فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پروردگارا
در این صبح معنوی محرم
دوای همه خسته دلان
دست توست
وشفای همه بیماران
به نگاه توست
خدایا
به لطف خودهمه را
حاجت روابفرما
ومارا از بهترین بندگانت
قرارده
صبحتون بخیر
🙋@salam_sobhbekhyr
🌷🇮🇷🥀
🇮🇷🌷
🥀
💎 گاه شمار محرم تا اربعین حسینی (ع)
👈 قسمت نهم:
🌹 روز نهم محرم سال ١٣۶١ ه.ق.:
👈 وقایع روز نهم محرم، از رد کردن اماننامه از سوی حضرت عباس (ع) تا تعویق جنگ تا صبح عاشورا . . . امام حسین علیهالسلام در عالم خواب، رسول خدا صلواتاللهعلیه را دیده که میفرمود به زودی نزد ما خواهی آمد . . .
🔹رسیدن شمر ملعون به کربلا:
مهمترین رویدادی که در روز نهم محرم سال ۶١ هجری اتفاق افتاد، ورود شمر بن ذیالجوشن به صحرای کربلا بود که موجب درگرفتن جنگ در روز عاشورا شد. در این روز، همچنین شمر اماننامهای برای حضرت عباس علیه السلام و برادران ایشان آورد که آنها با شجاعت دست رد بر سینه او زدند . . .
در عصر روز نهم محرم سال ۶١ هجری، شمر بن ذیالجوشن ضبابی در حالی که نامهای از عبیدالله بن زیاد به همراه داشت، به بیابان کربلا رسید. طبق گزارشهای تاریخی، با ورود شمر به کربلا و آوردن نامه عبیدالله، عمر بن سعد متوجه شد که موقعیتش به خطر افتاده و شمر قصد دارد جای او را به عنوان فرمانده لشکر بگیرد.
به همین علت عمر بن سعد به شمر پرخاشگرانه گفت: «وای بر تو! خداوند تو و خانهات را از آبادانی دور کند (خانهات خراب شود)! نگذاشتی که کار به صلح و سازش برسد. حسین [علیه السلام] هرگز تسلیم نخواهد شد. او فرزند علی بن ابیطالب [علیه السلام] است. بهناچار با او خواهم جنگید.»
شمر هم نامه عبیدالله بن زیاد مبنی بر جنگ با امام حسین علیه السلام را برای عمر بن سعد خواند و گفت: «چه میکنی؟ اگر از ابن زیاد اطاعت میکنی، بکن. وگرنه فرماندهی لشکر را به من بسپار!»
عمر بن سعد جواب داد: «نه. این کرامت به تو نیامده (تو لایق فرماندهی نیستی) فرمانده پیادهنظام باش. من خود، فرماندهی لشکر را به عهده دارم.»
در برخی منابع به نقل از سعد بن عبیده نوشته شده که "در روز هشتم محرم من و عمر بن سعد در رود فرات مشغول شنا بودیم که فردی جلو آمد و آهسته به عمر بن سعد گفت: «ابن زیاد، جویره بن بدر تمیمی را فرستاده و به او دستور داده که اگر ابن سعد نجنگید، گردنش را بزن.» عمر بن سعد با شنیدن این خبر فوراً از آب بیرون آمد، سوار اسب شد، سلاح خود را خواست و آماده جنگ شد."
🔹ارسال اماننامه برای حضرت عباس علیه السلام:
در منابع نوشته شده وقتی شمر به کربلا رسید، همراه با شخصی به نام عبدالله بن ابی محل که مادر حضرت عباس علیه السلام، عمه او بود، اماننامهای از طرف عبیدالله دریافت کردند. اماننامه برای حضرت عباس علیه السلام و سه برادر آن حضرت بود تا شمر و عبدالله بن ابی محل آنها را از میدان کربلا خارج کنند.
همان روز عبیدالله بن زیاد، اماننامه را به عبدالله سپرده بود و او را همراه غلام خودش، به کربلا فرستاده بود.
وقتی شمر در برابر یاران امام حسین علیه السلام ایستاد، فریاد کشید: «پسران خواهر ما کجا هستند؟» منظور او حضرت عباس علیه السلام و برادران ایشان یعنی عبدالله، عثمان و جعفر بودند.
حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام و برادران ایشان از خیمه بیرون آمده و فرمودند: «چه میگویی؟» شمر گفت: «ای پسران خواهر ما! شما در امان هستید. خودتان و حسین [علیه السلام] را به کشتن ندهید و به فرمان امیرالمؤمنین یزید ابن معاویه درآیید!»
در بعضی منابع نوشته شده که در مرحله اول حضرت عباس و برادران ایشان سکوت کردند و جواب شمر را ندادند. امام حسین علیه السلام فرمودند: «پاسخ او را بدهید، هرچند که فاسق است.»
سپس حضرت عباس علیه السلام و برادرانش پاسخ دادند و فرمودند: «دستت بریده شود ای شمر. اماننامه آوردهای؟ خداوند تو و اماننامهات را لعنت کند. ای دشمن خدا! از ما میخواهی که برادرمان حسین علیه السلام فرزند فاطمه زهرا سلامالله علیها و رسول خدا صلواتاللهعلیه را رها کنیم و به فرمان لعنت شدگان و فرزند لعنت شدگان درآییم؟ هرگز! آیا ما در امان باشیم و فرزند پیغمبر را امانی نباشد؟!»
شمر با شنیدن پاسخ کوبنده حضرت عباس علیه السلام و برادرانش در حالی که خشمگین بود و ناسزا میگفت، به لشکرگاه خودش برگشت.
🔹رازی که زهیر برای حضرت عباس علیهالسلام بازگو کرد:
زهیر بن قین خدمت حضرت عباس علیه السلام رفت و گفت:
«میخواهم رازی را با تو بازگو کنم.»
حضرت فرمودند: «زود بگو که فرصت کم است.»
زهیر گفت: «وقتی پدرت، امام علی علیهالسلام، با برادرش جناب عقیل که عرب شناس بود برای ازدواج مشورت کرد، امام علی علیه السلام به او فرمودند که میخواهم زنی را خواستگاری کنی که دارای حسب و نسب و شجاعت باشد تا فرزندی از او متولد شود که یاور و بازوی فرزندم حسین علیه السلام در کربلا باشد. پدرت، تو را برای امروز میخواست. مبادا در یاری و پاسداری از حرم برداران و خواهران خود کوتاهی کنی!»
ادامه . . .👇
. . . ادامهی پست قبل👆
با شنیدن این سخنان، حضرت عباس علیه السلام چنان پا در رکاب کرد که تسمه رکاب پاره شد و فرمود: «ای زهیر! چنین روزی میخواهی به من شجاعت بیاموزی؟ به خدا قسم اکنون چیزی ببینی که هرگز ندیدهای.» آنگاه اسب را به سمت دشمن تاخت و تا قلب میدان رفت.
🔹آماده شدن لشکر عمر بن سعد برای حمله:
عصر تاسوعا زمینهها برای جنگ کاملاً آماده بود. عمر بن سعد مصمم به جنگ، بعد از نماز عصر لشکر خود را آماده کرد و شعار پیغمبر صلیالله علیه و آله را سرداد که:
«یا خیل الله ارکبی و بالجنه ابشری» یعنی «ای لشکر خدا سوار شوید و مژده بهشتتان باد!»
همه لشکر او سوار بر اسب شدند و حرکت خود را به سمت لشکرگاه امام حسین علیهالسلام شروع کردند!
🔹خواب دیدن امام حسین علیهالسلام:
امام حسین علیهالسلام مقابل خیمه خود نشسته و به شمشیر خود تکیه داده و سر مبارک خود را بر روی زانو گذاشته بودند. در این زمان، حضرت زینب سلامالله علیها که صدای سواران و حرکت لشکر را شنیده بودند، نزد برادر آمده و گفتند:
«آیا همهمه و خروش دشمن را میشنوی؟»
امام حسین علیه السلام فرمودند: «هماکنون رسول خدا صلواتاللهعلیه را در خواب دیدم که میفرمود بهزودی نزد ما خواهی آمد و آن لحظه بیشک نزدیک شده است.» در مقتل لهوف نوشته شده که پدرم امام علی و مادرم فاطمه و برادرم امام حسن علیهمالسلام هم در کنار رسول خدا صلواتاللهعلیه بودند.
🔹گفتگوی حضرت عباس علیه السلام با لشکر دشمن و به تعویق افتادن جنگ:
در این هنگام امام حسین علیه السلام به برادر خود، حضرت عباس علیه السلام، فرمودند:
«فدایت شوم برادر! سوار شو برو و بپرس چه میخواهند؟ اگر میتوانی آنها را منصرف کن و برگردان.»
حضرت عباس علیه السلام همراه با ٢٠ نفر ازجمله زهیر بن قین و حبیب بن مظاهر به نزدیک لشکر دشمن رفته و دلیل تهاجم را پرسیدند.
آنها گفتند: امیر دستور داده هجوم بیاوریم.
حضرت عباس علیه السلام فرمودند:
«صبر کنید تا من بازگردم و با حضرت اباعبدالله علیهالسلام در میان بگذارم.» آن حضرت برگشته و ماجرا را برای امام حسین علیهالسلام بازگو کردند.
امام حسین علیهالسلام فرمودند:
«بازگرد و بگو یک امشب را به تأخیر بیندازید تا ما امشب را به نماز و شبزندهداری و استغفار و دعا بگذرانیم. خدا میداند که من نماز و قرائت قرآن و دعا و استغفار را دوست دارم.»
در این فاصله زمانی، همراهان حضرت عباس علیهالسلام به موعظه و هشدار به لشکر دشمن پرداختند. حضرت عباس علیهالسلام برگشت و فرمود:
«امشب را بازگردید تا ما در این کار مطالعه کنیم.»
🔹تعویق جنگ تا صبح عاشورا:
بلافاصله بعد از درخواست اباعبدالله علیهالسلام، عمر سعد شورای فرماندهان را تشکیل داد و از آنها نظرخواهی کرد. عمر سعد اول از شمر پرسید: «نظر تو چیست؟» شمر گفت: «فرمانده لشکر تو هستی!.» عمر سعد از دیگران نظرخواهی کرد.
عمرو بن حجاج گفت: «سبحانالله! اگر اینان (امام حسین علیهالسلام و یارانش) از اهل کفر بودند و امان میخواستند، موافقت میکردیم!.» قیس بن اشعث هم گفت: «بپذیر. به جان خودم سوگند، جنگ، فردا صبح زود آغاز خواهد شد!.»
عمر سعد گفت: «اگر بدانم چنین است، جنگ را به تأخیر نمیاندازم.» در قولی دیگر است که گفت: «کاش هرگز این مأموریت را نمیپذیرفتم و به این مهلکه نمیافتادم.»
عمر بن سعد سفیری همراه با حضرت عباس علیهالسلام فرستاد. این سفیر نزدیک لشکرگاه حضرت اباعبدالله علیه السلام آمد و فریاد زد: «یک امشب شما را مهلت دادیم اگر بامداد فردا سر به فرمان فرود آورید شما را نزد عبیدالله بن زیاد خواهیم فرستاد و اگر نپذیرید رهایتان نمیکنیم تا کار را با شمشیر تمام کنیم!.»
پس از این اعلام، دو سپاه به خیمههای خود برگشتند.
🔹لشکر امام حسین علیهالسلام در شب عاشورا:
امام حسین علیهالسلام پس از امان، یاران را جمع کرده و فرمودند که دور خیمهها گودالی همچون خندق حفر کنید و در آن آتش روشن کنید تا از یک طرف درگیر باشیم و به حرم پیامبر دستدرازی نکنند.
یاران خارها و هیزمهای بیابان را جمع کردند و در خندق انداختند تا صبح عاشورا آتش بزنند.
در گزارش امام سجاد علیهالسلام از آخرین تصفیهها و اتمامحجتها چنین آمده است:
امام حسین علیهالسلام در آغاز شب یاران خویش را جمع کرد. در آن هنگام من سخت بیمار بودم. خودم را بهزحمت نزدیک کردم تا سخنان پدر را بشنوم.
امام حسین علیهالسلام فرمودند: «خدا را به بهترین ثنا و سپاس میستایم و در سختی و آرامش شکر میگویم.
ادامه . . . 👇
. . . ادامهی پست قبل👆
این تاریکی را مرکب راهوار خویش بسازید و بروید.»
در برخی کتابها این نکته هم نوشته شده که امام حسین علیه السلام فرمودند: «هر کس دست دیگری یا یکی از مردان ما را بگیرید و در این تاریکی شب بروید و من را با این گروه (دشمن) تنها بگذارید که آنان جز مرا اراده نکردهاند و اگر بر من دست بیابند از پی شما نخواهند آمد.»
در منابع هم نوشته شده که امام خطاب به خانواده حضرت مسلم فرمودند: «شما بروید، شهادت مسلم برای شما کافی است.»
پس از خطبه امام حسین علیه السلام و دعوت به بازگشت، خون غیرت در رگ یاران جوشید. آنها یکییکی بلند شدند و اعلام وفاداری کردند.
امام حسین علیه السلام در پاسخ یاران فرمودند: «پس بدانید همه شما کشته خواهید شد و هیچ کس باقی نخواهد ماند. خداوند به همه شما پاداش خیر عنایت فرماید.»
پس از این گفتوگوها امام حسین علیه السلام به خیمه خویش برگشتند.
منابــع:
مقتل الحسین علیه السلام؛ بحرالعلوم
مقتل الحسین علیه السلام؛ خوارزمی
مقتل لهوف
اعیان الشیعه
العبرات
نفس المهموم
تاریخ طبری
مناقب
آینه در کربلاست؛ محمدرضا سنگری
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ . . .
👈 دو کلمـه حـرف حساب👇
👌پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/Dokameharfehesab
پیامرسان بله:
https://ble.ir/2kakameharfehesab
#نشر_حداکثری
#حجاب_حکم_خدا
#روزشمار_محرم
#نهضت_حسینی (ع)
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 روایت رهبر انقلاب از ماجرای شهادت حضرت عباس(علیهالسلام)
☝ هر روز یک ماجرا از کربلا در بیانات رهبر انقلاب
🏴 #بعثت_خون
🔹صفحه ویژه حسینیه امام خمینی(ره)
💻 khl.ink/hoseineiemamkhomeini
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🖼 #معرفی_کتاب | حماسه حسینی
🔹کتاب «حماسه حسینی» شهید مطهری یکی از آن کتابهایی است که ما را مجبور میکند بارها بعد از خواندنش به سراغش برویم، کتابی که برای شناختن امام حسینِ (ع) تحریف نشده، و برقراری پیوندی استوار و ناگسستنی با واقعه عاشورا و کاروان کرب و بلا، بارها و بارها و سالها باید بخوانیمش تا بتوانیم به این سوال، به درستی پاسخ دهیم که «امام حسینِ (ع) ما کدام است؟ تحریف شده یا تحریف نشده؟!»
🔍 ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/56979
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی علیهالسلام امشب (یکشنبه) با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و جمعی از عزاداران حسینی در حسینیه امام خمینی(ره) در حال برگزاری است. ۱۴۰۳/۴/۲۴
🏴 #بعثت_خون
🔹️صفحه ویژه حسینیه امام خمینی(ره)
💻 khl.ink/hoseineiemamkhomeini
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📷 هماکنون، تصویری از مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی علیهالسلام امشب در حسینیه امام خمینی(ره). ۱۴۰۳/۴/۲۴
🏴 #بعثت_خون
🔹️صفحه ویژه حسینیه امام خمینی(ره)
💻 khl.ink/hoseineiemamkhomeini
هدایت شده از KHAMENEI.IR
30.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 هماکنون؛ لحظاتی از نوحهخوانی آقای محمود کریمی در مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی در حسینیه امام خمینی(ره) . ۱۴۰۳/۴/۲۴
🏴 #بعثت_خون
🔹️صفحه ویژه حسینیه امام خمینی(ره)
💻 khl.ink/hoseineiemamkhomeini
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹 امروز؛ صفحه صد و یک قرآن کریم
سوره مبارکه النساء
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً قرآن بخوانید حتّی روزی نیم صفحه، روزی یک صفحه بخوانید، امّا ترک نشود. در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
Quran-page-101.mp3
2.43M
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹 صفحه صد و یک قرآن کریم، سوره مبارکه النساء
با صدای آقای شهریار پرهیزگار بشنوید.
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً یک صفحه قرآن بخوانید
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ ویژه سالروز شهادت شهید مصطفی صدرزاده
📹 مجموعه نماهنگ | سلام و صلوات خدا بر شهید صدرزاده
✏️ حضرت آیتالله خامنهای: «این گلهای سرسبد به چه مقاماتی رسیدند، و من و امثال من چگونه در این مسیر، پای در گل ماندیم. سلام و صلوات خدا بر شهید مصطفی صدرزاده و همسر صبور و پدر و مادر ایثارگر او.» اسفند ۱۴۰۱
📥 نسخه کیفیت اصلی را در سایت | آپارات ببینید
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نذر عباس | روایت ویژه مادر شهید مصطفی صدرزاده برای رهبر انقلاب از شهادت فرزندش در ظهر تاسوعا
➕ سخنان حاج قاسم در وصف شهید صدرزاده
📥 سایت
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
#امام_زمان
#محرم
حاج آقا سر منبر داد زد:
از حسین غریبتر مهدی فاطمست!
وقتی چشمای مخاطبینش 4 تا شد
گفت دلیلم دارم👇
🔹امام حسین عباس داشت!
🔸امام حسین علی اکبر داشت!
🔹قاسم و عون و جعفر داشت!
کیه عباس، علی اکبر و قاسم امام
زمان؟؟!
از پیغمبر تا تولد #امام_زمان 255
سال طــول کشید و تا اول #امامت
#امام_زمان 260 سال💔سیـــزده
معصوم،مظلومیتشان همـه با هم
260سال طول کشید اما امامزمان
به تنهـــــایی 1148 سال ، غـــریب و
مظلوم است.
💠موسسه نورالمهدی
@nooralmahdi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مداح عراقی چه غوغایی برای آقا ابوالفضل العباس علیهالسلام از زبان مادرش حضرت امالبنین به زبان فارسی، به پا میکنه
هدایت شده از کانون مداحان
#امام_حسین_ع_مناجات_محرمی
#ورود_به_ماه_محرم
تا شنیدیم اشک ما بر زخمهایت مرهم است
چشم ما از گریه مثل چشمههای زمزم است
ما نمکگیر توأیم ای ساکن کرب و بلا
رزقمان یک وعده اشک و وعدهی دیگر غم است
روضه رفتم فکر دنیا را بگیری از سرم
ای که گریه بر سرت سرّ نجات عالم است
از حبيب بن مظاهر مىشود آموخت كه
در مسير عاشقى یکبار جاندادن كم است
قدمت اين روضهها با قدمت خلقت يكىست
اولین نوکر که برده فیضِ روضه، آدم است
پیرهن مشکی ما را مادرت اندازه کرد
این سیاهی هدیهی دخت رسول اکرم است
مادرم چادر سیاهش را برای تکیه داد
حال آنچه بر سرش کردهست حکمش پرچم است
باز هم پیراهنت میگردد آویزان ز عرش
از همین حالا عزیزم حال ما هم درهم است
::
ای که هستی بطن کاف و ها و یا و عین و صاد
نعل کاری کرد حتی ظاهرت هم مبهم است
✍سروده گروه #یا_مظلوم
🔻مقدمتان را به این کانال 20 هزارنفری
🟩⬜🟥امامتفاوت وعالی
گرامی می داریم
╔═💎💫═══╗
➡️ www.mesf.ir/s
╚═══💫💎═╝
╭┅───────────┅╮
🕌 http://eitaa.com/maddahanesf
╰┅───────────┅╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷🇮🇷🥀
🇮🇷🌷
🥀
💎 اولین کسی که «قمه زنی» را در ایران بدعت گذاشت که بود . . .؟!
🔹اولین نفر سفیر فخیمه انگلیس بود که در سال ۱۲۹۶ در باغ سفارت انگلیس تهران قمه زد و این جهل را هم همانند بسیاری دیگر از خرافهها و گمراهیها به خورد ملت مسلمان ایران داد و خدا میداند چقدر بابت این خدمت پاداش گرفت و امکانات نصیب خود کرد!
تصویری که میبینید سفیر قمه زن انگلیس که چندی پیش٬ اسناد سوخته سالهای دور MI6 آن را منتشر کرد!
🔹در یکی از گزارشات این اسناد در ارتباط با سنجش حماقت مردم مربوط به سال ۱۳۲۸ آمده که خزینهای در شوش بوده که بسیار آبی کثیف و متعفن داشته است! ماموری انگلیسی از MI6 خود را به کوری میزند و در حضور مردم، از آب گندیده خزینه میخورد و به چشمهایش میمالد و ادعا میکند که شفا پیدا کرده است!
🔹 بعد از آن واقعه، مردم برای تبرّک، به خزینه هجوم میآورند و با نوشیدن آب آلوده و مالیدن آن بر سر و صورت خود، از آن شفا طلب میکنند! در انتهای این سند آمده حماقت مردم هنوز به حدی هست که تا سالهای سال میشود آنها را بازی داد و سوارشان شد!
ـــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ . . .
👈 دو کلمـه حـرف حساب👇
👌پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/Dokameharfehesab
پیامرسان بله:
https://ble.ir/2kakameharfehesab
#نشر_حداکثری
#حجاب_حکم_خدا
#نهضت_حسینی (ع)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️این روزها و شب ها ایستگاه های صلواتی و برخی مجالس که به اسم امام حسین علیه السلام است.
خانمهای بدحجاب و بی حجاب را میبینی
از اون طرف آهنگ مداحیها جوریه که بعضاً مثل موسیقی شاد هست.
هرچی هم میای حرفی بزنی، پیش خودت میگی حالا اشکالی نداره بذار بیان روضه، شاید اصلاح بشن
🔹ولی رهبر انقلاب با بیان یک خاطره از سید قطب و ماجرای کلیسایی که کاباره شده بود ،جوابمون را زیبا میدهند.
فرهنگی خانواده
🌷🇮🇷🥀
🇮🇷🌷
🥀
*💎 گاه شمار محرم تا اربعین حسینی (ع)*
*👈 قسمت دهـم:*
*🌹 وقایع روز دهـم محـرم سال ١٣۶١ ه.ق.؛*
*روز دهم محرم، روز معرفت، حماسه و سوگ، روز محاصره و عطش و شمشیر، شوق و عشق است که از افق کربلا دمید. مسافران تهجد و شبزندهداری، آزادگان و وارستگان از هر چه بند و اسارت و تردید، آماده شدند. نه در چشمها نشانی از خستگی بود و نه در چهرهها نشان تشویش و پریشانی و شکستگی. عطر نفسهای عاشقان بوی نیایش شبانه داشت و قلبشان روشنایی ذکر و محبت و ایمان. وقتی فجر فواره زد، صدای دلنشین اذان علیاکبر علیهالسلام چهارسوی دشت بیتاب را فراگرفت تا زیباترین نماز صبح عالم برپا شود. بنا به روایتهای مستند، چهار هزار فرشته با پرچم سپید به یاری آمده بودند و امام حسین علیهالسلام حضورشان در کربلا را به پس از شهادت خود و یاران خبر داده بودند. به سرانگشت یارانی را به هم نشان میدادند که تاریخ، پاکتر و پاکبازتر از آنان ندیده بود.*
*در مقابل هم هر چه تاریکی و تباهی، خود را برای جنایت و قساوت آماده میکردند. در یکسو حق مطلق و در سوی دیگر، باطل محض قرار گرفت. همه خوبی و همه پلیدی مقابل هم ایستادند.*
*عاشورا بود. همهچیز بود. خدا بود و انسان و شیطان. ایمان بود و عصیان. عشق بود و نفرت و دیگر بار فلسفه وجود و آفرینش، نه در هیأت کلمات در قامت انسانها مرور میشد.*
*وقت سحر لحظهای امام حسین علیهالسلام بر زمین نشستند. در حالتی شبیه خواب قرار گرفتند. وقتی برخاستند، فرمودند:
«در خواب دیدم که سگانی بر من هجوم آوردند و در میان آنان سگی پیس (دو رنگ) بود که به من نزدیکتر میشد و گمانم آن است که قاتل من ابرس (پیس) خواهد بود. در همان حال رسول خدا صلیالله علیه و آله را دیدم که فرمودند:
فرزندم، تو شهید آل محمدی که فرشتگان آسمان و ساکنان عرش اعلی چشم به راه تو هستند. امشب، روزهات را نزد ما خواهی گشود. بشتاب و درنگ مکن! اینک فرشتهای از آسمان مأمور است که خون تو را در شیشهای سبزرنگ گردآورد. این است که رؤیای من، هنگامه رفتن فرارسیده است و در آن هیچ تردیدی نیست.»*
*روز عاشورا لشکر امام حسین علیه السلام، ۷۲ سرباز داشت. این در حالی بود که عبیدالله بن زیاد حدود سیوپنج هزار نفر از مردان کوفی را تجهیز نظامی کرده بود و به میدان کربلا فرستاده بود تا امام خود را به شهادت برسانند!.
با این وجود وقتی شرح مبارزه در روز عاشورای سال ۶۱ هجری را در منابع گوناگون میخوانیم، این نکته برای ما مشخص میشود که تعداد تلفات لشکر عمر بن سعد بسیار زیاد بود و جنگی که در ظاهر میتوانست در مدت کوتاهی به پایان برسد، از صبح تا عصر ادامه پیدا کرد. برای دانستن دلایل این موضوع لازم است تدبیرهای نظامی امام حسین علیه السلام در روز عاشورا را بشناسیم و نوع آرایش نظامی لشکر آن حضرت را مرور کنیم تا پاسخ سؤالاتی از این دست مشخص شود.*
خبرگزاری تسنیم در گفتوگویی که با حجتالاسلام علی حیدری، استاد و محقق اسلامی انجام داده به بررسی تدبیرهای مبارزاتی و جنگی امام حسین علیه السلام در روز عاشورا پرداخته است. آن طور که این کارشناس دینی توضیح میدهد، در میان عرب رسم بر این بود که اگر در جنگها، کسی هل من مبارزه میطلبید و خواستار جنگ تن به تن میشد، به خواسته او احترام میگذاشتند و گروهی و جمعی به او حمله نمیکردند.
امام حسین علیه السلام در روز عاشورا از همین تاکتیک جنگی استفاده کردند تا با توجه به کم بودن تعداد سپاه خود، مدت و زمان مبارزه طولانیتر شود و هر کدام از یاران آن حضرت حماسهای داشته باشند.
به این ترتیب در روز عاشورا مشاهده میکنیم که امام حسین علیهالسلام یاران خود را یکییکی به میدان میفرستادند و هر کدام از آنها با ورود به میدان رجزی میخواندند، خود را معرفی میکردند و میجنگیدند.
به این صورت بود که امروز میبینیم پیام قیام امام حسین علیه السلام در تاریخ ماندگارتر شده و برای هر یک از شهدای کربلا ماجراها و رجزهایی وجود دارد. اما لشکر عمر بن سعد به هیچ عنوان این اصل جنگی را که آن زمان در میان آنها رایج بود، رعایت نکرد!.
در بسیاری از موارد وقتی یک نفر از لشکر امام حسین علیه السلام وارد میدان میشد، از لشکر عمر بن سعد گروهی به او حمله میکردند!. البته همین نوع رفتار آنها میتوانست در بیداری عدهای از دشمن مؤثر واقع شود. چون میدیدند که لشکر دشمن هرگز پایبند حداقل حقوق انسانی هم نیست و این موضع جنایت آنها را به وضوح نشان داده است.
*🔹آرایش نظامی سپاه امام حسین علیه السلام:*
برای اینکه روش مبارزاتی امام حسین علیه السلام را بدانیم، باید با آرایش نظامی آن لشکر حق در روز عاشورا آشنا شویم. امام حسین علیه السلام چه آرایش نظامی در برابر لشکر دشمن داشتند؟
ادامه . . .👇
. . . ادامهی پست قبل👆
صبح عاشورا امام حسین علیه السلام نماز را به جماعت همراه یاران و خانوادهها اقامه کردند. بعد از آن لشکر خود را صفآرایی کرده و در این میان، زهیر بن قین را فرمانده میمنه یعنی جناح راست لشکر کردند و میسره یعنی چپ لشکر را به حبیب بن مظاهر سپردند. در این میان حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام را به عنوان پرچمدار انتخاب کردند و لشکر را در مقابل خیمهها قرار دادند. به این ترتیب خیمهها در پشت سر لشکر قرار داشت.
این در حالی است که به هر حال آنها میدانستند که با لشکر کوچک خود در برابر لشکر چند هزار نفری عمر بن سعد به شهادت میرسند!.
درست است. امام حسین علیه السلام از هر کسی نسبت به این موضوع آگاهتر بودند و از همان ابتدا این موضوع را برای یاران خود عنوان کرده بودند. همه آنها میدانستند که نمیتوانند بر این لشکر سی و پنج هزار نفری با انبوه تجهیزات نظامی غالب شوند اما به دلیل ایمان واقعی خود به خداوند توکل کردند و مانند کسانی وارد جنگ شدند که خود را غالب میدانستند. حتی در تمام طول مبارزه تکتک شهدای کربلا مشاهده میکنیم که شجاعت و رشادت آن مردان مانند کسی است که خود را پیروز میدان میداند!.
هرچند که حقیقت امر هم همین بود که امام حسین علیه السلام و یاران ایشان پیروز میدان بودند. چون آنها بر حق بودند و خدای متعال در قرآن کریم وعده داده است که: باطل نابودشدنی است.
*🔹رعایت اصول نظامی در یک جنگ نابرابر:*
اما به هر حال این لشکر کوچک امام با ایمان و شجاع و بر حق در مقابل آن لشکر انبوه صفآرایی کردند و شامل میمنه و میسره و قلب لشکر و سوارهنظام و پیادهنظام بود. امام همه یاران خود را مرتب کردند و قوانین نظامی را در این نبرد و جنگ نابرابر رعایت فرمودند.
*🔹چرا این اندازه اصول نظامی رعایت میشد!؟*
به این دلیل که آنها بر حق بودند و میدانستند که اگر کشته شوند باز هم پیروز میدان خواهند بود. در کنار این مسئله، نکتهای مشخص میشود که لشکر امام حسین علیه السلام در آن شرایط حساس، خود را نباخته بودند و همه همّ و غمّ آنها این بود که از جان امام خود محافظت کنند و البته در این راه تا پای جان ایستادند و مقاومت کردند تا مبادا آسیبی به جان مبارک امام حسین علیه السلام وارد شود.
در عین حال یاران باوفای آن حضرت در روز عاشورا هیچ لحظهای از یکدیگر و از امام حسین علیه السلام جدا نشدند و تا جایی که توان داشتند، اجازه ندادند دشمنان به امام دسترسی پیدا کند.
*🔹تدابیری که دشمن را خسته کرد:*
در اینجا این سؤال مطرح میشود که با وجود اینکه تعداد یاران امام حسین علیه السلام بسیار کم بود، چرا این جنگ تا عصر عاشورا ادامه پیدا کرد؟ چرا زودتر تمام نشد؟
لشکر عمر بن سعد میخواستند هر چه زودتر جنگ را فیصله بدهند و هر چه زودتر امام حسین علیه السلام و یاران آن حضرت را به شهادت برسانند تا بتوانند هدایای پیشنهادی عبیدالله بن زیاد و یزید ملعون را دریافت کنند. اما جالب این است که همان تعداد یاران امام حسین علیه السلام به قدری با شجاعت و رشادت در میدان حاضر میشدند و مبارزه میکردند که جنگ ساعتها طول کشید.
نکته قابل توجه این است که امام حسین علیهالسلام تدابیر جنگی دقیق و سنجیدهای داشتند و توانستند مدت زیادی در مقابل دشمن ایستادگی کنند. یاران آن حضرت هم به فنون و آموزههای جنگی تسلط بالایی داشتند و میتوانستند هر کدام مدتها در میدان با دشمنان مبارزه کنند.
این در حالی است که لشکر دشمن از هر راهی و با هر روشی وارد میدان جنگ میشدند و به یاران آن حضرت حمله میکردند. گروهی تیراندازی میکردند، عدهای مبارزه تن به تن داشتند، بخشی از آنها نیزه پرتاب میکردند و در قالب نیروهای سوارهنظام و پیادهنظام بودند. اما یاران امام حسین علیه السلام در هر مرحله با تدابیر جنگی آن حضرت به خوبی در برابر دشمن ایستادگی میکردند و از امام خود دفاع میکردند.
*🔹چرا یاران امام یکییکی وارد میدان جنگ میشدند؟*
با این وجود در واقعه جانسوز کربلا مشاهده میکنیم که یاران امام حسین علیه السلام یکییکی از آن حضرت اجازه میگیرند تا به میدان مبارزه بروند. چرا همه سپاه امام با هم وارد میدان نشدند، بلکه یکییکی به میدان جنگ میرفتند؟
در میان عرب رسم بر این بود که اگر در جنگها، کسی هَل من مبارزه میطلبید و خواستار جنگ تن به تن میشد، به خواسته او احترام میگذاشتند و گروهی و جمعی به او حمله نمیکردند. امام حسین علیه السلام در روز عاشورا از همین تاکتیک جنگی استفاده کردند تا با توجه به کم بودن تعداد سپاه خود، مدت و زمان مبارزه طولانیتر شود و هر کدام از یاران آن حضرت حماسهای داشته باشند.
ادامه . . .👇
. . . ادامهی پست قبل👆
به این ترتیب در روز عاشورا مشاهده میکنیم که امام حسین علیه السلام یاران خود را یکییکی به میدان میفرستادند و هر کدام از آنها با ورود به میدان رجزی میخواندند، خود را معرفی میکردند و میجنگیدند. به این صورت بود که امروز میبینیم پیام قیام امام حسین علیه السلام در تاریخ ماندگارتر شده و برای هر یک از شهدای کربلا ماجراها و رجزهایی وجود دارد.
*🔹نمایش جنایتی عظیم:*
با این وجود لشکر دشمن این اصول جنگی را رعایت نکرد.
لشکر عمر بن سعد به هیچ عنوان این اصل جنگی را که آن زمان در میان آنها رایج بود، رعایت نکرد. وقتی یک نفر از لشکر امام حسین علیه السلام وارد میدان میشد، از لشکر عمر بن سعد گروهی به او حمله میکردند. البته همین نوع رفتار آنها میتوانست در بیداری عدهای از دشمن مؤثر واقع شود. چون میدیدند که لشکر دشمن هرگز پایبند حداقل حقوق انسانی هم نیست و این موضع جنایت آنها را به وضوح نشان داده است.
*🔹حمله دشمن از پشت محقق نشد:*
یکی از رفتارهای بیاخلاقی دیگری که در بعضی از جنگها در دوران صدر اسلام مشاهده میکنیم، آن است که گاهی دشمن از پشت به لشکر مقابل حمله میکردند. میخواهیم بدانیم آیا چنین اتفاقی در واقعه عاشورا هم روی داد؟
این اتفاق تا زمانی که امام حسین علیه السلام جان مبارکشان در بدن بود، روی نداد. چون آن حضرت از همان آغاز ورود به صحرای کربلا تدابیری را اندیشیده بودند که جلوی راه دشمن به سمت پشت لشکر را میگرفت. در وهله اول امام حسین علیه السلام برای بر پا کردن خیمهها نکاتی را در نظر گرفتند. ازجمله اینکه وقتی جنگ درگرفت، کودکان و زنان در امنیت بیشتری باشند و از سوی دیگر دشمن حداقل توان و امکان برای حمله را داشته باشد.
به همین دلیل وقتی موقعیت برپایی خیمهها را مرور میکنیم، مشاهده میکنیم که امام حسین علیه السلام دستور داده بودند که خیمهها را در جایی بر پا کنند که پشت آن نیزار باشد. این کار مانع از این میشد که لشکر از پشت به خیمهها یا لشکر امام حمله کند!.
این مطلب را طبری در گزارشی ثبت کرده و نوشته است وقتی امام حسین علیهالسلام راه خود را به سوی کربلا کرد، برای اینکه از یک جانب مبارزه کند، نیزار و گیاهان تازه را در پشت سر قرار داد و خیمهها را بر پا کرد.
*🔹حفـر خنـدق در پشت خیمـهها:*
در منابع دیگری هم این طور نوشته شده که یاران امام حسین علیه السلام در نزدیکی رود فرات خیمههایی را برای امام و خانواده آن حضرت بر پا کردند و خیمههای خود را در اطراف خیمه آن حضرت زدند. در عین حال در قسمت پشت خیمهها و یا پشت نیزار هم گودالی مانند جوی آب وجود داشت که امام حسین علیه السلام در شب عاشورا دستور دادند که آن را کندند و چیزی شبیه به خندق درست شد که در آن هیزم و نی ریختند تا وقتی دشمن حمله کرد، آنها را آتش بزنند و مانع دیگری برای حمله دشمن از پشت سر باشد.
*🔹آیا از بین خیمهها راهی نبود که دشمن خودش را وسط خیمهها برساند؟*
اتفاقاً امام حسین علیه السلام و یاران آن حضرت برای این موضوع هم تدبیری اندیشیده بودند. به طوری که طبق فرمان امام حسین علیه السلام، یاران آن حضرت در شب عاشورا خیمههای خود را در کنار هم قرار دادند و با طناب آنها را از سه طرف به یکدیگر وصل کردند. به این صورت فقط یک راه از روبرو برای مواجهه با دشمن باقی میماند و لشکر دشمن نمیتوانست خود را وسط خیمهها برساند.
آنچه در وصف تو ای پاکتر از پاک گذشت
نتوان گفت که هر لحظه چه غمناک گذشت
چشم خورشید در آن حادثهی تلخ چه دید
که جهان مویه کنان از گذر خاک گذشت
سر خورشید بر آن نیزه خونین میگفت
که چهها بر سر آن پیکر صدچاک گذشت
*منابع:*
نفس المهموم
مقتل لهوف
مقتل الحسین علیه السلام؛ بحرالعلوم
مقتل الحسین علیه السلام؛ خوارزمی
اعیان الشیعه
نورالعین فی مشهد الحسین علیه السلام
آینه در کربلاست؛ محمدرضا سنگری
ـــــــــــــــــــ
*🇮🇷 اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ . . .*
👈 دو کلمـه حـرف حساب👇
👌پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/Dokameharfehesab
پیامرسان بله:
https://ble.ir/2kakameharfehesab
#نشر_حداکثری
#حجاب_حکم_خدا
#روزشمار_محرم
#نهضت_حسینی (ع)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غیرت یزید نسبت به ناموسش از برخی عزاداران امام حسین علیه السلام بیشتره‼️
انتشار حداکثری با شما ✅
🇮🇷 اتحادیه عماریون
🔺همدلی
🔻انقلابی گری
@khakestary_amar
امام حسین علیه السلام در شب عاشورا یک جور سخن گفت و در روز عاشورا یک جور دیگر. شب عاشورا، سخن از «نمیخواهم، احتیاج ندارم، بروید، بیعتم را برداشتم» بود.
روز عاشورا میگوید: «بیائید به من کمک کنید، آیا یاور و مددکاری هست؟ هل من ناصر ینصرنی؟»
شب صحبت میکند تا مبادا خبیثی در بین طیّبها باشد، و روز سخن میگوید تا مبادا طیّبی در بین خبیثها مانده باشد.
شب غربال میکند تا فقط «صالحان» بمانند و روز غربال میکند تا فقط «اشقیاء» در مقابل او ایستاده باشند.
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
مکن ای صبح طلوع💔😭😭