عمر اخبار (چه مثبت چه منفی) کوتاه است.
تمامی کارشناسان اقتصادی دولت سیزدهم بر انتظارات و رویدادهای بینالمللی تمرکز دارند در حالی که شعار اصلی رئیس دولت، گره نزدن اقتصاد به برجام و مانند آن بوده است.
بجای اخبار، بر متغیرهای کلیدی تمرکز کنید و آنها را تدبیر کنید. #مثلث_رهایی
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از هنر حکمرانی و توسعه || محمد حق شناس
مدل مثلث رهایی صرفا یک ایده خام نیست، بلکه یک راه حل عملیاتی است که دولت ناگزیر از پیاده سازی آن برای رهایی از وضعیت هرج و مرج اقتصادی، سقوط پول ملی، تورم و فشار به مردم است!
اگر دولت محترم در کنار شنیدن صدای جریان های فکری وابسته به #نئولیبرالیسم قدری راه حل های اقتصاددان های دلسوز و دغدغه مند را می شنید شاید تا این حد مردم زیر بار گرانی و فشار فقر قرار نمی گرفتند!
🗒 اگر فکر می کنید این مطالب در آگاهی مردم و رسیدن آن به گوش مسئولان مفید است به کانال هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید و مطالب را بازنشر کنید👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
خبر خوب: مصوبه مجلس درباره معافیت محصولات باغی از پیمانسپاری ارزی، در هیئت عالی نظارت مغایر سیاستهای کلی نظام تشخیص داده شد. اما مجلس بر این مصوبه اصرار کرد و طبق قانون، موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
مجمع در جلسه عصر پنجشنبه ۲۵ اسفندماه خود، معافیت صادرات محصولات باغی از پیمانسپاری ارزی را خلاف مصلحت کشور دانست. در صورت تایید مصوبه مجلس، حدود ۳ میلیارد دلار از صادرات غیرنفتی کشور، از چرخه تجاری رسمی خارج میشد که الحمدلله این اتفاق نیفتاد.
در بازاری که تولیدکنندگان و عرضه کنندگانش از قدرت انحصاری در فروش برخوردارند و این قدرت با تحریم، تقویت هم شده است، هزینه افزایش دستمزد کارگر را نهایتأ مصرفکننده میپردازد.
وقتی مکانیزم کنترل قیمت برای محصول نهایی در این بازار فعال نیست، انتظار کارایی از چنین بازاری بیهوده است.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
آقای فرزین گفتند؛
با توافقات اخیر وضعیت ارزی بهتر میشود...
لطفأ با اعمال سختگیرانه ضوابط و
قوانين (مانند موارد زیر)، به پول ملی اعتبار دهید نه توافقات، جناب آقای #فرزین؛
گردشگر خارجی نباید پول خود را به غیر از صرافی یا بانک بفروشد.
هتل، رستوران، بیمارستان، پیمانکار و.. نباید ارز خارجی دریافت کند.
اتباع خارجی (افغانستانی و...) نباید غیر از طریق صرافی یا بانک ارز حواله کنند.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
#مهارتورم و #رشدتولید هر دو از مسیر #ارز میگذرد.
در اقتصاد ایران،
ارز موتور تورم است و جالب اینکه اگر به اشتباه، رشد نقدینگی با هدف کنترل تورم، کاهش یابد عملاً رشد تولید هم محقق نخواهد شد.
ضمنأ ثبات نرخ ارز برای بلندمدت، محرک اصلی سرمایهگذاری است و آبی بر تنور سفته بازی.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
مهار تورم همواره دغدغه اصلی دولتها در ايران بوده است ولی همچنان تورم بالا مشکل اصلی اقتصاد کشور و مردم است. مشکل چیست؟
بنظرم مشکل اصلی در نوع نگاه دولتها به علل تورم است.
من معتقدم تورم در ایران معلول تغییرات نرخ ارز است و حتی نقدینگی نیز شدیدا از این تغییرات متاثر میشود.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
وقتی پول ملی تضعیف میشود یعنی بطور دفعی همه مردم آن کشور فقیرتر از مردم همه کشورهای دنیا میشوند. این اثر دفعی با افزایش تدریجی قیمتها و کوچک شدن سفرهها تحقق عینی می یابد. #ارز #تورم
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
تراژدی غمناکِ استهلاک سرمایههای ملی
با افزایش قیمت #ارز و فروش محصولات داخلی بویژه فولاد، محصولات پتروشیمی، مس، آلومینیوم و... در #بورس_کالا آن هم براساس قیمتگذاری بر مبنای نرخ ارز در بازار آزاد (قاچاق)، عملاً هزینههای توسعه و زیرساخت کشور بويژه در شرکتهای خدماتی مانند آب و فاضلاب، برق، حمل و نقل و حتی مسکن و ... دلاری شده است. این در حالی است که دولت با هدف حمایت از مردم، از افزایش تعرفههای خدمات در برخی شرکتها ممانعت میکند.
در نتیجه دو سیاست فوق، سرمایههای ملی در حال مستهلک شدن هستند. یعنی هزاران هزار میلیاردتومان سرمایههای کشور شامل شبکه های آب و فاضلاب، برق، جاده، حمل و نقل و پل ها، ریلها و... در معرض فروپاشی قرار گرفتهاند که بسیار تراژدی نگران کننده ای است. اگر در تعطیلات با خودروی شخصی سفر کرده باشید وضعیت اسفناک جادهها را ملاحظه کردهاید. همچنین، در شرکتها نیز متأسفانه مشاهده شده که برخی شرکتهای آب و فاضلاب و برق نه تنها بدهیهای عظیمی به پیمانکاران دارند بلکه حقوق کارکنان خود را هم بطور کامل پرداخت نمیکنند.
راهکار؛
دولت باید قوی و قدرتمندانه در بازار ارز مداخله کند و با تعیین نرخ و تثبیت آن، نوسانات ارز و به تبع آن نوسانات هزینههای توسعه کشور را مدیریت کند.
در گام بعد، با حسابرسی دقیق شرکتهای خدماتی، تعرفه مناسب برای آنها تعیین کند و نظارت کند تا سرمایههای ملی از بین نروند. در واقع، دولت باید بطور خاص به این موضوع ورود کند و بین هزینههای ناشی از ضعف یا سوءمدیریت این شرکتها و هزینههای واقعی آن ها تفاوت قائل شود و تعرفه مناسب را تعیین کند.
خلاصه اینکه، دولت باید جلوی وقوع یک تراژدی بزرگ در بخش توسعه کشور که وجود آنها تاکنون مایه مباهات کشور بوده را بگیرد. این نگرانیهای عظیم با اجرای کامل مدل #مثلث_رهایی کاهش خواهند یافت.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
پالایشگاههای کشور مبنای محاسباتی خود را از دلار ۲۸ هزار تومان در اسفند ۱۴۰۱ به دلار ۳۵ هزار تومان در فروردین ۱۴۰۲ تغییر دادهاند. تا زمانی که مواد اولیه تولید در این کشور به قیمت جهانی و نرخ دلار محاسبه و به داخل فروخته میشود، مهار تورم محال است.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily