✨﷽✨
🔰ابوطالب؛ مدافع رسالت
سلسله مقالات حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله العالی
بنا به قول شیخ مفید قدّس سرّه، در هفتم ماه رمضان سال دهم بعثت، سه سال قبل از هجرت، ابوطالب یگانه حامی و کفیل پیامبر (ص) وفات نمود.
روزهاي عمر اكثر افراد بشر مربوط به خود و امري است فردي، ولي رجال مصلح و خدمتگذاران به عالم انسانيت، مردان خدا و انبيا و اوليا، روزهايشان به همهي جامعه، به تاريخ و به خدا ارتباط دارد و به حساب همه موجب فخر و مباهات، عزّت و خير، صلاح و ترقي و حركتهاي بزرگ تاريخي است. هرچه اين روزها وجههي الهي، خيرخواهي برای جامعه و نجات مردم از جهالت، دعوت به رستگاري، حق و عدالت و جلوه هدايت داشته باشد پايدارتر و ماندگارتر است.
نكوداشت اين روزها، نكوداشت حق و نصرت ايمان است. در تاريخ اسلام اين ايام درخشان و تاريخي جلوهاي خاص دارد و تاريخ اسلام مزيّن به اين روزهاست.
از جمله مرداني كه در اسلام به واسطه نقش خاص، موقعيت و حفظ مواضع بسيار حسّاس و مسئوليتدار بايد خود او و نه روزش بلكه روزهايش و همهي ياد و خاطرههايش زنده باشد سيّد بطحا، رئيس مكّه و قبله قبيله است؛ او كه جميع فضايل اخلاقي را دارا بود و همه به او احترام ميگذاشتند و شخصيّت و مكارم اخلاقش را ميستودند؛ «عَلَيْهِ بَهَاءُ الْمُلُوكِ وَ وَقَارُ الْحُكَمَاءِ؛ در رخساره او ظرافت پادشاهان و وقار حكيمان ديده ميشد»
آری! ابوطالب پدر بزرگوار اميرالمؤمنين علی عليه السلام از بزرگترین رجالی است که به گردن بشریت و جامعه مسلمانان، حقّ بزرگی دارد. كسي كه حكيم معروف عرب «اكتم بن صيفي» وقتي از او پرسيدند: «حكمت و رياست و حُكم و سيادت را از كه آموختي؟» گفت: «از حَليف علم و ادب، سيّد عجم و عرب، ابوطالب بن عبد المطلب»
او بود كه در حمايت از پيغمبر اكرم صلی الله عليه و آله و سلم در حساسترين مواقع تاريخ اسلامي يعني سرآغاز ابلاغ وحي و شروع و ظهور آن، نقش حفاظت و حراست او، اساسي، سازنده، نجاتبخش و موجب استقرار اين دين مبين گرديد.
او به همه امت اسلام حق دارد و همه وامدار اويند و روزهاي چهل و دو سال حمايت و كمك و خدمت او به حضرت رسول اكرم صلی الله عليه وآله بيش از چهارده هزار روز است كه هر كدامشان تاريخ ساز و الهي است؛ هر يك از اين ايام به حساب پشتيباني آن مرد تاريخ از اسلام و دين توحيد و آن حركت بزرگ كه جامعهي انسانيت را به سوي ترقي و تكامل و خودشناسي و خداشناسي هدايت كرد روز خدا و روز اسلام است.
هيچ كس شمار روزهاي نصرتش از پيغمبر صلی الله عليه و آله و دعوت او و ياري حق به اين شمار نرسيد.
ابوطالب عليهالسلام به واسطه فداكاريهاي عجيب و مواجهه محكم با دشمنان دين خدا، آنان را از خاموش كردن نور الهي بازداشت.
همه روزها و همه كارهايش، سزاوار نكوداشت و الگوگيری است.
چهارده هزار روز در نصرت و خدمت به رسول خدا صلی الله عليه وآله و سلم، همه از ايام الله است.
چهارده هزار روز استقامت، چهارده هزار روز تحمّل شدايد، محروميتها، تحريمها و انواع فشارها و توطئههاي مشركين، اسلام را بيمه كرد.
اين ابوطالب بود و ابوطالب بود و باز هم ابوطالب بود كه در روزهاي نخست و سالهاي آغازين دعوت با موقعيت خاص و استفاده از احترام بالايي كه در جامعه داشت از دين خدا پاسداري نمود و پيغمبر را در ابلاغ دعوت ياري ميداد.
قصيدهي لاميّه ابوطالب در مدح حضرت رسول صلی الله عليه و آله، نمونهاي از اوج ايمان و خلوص نيت و وفاداري و نصرت كامل او از پيغمبر صلی الله عليه و آله است.
اين قصيده به اعتراف بعضي بزرگان ادب و بلاغت و سخن شناس اهل سنت، در اعلی مرتبهي بلاغت و فصاحت است و از قصايد سبعهي معلّقه قويتر و برتر است و به جز ابوطالب، احدي را نميتوان سراينده آن گفت. اين قصيده، نشان ميدهد كه ابوطالب، آن مرد عزم و تصميم خللناپذير در پشتيباني از رسالت الهي پيغمبر تا به كجا و تا چه حد مصمم، جازم و قاطع بوده است و در برابر دشمنان قوي پنجه، خطرناك و خونخوار، يك تنه دفاع نموده و اسلام را در مسير حركت غير قابل برگشت قرار داد.
همان گونه كه روزهاي همراهي ابوطالب با پيامبر اسلام (ص) در بين روزهاي تاريخ، درخشان است اين قصيده نيز در ميان هزاران قصيده از عرب و عجم كه در مدح پيغمبر و اسلام سروده شده و ميشود، ممتاز و يگانه و اساسي است.
سزاوار است مخصوصاً فضلا و طلاب عزيز، آن را كه نزديك به صد بيت است، حافظ باشند.
نسل جوان و جامعه كنوني اسلام بايد تاريخ حيات و زندگي حضرت ابوطالب را وجههي نظر و الگو قرار دهند و درسهاي بزرگ و آموزندهي اين تاريخ را فرا بگيرند.
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
4_5863735067578206666.mp3
10.35M
🔻11-02-1399 - شب هفتم ماه مبارک رمضان
✅سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر رفیعی
🔹موضوع : اخلاق پیامبران در قرآن
◀️بیت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا میکند...
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
✨﷽✨
🔰رابطه نماز و ساير عبادات چگونه است؟
💬سوره معارف را ببينيد. هشت صفات براي نماز گزار ذكر كرده است. ميگويد: نمازگزار وفاي به عهد ميكند، امانت دار و... است. در قرآن كنار نماز، زكات هم هست. امام رضا (ع) فرمودند: كسي كه زكات ندهد نمازش درست نيست. نمازگزار انفاق ميكند. امام علي (ع) در حال ركوع انگشتر داد. من نمي توانم نمازگزار باشم و نسبت به فقير بي اهميت باشم. اگر طلبكار آمد بايد نمازت را قطع كني و طلب طرف را بدهي. اگر خطري براي كسي پيش آمد، نماز را بشكن. نماز بايد حس دگر خواهي را در انسان بيدار كند. چرا ميگويد: وقتي نماز ميخواني لباست رسمي نباشد؟ يعني مال مردم را اهميت بدهيد. هركس به پدر و مادرش با خشم نگاه كند، نمازش پذيرفته نيست. زني كه با زبان شوهرش را آزار بدهد، نمازش پذيرفته نيست. مردي كه به همسرش آزار برساند، نمازش پذيرفته نيست. يعني يك نمازگزار بايد خوش خلق باشد، دگر گرا باشد، به پدر و مادر نيكي كند، انفاق بكند و همه را با هم ببينيم.
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ: دست بوسی مادر
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
خانواده.mp3
863.1K
🎙 اهمیت دادن به خانواده
#خانواده
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
4_5866439771693254304.mp3
9.73M
🔻12-02-1399 - شب هشتم ماه مبارک رمضان
✅سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر رفیعی
🔹موضوع : اخلاق پیامبران در قرآن
◀️بیت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
امشب لایو سخنرانی دکتر رفیعی
حوالی ساعت ۲۳:۱۵
در پیج دکتر رفیعی
🌸آدرس پیج دکتر رفیعی در اینستاگرام
https://instagram.com/ostadrafiei
✨﷽✨
🔰چكار كنيم كه عبادات براي ما عادت نشود
و وقتي نماز ميخوانيم، اثر مستقيم در زندگي ما داشته باشد؟
💬عبادت و بندگي يك حقيقت و كنهي دارد كه ما اين لايه زيرين و حقيقت را نمي بينيم. به قولي عادت شده است. بعضيها روي عادت چهار ركعت نماز را ميخوانند و دو ركعت هم ميخوانند و روي تايم متوجه ميشوند، نماز تمام شده است. آقايي ميگفتند: من راننده ماشينهاي سنگين هستم. به ركعت اول كه ميايستم دنده اول هستم و وقتي به ركعت چهارم ميرسم، دنده ي چهار هستم و نمازم را سلام ميدهم. مردم هم ميگويند: هرچه گم كرده ايم، در نماز پيدا ميكنيم. گاهي توجه به الفاظ و مسائل نيست. همين روزه ماه رمضان، خدا ميخواسته مردم را اذيت كند؟ هفده هجده ساعت گرسنگي در تابستان و از آن خواب صبح بلند شدن چه هدفي داشته است؟ يا خود حج واقعا انسان با چه مشكلاتي در منا و عرفات و مشعر بايد بسر ببرد يا طواف كه بايد با چه زحمت در لابلاي فشارها بروي و انجام بدهي، آيا همه دقتها بايد در صفا و مروه انجام شود؟ آيا اينها همه اش ظاهر است و يا كنه و باطني دارد؟ شما وقتي قرآن را ميخوانيد، ظاهري دارد. ظاهر آيه اي ميگويد: اگر آبهاي زمين فرو برود، چه كسي براي شما آب ميآورد؟ ظاهر آيه آب است ولي باطن آن امام و
حجت است. اگر حجت خدا غايب بشود، چه كسي ميتواند او را براي شما ظاهر كند؟ در بحث عبادت هم همينطور است. اين نماز و روزه و اعمال حقيقت و كنهي دارد و غالبا مردم از اين حقيقت غافل هستند. اگر به آن حقيقت برسيد، لذتش را احساس ميكنيد. امام صادق (ع) ميفرمايد: دو ركعت نماز شب براي من محبوب تر از كل دنيا و همه چيزي كه در آن است ميباشد. اين غرق شدن در عبادت است. مردم نماز كه ميخوانند ميگويند: هيچ لذتي از آن نمي بريم و برايمان سنگين است. چه كا ركنيم به حقيقت و كنه عبادت برسيم؟ امام رضا (ع) ميفرمايد: وقتي بنده سر به سجده ميگذارد يعني از خاك هستيم و وقتي سر از سجده بر ميدارد يعني ما از اين خاك بدنيا آمده ايم. دوباره كه سر ميگذارد يعني ما به اين خاك سر ميگذاريم و سر كه بر ميدارد يعني دوباره مبعوث ميشويم. ببينيد در دو سجده چقدر ياد معاد شده است. كسي پيش امام صادق (ع) آمد و گفت: ببينيد نماز من درست است يا خير؟ نماز خواند و بعد امام گفت: چقدر براي شما زشت است كه شصت سال نماز ميخوانيد و دو ركعت نماز درست نمي خوانيد. تعجب كرد و گفت: ميشود شما بخوانيد. امام نماز خواند و اين روايت، در اين نماز ريز شده است كه دستش را چطور
مي گذاشت، حالتش چگونه بود و نگاهش به كجا بود. از امام رضا (ع) پرسيدند: علت عبادت چيست؟ ايشان فرمودند: علتش اين است كه خدا را فراموش نكنيد و خدا در زندگي تان متجلي باشد. فقر خودتان را فراموش نكنيد و ادب برخورد با خدا را ترك نكنيد و از عوامل دور نشويد. در ادب اجتماعي مراوده و ارتباط دوستي ميآورد. وقتي با كسي رفت و آمد ميكني و بيشتر ارتباط داري، وابستگي بيشتري ايجاد ميشود. نفس اين عبادت كه من روزي پنج بار در روز بايستم و تكبير بگويم و حمد و سوره بخوانم، ايجاد رابطه است. انسان احساس هويتي ميكند. حتي گاهي بعضيها كه آدمهاي ريشه دار و تحصيل كرده هم هستند، ميگويند: ما چند سال است كه از خدا چيزي را ميخواهيم ولي هرچه دعا ميكنيم اجابت نمي شود. من هم ديگر كنار گذاشته ام. يعني تصورش از دعا، اجابت است. در دعا هدف اجابت نيست. روايت داريم: گاهي دعا ميكنيم و مستجاب ميشود و خدا به فرشتگان ميگويد: اين را ديرتر ابلاغ كنيد تا بنده با ما حرف بزند. من صداي او را دوست دارم. شما يك قفل محكم در مغازه زده ايد و بازهم ميگوييد: دعا كن. قرص سردرد ميخوريد وباز هم ميگوييد: دعا كن. در دعا هدف ارتباط است نه استجابت دعا. اين را بايد دقت كرد كه باعث يأس در مردم نشود.
📺 برنامه سمت خدا
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
💠 #پویش_سراسری_مادر_امت
#معاونت_تبلیغ_حوزه_علمیه_خراسان
📚مسابقه بزرگ کتابخوانی
کتاب #یـومـا
نویسنده #مریم_راهی
(بخش #خوانش_صوتی)🎙📱
❗️در این بخش یک قسمت جذاب و تاثیرگذار کتاب را به انتخاب خود خوانش کرده و به صورت کلیپ صوتی (۲ الی۴ دقیقهای) ارسال کنید.
✨جوایز✨:
✅یک جایزه۱/۵۰۰/۰۰۰تومانی
✅یک جایزه۱/۰۰۰/۰۰۰تومانی
✅۵ جایزه۵۰۰/۰۰۰تومانی
✅۱۰ اعتبار ۲۰۰/۰۰۰ خرید کتاب با
%۵۰تخفیف
🔹جهت خرید کتاب به آدرسهای 👇 زیر در اینستاگرام و ایتا مراجعه و کلمه « یوما » را ارسال کنید.
http://www.instagram.com/Ketabresan_net
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@ketabresan 👈 کانال ایتا
🔷صوت های ضبط شده را با ذکر نام و نام خانوادگی و محدوده خوانش، در فضای ایتا و اینستاگرام به آدرس های زیر 👇 ارسال نمایید.
@howzehtabligh
http://www.instagram.com/
Samat.ir
⏱مهلت ارسال آثار ۲۵ ماه مبارک رمضان
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
4_5868206875857651885.mp3
9.92M
🔻13-02-1399 - شب نهم ماه مبارک رمضان
✅سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر رفیعی
🔹موضوع : اخلاق پیامبران در قرآن
◀️بیت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عظمت حضرت خدیجه سلام الله علیها از زبان رهبر انقلاب
وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها تسلیت باد
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
◾️قال رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله: وَ أَيْنَ مِثْلُ خَدِيجَةَ صَدَّقَتْنِي حِينَ كَذَّبَنِي النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِي عَلَى دِينِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِي عَلَيْهِ بِمَالِهَا
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمودند: هرگزمثل خديجه پيدا نخواهد شد. خديجه در آن هنگام كه مردم مرا تكذيب كردند، مرا تصديق نمود، و مرا با ثروت خود براى پيشرفت دين خدا يارى نمود.
🏴سالروز وفات حضرت خدیجه کبری سلاماللهعلیها بر تمامی مسلمانان تسلیت باد.
#حضرت_خدیجه
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
خدیجه_.mp3
2.77M
🎙 خدیجه کبری سلام الله علیها در قرآن
استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
4_5870458675671337555.mp3
9.49M
◾️1399-02-14 - نهم رمضان 1441
(وفات حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها)
✔️سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر رفیعی
🔹موضوع: شخصیت اجتماعی حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها
◀️بیت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
✨﷽✨
🔰امام باقر (علیه السلام) فرمودند:
لَمّا قالَ لَهُ رَجُلٌ إِنّی ضَعیفُ العَمَلِ قَلیلُ الصَّلاةِ قَلیلُ الصَّومِ وَلکِن أَرجو أَن لا آکُلَ إِلاّ حَلالاً وَلا أَنکَحَ إِلاّ حَلالاً: وَأَیُّ جِهادٍ أَفضَلُ مِن عِفَّةِ بَطنٍ وَفَرجٍ؟! ؛
در پاسخ به کسی که عرض کرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه کم به جا میآورم اما سعی میکنم جز حلال نخورم و جز با حلال نزدیکی نکنم فرمودند: چه جهادی برتر از پاک نگهداشتن شکم و شرمگاه؟!
📚محاسن، ج ۱، ص ۲۹۲، ح ۴۴۸
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ : ماه ضیافت الهی...
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
📰 #خبر
معرفی سه معجزه بزرگ حضرت سلیمان(ع) بر اساس آیات قرآن کریم/ از ورود خرافات به قصص قرآنی جلوگیری شود
کارشناس مذهبی رسانه ملی از مسخر نمودن باد و تندباد، در اختیار قرار داشتن اجنه و جاری ساختن چشمه مس بدون استخراج از زمین بهعنوان سه معجزه بزرگ حضرت سلیمان(ع) یاد کرد و بر اساس پیام آیه 81 سوره انبیاء به معرفی این پیامبر الهی پرداخت.
📎 ادامه خبر:
news.amfm.ir/?p=62938
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
بسمه تعالی
#جشن_مجازی
#جلسه_بدون_مستمع
مـورخ نوزدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۹
سخنرانی حجت الاسلام دکتر رفیعی
مداحی حاج سید رضا تحویلدار
ساعت : ۱۹
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
شخصیت و زندگانی امام حسن علیه السلام.mp3
10.17M
#منبر_کامل
#رمضان
💠 حجت الاسلام رفیعی
موضوع: شخصیت و زندگانی امام حسن مجتبی علیه السلام
📅پنجشنبه 10 خرداد 97
🗂حجم: 9.7 مگابایت
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
✨﷽✨
🔰امام حسن مجتبے - علیه السلام - فرمودند:
هلاڪت و نابودے دین و ایمان هر شخص در سه چیز است:
#تڪبّر #حرص #حسد.
▫️تڪبّر سبب نابودے دین و ایمان شخص میباشد و به وسیله تڪبّر شیطان - با آن همه عبادت ملعون گردید.
▫️حرص و طمع دشمن شخصیّت انسان است، همان طورے ڪه حضرت آدم - علیه السلام - به وسیله آن از بهشت خارج شد.
▫️حسد سبب همه خلافها و زشتیها است و به همان جهت قابیل برادر خود هابیل را به قتل رساند.
📗اعیان الشّیعة، ج ۱، ص ۵۷۷
✔ڪانال استاد رفیعے
☑ @ostadrafiei
امروز لایو سخنرانی دکتر رفیعی
حوالی ساعت ۱۹
در پیج دکتر رفیعی
🌸آدرس پیج دکتر رفیعی در اینستاگرام
https://instagram.com/ostadrafiei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ : شجاعت امام حسن مجتبی علیه السلام
#قسمت_اول
#شهادت_امام_حسن_علیه_السلام
#آبشار_معرفت
#دکتر_رفیعی
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei