هدایت شده از علی علیزاده - جدال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جناب آقای پناهیان! این پسر را از کف فضای مجازی جمع کنید!
📺 youtu.be/e0TTlDLUaDA
🔵 تنش زدایی نتیجه عکس خواهد داد
#وفاق_جهانی
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘افزایش هزینه بیمه دولتی رژیم صهیونیستی
🔹 دادههای منتشر شده توسط استاندارد اند پورز جهانی نشان میدهد که هزینه بیمه بدهیهای دولتی رژیم صهیونیستی به بالاترین سطح از اکتبر ۲۰۲۳ رسیده است.
🔹 بر اساس دادههای این سازمان، این امر در بحبوحه ترس فزاینده مبنی بر تبدیل تنش بین رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان به یک جنگ منطقهای در آینده نزدیک صورت گرفت./آناتول
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔵ارزش واقعی بازار طلا برای اولین بار از 20 تریلیون دلار عبور کرد!
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔵گوینده: داغ داغ همین الان بندرعباس، اولین رولزرویس کولینان مدل ۲۰۲۵ که خاک ایران رو لمس میکنه!
گور پدر کمبود دارو.
گور پدر اون جوانی که پول نداره یک پراید مدل ۸۹ بخره و با درآمد اسنپ، رزق حلال بدست بیاره و زندگی تشکیل بده.
زنده باد اشرافیت.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
هدایت شده از وحید یامین پور
صوتی که از صحبتهای آقای پزشکیان منتشر شده حتی از تیتر بلومبرگ هم بدتر است. به گمانم از ابتدای انقلاب تا الان هیچکس چنین حرفی را بر زبان نیاورده؛ حتی سیاستمداران درجه سه، حتی روزنامهنگاران. و به همین دلیل هم وزیر امور خارجه و رییس شورای اطلاع رسانی دولت بلافاصله آنرا تکذیب کردند.
اما حالا که صوت منتشر شده دو پرسش مطرح میشود:
آیا باز هم با یک اشتباه لپّی یا سهو اللسان مواجهیم؟ بعید است. طرح آقای رئیس جمهور روشن و کامل است. به خصوص آنجا که تصریح میکند یک نهاد بینالمللی بیاید و امنیت منطقه را تامین کند.
اما آیا این طرح از آن خود رئیس جمهور است؟ این را شک دارم. او صادقانه بارها گفته است: "بلد نیستم". به نظر میرسد این طرح در کوران منازعات منطقه و حملات تروریستی رژیم صهیونیستی به لبنان برای تضعیف جبهه مقاومت به ایشان املاء شده و اختصاصا از قبل برای ارائه تدارک دیده شده است.
میماند پاسخ دو پرسش دیگر:
چه کسی این طرح را در مقابل طرح رسمی جمهوری اسلامی که بارها از زبان رهبر انقلاب گفته شده، مطرح و برای ارائه در مجامع بینالمللی به پزشکیان داده است؟
و دوم اینکه آیا پزشکیان در موافقت با این مضمون و محتوا آنرا ارائه کرده یا در جهل و تسامح نسبت به آن فقط از روی متن، آنرا خوانده؟
امیدوارم مواضع تکمیلی رئیس جمهور در روزهای باقیمانده از حضور ایشان در نیویورک، پاسخ این پرسشها را روشن کند.
➕️ @yaminpour
🔘دکتر پزشکیان در مصاحبه با خبرنگار سیانان:
🔹اگر سازمانهای بینالمللی نتوانند نتانیاهو را سر جای خود بنشانند، ما پاسخ مناسب خواهیم داد.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
💵 دلار آمریکا فروش 🔴 : 60,450 تومان
💶 یورو فروش : 67,300 تومان
سکه امامی ✴️ : 46,270,000 تومان
سکه بهار آزادی ✴️ : 41,010,000 تومان
نیم سکه✴️ : 25,300,000 تومان
ربع سکه✴️ : 16,950,000 تومان
سکه گرمی✴️ : 7,800,000 تومان
طلای 18 عیار هر گرم ✴️ : 3,833,740 تومان
مثقال طلای آبشده✴️ : 16,610,000 تومان
#نرخ_ارز 🕐 سهشنبه ۰۳ مهر ۰۳ ساعت ۱۶:۳۷
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘موضع پولی این هفته بانک مرکزی چه بود؟
🔹باتوجه به پیش بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین بانکی، موضع این بانک در این هفته توافق بازخرید بود.
🔹از این رو بانک مرکزی به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ ۳۸.۲ هزار میلیارد ریال اقدام کرد.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘تصویب اساسنامه صندوق توسعه فیبر نوری در هیات وزیران
🔹طبق اعلام وزیر ارتباطات، اساسنامه صندوق توسعه فیبر نوری در جلسه هیأت وزیران تصویب شد که کاروران مخابراتی با استفاده از منابع این صندوق و سرمایهگذاری، سالانه حداقل پنج میلیون امکان برقراری اشتراک اینترنت پهنباند ثابت مبتنی بر تار (فیبر) نوری در کشور ایجاد میکنند.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘وزیر کار: افزایش حقوق کارگران معادن در شورای عالی کار بررسی میشود
🔹 احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه حضور در کمیسیونهای مجلس با تاکید بر ضرورت افزایش حقوق کارگران معادن، گفت: شرایط معدن به گونه ای است که ریه های فرد به شدت دچار آسیب می شود و باید به گونه ای اقدام شود که معدنچیان بیمار نشوند و دستمزد و حقوق آنها به دلیل سختی کار افزایش یابد.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘از «یورت» تا «زغال سنگ طبس»
🔹از سال ۹۶ تاکنون به دنبال حوادث معدنی مرگبار جان بیش از ۱۰۰ کارگر زیرآور ناامنیها از دست رفته است.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
مباني اقتصاد إسلامي ٢مهر١٤٠٣.mp3
42.9M
🔘جلسه اول اقتصادُنا
🔹 آیتالله سید عبدالهادی حسینی شاهرودی
🔖 از شاگردان شهید آیت الله صدر، که اکنون تنها بازمانده از طلاب خاص آن استاد شهید است.
#اقتصادُنا
@Economic_puzzle|پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘فرشاد مومنی: در چند هفته اخیر، قیمت نان تا 66 درصد افزایش پیدا کرد / هم و غم دولت برای آزادسازی واردات و شوک درمانی مایه نگرانی است
🔹دکتر فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اگر آقای پزشکیان می خواهد نظام سلامت با کیفیت داشته باشد، نباید دنباله رو منافع مافیاهای وارد کننده و یا دلالها باشد، خاطرنشان کرد: عزیزان حواسشان باشد، شوخی هایی که با نرخ ارز می کنند، به قاعده تورم زایی اش، مهلک ترین ضربه ها را به کل نظام حیات جمعی ایرانیان و به ویژه نظام سلامت و نظام حمایتهای اجتماعی اش میزند.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔵حاشیهٔ سود معدن طبس در ایران نزدیک به ۱۰ برابر متوسط معادن استرالیاست
🔖گرچه یک روز قبل کارگران متوجه نشت گاز شده بودند اما همچنان گروهی از رسانههای مدافع سرمایهداران در تلاشند تا تقصیرها را به گردن اقتصاد دستوری انداخته و بگویند اگر اقتصاد دستوری و قیمت زغال سنگ ارزان نبود و دست سرمایهداران برای رقابت بر سر استخراج ارزش اضافه از کار کارگران بیش از این باز بود این اتفاق نمیافتاد اما حالا چون برای سرمایهدار نمیصرفد، برای سنسور گاز و ایمنی خرج نمیکند. پس یعنی نه تنها خواستار انجام مسئولیت دولت در قبال بازرسی از ایمنی محل کار (طبق قانون) نیستند بلکه حتی تلاش میکنند دستان سرمایهداران بخش معدن را از خون کارگران کشتهشده پاک کنند.
🔖این دروغپردازیهای #نولیبرالها و لیبرالفاشیستها و دستگاه تبلیغاتی شرکتهای پیمانکاری و اتاق بازرگانی در حالی است که حاشیهٔ سود معدن طبس در ایران نزدیک به ۱۰ برابر متوسط معادن استرالیاست و به طور کلی حاشیهٔ سود معادن زغالسنگ ایران تا ۵۰ درصد است و در سایر معادن زغالسنگ جهان بین ۲ تا ۲۰ درصد است.
🔖شکل برخورد با موضوع هم نشان میدهد که کارگران برای سرمایهدار و حکومت مدافع سرمایهدار و دولت سرمایهداری هیچ ارزشی ندارند جز ارزشی که میتواند به صورت «سود» از او استثمار کرد.
🔖قصد بازنشر اخبار را نداریم و خوانندگان گرامی میتوانند در اخبار رسانههای کارگری بخوانند و ببینند که چطور وقتی در آمبولانس بسته نمیشد به زور و با پا جنازههای سوخته شده را به داخل هل میدادند و یا چطور در حالی که مرحوم قاسمی یکی از کارگران کشته شده (بنا به گفتهٔ همکاران) یکی دو روز قبل از حادثه، از همکارانش خواسته بوده به دلیل ناامن بودن معدن به کار نروند، کارفرما کارگران معترض را به اخراج تهدید کرد اما با این وجود در همان نخستین واکنشهای حکومتی، وزیر کار پشتِ شرکت درآمد و گفت «هیچ قصوری متوجه شرکت نیست» و «این اتفاق غیرقابل پیشبینی بود»، آنگاه میفهمیم آن کسی که باید ناظر بر اعمال سرمایهدار باشد، دفاع از سرمایهدار را وظیفهٔ خود دانسته و آنچه این وسط اهمیتی نداشت و ندارد جان و زندگی این کارگران است.
#معدن_طبس
_Abbas aiedi_
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔵وزیر بهداشت لبنان از شهادت ۵۱ نفر و جراحت ۲۲۳ نفر دیگر در حملات امروز رژیم صهیونیستی خبر داد
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
💵 دلار آمریکا فروش 🔴 : 59,800 تومان
💶 یورو فروش : 66,880 تومان
سکه امامی ✴️ : 45,830,000 تومان
سکه بهار آزادی ✴️ : 40,800,000 تومان
نیم سکه✴️ : 24,950,000 تومان
ربع سکه✴️ : 16,750,000 تومان
سکه گرمی✴️ : 7,750,000 تومان
طلای 18 عیار هر گرم ✴️ : 3,831,890 تومان
مثقال طلای آبشده✴️ : 16,600,000 تومان
#نرخ_ارز 🕐 چهارشنبه ۰۴ مهر ۰۳ ساعت ۱۶:۵۹
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
پازلِ اقــتصاد 📊
🔘استدلال صحیح ترامپ در خصوص هژمونی دلار| تحریم ها چگونه جایگاه دلار را تضعیف کرد؟ |بخش اول
🔖دونالد ترامپ اخیرا طی سخنانی با انتقاد از مکانیزم تحریم های آمریکا علیه کشورهای غیرهمسو، اعلام کرده است که این تحریم ها جایگاه هژمونیک دلارو سلطه اقتصادی آمریکا را تا حد زیادی زیر سوال برده است.
🔖 دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکلا طی اظهاراتی، تحریم های اقتصادی ایالات متحده علیه کشورهایی همچون چین و روسیه را به ضرر حاکمیت دلار و سلطه جهانی این کشور دانسته است. ترامپ تاکید کرده که استفاده از دلار به عنوان ابزاری برای تحریم، نه تنها منتجر به تضعیف اقتصاد آمریکا منجر خواهد شد، بلکه موقعیت جهانی ارز رسمی آمریکا را نیز به چالش خواهد کشید. وی همچنین از اقدامات بایدن در راستای اعمال تحریم های اقتصادی با استفاده از ابزار دلار انتقاد کرد.
🔖اما در واکنش به این سخنان ترامپ، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه طی سخنانی تاکید کرد که که منطق ترامپ در مواجهه مساله تحریم ها کاملا درست بوده و مسکو نیز این موضع را می پذیرد. لاوروف گفت: دونالد ترامپ مستقیماً گفت که تحریمهای اعمال شده توسط دولت جو بایدن با استفاده از ظرفیت دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی، برای اقتصاد آمریکا مخرب است. من با او موافقم.
🔖وی در مصاحبه با اسکای نیوز عربی گفت: با او موافقم نه به این دلیل من می خواهم این گونه باشد، بلکه به این دلیل که اکثریت قریب به اتفاق کشورها در مورد هرگونه عملیات در اقتصاد جهانی که در آن به دلار وابسته است، محتاط شدهاند. اما سوال اینجاست که تحریم ها از چه طریق منجر به ایجاد ضعف در جایگاه دلار شده اند؟
🔘کاهش شاخص دلار و معنای آن برای هژمونی اقتصادی آمریکا
🔖شاخص دلار در حقیقت سهم دلار از سبد ارزی بازار فارکس بوده که هر مقدار این شاخص افزایش پیدا کند، نشانگر موقعیت قوی تر دلار در بازار فارکس و سبد ارزی جهان است. دلار از اویل قرن بیستم (دهه ۱۹۲۰) به ارز مرجع و برتر جهان تبدیل شده و همواره از ان زمان تاکنون، بیشترین سهم را از سبد ارزی بازار فارکس و اقتصاد جهانی دارد.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘در حالیکه شاخص دلار در سال ۲۰۰۲ بیش از ۱۱۸ بوده، اما سیر نزولی این شاخص از همان سال و همزمان با اعمال تحریم های گسترده دولت بوش علیه کشورهای غیر همسو آغاز شده است| بخش دوم
🔖نمودار فوق نشان دهنده سهم دلار از کیک سبد ارزی جهان است. اگرچه این سهم همواره دستخوش نوسان لحظه ای قرار دارد، اما همچنان نشانگر سهم دلار آمریکا از اقتصاد و بازار ارز جهانی است که به صورت مطلق، با اختلاف زیادی از سایر کشورها بیشتر است.
🔖اما نکته دیگر اینجاست که از زمان روی کار امدن دولت جرج بوش در سال ۲۰۰۱ و آغاز روند تحریم های فعلی جهانی علیه کشورهای غیرهمسو با آمریکا، شاخص دلار به شدت افول کرده و سهم ایالات متحده از کیک اقتصاد جهانی نیز کمتر شده است. البته که فراری شدن کشورهای تحت تعقیب و تحریم آمریکا از دلار، یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر روند نزولی شاخص دلار به حساب می آید، اما از سوی دیگر نیز با پدیده اقتصادهای نوظهور به ویژه چین مواجه هستیم که ارز آنها به تدریج سهم خود را طی نزدیک به سه دهه گذشته، از بازار فارکس افزایش داده اند.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
پازلِ اقــتصاد 📊
🔘در حالیکه شاخص دلار در سال ۲۰۰۲ بیش از ۱۱۸ بوده، اما سیر نزولی این شاخص از همان سال و همزمان با اعم
🔘اگرچه این شاخص مجددا در سال ۲۰۲۲ با رشد فزاینده ای سیر صعودی خود را اغاز کرد، اما باید بدانیم که افزایش شاخص دلار در دو سال گذشته مربوط به ورشکستگی بازارهای جهانی حاصل از فشار اقتصادی ناشی از کرونا و افزایش نرخ بهره بانکی در آمریکا بوده است|بخش سوم
🔖نگاهی به فوق زیر که نشانگر شاخص دلار از سال ۱۹۸۶ به این سو است، به خوبی این مدعا را اثبات می کند. در حالیکه شاخص دلار در سال ۲۰۰۲ بیش از ۱۱۸ بوده، اما سیر نزولی این شاخص از همان سال و همزمان با اعمال تحریم های گسترده دولت بوش علیه کشورهای غیر همسو آغاز شده است.
🔖اگرچه این شاخص مجددا در سال ۲۰۲۲ با رشد فزاینده ای سیر صعودی خود را اغاز کرد، اما باید بدانیم که افزایش شاخص دلار در دو سال گذشته مربوط به ورشکستگی بازارهای جهانی حاصل از فشار اقتصادی ناشی از کرونا و افزایش نرخ بهره بانکی در آمریکا بوده است.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
پازلِ اقــتصاد 📊
🔘اگرچه این شاخص مجددا در سال ۲۰۲۲ با رشد فزاینده ای سیر صعودی خود را اغاز کرد، اما باید بدانیم که اف
🔘نگاهی به سمینار «برتون وودز» در سال ۱۹۴۴ که طی آن، دلار به واسطه اقتصاد قدرتمند ایالات متحده و برخورداری از بیشترین میزان پشتوانه طلا در قیاس با دیگر ارزهای رایج حهان، به عنوان ارز مرجع توسط رهبران ۴۴ کشور جهان انتخاب شد، نشان می دهد که هدف از مرجع شدن دلار، تسهیل در تجارت بین الملل بوده و نه تبدیل کردن آن به عنوان ابزاری سیاسی جهات همسوسازی دیگر کشورهای جهان با سیاست های کلان جهانی ایالات متحده|بخش پایانی
🔖طی دو سال گذشته، فدرال رزرو به دلیل شکل گیری تورم بی سابقه در آمریکا طی ۴۰ سال اخیر، نرخ بهره بانکی را افزایش داده و سرمایه گذاران ترجیح دادند به جای هدایت دارایی های خود به سمت بازارهای پر ریسک اقتصادی همچون بورس های جهانی یا ارزهای دیجیتال و حتی طلای بدون بازده، آنها را به صورت دلار امن در بانک های آمریکایی سرمایه گذاری کنند. در حقیقت، افزایش غیرعادی تقاضای جهانی برای دلار طی دو سال گذشته منجر به افزایش شاخص شده و اکنون با آغاز کاهش فرآیند کاهش نرخ بهره بانکی، این شاخص مجددا در حال کاهش است.
🔘سیاست زدگی دلار چگونه به جایگاه اقتصاد آمریکا لطمه زد؟
🔖همانطور که ملاحظه نمودید، روند سیاست زدگی دلار آمریکا نهایتا منجر به کاهش شاخص آن در بازار فارکس شده که عایداتی برای اقتصاد این کشور در بر نداشته است. اگرچه به هیچ روی قصد نداریم منکر این حقیقت شویم که تحریم های آمریکا ضربه های بزرگ و غیرانسانی به اقتصادهای مستقل غیرهمسو همچون ایران، چین، روسیه، ونزوئلا و ... وارد نموده است؛ اما در واقع چنین لطمه های اقتصادی متوجه اقتصاد آمریکا و هژمونی جهانی آن نیز شده است.
🔖نگاهی به سمینار «برتون وودز» در سال ۱۹۴۴ که طی آن، دلار به واسطه اقتصاد قدرتمند ایالات متحده و برخورداری از بیشترین میزان پشتوانه طلا در قیاس با دیگر ارزهای رایج حهان، به عنوان ارز مرجع توسط رهبران ۴۴ کشور جهان انتخاب شد، نشان می دهد که هدف از مرجع شدن دلار، تسهیل در تجارت بین الملل بوده و نه تبدیل کردن آن به عنوان ابزاری سیاسی جهات همسوسازی دیگر کشورهای جهان با سیاست های کلان جهانی ایالات متحده. در حقیقت، اقدام نامتعارف واشنگتن در سیاسی سازی دلار و استفاده ابزاری از آن در راستای منافع ملی خود، ضربه ای مهلک به هژمونی جهانی اقتصاد این کشور وارد آورده که در حال حاضر، این هژمونی توسط اقتصادهای نوظهوری همچون چین و یا مکانیزم هایی چون بریکس و ارزهای دیجیتال، تا حد ملموسی به چالش کشیده شده است.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘پوتین: سهم اعضای بریکس در اقتصاد جهان بیشتر از گروه هفت شده است
🔹رئیسجمهور روسیه تأکيد کرد مجموعه کشورهای در حال توسعه جهان مشهور به کشورهای «جهان جنوب» در حال به دست گرفتن نقش رهبری جهان هستند.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘 ۱۲۶ میلیارد تومان هزینه تبلیغات بانک آینده/ رشد ۴ برابری
🔹به گزارش «اقتصاد ۱۲۰» بررسی صورتهای مالی بانکها و موسسات اعتباری نشان میدهد طی سال ۱۴۰۲ بانکها رقابت عجیبی در انجام هزینه تبلیغات داشتهاند.
🔹برای نمونه، بانک آینده در سال گذشته درحالی ۱۲۵ میلیارد و ۶۷۲ میلیون تومان هزینه تبلیغات داشته که این میزان در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۹ میلیارد تومان بوده است.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘ایران جزء ۱۰ کشور در حال ساخت راکتورهای تحقیقاتی
🔹ایران جزء ۱۰ کشور در ساخت راکتورهای تحقیقاتی در سال ۲۰۲۳ بود. این راکتورها برای اهداف گوناگونی از جمله آزمایش مواد و سوختهای هستهای مورد استفاده قرار میگیرند.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉