⏱️ ایدهها و سیاستهای #رسانهای مرتبط با فوت مرحوم #داریوش_مهرجویی و همسرش
⚫ شب گذشته داریوش مهرجویی، کارگردان معروف سینما و تلویزیون و همسرش، با ضربات چاقوی فردی ناشناس به قتل رسیدند که گمانهزنیهایی نیز از وقوع این قتل به دست یک مهاجر افغان در فضای مجازی مطرح میشود، لذا به منظور جهتدهی رسانهای به حواشی این حادثه غمانگیز، ایدهها و سیاستهای زیر پیشنهاد میشود:
🔹 تأکید بر این موضوع که در این برهه حساس نباید عجولانه اقدام به گمانهزنی درباره هویت قاتل کرد و باید منتظر نظر #پلیس ماند.
🔸 مشکوک خواندن همزمانی این قتل با موج #افغانستیزی و موفقیت #حماس در عملیات علیه اسرائیل و تأکید بر این موضوع که دشمن بعد از غافلگیر شدن در جبهه جنگ، به هر دستاویزی برای راهاندازی شکاف و اختلاف داخلی میان ایرانیها و مهاجرین افغان چنگ میزند تا به خیال خود از رأس جبهه مقاومت یعنی ایران انتقام بگیرد.
🔹 مراقبت از داغ شدن کمپینهای نژادپرستانۀ افغانستیزی با پاسخ به این شبهه که وی موضعی علیه افغانهای ساکن ایران اتخاذ نکرده که مهاجران به خاطر آن قصدی برای کشتن او و همسرش داشته باشند و چنانچه ثابت شود یک مهاجر افغان او را به قتل رسانده است هیچ ارتباطی با این موضوع ندارد که خوب است برای تثبیت این انگاره به خبر [همدلی داریوش مهرجویی با مهاجران افغان](https://afghanirca.com/fa/news/9991) در سال ۱۳۹۱ اشاره کرد.
🔸 ترند کردن #ساماندهی_مهاجران_مطالبه_ملی در توییتر در برابر کمپینهای نژادپرستانه اخراج افغان از کشور در ضمنِ تأکید بر این موضوع که چه این قتل ارتباطی با مهاجرین داشته باشد یا نه، بایستی دولت اقدام به ساماندهی آنان نماید.
🔹 تأکید بر ایجاد این انگاره که ایشان علیرغم انتقاد از فوت مرحوم مهسا امینی اما برخلاف خیلی از افراد مشهور عرصه سینما، هرگز اقدام به ساختارشکنی علیه انقلاب و نظام و هتک حرمت شعائر دینی نکرد و حتی در حوادث سال گذشته که سلبریتیها جزو کنشگران فعالِ این فتنه بودند، مرحوم مهرجویی همراهی با خط آشوبها نداشت و حتی در پاسخ به سؤال خبرنگار خارجی درباره مهسا امینی، [موضعی تند و صریح در برابر او اتخاذ کرد](https://www.seratnews.com/fa/news/637016)، که خوب است وی را بهخاطر عدم همراهی با این فتنه تحسین کرد؛ همچنین میتوان به ماجرای [دیدار مرحوم مهرجویی با امام (ره) در نوفل لوشاتو](http://www.imam-khomeini.ir/fa/n2181) و تمجید وی از بنیانگذار انقلاب اشاره نمود.
#داریوش_مهرجویی
✅ اتاق وضعیت معاونت فضایمجازی #صداوسیما
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
5.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️کاش برخیها به اندازه این زن مرد بودند!!!
📍کارشناس شبکه منوتو :
❇️چرا و چطور ولایت مطلق ناتو بر دنیا و ولایت تمامیت خواهانه آمریکا بر جهان دیکتاتوری نیست اما ولایت یک فقیه برای ایران دیکتاتوری است؟
#جنگ_روایتها
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
5.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️کاش برخیها به اندازه این زن مرد بودند!!!
📍کارشناس شبکه منوتو :
❇️چرا و چطور ولایت مطلق ناتو بر دنیا و ولایت تمامیت خواهانه آمریکا بر جهان دیکتاتوری نیست اما ولایت یک فقیه برای ایران دیکتاتوری است؟
#جنگ_روایتها
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
هدایت شده از ابوالحسن صادقی جهانی
https://virasty.com/sadeghijahani/1697394355857035583
🎥 #دری_وری_ها و #مزخرف_گویی سلبریتی ها
👇👇👇
❇️ "خیلی تاسف برانگیز است که در مملکتی زندگی میکنی که" هنرمندان اینطوری می شوند؟ کیومرث پوراحمد خودکشی میکند؟ آتیلا پسیانی سرطان می گیرد؟
❇️ سرطان گرفتن از افسردگی می آید؟ افسردگی هم تقصیر کشوری است که در آن زندگی میکنی؟ هیچ جای دیگر دنیا بازیگران خودکشی نمی کنند؟ هیچ کس سرطان نمی گیرد؟
☸ #نکات
❇️ قیافه غم زده و حق به جانب آمیخته به ادبیات #اعتراضی و #شارلاتان گونه آقای امین حیایی را ملاحظه کنید.
❇️ این آدم یک عمر در سینما و صدا و سیمای کشورش ارج و قربش داشته؛ خورده و برده، بعد الان پا می گیره و این طور لگد میزند؟!
نمک بخوری و نمک دان بشکنی.
#نامروت
عضویت 👈
تلگرام
☫ 📺 https://t.me/sadeghijahani
عضویت 👈
بله
☫ 📺 ➖ble.ir/join/Y2Q4ZTgyOD
عضویت 👈
ایتا
https://eitaa.com/sadeghijahani
⁉️ تحول تحول تحول، این بود تحول؟
🔴 شبکه پویا، باز هم ساختارشکنی کرد،❗️اینبار پخش تک خوانی یکی خانم!
🔰متاسفانه شبکه پویا همچنان به مسیر زیر پاگذاشتن هنجارها و ساختارشکنی خود ادامه می دهد.
اخیراً به مناسبت جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در اصفهان، تک خوانی از سوی یک خانم صورت گرفت که شبکه پویا هم آن را به صورت زنده پخش کرد!
⭕️ اون از ساترا اینهم از تلویزیون
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
📛 یک قتل و چندین حاشیه...
❗️هر کسی از ظن خود شد یار من
از درون من نجست اسرار من...
🔺 صبح روز بیست و سوم مهرماه ۱۴۰۲ خبر ناگواری تیتر بسیاری از رسانهها شد؛ قتل کارگردان معروف ایرانی؛ #داریوش_مهرجویی و همسرش...
این خبر اگر چه برای همه تلخ بود اما ظاهراً برای برخی شیرینی خاصی داشت، شیرینی به راهاندازی جار و جنجال، حاشیهسازی، گلآلود کردن آب و ماهی گیری دوباره...
⛔️ از سلبریتیهای سر سپردهای که با توییتهای خود طبق معمول در پی سیاهنمایی و فاجعهبار نشان دادن اوضاع ایرانند؛
تا آنها که در ادامهی پروژهی افغان هراسی، قاتل را لهجهدار و افغانی معرفی کردند،
و تا رسانههای فارسی زبان ضد ایرانی که مشغول تولید برنامههای متعدد و جنگ روانی در این زمینه اند...
🔺 برخی به بهانه ی این که مهرجویی سال گذشته، از آن به قول خودشان «خیزش مردم» حمایت کرده بوده است، ناشیانه مقصر را خود حکومت دانستند؛
در پاسخ به این عده باید گفت:
«گر حکم شود که مست گیرند،
در شهر هر آن که هست گیرند...»،
اگر حکومت می خواست از این به اصطلاح هنرمندانی که سال گذشته به نحوی از اغتشاشات حمایت کردند انتقام بگیرد، تا کنون خون های زیادی باید ریخته می شد...
🔻 برخی هم از جمله رسانه ی فارسی زبان صدای آمریکا ( VOA Farsi ) با چنین تیترهایی ادعای امنیت ایران را نشانه رفتند:
«قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر؛ ادعای «امنیت» جمهوری اسلامی را زیر سوال برد...»
در حالی که استفاده از این تیترهای مشکوک دو نتیجه گیری واضح و عقلانی بیشتر ندارد:
📌ممکن است همان طور که از پس هر اتفاق ناخوشایندی در ایران، زمینه را برای القای حس بدبختی، نکبت و ناامنی آماده می بینند و شروع به عملیات روانی و تحریک احساسات مخاطب می کنند، این بار هم همان سناریو را دنبال می کنند و با گل آلود کردن آب، همان ماهی همیشگی را می گیرند؛
و یا این که
آنها که این یاوه ها را می بافند، خودشان طراح و کارگردان صحنه ی قتل اند تا به نتیجه ی دلخواه خود یعنی القای حس ناامنی ایران برسند؛
در هر حال گذشت زمان همهی راست ها و دروغ ها را روشن خواهد کرد...
⚠️ یادمان باشد:
در دنیای امروز خبرها و اتفاقات فراوانند، و رسانه ها، تحلیل ها و حاشیه ها فراوان تر،
تشخیص و تفکیک به هنگام و درست روایات معتبر و صحیح از روایات نامعتبر، جعلی و مغرضانه بخشی از سواد رسانهای مورد نیاز امروز همه ی ماست...
#سواد_مدیا
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
💢 امّا و اگرها در #جنگ_روایت_ها
⁉️آیا بهتر نیست هزینهکرد ایران در حمایت از گروههای مقاومت صرف امور عمرانی در کشور شود؟
🔺این موضوع که با مُبالغۀ زیادی از سوی دشمنان و ناآگاهان مطرح میشود و از استدلالهای آمریکا برای تشدید تحریمها است، اگر واقعیت داشت، باید با شدت و ضعف تحریمها وضعیت گروههای مقاومت نیز تغییر میکرد در حالی که دشمنان به بیربطی این دو مقوله معترفاند؛ پس کمکهای ایران در حدی نبوده که بر روند مقاومت تاثیری بگذارد؛ به طور میانگین سهم بودجۀ دفاعی حدود 16درصد از بودجه کشور بوده و حداکثر سهم حمایتی ایران از گروههای مقاومت تنها 20درصد از بودجۀ دفاعی بودهاست.
🔺هزینهکرد ایران در کشورهای منطقه زمینهساز جذب بازار تجاری برای ایران است؛ برای فهم این موضوع کافیست نگاهی به سهم ایران در بازار کشورهایی که طرف حمایت ایران هستند و دیگر کشورها بیندازیم:
💢مثلاً سهم ایران در بازار 60میلیارد دلاریِ پاکستان کمتر از یکدرصد در سال است، حال آنکه سهم ایران در بازار افغانستان که کشور فقیرتری نسبت به پاکستان میباشد 8/3 میلیارد دلار در سال 2021م و سال های پیش از آن بوده است.
💢 یا اینکه سهم ایران در بازار ترکمنستان 133میلیون دلار است در حالی که در عراق طی پنج سالِ گذشته سالانه حدود 12میلیارد دلار بوده؛
✅بنابراین هزینهکرد ایران در جبهۀ مقاومت نوعی سرمایهگذاری کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت است.
📍به اعتقاد کارشناسان مشکل ایران در ساختارهاست نه روابطخارجی؛ چرا که درآمدهای کشور صرف اصلاح زیرساختها نمیشود و در بودجۀ جاری کشور مستهلک میگردد!
#آنتی_سکولار
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
🔴 طوفان الاقصی، ابعاد، پیامدها و راهبردها
🔺سلسله گزارش ها و تحلیل های ایران نوانس درباره «طوفان الاقصی، ابعاد، پیامدها و راهبردها» را می توانید از طریق عناوین و لینکهای زیر مطالعه کنید.
💢 بازنمایی شاخصهای بازدارندگی محور مقاومت
🔺«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در سفر منطقهای به غرب آسیا – عراق، لبنان و سوریه – چند جمله کلیدی داشت که متضمن مفاهیمی با پیامی روشن بود: «ساعت صفر برای آغاز جنگ تمام عیار در اختیار جریان مقاومت است.» این اظهارات در حالی انجام میشود که ادراک تهدید در منطقه به شدت افزایش یافته است.
🔺اظهارات اخیر وزیر خارجه ایران را میتوان در کنار دیپلماسی منطقهای با جهان اسلام، با سازمانهای بینالمللی و…. هم در چارچوب «دیپلماسی بحران» و هم «مقاومت هیبریدی ترکیبی» در برابر «جنگ هیبریدی ترکیبی» غربی-اسرائیلی تحلیل کرد.
📌 متن کامل یادداشت
💢 تحلیلی بر تور منطقه ای وزیر خارجه ایران
🔺در شرایط تشدید فضاسازی غربی-اسرائیلی علیه مقاومت، سفر وزیر خارجه ایران به عراق، لبنان و سوریه از این حیث حائز توجه است که هر سه کشور از مهمترین قلمروسازی های مقاومت در غرب آسیا و با حمایت ایران محسوب می شوند.
🔺در مجموع سفر منطقه ای وزیر خارجه ایران به عراق، لبنان و سوریه را می توان این پیام تهران به جناح غربی-اسرائیلی در منطقه تعبیر کرد که روابط ایران با کشورها و جنبش های عضو محور مقاومت بـسیار حائز اهـمیت است. در همین حال ایران به راهبرد هماهنگی و همسویی با سایر کشورهای اسلامی ادامه می دهد.
📌 متن کامل گزارش
♨️ لینک خبر اختصاصی ایران نوانس درباره سفر منطقهای وزیر خارجه ایران با موضوع فلسطین
💢چرا اسرائیل و غرب ایران را متهم می کنند؟
🔺محافل خبری و تحلیلی غربی و اسرائیلی همچنان درباره ابعاد، سطح و درجه حمایت و دست داشتن ایران در عملیات گروه های مقاومت فلسطین به سناریوپردازی می پردازند.
🔺اهداف و انگیزه های خاص را می توان چنین برشمرد: ۱- فرار از اعتراف به شکست بزرگ و در عین حال اعتراف به قدرت بازی گردانی تهران در سرزمینهای اشغالی فلسطین، ۲- شکل دهی به یک ائتلاف منطقهای علیه ایران، ۳- اثرگذاری بر اراده تصمیم سازی ایران درباره حمایت از فلسطین حتی برای مدت کوتاه و...
📌 متن کامل یادداشت
💢 طوفان الاقصی: بازگشت اسرائیل به نقطه صفر بازدارندگی
🔺حملات ترکیبی، گسترده و برق آسای نیروهای مقاومت فلسطین غافلگیرانه ترین شکست دفاعی رژیم اسرائیل پس از جنگ یوم کیپور در ۵۰ سال پیش توصیف میشود و پیش بینی میشود پیامدهای دیرپا در موقعیت اسرائیل در منطقه داشته باشد.
🔺از نگاه کارشناسان نظامی حتی اگر جنگ خاتمه یابد، عملیات طوفان الاقصی پایههای راهبرد بازدارندگی اسرائیل را بطور کامل نابود کرده است. یکی از بزرگترین چالشهای اسرائیل پس از این، ایجاد سپر بازدارندگی است که هزینههای سنگین تری به تلآویو تحمیل میکند.
📌 متن کامل یادداشت
💢 طوفان الاقصی در سرزمین های اشغالی
🔺غافلگیری اطلاعاتی و نظامی رژیم اسرائیل در برابر حملات گسترده نیروهای مقاومت فلسطین تحت عنوان «طوفان الاقصی»، بمب خبری و طوفانی بود که صبح شنبه ۱۵ مهر (۷ اکتبر)، تیتر یک رسانه های منطقه ای و جهانی شد.
🔺با توجه به نحوه آغاز و اجرای حملات گروه مقاومت فلسطین، به نظر می رسد این حملات برای گام های بعدی نیز برنامه ریزی شده و احتمالا با واکنش متقابل نیروهای اشغالگر قدس، دامنه جنگ گسترده تر شود.
📌 متن کامل گزارش
#پایش_راهبردی_ایران
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
💥ارزیابی کارآمدی ارتش رژیم جعلی در بی بی سی!
♻️بیبیسی فارسی طی یک تحلیل کارآمدی ارتش رژیم موقت در آغاز عملیات زمینی به غزه را مورد بررسی قرار داد، که حائز نکات مهم است:
🔻کارشناس برنامه «قیس قریشی» در گفتگو با بیبیسی فارسی گفت: اسرائیل دو مزیتش را در کوتاهمدت از دست داد؛
یکی اینکه ارتش شکستناپذیر داشته و دومی این بوده که ساختارهای امنیتی نفوذناپذیر داشتهاند
🔻حماس توانست قاعده درگیری را تغییر دهد. از لحاظ نظامی، سیاسی و امنیتی آسیب بزرگی به اسرائیل وارد شد؛ آمار تلفات دهشتناک است و ما مرتب مسئله نسلکشی را در اراضی فلسطین میشنویم ولی واقعیت این است که دستاوردی که حماس از لحاظ نظامی و امنیتی به دنبالش بود، محقق شد.
🔻 کمتر کسی نابودی حماس در غزه را باورپذیر میداند. اسرائیل ثابت کرده که توان و تابآوری جنگیاش زیر یک ماه است؛ خیلی سخت است که در یک یا دو ماه حماس را نابود کرد./پایگاه تحلیلی غرب آسیا
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
🚫استعمار داده و کوتاهی نخبگان و مسئولان
🔺وجه مشترک #استعمار در قالبهای مختلف آن، سرقت سرمایه ارزشمند کشورها است. این سرمایه روزگاری نفت، گاز، طلا و نیروی کار بود و امروزه #داده است.
🔸برخی کشورها با فهم اهمیت این سرمایه، به فکر حفاظت از دادههای ملی خود افتادهاند. ازجمله چین که با ورود بهنگام به عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات و بومیسازی آن، نه تنها در سطح ملی بلکه توانست در عرصه بینالملل نیز جایگاه خود را پیدا کند.
🔸علاوهبر چین، کشورهایی همچون روسیه و کره جنوبی نیز دستاوردهای خوبی در این زمینه به دست آوردهاند و اخیراً هند، پاکستان و… نیز برای کسب جایگاه خود در #حکمرانی_داده، تلاشهای مضاعفی را شروع کردهاند.
‼️متأسفانه در کشور ما، مدیران و تصمیمگیران از یکسو و نخبگان به عنوان مرجع فکری جامعه از سوی دیگر، فهم صحیح و جامعی از اهمیت داده و جایگاه استراتژیک آن ندارند.
🔺روزگاری از نفت به عنوان «طلای سیاه» یاد میشد و امروز از داده به «طلای بیرنگ» یاد میشود.
🔺همانطور که ملی شدن صنعت نفت مرهون مجاهدت علما به ویژه آیتالله کاشانی بود، امروزه نیز #ملیشدن_دادههای کلان کشور -بیگدیتا- که در گرو بومیسازی صنعت ICT است، نیازمند ایفای نقش نخبگان حوزه و دانشگاه است، که با روشنگری زمینۀ حفظ حکمرانی کشور بر دادههای ملی و بسط آن به دادههای غیرملی را رقم بزنند.
🔗 متن کامل را در کیهان بخوانید
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir