به روایت امیرالمومنین علیه السلام :
پیامبر صل الله علیه و آله و السلم به خانه ما آمد، در حالی که فاطمه جلو دیک نشسته بود و من عدس پاک میکردم، پیامبر فرمودند:
یا علی! هر کس در خانه به همسر خود کمک کند و او را غرور نگیرد، خداوند نامش را در دفتر شهیدان ثبت میکند...یا علی! هر کس در کمک کردن به زن در کارهای خانه غرور نورزد، این همکاری کفاره گناهان کبیره او می گردد، و خشم خداوند را فرو می نشاند، و مهریه حوریان بهشت می شود و بر کارهای نیک و درجات او می افزاید.
یا علی به زنان خدمت نکنند مگر صدیقان و شهیدان یا کسانی که خداوند برای آنان خیر دنیا و آخرت خواسته است.
بحار الانوار، جلد 106، صفحه 132
✨۲۴ ذی الحجه روز #مباهله✨
مباهله یعنی طرفین، یکدیگر را #لعن میکنند، و لعن روی هر کدام اثر کرد، آن طرف دروغگوست
پيامبر خدا (ص) به #مسیحیان نجران فرمود: با من #مُباهله كنيد! اگر من راستگو باشم لعن و نفرين، شما را مى گيرد و اگر دروغگو باشم لعن ونفرين، مرا مى گيرد. آن ها پذیرفتند! صبح كه شد نزد پيامبر خدا آمدند، ديدند آن حضرت، عزیزترین افرادش یعنی اميرالمؤمنين و فاطمه و حسن و حسين (ع) را همراه خود آورده است. آنان ترسیدند و به رسول خدا گفتند: با تو صلح مى كنيم، ما را از #مباهله معاف بدار!
امام صادق (ع)؛ تفسير القمّی: ۱/۱۰۴
🍀 #اعمال روز #مباهله
🌺 غسل
🌺 روزه
🌺 سوّم: دو رکعت نماز و آن مثل روز عید غدیر است در وقت و کیفیّت و ثواب و آیة الکرسى که در نماز مباهله است تا هُمْ فیها خالِدُونَ است
🌺 خواندن دعاى مباهله که شبیه به دعاى سحرهاى ماه رمضان است.
🌺 دعایى که شیخ وَ سَیّد روایت کرده اند بعد از دو رکعت نماز و هفتاد مرتبه استغفار و اوّل آن اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ العالَمینَ است و شایسته است در این روز تصدّق بر فقراء به جهت تَاءسّى به مولاى هر مؤ من و مؤ منه امیر المؤ منین علیه السلام و زیارت کردن آن حضرت و انسب خواندن زیارت جامعه است.
👉 @duzduzani_ir
📷 #اعمال روز #مباهله
▫️روزه گرفتن
▫️غسل
▫️صدقه دادن
▫️خواندن دعای مباهله که شبیه دعای سحر ماه رمضان است
▫️خواندن دو رکعت نماز، مانند نماز صبح و ۷۰ مرتبه استغفار بعد از آن
خواندن زیارت جامعه کبیره به نیت زیارت امیرالمومنین (علیه السلام)
اقامه دو رکعت نماز مانند «نماز روز عید غدیر ولی «آیت الکرسی» در نماز مباهله باید تا «هم فيها خالدون» خوانده شود
📚 اقبال الاعمال، ص ۵۱۵، مصباح المجتهد، ص ۷۵۹.
📣 کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🆔 @duzduzani_ir 👈
✨۲۴ ذی الحجه روز #مباهله
🅾️ نامه پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله به نصارای نجران
در سال دهم هجری پیامبر ص نامه ای به نصارای نجران فرستادند، به این مضمون که خداوند یکتا را عبادت کنند و مسلمان شوند، یا به مسلمین جزیه بدهند و به مذهب خود باشند، در غیر این صورت آماده جنگ گردند.
بنی نجران در کلیسای بزرگ خود به مشورت پرداختند، عده ای مانند «سید» که از بزرگان قوم بود و «عاقب» که اسقف نجران بود مخالفت خود را با تسلیم در برابر خواسته پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله اعلام کردند. در مقابل عده ای مانند «ابوحارثه» اسقف اعظم نجران که 120 سال عمر داشت و در باطن مسلمان بود با امر پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله موافق بودند. بعد از دو روز مشورت قرار شد کتاب «جامعه» را که صفات پیامبر بعد از حضرت عیسی علیه السّلام را ذکر کرده بود، و صحیفه حضرت شیث ع را بخوانند. در حضور جمع مسیحیان و فرستادگان پیامبر ص فصلهای جامعه قرائت شد و با اذعان به آنچه در جامعه آمده بود تصمیم گرفتند هفتاد نفر از جمله سید و عاقب و ابوحارثه را برای تحقیق به مدینه بفرستند.
🅾️ نجرانیان در مدینه
آنان به مدینه آمدند و خدمت پیامبر ص شرفیاب شدند. هرچه آن حضرت دلیل و برهان آورد آنان قبول نکردند و امر به مباهله واگذار شد. جبرئیل نازل شد و این آیه را آورد:
«فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أبْنائَنا وَ أبْنائَکُمْ وَ نِسائَنا وَ نِسائَکُمْ وَ أنْفُسَنا وَ أنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبینَ»(3) «اگر کسی با تو مجادله کند بعد از علمی که نزد تو آمده، بگو بیاید تا فرا خوانیم پسران خود و زنهای خود و کسی که به منزله جان ماست. آنگاه نفرین کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم».
لذا قرار بر مباهله شد و سید و عاقب به محل اردوی خود در خارج مدینه رفتند. آنان با یکدیگر مشورت کردند و بعضی از علمای آنها گفتند: «اگر فردا محمّد ص با اصحاب و جمعی کثیر برای مباهله حاضر شود این روش پادشاهان است و ترسی به خود راه ندهید. ولی اگر خواص اهل بیت خود را آورد این کار انبیاء است».
🅾️ مراسم مباهله
روز دیگر هنگام بالا آمدن آفتاب، پیامبر ص دست علی بن ابی طالب ع را گرفت و از حجره بیرون آمد. امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام را پیش رو روانه فرمود و حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها از پشت سر آمدند، تا بین دو درختی که قبلاً تعیین شده بود رسیدند. قبلاً به دستور حضرت زیر آن دو درخت را جارو زدند، و به عنوان سایه بان عبای سیاهی بالای درخت قرار دادند. مسلمانان مدینه هم آمدند، بنی نجران هم با فرزندان خود آمدند. پیامبر ص کسی را نزد سید و عاقب فرستاد که ما آماده ایم.
اسقف با همراهان آمد و گفت: به چه کسانی با ما مباهله می کنید؟ پیامبر ص فرمود: «با بهترین اهل زمین و نیکوترین جهانیان نزد خداوند متعال زیرا که از طرف خداوند متعال امر شده ام که آنها را بیاورم»، و اشاره به آل عبا علیهم السّلام فرمودند.
سید و عاقب و اسقف همین که چشمشان به پیامبر ص و آل عبا افتاد، وحشت کردند به حدّی که چهره هایشان زرد شد. ابوحارثه که میل به اسلام داشت فرصت را مغتنم شمرده، پا پیش گذاشت و دست سید و عاقب را گرفته پس کشید و آنها را نصیحت کرد و از عواقب این مباهله مطلع کرد و گفت: صفات او و اهل بیت او را در کتابها خوانده اید. این محمّد همان پیامبر است، مگر نمی بینید ابرهای سیاه را، و دگرگونی آفتاب را، و شاخه های درختان را که خم شده، و صدای مرغان، و دود سیاه اطراف و آثار زلزله را که در کوهها نمودار شده است. آن بزرگواران منتظرند که دست به دعا بردارند. به خدا قسم اگر سخنی گویند از ما نشانی نمی ماند. برویم و با او صلح کنیم.
🅾️ پرهیز نجرانیان از مباهله
بنی نجران ابوحارث را فرستادند و او مسلمان شد و عرض کرد: مردم نجران پشیمان شده اند. حضرت فرمود: اسلام بیاورند. گفت: قبول نمی کنند. فرمود: آماده جنگ باشند. گفت: قدرت این کار را ندارند، ولی حاضرند جزیه را قبول کنند.
پیامبر ص به امیرالمؤمنین ع فرمودند: «شرایط ذمّه و مقدار آن را به آنها بگویید». بعد از معیّن نمودن جزیه و شرایط آن، امیرالمؤمنین ع آنها را نزد پیامبر ص آوردند، و پیامبر ص فرمودند: «اگر با من و این جماعت اهل بیت من مباهله می نمودید، به صورت میمون و خوک می شدید و این وادی بر شما آتش می شد و یک سال نمی گذشت که تمامی نصاری نابود می شدند».
📚تفسیر برهان: ج 1، ص 287 - 288. قلائد النحور: ج ذی الحجه، ص 427، 438 و...
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
✨24 #ذی_الحجه روز #خاتم بخشی
#آیه_ولایت
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
✨24 #ذی الحجّه روز خاتم بخشی(1)
🍃در این روز امیر المؤمنین علیه السلام در مسجد پیامبر صلّی الله علیه و آله #انگشتر خود را در حالت #رکوع به سائل بخشید، و #آیه مبارکه ی «إنَّما وَلِیُّکُمُ اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ» (2) در شأن آن حضرت نازل شد. (3)
▫️امام صادق علیه السلام درباره معنای این آیه شریفه از پدرشان از جدّشان علیهم السلام نقل می کنند که فرمودند: «یَعْرِفُونَ نِعْمَةَ اللهِ ثُمَّ یُنْکِرُونَها» (4): «نعمت خداوند را می شناسند و سپس آن را انکار می کنند».
حضرت فرمودند:
هنگامی که آیه مبارکه ی «انما ولیکم الله ...» نازل شد، عدّه ای از اصحاب پیامبر صلّی الله علیه و آله در مسجد مدینه جمع شدند.
بعضی به بعض دیگر گفتند: درباره این آیه چه می گویید؟ بعضی گفتند : اگر منکر این آیه بشویم سایر آیات را هم باید منکر شویم و اگر ایمان به این آیه بیاوریم و قبول کنیم برای ما ذلّت است زیرا علی بن ابی طالب علیه السّلام بر ما مسلّط می شود.
عدّه ای از منافقین گفتند: ما می دانیم که محمّد در آنچه می گوید صادق است. او را به ظاهر دوست داریم، ولی از علی علیه السلام در آنچه امر می کند اطاعت نمی کنیم.
حضرت فرمودند: در این هنگام این آیه نازل شد: «یعرفون نعمة الله ثم ینکرونها ...»، یعنی: ولایت علی بن ابی طالب علیه السلام را می شناسند و حال اینکه اکثر آنها که آن را می شناسند نسبت به ولایت آن حضرت کافرند. (5)
▫️بعضی از مخالفین گفته اند: برای کسی اتّفاق نیفتاده که در یک زمان جمع بین دو عبادت مالی و بدنی بنماید مگر برای علی بن ابی طالب علیه السلام، و برای احدی نیامده از فضایل مثل آنچه برای علی علیه السلام آمده است.
📚 منابع
1. قلائد النحور: ج ذی الحجّه، ص 426. اکابر اهل سنّت اتّفاق دارند که آیه «انما ولیکم الله ...» در شأن امیر المؤمنین علیه السّلام نازل شده است. مانند فخر رازی، محمّد صدر عالم، ابن مردویه، خطیب بغدادی، ابن عساکر، محمّد بن اسماعیل الامیر، ابن مغازلی، ابو اللیث سمرقندی، سبط ابن جوزی، شهاب الدین احمد، ابن صباغ، ابو نعیم، ملا علی قوشجی، سمعانی، واقدی، بیهقی، نسائی، خوارزمی، طبری، کلبی، حموینی و ...
2. مائده: آیه ی 55.
3. مسار الشیعة: ص 23. و ... .
4. نحل: آیه 83.
5. کافی: ج 1، ص 427. و ... .
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
🆔 @duzduzani_ir 👈
🔰25 ذی الحجّه نزول سوره ی هل اتی
در این روز سوره «هل اتی» در شأن #امیرالمؤمنین و #فاطمه_زهرا و امام #حسن و امام #حسین علیهم السّلام نازل شده است. این مهمّ بعد از سه روز #روزه ی آنان و اعطای افطارشان به مسکین و یتیم و اسیر بود که آن طعام بهشتی نازل شد. (1)
امام صادق علیه السّلام فرمود:
آن کاسه ای که طعام از بهشت آوردند و آن بزرگواران میل کردند نزد ماست و حضرت صاحب الأمر علیه السّلام آن را ظاهر خواهد کرد، و طعام بهشتی از آن تناول خواهند فرمود. (2)
📚 منابع
1. مسار الشیعة: ص 23.
2. زاد المعاد: ص 304. بحار الأنوار: ج 43، ص 31، 63.
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
🟢پیامبراکرم صلی الله علیه و آله میفرمایند:
🔻هرکس زیاد #استغفار کند، خدا برای او:
⚡️از هر غمی، گشایش،
⚡️از هر تنگنایی رهایی،
⚡️و از جایی کـه انتظار ندارد، روزی میدهد
📚نهج الفصاحه ص ۲۱۷
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
💢 زیارت جامعه کبیره چه خصوصیات و ویژگیهایی دارد؟
1️⃣ زیارت جامعه کبیره جلوه اى از امام شناسى و دریچه اى به سرچشمه معرفت امامان است که حاوى مفاهیم و معارف بلندى است که صدور آن از غیرمعصوم محال است و قوت متن، خود دلیلى بر صدور آن از معصوم (علیه السلام) است و حتى به بررسى سندى نیازى ندارد.
2️⃣ سند این زیارت، سندى حسن است و در اعتبار بدان حجت است اگرچه از حیث سندشناسى محدثان گذشته داراى سندى صحیح است و صدور آن از معصوم یقینى است.
3️⃣ زیارت جامعه کبیره، بدون هیچ گونه غلو و اغراق است و سازگارى آن با ادبیات قرآن مجید و روایات حتمى، گویاى آن است که باید در شناخت امامان معصوم تلاش بیشترى کرد.
4️⃣ زیارت عملى مستحب است که فریقین بدان اعتقاد دارند ولى در نگاه شیعه امامیه زیارت جایگاه ویژه اى دارد که بسیارى از آموزه هاى زندگى ساز از آن به دست مى آید و اثرات تربیتى، اخلاقى، اجتماعى و سیاسى فراوانى به همراه دارد.
5️⃣ آیات نورانى قرآن مجید و روایات گهربار فراوان وارده از امامان معصوم (علیهم السلام) گواه آن است که جایگاه امامان (علیهم السلام) بسیار رفیع است و دسترسى به جایگاه آنان و فهم کلامشان مقدور و میسور هر انسانى نیست و به همین علت گروهى از سر جهل و خرافه راه غلو و اغراق پیمودند و بسیارى از سر حسادت و تعصب و جهالت راه انکار فضیلت ها را پیشه کردند.
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
ويژگى هاى پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم
#نهج_البلاغه
☀️حَتَّى بَعَثَ اللَّهُ مُحَمَّداً (صلی الله علیه وآله) شَهِيداً وَ بَشِيراً وَ نَذِيراً خَيْرَ الْبَرِيَّةِ طِفْلًا وَ أَنْجَبَهَا كَهْلًا وَ أَطْهَرَ الْمُطَهَّرِينَ شِيمَةً وَ أَجْوَدَ الْمُسْتَمْطَرِينَ دِيمَةً.
💎تا اينكه خدا محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم را برانگيخت، گواهى دهنده، بشارت دهنده، هشدار دهنده. پيامبرى كه بهترين آفريدگان در خردسالى، و در سنّ پيرى نجيب ترين و بزرگوارترين مردم بود، اخلاقش از همه پاكان پاك تر و باران كرمش از هر چيزى با دوامتر بود.
📘#خطبه_105
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
🌼پنج شنبه است و ياد درگذشتگان
✍اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
یا رحمة الله الواسعة و یا باب نجاة الاُمّة
سلام بر تو ای رحمت بزرگ خداوند و ای راه نجات و رستگاری مردمان
مراسم عزای دهه اول محرم ۱۴۴۴
در بیت مرجع عالیقدر آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
زمان: از روز اول محرم الحرام ۱۴۴۴ به مدت ۱۲ روز از ساعت ۱۱:۳۰ صبح
مکان: #قم، خیابان معلم، کوچه ۱۱، پلاک ۳۷
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
▪️مجلس عزا و سوگواری دهه اول محرم ۱۴۴۴ در دفتر تبریز مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی برگزار می گردد.
با حضور سخنرانان و مادحین اهل بیت عصمت و طهارت صلوات الله عليهم
زمان: از روز اول محرم الحرام 1444 به مدت ۱۲ روز از ساعت ۱۱ صبح - شروع سخنرانی ۱۱:۳۰
مکان: #تبریز، خیابان راسته کوچه، کوچه ملا احمد، فرعی دوم سمت راست دفتر حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی مد ظله العالی
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 استوری ماه محرم
▪️السلام علیک یا اباعبدالله الحسین (ع)
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
اُدْخُلُوهَا بِسَلَامٍ آمِنِينَ ...
صل الله علیک یا اباعبدالله
و آجرکم الله و عظم الله اجورکم یا صاحب العصر و الزمان یا بقیة الله
فرارسیدن ماه محرم الحرام 1444 را به پیشگاه مقدس حضرت امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و شیعیان تسلیت و تعزیت عرض می نمائیم.
یا رب الحسین بحق الحسین عجل لولیک الفرج مولانا صاحب الزمان
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
▪️ورود امام حسین علیه السلام به کربلا
بنابر مشهور در روز دوم محرم در سال 61 هـ آقا و مولایمان حضرت ابا عبدالله الحسین سیّد الشهداء علیه السلام با اهل بیت و اصحابشان وارد کربلای معلّی شدند. (1)
در آنجا اسب حضرت حرکت نکرد.
امام پرسیدند :
نام این زمین چیست ؟
گفتند : «غاضریه».
نام دیگرش را پرسیدند گفتند :
«شاطئ الفرات».
اسم دیگری هم دارد ؟
گفتند : «کربلا» هم می گویند.
در این هنگام حضرت آهی از دل کشیدند و گریه شدیدی نمودند و فرمودند :
«اللّهُمَّ إنّی أعُوذُ بِکَ مِن الکَربِ و البَلاء.
به خدا قسم زمین کربلا همین است.
به خدا قسم اینجا مردان ما را می کشند !
بخدا قسم اینجا زنان و کودکان ما را به اسیری می برند !
بخدا قسم اینجا پرده ی حرمت ما دریده می شود.
ای جوان مردان، فرود آیید که محلّ قبرهای ما اینجاست ... ». (2)
📚 منابع :
1. ارشاد : ج 2، ص 84. و ... .
2. کلمات الإمام الحسین علیه السلام : ص 376 _ 374. و ... .
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
▪️إنه[ابالفضل العباس علیه السلام] كان صاحب لواء الحسين عليه السلام واللواء هو العلم الأكبر ولا يحمله الا الشجاع الشريف ومنها انه لما جمع الحسين عليه السلام أهل بيته وأصحابه وخطبهم : «اما بعد فاني لا اعلم أصحابا أوفى ولا خيرا من أصحابي.. تفرقوا في سواد هذا الليل وذروني وهؤلاء القوم فإنهم لا يريدون غيري» قام إليه العباس علیه السلام فبدأهم فقال: «ولم نفعل ذلك لنبقى بعدك لا أرانا الله ذلك ابدا!»
🏴همانا حضرت ابالفضل العباس (ع) صاحبِ لواء امام حسین (ع) بود که لواء، بزرگترین عَلَم و پرچم است و آن را جز شجاع شریف، حمل نمیکند؛ هنگامیکه امام حسین (ع) فرمودند: «من أصحابي باوفاتر و بهتر از شما نمیشناسم..در این سیاهی شب پراکنده شوید و مرا با این قوم اعداء تنها گذارید که آنها جز من را نمیخواهند» حضرت ابالفضل العباس (ع) مُتقدّم بر تمام اصحاب فرمود: «چرا اینگونه عمل کنیم!؟ تا بعد از تو (ای حسین) زنده بمانیم؟! خداوند هرگز آن روز را به ما نشان ندهد!!» سپس اصحاب، بمانند این کلام سخن گفتند.
📓اعیان الشیعه ج۷ ص۴۳۰
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
🟢وفا و عمل به پیمان و ایستادگی بر سر عهد از ویژگی های امام حسین علیه السلام و اصحاب وفادار آن حضرت است.
💠 آن حضرت شب عاشورا در توصیف اصحاب خود فرمودند: «هیچ اصحابی وفادارتر و صادق تر از یاران خود نمی شناسم»
◾️در توصیف وفاداری خود آن حضرت در زیارت نامه ایشان می خوانیم: «اَشْهدُ انّکَ قد... وَفَیْتَ و اَوفَیتَ؛ شهادت می دهم که تو به عهدی که با خداوند بسته بودی وفا کردی».
◾️ یکی از صحنه های بزرگ تجلی وفاداری یاران امام حسین علیه السلام برخورد حضرت ابوالفضل علیه السلام با امان نامه ای است که شمر برای آن حضرت و برادرانش آورد. ایشان با ردّ آن می گوید: «من هرگز از دینم دست بر نمی دارم و تا جان در بدن دارم از امام و پیشوایم حسین حمایت می کنم».
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
Ziarat Ashoura.pdf
5.11M
📎#دانلود فایل پی دی اف #زیارت_عاشورا
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
▪️کودکان نذر چشمان علی اصغرت
🔅ای فدایت خواهرت
▪️رد نکن این هدیه ام را به جان زهرا مادرت
🔅ای فدایت خواهرت
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
🔰دلیل سینه زنی
❓سوال: دلیل سینه زدن برای ائمه ی اطهار علیهم السلام چیست؟
🖊جواب: رجحان شرعی و استحباب اقامه ی عزاداری ائمه ی اطهار: و حرکت دستجات سینه زنی در مصائب حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام بر کسی مخفی و پوشیده نیست.
قرآن مجید گریه ی حضرت یعقوب را در فراق حضرت یوسف که سالیان درازی طول کشید به عنوان یک عمل انسانی و عاطفی می ستاید، بنابر این پیروان ائمه ی اطهار: از هر طریق مشروع (برپایی مجالس و اِطعام و دستجات سینه زنی و مانند این ها) جهاد مقدّس حضرات را زنده نگه می دارند و از دشمنانشان اظهار تنفّر و انزجار می کنند.
پس حضور دسته های سینه زنی در مصیبت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام بیانگر مظلومیت حضرت و شدّت علاقه به اهداف مقدِّس آن مظلوم می باشد و از شعائر مذهب محسوب می شود. همان طور که تاکنون معمول و مرسوم است مؤمنان به مجالس دینی و سخنرانی های مذهبی اهمّیّت بیش تر بدهند و در روزها و شب های محرّم الحرام به عزاداری بسنده نکنند.
#استفتاء
پرسش احکام
✅ @aduzduzani 👈
عضویت در کانال دفتر
🆔 @duzduzani_ir 👈
🏴در کربلا چه گذشت...
▪️ششم محرم الحرام | یاری طلبیدن حبیب ابن مظاهر ازبنی اسد
▪️جناب حبیب بن مظاهر اسدی با اذن امام حسین علیه السّلام برای آوردن یاور و کمک، به قبیله بنی اسد رفت. اسدیان پذیرفتند و حرکت کردند، ولی جاسوسان به عمر سعد خبر دادند و او عده ای را فرستاد تا مانع آنها شوند.
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
#مقتل_الحسین_فی_القرآن
ا❁﷽❁ا
✨«وَ إِذِ اعْتَزَلْتُمُوهُمْ وَ ما يَعْبُدُونَ إِلاَّ اللَّهَ فَأْوُوا إِلَى الْكَهْفِ يَنْشُرْ لَكُمْ رَبُّكُمْ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ يُهَيِّئْ لَكُمْ مِنْ أَمْرِكُمْ مِرفَقاً»
{و [به آن ها گفتيم]: هنگامى كه از آنان و آنچه جز خدا مى پرستند كناره گيرى كرديد، به غار پناه بريد؛ كه پروردگارتان رحمتش را بر شما مى گستراند؛ و در كارتان، آرامشى براى شما فراهم مى سازد}
(سوره مبارکه کهف، آيه ۱۶)
ا┅═✧❁ ⚜️ ❁✧═┅ا
🏴از شئونات ذاتی حضرت عقیلة الهاشمیین زینب الکبری (سلام الله علیها) «کهف» بودن وجود مقدسه ایشان است.
◀️حقیقت «کهف» [که در لغت به معنای مکان امنی است که به آن پناه برده می شود (۱)]، مطابق احادیث، وجود مقدس اهل بیت (علیهم السلام) هستند که حریم امنشان کهف حصین، ملجأ و ملاذ أمن برای مضطرین، هاربین و خائفین می باشد؛ چنانکه فرمودند: نحن كهفكم كأصحاب الكهف (۲).
⏪پس از واقعه کربلاء و شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) که امر و ودائع امامت به حضرت عقیلة بنی هاشم زینب الکبری (سلام الله علیها) سپرده شد، وجود مبارکه حضرت عقیلة بنی هاشم (سلام الله علیها) محل التجاء آل الله (علیهم السلام) بودند که آنان تحت کساء زینبی پناه می گرفته و ظلّ آن جوار می یافتند.
☑️چنانکه نقل است در منازل السبایا، در تمام مواضعی که اعداء الله (لعنة الله علیهم) قصد آزار خواتین و اطفال الحسین (علیه السلام) را داشتند، ملجاء آنان، حصن حصین حضرت عقیلة الهاشمیین (سلام الله علیها) بود؛ تا آنجا که پس از بازگشت از منازل السبایا و رسیدن به کربلاء، به براردشان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) فرمودند:
▫️يابنُ اُمِّی لَقَد كَلَلتُ عَن المُدافِعَةِ لِهؤُلاءِ النِّساءِ وَ الاَطفالِ وَ هذا مَتنِی قَد اُسوِدَ مِنَ الضَّربِ (۳)
☑️و همین حصن حصین بود که از جان مبارک حضرت بقیة الماضین امام زین العابدین (علیه السلام) محافظت کرد:
➖آنجا که در خیمه های سوخته، اعداء الله (لعنة الله علیهم) قصد جان امام سجاد (علیه السلام) را کردند (۴)؛
➖و نیز در زمان عبور داده شدن کاروان آل الله (علیهم السلام) از ابدان مطهره ای که بی غسل و کفن در سرزمین کربلاء رها شده بوده و روح مبارک حضرت زین العابدین (عیه السلام) با دیدن این صحنه نزدیک بود که از بدن مبارکشان مفارقت نماید: «ما لی أراک تجود بِنفسک یا بقیة الماضین» (۵)
➖و نیز در مجلس ابن زیاد ملعون که حضرت عقیلة الهاشمیین، امام سجاد (علیه السلام) را در آغوش خود پناه داده و از کشته شدن ایشان ممانعت نمودند :
«قَالَتْ وَ اللَّهِ لَا أُفَارِقُهُ فَإِنْ قَتَلْتَهُ فَاقْتُلْنِي مَعَه» (۶).
🖋لذا حضرت عقیلةالهاشمیین زینب کبری (سلام الله علیها)، حقيقت کهف و حصن حصيني بودند که در منازل السبایا ، خواتین بنی هاشم و اطفال الحسین (علیهم السلام) در پناه امن آن مأمن می یافتند؛ همان کساء و چادر زینبی (سلام الله علیها).
📃چنانکه در فرازی از زیارت ایشان وارد شده است: «السَّلامُ عَلی مَن تَكَفَّلَت وَاجتَمَعَت فی عَصرِ عاشُوراءِ بَناتِ رَسُولِ اللهِ وَ اَطفالَ الحُسَینِ» : سلام بر کسی که در عصر عاشوراء تمام دختران رسول خدا و اطفال حسین (علیهم السلام) را تحت کساء خود جمع نمود.
⏪البته حریم مقدس حضرت عقیلة الهاشمیین زینب الکبری (سلام الله علیها) برای تمامی خلق نیز حصن حصین می باشد و وجود مقدسه ایشان تمام یتیمان جدا مانده از امام خویش (۷) را تحت کساء خود امان می دهد؛ به عبارت دیگر وجود مقدسه شان «کهف الوری» می باشد. آن کساءای که بطنش رحمت الهی است :
« إذْ أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ فَقالُوا رَبَّنا آتِنا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ هَيِّئْ لَنا مِنْ أَمْرِنا رَشَداً (سوره مبارکه کهف، آیه ۱۰) و ملجاء و ملاذ برای تمامی متمسکین و اصحاب الکهف می باشد تا آنان را از آسيبها و لغزشها و انحرافات حفظ کند.
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱). «الکهف، يلجأ اليه كالبيت»
(۲).مستدرک سفینة البحار ،ج۹ ص۲۰۴
(۳). «اي پسر مادرم! از نگهداري اين كودكان و بانوان، در برابر دشمن، كوفته و درمانده شده ام و این بدن من است كه بر اثر ضربه دشمن سیاه شده است» [معالي السبطين ج ۲ ص۳۲]
(۴).إعلام الورى بأعلام الهدى ص۲۲۲
(۵).كامل الزيارات ص۲۷۴؛ اللهوف ص۸۳
(۶).بحارالانوار ج۴۵ ص۱۱۷
(۷). عن الامام حسن العسکری (علیه السلام): أشَدُّ مِنْ يُتْمِ الْيَتِيمِ الَّذِي انْقَطَعَ عَنْ أَبِيهِ يُتْمُ يَتِيمٍ انْقَطَعَ عَنْ إِمَامِهِ وَ لَا يَقْدِرُ عَلَى الْوُصُولِ إِلَيْهِ وَ لَا يَدْرِي كَيْفَ حُكْمُه.. »[بحارالانوار ج۲ ص۲]
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈