هدایت شده از حسین زمانی میقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
شهید بهشتی: وقتی در جامعهای عدهای امکانات در اختیار دارند و عده دیگری خیر، آقای لیبرال! اون آزادی که تو میگی بله چیز خوبیه ولی برای تو...
#قیام_علیه_لیبرالیسم
@hzamanim
💠نئولیبرالیسم در ماهیت خود ، مخالف دخالت در اقتصاد نیست ، مخالف این است که چه کسی در اقتصاد دخالت کند .
🔹دولت حق دخالت ندارد ، لیکن از انجاکه بدون شک نظریات آنها به حاکمیت طبقه ثروتمند به اقتصاد ختم میشود ، هیچ کس نباید در کار این طبقه دخالت کند و تنها آنها هستند که میتوانند در اقتصاد دخالت کنند و به پشتوانه انحصارات ایجاد نموده ، اقتصاد را در جهت منافع خود هدایت کنند .
🔹 و به گفته جناب غنی نژاد ، حتی دولت نباید در جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر و کاهش شکاف طبقاتی ، دخالت نماید . کمک به اقشار آسیب پذیر باید امری دل بخواه از سوی ثروتمندان باشد .
🔹نمیدانم طرفداران این نظریات ، چگونه معتقدند که جامعه ایی بر اساس این نظریات میتواند به تعادل برسد و دوام یابد.
🗣محمدرضا یزدی زاده
🆔@twittereconemy
🔹آغاز اجرای فراگیر کالابرگ الکترونیک در روزهای آینده برای سه دهک اول درآمدی
- افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه در صورت استفاده از آن برای خرید ۹ قلم کالای اساسی مشمول طرح کالابرگ الکترونیک.
- امکان استفاده از یارانه ماه بعد برای خرید کالاهای مشمول طرح کالابرگ الکترونیک در هر ماه.
🗣داود منظور
🆔@twittereconemy
💠یک نکته مهم در مورد خصوصی سازی و واگذاری؛
🔹باید توجه داشت که نهادها اعم از شرکت ها یا دستگاه هایی که در طول زمان، ایجاد شده اند همه برای تأمین یک نیاز یا تحقق هدفی مهم تشکیل شده اند. مثلا شرکت آب و فاضلاب ایجاد شده است تا آبرسانی به مردم که از خدمات زیربنایی اساسی است، انجام شود. به همین دلیل در جریان واگذاری این نهادها یا شرکت ها، باید طوری عمل شود که با آن واگذاری، در تداوم آن خدمت، خللی ایجاد نشود. به عنوان مثال، اگر با واگذاری شرکت های آب و فاضلاب، در امر آبرسانی به مردم در شهرها و روستاها، خللی ایجاد شود، عملاً آن واگذاری مخدوش است.
🔹توصیه سیاستی این است که دولت باید مراقب باشد، پس از واگذاری شرکت یا نهادی، ماموریتی مهم مختل نشود. به همین دلیل، دولت باید پس از واگذاری هم مستقیماً و مستمراً بر این شرکت ها نظارت داشته باشد. اسم این عمل دولت که نظارت است نه دخالت، برای افزایش رفاه عمومی یا تداوم آن ضروری است.
🗣رضا غلامی
🆔@twittereconemy
🔹 دستکاری آمار تورم توسط سایت وابسته به دنیای اقتصاد/ اکو ایران از دستکاری نرخ تورم چه سودی می برد؟
سایت اکو ایران ( وابسته به دنیای اقتصاد) با دستکاری آمار تورم در دوره همتی، مدعی رکورد شکنی تورم در دولت رئیسی شد.
👥نود اقتصادی
🆔@twittereconemy
🔹جریان ضدانقلاب تلاش گستردهای برای التهاب اقتصادی در ایران و جا انداختن ادعای کذب وقوع تورم سه رقمی در ایران کرده است.
عجیب است مرکز پژوهشهای مجلس با یک گزارش غیرمتقن، دقیقا در همان خط فعال شده است
انتشار چنین گزارشاتی آنهم از یک مرکز معتبر مطالعاتی، در این شرایط عجیب نیست؟!
🗣مهدی مهرپور
🆔@twittereconemy
🔹اینکه برخی تلاش کنند با زدن زیر میز بازی را بهم بزنند، کاملا قابل فهم است، ولی حداقل انتظاری که می توان داشت، التزام به انصاف است.
🗣داود منظور
🆔@twittereconemy
🔹رییس سازمان برنامه و بودجه:
پیش بینی میشود در سال جاری بالغ بر ۸ میلیون تن گندم خریداری شود. در حال حاضر قیمت خرید گندم ۱۵ هزار تومان است. همین گندم را میتوان به نرخ ۱۱ هزار تومان وارد کرد بنابراین گندم را از کشاورز بالاتر از قیمت وارداتی خریداری میکنیم تا به خودکفایی برسیم.
گفته میشود قیمت خرید گندم در کشورهای همسایه بالاتر از داخل است اما باید دانست این رقم برای کشاورزان خود همان کشور است و این بدین معنی نیست که کشاورز ما یک تن گندم را میتواند در کشور همسایه با همان قیمت بفروشد. آن قیمت گندم، قیمت حمایتی خرید از کشاورزان داخلی همان کشور است.
👥 پـاد
🆔@twittereconemy
🔹جنگطلبی جریان لیبرال، روی دیگر سکه تحریمطلبی اینهاست. هر دو را پیشبرنده پروژه داخلیشان میدانند. ناکام ماندهاند، ناکام خواهند ماند...
🗣سید یاسر جبراییلی
🆔@twittereconemy
🔹بررسی روند قیمتی 10 محصول پتروشیمی که در بورس کالا عرضه می شود و مورد رقابت در بین خریداران قرار می گیرد نشان می دهد که سیاست کاهش نرخ تسعیر توانسته سبب کاهش قیمت محصول نهایی شود (به طور میانگین، قیمت این محصولات حدود 30 درصد کاهش پیدا کرده است)
🗣امیرحسین تقی پور
🆔@twittereconemy
پازلِ اقــتصاد 📊
🔹بررسی روند قیمتی 10 محصول پتروشیمی که در بورس کالا عرضه می شود و مورد رقابت در بین خریداران قرار می
♦️به موازات اینکه پیگیر توقف دلاریفروشی مواد اولیه ایرانی به ایرانیان هستیم، فروردین امسال با افزایش نرخ تسعیر به ۳۶۵۰۰ مخالفت کردیم. عدهای قیامت بهپا کردند که بازگشت نرخ تسعیر ارز به ۲۸۵۰۰ "بیاهمیت" است و تاثیری روی قیمت نهایی ندارد. اینها یا ذینفعاند، یا نادان، یا خائن...
🗣سید یاسر جبراییلی
🆔@twittereconemy
🔹پایه پولی(M0)ژاپن در ۴۰ سال اخیر ۶ برابر شده(تصویر بالا)؛
اما تورم در تمام این سالها کمتر از ۵٪ و در بسیاری از سالها منفی بوده است(تصویر پایین)
فهم علت آن آموزنده است به شرطی که از فانتزیهای متون کلاسیک که "رشد پایهپولی را همیشه تورمزا میداند!!!" کمی فاصله بگیریم.
🗣محمدطاهر رحیمی
🆔@Economy_tweet
🔹موج چهارم انقلاب صنعتی انقلاب دیجیتال یا اقتصاد هوشمنده، اقتصادی که بر اساس فناوری و هوش مصنوعیه
تو همچین اوضاعی ما تو شاخص آمادگی هوش مصنوعی تو خاورمیانه از بین ۱۸ کشور، دهم هستیم!
اگر سالانه یک میلیارد دلار در هوش مصنوعی سرمایه گذاری نکنیم، سهمی تو اقتصاد هوشمند نخواهیم داشت.
🗣مجید محمدلو
🆔@twittereconemy
🔹محبوبه داودی:
رکورد تاریخی رشد پایه پولی، علیرغم کاهش نسبی رشد نقدینگی دقیقا وضعیتی است که در آن انتظار افزایش تورم وجود دارد. در گذشته هر گاه شرایطی مشابه این وجود داشته، یعنی رشد پایه پولی بسیار بالا و فراتر از نقدینگی بوده، تورم نیز افزایش یافته است.
♦️محمدطاهر رحیمی:
به شرطی "فزونی رشد پایهپولی به نقدینگی" علت و نشانه تورم بالا است که:
۱.نسبت ذخائر مازاد بانکها(ER)به سپرده هم افزایشی باشد
۲.ترازنامه خانوار و بنگاه با فشار هزینه مواجه نباشد
۳.کنترل ترازنامه اِعمال نشود
الان شرایط دقیقا برعکس است
بیایید از تحلیلهای کلاسیک خطی اجتناب کنیم.
🆔@twittereconemy
💠اقتصاد ، برآیند رفتار و تلاش انسانها ، برای دست یابی به منافع و ارجحیت هایشان است .
چنانچه تضاد منافعی بین منافع فردی و اجتماعی ،امکان وقوع نداشته باشد ، دولت نباید در اقتصاد دخالت کند ( فرض بی اساس نئولیبرالیسم ).
🔹 اگر چنین فرضی وجود ندارد که ندارد ، وظیفه دولت ایجاد تعادل بین منافع شخصی و منافع جمعی است .
🔹ایجاد این تعادل که مستلزم تغییر در رفتار اقتصادی افراد است ، با صدور دستور و تعیین دستوری عوامل اقتصادی از جمله قیمت ، ( خصوصا در میان مدت و بلند مدت ) امکانپذیر نیست .
🔹دولت با تنظیم قوانین موثر بر تصمیمات اقتصادی افراد ( که عموما میتوانند در عرضه و تقاضا ، متبلور شوند ) و مدیریت رفتار اقتصادی آنها ، باید منافع شخصی را در جهت منافع عمومی ، ایجاد کند و هزینه منافع شخصی متضاد با منافع عمومی را بشدت افزایش دهد .
🔹 توانایی دولت ها در این رابطه قبل از هر چیز به درجه سلامت اقتصادی مدیران بسته است.
🗣محمدرضا یزدی زاده
🆔@twittereconemy
#یارانه_پنهان جعلی نیست، موهوم نیست، حقیقت دارد؛ نه تنها حقیقت دارد، بلکه مهمترین علت وضعیت امروز اقتصاد کشور و معیشت مردم است... فقط لیبرالها زرنگی کرده و تعریف آن را عوض کردهاند تا کسی متوجه اصل ماجرا نشود!
#یارانه_پنهان در حقیقت همان عدد هنگفتی است که از جیب مردم به جیب بخش خاصی از جامعه سرازیر میشود...
اینها منابع ملی را به ریال، آن هم به ثمن بخس میخرند، حقوق کارگر و مالیات دولت را هم به ریال میدهند، بعد محصول خود را به دلار به مردم میفروشند! در تعیین نرخ همان دلار هم اصلیترین نقش را دارند!!
#دلارزدایی
#نه_به_نئولیبرالیسم
🗣محمدحسین رادان
🆔@twittereconemy
لیبرالها درست میگویند که #یارانه_پنهان وجود دارد، لکن مفهوم آن را قلب میکنند...
#یارانه_پنهان وجود دارد، ولی حقیقت آن است که این یارانه از دید دریافتکنندگان پنهان نیست، از دید پرداختکنندگان است که پنهان مانده است...
#دلارزدایی
#نه_به_نئولیبرالیسم
🗣محمدحسین رادان
🆔@twittereconemy
🔹یکی از دوستان میپرسید چرا برخلاف جریان غالب اقتصادی صحبت میکنید ، اگر این جریان آنطور که تو میگویی،دچار توهم تئوریک است،چرا همه مسئولین آن را قبول دارند؟به ایشان گفتم مسئولین و بسیاری دیگر ، چیزی را که سریع بفهمند و نیاز به پیچیدگی زیاد نداشته باشد،را میپذیرند.
🔸از تحلیل مسایل اقتصاد در چهارچوب تئوری ها و هدایت ذوق زده آنها در ارایه راه حل در چهارچوب همین تئوری ها ، چیزی ساده تروجود ندارد.چنان احساس شعف از درک مسائل اقتصادی به آنها دست میدهد که برداشت های ناقص خود را همه جا،جار میزنند و خود را عالم اقتصاد تلقی میکنند.
🔸و از این همه هوش و ذکاوت ، به خود میبالند و میشوند مجری مطالب ناقصی که فهمیده اند میشوند.شاهد این مدعا ، وضعیت کنونی کشور است.
کشوری که چهل سال است سیاست گذاران اقتصادیش فرق نرخ بهره اوراق قرضه و سود سپرده را نفهمیدند،چهل سال است نفهمیدند در دولتی که کسری بودجه دارد اعمال سیاست انقباضی تا سقف کسری بودجه امکانپذیر نیست، چهل سال است نفهمیدند چرا هیچکدام از برنامه های پنج ساله حتی در حد ۵۰ درصد،محقق نمی شود و همچنان همان شیوه برنامه ریزی را ادامه میدهند و …. و هیچیک از اقتصاد دانان جریان غالب ، هم متوجه این مسایل نشدند و هنوز مدعی هستند.
🗣محمدرضا یزدی زاده
🆔@twittereconemy
🔹ما نه غربستیز هستیم نه غربپرست. تجربههای بشری در هر جای عالم را واحد ارزش آموختن میدانیم. کامیابیها را سرمشق میکنیم و از ناکامیها عبرت میگیریم.
اما به تجویزهای غربی اعتماد نداریم؛ و از تجربه دیگران آموختهایم که این تجویزها برای تداوم استعمار است.
#نه_به_نئولیبرالیسم
🗣سید یاسر جبراییلی
🆔@twittereconemy
💠معضل هیرمند، میراث خیانت پهلویها به ایران
🔹مصطفی سلیمینمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران:
1) نخستین خیانت در این قضیه متوجه رضاخان است که برای تأمین اهداف انگلیسیها در قرارداد 1316 سعدآباد، بخشی از خاک ایران به نام دشت ناامید را به افغانستان واگذار کرد
2)در دوران پهلوی دوم خیانت دیگری شد و با هدایت امریکاییها، برای تقویت دولت ظاهرشاه امتیازاتی به افغانستان دادند که این بار سال 51 هویدا با دستور محمدرضاشاه پای قراردادی را امضا کرد که سهم آب ایران از هیرمند را به 14 درصد کاهش میداد.
👥 روزنامه ایران
🆔@twittereconemy
🔹اگر نپذیرید "رشد پایهپولی همواره تورمزاست و پایهپولی جزئی!!! از نقدینگی است" ؛
آنگاه شما فقط عربی بلدید!
بهعنوان دانشآموخته شریف صریحا عرض میکنم که "تکبر، تعصب توأم با عصبانیت و اصرار بر اشتباه" حاصل دانشگاهی است که زیاد کوییز میگیرد اما "اخلاق یادگیری و اصلاح" را نمیآموزد
🗣محمدطاهر رحیمی
🆔@twittereconemy
پازلِ اقــتصاد 📊
🔹ما نه غربستیز هستیم نه غربپرست. تجربههای بشری در هر جای عالم را واحد ارزش آموختن میدانیم. کامی
♦️میگویند امکان ندارد دلیل تورم بخاطر فشار هزینه (جهش ارز) باشد، چون در هیچ کتاب اقتصاد غربی دربارۀ آن مطلبی نوشته نشده..
ما به دلیل ایستادگی در برابر استعمار، هم تحریم را تجربه کردیم و هم تورم ناشی از جهش ارز را
بله اینها در هیچ کتابی نوشته نشده؛ علم اقتصاد را ما باید کامل کنیم!
🗣بهنام محمدپناه
🆔@twittereconemy