرماندهان لشکر ۸ نجف اشرف به روایت خاطرهای از جبهه و توصیهای به مردم و خانواده شهدا میپردازد.
🌴 لشکر ۸ نجف از لشکرهای زرهی سپاه و از شناخته شدهترین یگانهای عملیاتی در دفاع مقدس بود که بخش اعظم نیروهای آن متعلق به شهرستان نجف آباد اصفهان بود. این لشکر پس از عملیات ثامن الائمه (ع) در سال ۱۳۶۲ تشکیل شد و نخستین فرمانده آن شهید احمد کاظمی بود.
-------------------------------------------
🍂گروه واتساپ دفاع مقدس ۳
https://chat.whatsapp.com/LZc5irwIxpb63wUcYPa64A
🪴 تلگرام
https://t.me/Defa_Moqaddas
🌱 ایتا
http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
🌱 نشر مطالب، صدقه جاریه است
دوست عراقی من!
"مُنقذ عبدالوهاب الشریده" (ابو حیدر) سال 1325 در منطقه "ابی الخصیب" بصره در جنوب عراق متولد شد. او که تحصیلات آکادمیک خود را در ایتالیا و اسپانیا به پایان برده بود، سالها در مدارس و دانشگاه های کشور های عربی تدریس کرد و از اساتید هنر دانشگاه مستنصریه بغداد بود.
اواخر سال 1366 منقذ همچون دیگر مردم مظلوم عراق، بالاجبار از کلاس های دانشگاه که در آن جا نقاشی و مجسمه سازی را تدریس می کرد، به خط مقدم نبرد اعزام شده بود.
بمباران شیمیایی شهر عراقی حلبچه توسط هواپیماهای عراقی که به شهادت بیش از 5000 زن و بچه بی گناه منجر شد، از صحنه هایی بود که منتقذ را شدیدا تکان داد. آن جا بود که منقذ تسلیم نیروهای ایرانی شد و همراه دیگر اسرا، به اردوگاه اسرای عراقی در تهران اعزام شد.
ابو حیدر تحت تاثیر جنایاتی که در حلبچه دیده بود، تابلوهای نقاشی بسیاری کشید. در کنار نقاشی مجسمه هم میساخت. او سوگواری مردم ایران را در ارتحال حضرت امام خمینی (ره) روی سنگ مرمری به ابعاد سه در یک متر حجاری کرده است که از آثار خوب هنری آن دوران به شمار میآید.
انتفاضه فلسطین، قیام مردم عراق، سوگواری مردم ایران در ارتحال امام خمینی و عاشورا، مضامینی بود که این هنرمند عراقی در مدت اسارتش در ایران به خلق 200 تابلو نقاشی در این حوزه پرداخت.
پس از آتش بس و تبادل اسرای دوکشور منقذ از جمله اسرایی بود که در زمره آخرین گروه ها برای بازگشت به کشورش قرارگرفت. در آن زمان، به دلیل مشکلات پیش آمده بین ایران و عراق، تبادل اسرا متوقف شد و ابو حیدر از خیل کاروان آزادشدگان جا ماند.
6 تیر ماه 1371 رئیس حوزه هنری نامه ای به مقام معظم رهبری نوشت و شرحی از احوال منقذ را در آن یادآور شد. باوجودی که تبادل و آزادی اسرای عراقی متوقف شده بود، چند روز بعد مقام معظم رهبری دستور آزادی او را صادر فرمودند و منقذ پس از 5 سال زندگی در اردوگاه اسرا، آزاد شد.
منقذ با وجودی که برخی بستگانش در کانادا زندگی می کردند، پس از آزادی در ایران ماند و زندگی کرد. کار او در حوزه هنری بود. با استفاده از وسایل و تجهیزات خاص و دست ساز خودش، طرح جلدهای زیادی برای کتاب های دفتر ادبیات و هنر مقاومت که خاطرات دفاع مقدس را منتشر می کرد، ارائه داد.
از سال 1371 همیشه منقذ را در دفتر ادبیات می دیدم و با او رفیق شده بودم. دوستی با کسی که تا چندی قبل در جبهه مقابل ما بوده و حالا به خاطر علم و هنرش آزاد شده بود، برایم خیلی جالب بود.
یکی از روزها دوربینم را با خود به حوزه هنری بردم تا چند تایی عکس با دوستان و بچه ها بیندازم. منقذ دوربین را که دستم دید، خیلی خوشحال شد. او درخواست کرد تا چند تایی عکس از او با همکاران و دوستانش در واحد نقاشی و مجسمه سازی حوزه بیندازم که انداختم.
هنرمندان حوزه هنری وی را به عنوان یک استاد صاحب سبک در نقاشی و مجسمهسازی میشناختند. مرداد 1388 نمایشگاهی از آثار منقذ در حوزه هنری برگزار شد و مورد استقبال اهل هنر قرار گرفت.
چند سالی گذشت که شنیدم منقذ برای ادامه زندگی به کانادا نزد برادرش رفته است. دیگر از او خبری نداشتم تا این که برحسب اتفاق خبر ناراحت کننده ای شنیدم. آن گونه که مطلع شدم، منقذ مدتی در سلیمانیه عراق به سر برد، سپس عازم سوریه شد و از آن جا به کاندا و سرانجام برای ادامه فعالیت هنری و آکادمیک به آمریکا رفت.
سرانجام اسیر آزاد شده عراقی "منقذ عبدالوهاب الشریده" (ابو حیدر) روز جمعه 4 مهر 1393 در سن 68 سالگی بر اثر بیماری قلبی، در شهر نشویل ایالت تنسی آمریکا، در غربت و فراموشی فوت کرد.
حمید داودآبادی
-------------------------------------------
🍂گروه واتساپ دفاع مقدس ۳
https://chat.whatsapp.com/LZc5irwIxpb63wUcYPa64A
📷 تصاویر و نمونه کارهای "مُنقذ عبدالوهاب الشرید
▫️ اسیر هنرمند — نقاش، مجسمه ساز عراقی
👇👇👇
⏳اواخر مرداد ۱۳۶۹ — روزهای ورود آزادگان سرافراز جنگ به خاک میهن 🌿
👇👇 تصاویری دیده نشده از تبادل اسرای جنگی در 26 مردادماه 1369
💠 پس از حمله عراق به کویت و گذشت دو سال از قبول قطعنامه آتش بس، صدام طی نامهای خطاب به مقامات ایران، خواستار مذاکرات در جهت آزادی اسرا شد. این در حالی است که مطابق بند 3 قطعنامه 598 سازمان ملل و بر اساس کنوانسیون سوم ژنو مصوب 12 اوت 1949، پس از اتمام جنگ تمام اسرا، می بایست بدون فوت وقت اسیران جنگی مبادله می شدند که این امر به دلیل کارشکنی عراق تا 2 سال محقق نشد.
📄 طی مکاتبات و مذاکرات صورت گرفته بین نمایندگان ایران و رژیم بعث، نامهای از سوی صدام رئیس جمهور وقت عراق به اکبر هاشمی، رئیس جمهور وقت با مضمون «مبادله فوری و همه جانبه اسرای جنگ به هر تعدادی که در عراق و ایران به سر میبرند، از طریق مرزهای زمینی و از راه خانقین ـ قصرشیرین و راههای دیگری که مورد توافق قرار میگیرد، صورت خواهد گرفت»، ارسال شد.
🔺 نخستین اسرای جنگ تحمیلی 26 مرداد ماه 69 وارد کشور شدند. این تبادلات تا 24 شهریور ماه همان سال نیز ادامه یافت.
بنا بر این گزارش، پیکر 570 اسیر ایرانی که در اردوگاه های بعثی به شهادت رسیده بودند، 31 تیر ماه 81 تحت عنوان شهدای غریب، به ایران تحویل داده شد و طی مراسم باشکوهی تشییع و به خاک سپرده شدند. طی 22 سال تبادل اسرا میان ایران و عراق، 97 هزار و 472 اسیر در 183 مرحله تبادل شدند.
-------------------------------------------
🍂گروه واتساپ دفاع مقدس ۳
https://chat.whatsapp.com/LZc5irwIxpb63wUcYPa64A
👇👇👇 ادامه تصاویر