🌄#پوستر ||
🔹چند نکته درباره لزوم تغییر در راهبرد بلندمدت صنعت #برق کشور
📌دکتر ذبیحی، رئیس کارگروه نیروی دولت سایه:
ظرفیت بالقوه فعلی تولید برق در کشور، ۸۳ هزارمگاوات است که تنها ۲ درصد آن به انرژی های تجدید پذیر اختصاص دارد. یکی از راهبرد های مهمی که کشور ما در آینده صنعت برق به آن نیاز دارد، تنوع بخشیدن به سبد تولید برق از راههایی به غیر از استفاده از سوختهای فسیلی است.
📚@Dr_jalili_programs
🌄#پوستر ||
با #تحریم ها چه کنیم؟
1️⃣ مذاکره؛ استفاده از فرصت های روابط خارجی
2️⃣ دور زدن تحریم؛ راه حل دوران گذار
3️⃣ بی اثر کردن تحریم؛ راهبرد اصلی
📚@Dr_jalili_programs
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬#ناگفته_ها ||
روایت پنجم:
حل مشکل صادرات گوجه توسط جلیلی
جلیلی چگونه مشکل صادرات گوجه جنوب کشور را حل کرد؟
🎙#مصطفی_عیوضی
📚@Dr_jalili_programs
#خاطرات
🔹تعجب دیپلمات های اروپا از امنیت و پیشرفت ایران
📚@Dr_jalili_programs
🔴 جلیلی: میگویند از ما سوالات سخت بپرسید؛ همین سوالات آسان را پاسخ بدهید؛ سوالات سخت هم می پرسیم
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگوی «روایت مبارزه با فساد»:
🔹همه دستگاهها و مسئولین کشور در زمینه مبارزه با فساد وظیفه دارند، اگر دولت سازوکارهای مقابله با فساد را فعال کند ، دیگر کار به قوه قضاییه نمیرسد. عمده داراییها و امکانات کشور نظیر بودجه، اختیار صدور مجوزها و... در اختیار دولت است.
🔹فساد مخل رفاه مردم و مانع پیشرفت کشور است و پیشگیری از وقوع فساد یکی از اصلیترین وظایف رئیس جمهور است.
🔹اگر قرار است رئیس جمهور در عرصههای مختلف،ماشین کشور را به سمت اهدافش راه بیندازد، نمیتواند بگوید سنگهای بزرگ فساد در وسط جاده به من ربطی ندارد.
🔹مجلس هم با اختیارات وسیع نظارتی، نمیتواند نسبت به فساد منفعل باشد. کسی که سه دوره ریاست مجلس شورای اسلامی را برعهده داشته است، کارنامه خود را در زمینه مبارزه با فساد تشریح کند.
🔹اگر اوایل مسئولیت آنها مثلا فسادها صد میلیاردی باشد و اواخر مسئولیتشان دوازده هزار میلیاردی باشد، معلوم میشود جایی ایراد داشته است.با الفاظ و با تیکه به این و طعنه به آن که فساد جلویش گرفته نمیشود.
🔹اخیرا گفته شده اقتصاد کشور پادگان نیست، دادگاه نیست؛ بالاخره یا هست یا نیست؛ شما گزارش کار خودت را بده.دوازده سال شما مسئولیت داشتید؛ بگویید در این دوازده سال برای مبارزه با فساد چه کردهاید؟
🔹اینکه بگوییم ما چند جمله قشنگ بیان میکنیم و یک طعنه به بقیه میاندازیم، در حد خودش شاید یک جاذبههایی داشته باشد ولی کار برای مردم نمیشود؛ وقتی میگوییم کار واقعی از نمایشی باید تمایز پیدا کند یک مصداقش همین است.
🔹میگویند از ما سوالات سخت بپرسید؛ همین سوالات آسان را پاسخ بدهید؛ سوالات سخت هم می پرسیم.
🔹یکی از مسئولان دولت بیان کرده است که ما برای کالاهای اساسی هجده میلیارد دلار اختصاص دادیم ولی متاسفانه آنطور که باید به دست مردم نرسید! باید از ایشان پرسید چرا نرسیده است؟ مگر یک ریال و دو ریال بوده است؟ هجده میلیارد دلار به ۸۰ میلیون نفر تعلق داشته است.
🔹وقتی درباره گرانی مرغ که در انتهای سال گذشته رخ داد، سوال پرسیده میشود میگویند دلار گران شده است؛ در بودجه سال ۹۹، به میزان کافی ارز برای نهادههای دام و طیور اختصاص داده شد و نهاده هم وارد کشور هم شد اما در نهایت مرغ تا ۴۰ هزار تومان گران میشود؛ این یعنی فساد رخ داده است و دولت باید مسئولیتاش را به عهده بگیرد.
📚@Dr_jalili_programs
🔴 ۱۸ میلیارد دلار از بیت المال هدر رفت چون تجارب گذشته برای مبارزه با فساد را کنار گذاشتند
جلیلی در «روایت مبارزه با فساد»{بخش دوم}:
🔹زمانیکه به پرونده فساد ۳۰۰۰میلیارد تومانی ورود کردیم، برخی میگفتند این پرونده به شما ربطی ندارد، دادگاه در حال رسیدگی به آن است و نیازی ندارد شورایعالی امنیت ملی ورود کند.
🔹با پیگیریهایی که صورت گرفت، فرد مجرم دستگیر شد و پس از محاکمه به اشد مجازات محکوم شد و سه هزار میلیارد تومان نیز به بیتالمال بازگشت اما مسئله اصلی ما این بود که چه تدابیری باید اندیشیده شود تا از وقوع چنین مفاسدی جلوگیری شود؟ آنجا بود که مباحث مهمی نظیر تقاطع بانکهای اطلاعاتی را دنبال کردیم.
🔹اخیرا با اعضای اتحادیه صنایع سلولزی جلسه ای داشتم؛ اظهار میکردند که ۶۰ میلیون یورو به فردی برای واردات مواد اولیه مربوط به این صنعت داده شده است که اعضای اتحادیه او را اصلا نمیشناسند!
🔹در سال ۹۱ ما به عنوان دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی وارد این مباحث شده بودیم و پورتال ارزی طراحی کردیم تا به صورت شفاف مشخص باشد که چه کسی ارز دولتی دریافت میکند، چه موقع کالا وارد میکند و نحوه توزیع آن در بازار به چه صورت است.
🔹بعد از سال ۹۲ و با تغییر دولت، اجرای پورتال ارزی متوقف شد و سال ۹۷ که مجددا بحران ارزی پیش آمد، دولت سامانه نیما را طراحی کرد.
🔹ما همان موقع مطرح کردیم که لازم نیست یک تجربه را مجددا تجربه کنید؛ بروید سامانه پورتال ارزی تکمیل کنید تا از جیب مردم هزینه اضافی صورت نگیرد. آن وقت میگویند ۱۸ میلیارد دلار را نفهمیدیم چه شد!
🔹 در جلسه مجمع تشخیص به آقای زنگنه گفتم که کارت سوخت برای هرکس بد باشد، برای وزیر نفت خوب است؛چرا اصرار میکنید آن را حذف کنید؟ با گذشت زمان نتیجه گرفتند که کارت سوخت خوب است و آن را به جریان انداختند!
🔹مطابق نظرسنجیها مبارزه با فساد برای ۹۵ درصد مردم دارای اولویت است؛ بنابراین انتخاب آنها بسیار مهم است؛ باید کسی انتخاب شود که اراده و کارنامه شایستهای در این زمینه ارائه دهد. مبارزه با فساد هزینه دارد و باید کسانی انتخاب شوند که پای هزینه دادن نیز بایستند.
🔹جعل، رشوه، قاچاق و پولشویی، ۴ فساد مهم در حوزه اقتصاد است که دولت میبایست برای پیشگیری از هریک از آنها، سازوکار لازم را تدارک ببیند.
🔹وقتی میتوانید جلوی این فساد را بگیرید که برای آن سازوکار داشته باشید؛ تعریف داشته باشید. گردش سند به جعل تبدیل نشود،گردش کالا، قاچاق نشود؛ گردش پول رشوه نشود، پولشویی نشود؛ همه اینها باید تعریف شده باشد.
📚@Dr_jalili_programs
🌄#پوستر ||
❌دولت سایه از سه سال پیش، پیشبینی این وضعیت قطعی های برق را میکرد!
🔹 گزیدهای از بیانیه کارگروه نیروی دولت سایه دکتر جلیلی، در سال ۹۷!
📚@Dr_jalili_programs
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬#استوری ||
اخیرا گفته شده اقتصاد کشور پادگان نیست، دادگاه نیست؛ بالاخره یا هست یا نیست؛ شما گزارش کار خودت را بده.دوازده سال شما مسئولیت داشتید؛ بگویید در این دوازده سال برای مبارزه با فساد چه کردهاید؟
📚@Dr_jalili_programs
دکتر جلیلی: جهش تولید وابسته به جهش صادرات است.
🔹ایران رتبه 2 منابع گازی است اما رتبه 18صادرات گاز است مسیر انتقال گاز از ترکمنستان به هند و به قاره اروپا در حال ایجاد شدن است، اگر جایگاه خود در صادرات را تثبیت نکنیم فرصت از دست میرود و رقبا جای ما را میگیرند. در حالی که جهش تولید وابسته به جهش صادرات است.
📚@Dr_jalili_programs
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_گرافیک
دکتر جلیلی: هر جوان کولبر میتواند خود یک صادرکننده باشد.
#مرزنشینان
#ظرفیت_اقتصادی_کولبران
📚@Dr_jalili_programs