هدایت شده از یادداشت های اقتصادی
جمعی از دانشجویان دوره دکتری اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی، در نامهای سرگشاده به رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، گزارش این مرکز با عنوان «نظریههای تعیین نرخ ارز در ایران، ملاحظات و چالشها» را به نقد گذاشتند.
https://t.co/3LhwLwGig1
https://eitaa.com/omidizanlo
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🙇نجات اقتصاد از چنگال نئولیبرلیسم
🖌دنی رودریک
💠چین با استفاده از مجموعهای از نوآوریها، اصول اقتصادی بنیادین خود را در ترتیبات نهادی ناآشنا پیاده کرد. قیمتگذاری دونرخی، که تحویل اجباری غلّات به دولت را حفظ میکرد اما به کشاورزان اجازه میداد تا مازاد محصول خود را در بازارهای آزاد بفروشند، در عین آنکه مشوقهایی در جهتِ عرضه فراهم میساخت، بودجۀ دولتی را از مضرّات لیبرالسازی تمامعیار مصون کرد.
♦️طرح موسوم به «نظام مسئولیتپذیری خانوار» مشوقی برای کشاورزان بود تا در زمینی که روی آن کار میکردند سرمایهگذاری نموده و آن را بهبود بدهند، اما نیاز به خصوصیسازی علنی را از بین میبُرد.
♦️ناحیههای ویژۀ اقتصادی هم مشوق صادراتی ایجاد کرده و سرمایهگذاران خارجی را جذب میکرد بدون آنکه حفاظت از بنگاههای دولتی را از بین ببرد (و در نتیجه اشتغال داخلی را تضمین مینمود).
khabaronline.ir/xkNg4
♦️عطف به این انحرافها از نقشههایی که روایت ارتدوکس علم اقتصاد مطرح میساخت، اینکه مثل برخی منتقدانْ اصلاحات اقتصادی چین را چرخشی نئولیبرال بنامیم، بیشتر رهزن است تا آنکه روشنگر باشد. اگر قرار است این را نئولیبرالیسم بنامیم، مطمئناً باید نگاه مهربانانهتری به ایدههایی داشته باشیم که چشمگیرترین سیاستهای کاهش فقر را در تاریخ رقم زدهاند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🔹دولت، از همه عائلهمندتر است و در #اقتصاد_دلاری حاکم بر کشور، دخلوخرجش از همه ناترازتر و کلاهی که بر سرش رفته، از همه گشادتر...
اولین و بزرگترین ذینفع #حاکمیت_ریال در اقتصاد کشور، خود دولت است...
اما لیبرالها، از «اقتصاد مثل فیزیک است» تا #یارانه_پنهان، پیوسته در حال فریبند و فریبند و فریب...
🆔@Economy_tweet
💢موافقت مجلس با انتشار اوراق مالی برای پرداخت مطالبات توانیر
با موافقت نمایندگان مجلس، وزارت اقتصاد مکلف شد برای تسویهٔ بخشی از بدهی خود به شرکت توانیر، ۳۰ همت اوراق مالی-اسلامی منتشر کند. این اوراق با سررسید پایان ۱۴۰۴ منتشر خواهند شد.
🆔@Economy_tweet
💢 بنزین در سال ۱۴۰۳ گران میشود؟
🔹بنا به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ مجلس، دولت بندی برای گرانی بنزین در بودجه سال آینده نیاورده است؛ او همچنین میگوید، اگر دولت بخواهد بنزین را گران کند باید منابع و مصارفش را برای ما مشخص کند و ما در جریان باشیم. با این اوصاف اما نباید متن لایحه بودجه یا حتی قانون آن را علت کافی برای ثابت ماندن قیمت بنزین در نظر گرفت.
🔹دیروز و امروز دو اظهارنظر بنزینی از سوی مسئولین انجام شد. اولی درباره میزان مصرف بنزین و دومی درباره قیمت آن.
🔹جلیل سالاری -معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش- در رابطه با میزان مصرف بنزین در کشور در ماه جاری گفت: میانگین مصرف بنزین در دیماه امسال به ۱۱۳ میلیون لیتر در روز رسیده است.
🆔@Economy_tweet
🔹بدهی آمریکا رسما به 34 تریلیون دلار رسیده است که برابر است با ارزش اقتصادهای: چین + آلمان + ژاپن + هند + انگلستان است.
👥بولتن اقتصادی
🆔@Economy_tweet
💢درآمد گمرک از واردات خودرو 11 برابر شد
🔹بررسی آمار درآمدی گمرک ایران نشان میدهد، در 9 ماهه سال جاری حقوق و عوارض واردات خودرو با ثبت رقم 1300 میلیارد تومان حدود 1100 درصد رشد کرده است.
🔹در این مدت کل درآمد گمرک 66 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 73 درصد رشد کرده است.
🆔@Economy_tweet
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹میانگین مصرف گوشت سه دهک پایین جامعه حول حوش سه کیلوگرم در سال
🆔@Economy_tweet