🔹ما #اقتصاد_آزاد را دوست داریم نه دستوری.ما عاشق اقتصادی هستیم که در آن آزادانه سرای ایرانی تاسیس کنیم و کسبه را نابود کنیم.آنگاه دیگر آزادانه قیمت گذاری خواهیم کرد و مردم بیچاره را بدهکار خودمان.#اقتصاد_مردمی اقتصاد آزاد نیست و ما در مقابل آن خواهیم ایستاد.مردم باید آزادانه فقط از ما بخرند!
🗣مهدی گمرکی
🆔@Economy_tweet
گزارش ویژه رجانیوز پیرامون خانمانسوزترین سیاست اقتصادی حسن روحانی؛
💠پوست موز دلار جهانگیری زیر پای اقتصاد ایران/ چگونه تصمیم غلط دولت قبل، بستر فساد را ایجاد کرد؟
🔹فضای رسانهای کشور در روزهای اخیر، تحتتأثیر خبر کشف یک پرونده فساد توسط دولت در حوزه واردات چای است. فسادی که با ایجاد ارز ۴۲۰۰ تومانی موسوم به ارز جهانگیری آغاز شد و هزاران میلیارد تومان رانت به جیب رانتخواران ریخت.
🔹این فساد اما تنها پرونده فساد ناشی از این تصمیم غلط نبود و پوست موز دلار جهانگیری بهاندازه ده سال برای قوه قضاییه پرونده به ارمغان آورد.
🔹از فروردین ۱۳۹۷ که دلار ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی پا به عرصه اقتصاد ایران گذاشت تا بهار ۱۴۰۱ که پایان این بستر فسادزا اعلام شد، تنها دلالان و وارداتیها با پولهای بادآورده حاصل از این فساد، از این تصمیم دولت وقت سود بردند و باعث ضربه به سفره های مردم شدند.
🔹این نکته البته در همان سال اول نیز با اعتراف مسئولین اقتصادی دولت روحانی بر همگان عیان شده بود. محمدباقر نوبخت رئیس پیشین سازمان برنامهوبودجه فروردینماه سال ۹۸ و پس از یک سال تجربه ارز ۴۲۰۰ تومانی در این باره گفته بود: «باید قبول کنیم که شیوه کنونی پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی درست نیست و این منافع به دست مردم نمیرسد.»
🔹این اعتراف البته پیشتر توسط حامیان دولت نیز وجود داشت و روزنامه آرمان که از مدافعان دولت سابق بهحساب میآمد تیرماه سال ۹۷ در مصاحبه با احمد خرم؛ وزیر سابق اصلاحطلب اینگونه به رانتخواریهای گسترده ناشی از دلار جهانگیری اعتراف کرد: «دولت با ریختن ۳۰ میلیارد دلار ارز در بازار به قیمت ۴۲۰۰ تومان موجب جشن و پایکوبی رانتخواران شد. این کار باعث شد برای مثال شخص یا شرکتی ۱۰ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی بگیرد و یکشبه از مابهالتفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد دهها میلیارد سود نصیبش شود؛ حالا چه بهصورت نقدی یا کالا. این سود کلان که یک نوع رانت بوده ظرف چند روز به جیب افرادی خاص سرازیر شد، بعد هم دولت به این افراد میگوید هر کالایی را که وارد کردهاید باید با نرخ ۴۲۰۰ تومان بفروشید! این امر محقق نمیشود؛ چون آن افراد از همین روزنه تفاوت چند هزارتومانی نرخ ارز دولتی و آزاد، دهها و بلکه صدها میلیارد تومان ظرف مدت کوتاهی سود کردهاند و بهطورقطع زیر بار فرمایشات بعدی دولت نخواهند رفت! این اتفاق در حالی روی داده است که متخلفان یکی دو نفر نیستند و طبیعی است که کار از دست دولت خارج شده و بازار به هرجومرج کشیده شود.»
👈متن کامل این گزارش را در سایت رجانیوز بخوانید:
🌐http://rajanews.com/node/373109
🆔@Economy_tweet
آسانسورهای حرم حضرت معصومه سلام الله علیها رو حتما استفاده کردید
🔹هر قسمتی از واحدهای آسانسور پارکینگ حرم یک مسئول داره،اونجا نشسته تا از بی نظمی و آسیب در روند خدمات عمومی جلوگیری کنه
اون وقت توی دولت محترم سیزدهم یه نفر نبوده ببینه چرا و بر اساس چه منطقی سه و نیم میلیارد دلار ارز برای چای تخصیص داده شده؟؟
اونم چای که صددرصد از کالاهای غیر ضروری است،این مملکت کم مشکل نداره که شما نمیتونید برای تهیه کالاهای ضروری و اولویت دار به اندازه یه آسانسور مسئول بزارید تا از این قبیل فسادها جلوگیری کنه.
عادت کردیم که همیشه به حواشی بپردازیم تا به متن،سه و نیم میلیارد دلار ارز از این کشور خارج شده اصل مساله رو ول کردن چسبیدن به بازی های حزبی و اینکه کار ما نبود و کار دولت سابق بود.
آقاي اژه ای امروز گفتند تخصیص ارز برای چای دبش در سال ۱۴۰۱ بوده،یعنی دولت محترم آقای رئیسی❗️
🗣ابوقاسم
🆔@Economy_tweet
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
📚 انتشار کتاب درآمدی بر فلسفه اقتصاد اسلامی ؛ بررسی هویت اقتصاد اسلامی
♦️ این کتاب به بررسی ابعاد معرفتشناختی اقتصاد اسلامی می پردازد.
♦️ تعریف دانش اقتصاد اسلامی و تعیین قلمرو آن، گونهشناسی نظریه های اقتصاد اسلامی، شرایط شکل گیری دانش اقتصاد اسلامی، منابع شناخت در اقتصاد اسلامی، و اعتبارسنجی نظریه های اقتصاد اسلامی محورهای اصلی کتاب را تشکیل می دهند
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پیشبینی ابرتورمی برخی اقتصاددانان به کجا رسید
🔹یکی از مهمترین عوامل تورم، انتظارات تورمی است. موضوعی که برخی بیتوجه به آن و صرفا برای دیدهشدن یا منافع دیگر هر روز به آن دامن میزنند.
🔹اردیبهشت امسال هم چند اقتصاددان اقتصاد ایران در ۱۴۰۲ را پیشبینی کرده بودند. اما آن پیشبینیها چندان هم درست از آب در نیامد.
@Farsna - HD
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
🛢 «درباره قیمت بنزین»
1⃣ کارایی «قیمت» برای کاهش مصرف به «کششپذیری مصرف» وابسته است.
🔖 به دلیلِ:
«مصرف ۳برابر استاندارد خودرو داخلی، عدم توسعه حملونقل عمومی، وضعیت نامناسب جادهها و فقدان تنوع سبد سوختی کشور»
مردم امکان کاهش مصرف سوخت را ندارند پس رشد نرخ بنزین بحران اجتماعی خلق میکند
2⃣ وقتی لنگر انتظارات تورمی یعنی نرخ ارز ثبات ندارد و ظرف ۱ سال با دو جهش تا بیش از ۱۰۰٪ رشد میکند، رشد قیمت بنزین اثربخش نخواهد بود
3⃣ وقتی سبد مصرفی مردم با شاخص مخارج مصرفی خصوصی یک دهه با انقباض مواجه بوده، تابآوریاش در مقابل فشار هزینه و فشار انتظاری به کف رسیدهاست
4⃣ وقتی شرایط اجتماعی کشور به دلیل بحران آبان ۹۸ تا پاییز ۱۴۰۱ مناسب نیست، استفاده از ابزار قیمتی برای بنزین بسیار مخاطره آمیز است.
📍تلگرام:
https://t.me/Economics_Finance_T
📍ایتا:
https://eitaa.com/economics_finance
📍توئیتر:
https://twitter.com/taherrahimi68
🔹قبلا فرضیه این بود که:
#تحریمها اثری ندارد..!
واین #سوء_مدیریتها است که باعث #مشکلات_اقتصادی است..!
درصد هم اعلام میکردند..
۷۰٪مدیریت و۳۰٪تحریم ..!
پ.ن:باور بفرماییددیگه سرکلاس ها با این همه اظهار نظر دیگه میمانی که به #دانشجو چه پاسخی باید بدهید.!
🗣رضا صفری
🆔@Economy_tweet
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام جمعه اردبیل: حضرت آقا؛ من دیگر نمیتوانم خطبه بخوانم!
آیت الله سیدحسن عاملی درجلسه شورای اداری استان اردبیل و با حضور محسنی اژهای:
🔹حضرت آقا من دیگه نمیتونم خطبه بخوانم اونی که ۲۰ ساله شرکتی است میاد به من میگه تو خجالت نمیکشی از تقوا صحبت میکنی من چکار کنم؟
🔹بسمالله بفرمایید! اگر فسادی اعلام بشه اختلاسی اعلام بشه مردم بهشدت حساس میشن که عاقبت این اختلاس چی میشه همه حساس هستند اصلاً دیوان محاسبات حق نداره وقتی که تفریغ بودجه است هزار میلیارد جابجا شده یکهو میبینی که اعلام شده ۱۰۰۰ میلیارد گمشده! یعنی چه گم شده!
🔹یک کارخانه بسیار بزرگ با درآمد استثنایی را نماینده از طرف مجلس بررسی کرده و گفته ۹۰ هزار میلیارد تومان اختلاس شده!
🆔@Economy_tweet
سالروز شهادت شهید علیمردان خان بختیاری را باید زنده کرد
🔹علیمردان خان به همراه مادرش بی بی مریم دختر حسینقلی خان ایلخانی از جنگ جهانی اول به بعد سال ها با استعمار انگلیس و قاجار تا برسد به رضا شاه مبارزه کردند و در این مسیر نیز اعدام و به شهادت رسید.
ایل بختیاری همواره در همه رویدادهای تاریخی ایران حضور ایلاتی و سازمان یافته ای داشته که این در نوع خود بی نظیر بوده است. آن ها نقش بسیار مهمی در فتح تهران و سرنگونی محمد علی شاه قاجار داشتند.
علی مردان خان بختیاری بعد از قیام بر علیه رضا شاه پهلوی و تصرف مناطقی از خوزستان و چهارمحال و بختیاری و خوزستان در نهایت با خیانت و فریب رضا شاه که امنیت او را تضمین کرده بود روانه زندان و بعد از آن اعدام شد.
🗣ابوقاسم
🆔@Economy_tweet
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹وزیر کار: مجموع حقوق و اضافهکار و حق ماموریت و... من حدود ۵۰ میلیون تومان در ماه است.
💢کامنت: حقوق تقریبا 7کارگر درماه، اما احسنت به این صراحت و شفافیت
🆔@Economy_tweet
هدایت شده از خبر فوری
📷افشای جزئیاتی جدید از پرونده فساد چای دبش؛ دو بار به ساداتینژاد خبر دادند، ولی اقدامی نکرد!
🔹صادق حسنی، مدیر اجرایی سندیکای چای در خصوص پرونده فساد چای دبش میگوید: «یازده دی ماه سال ۱۴۰۱ هم گزارشی از اسناد و اطلاعاتی که داشتیم در حضور نماینده لاهیجان آقای فرخی به وزیر وقت آقای ساداتینژاد ارائه دادم. در آن دیدار نیز ناهمخوانی اعداد و ارقام و مستندات را به وزیر وقت شفاهی و کتبا توضیح دادیم.» بنابراین ماجرا دو بار به ساداتینژاد خبر داده شده بود، اما او هیچ اقدام عملی در این زمینه نکرد./فراز
@AkhbareFori
پازلِ اقــتصاد 📊
🔹وزیر کار: مجموع حقوق و اضافهکار و حق ماموریت و... من حدود ۵۰ میلیون تومان در ماه است. 💢کامنت: حقو
مرتضوی: افزایش ۵۷ درصدی مزد به نفع کارگر نبود
وزیر کار:
🔹حقوق کارگران با توجه به سبد معیشت و نرخ تورم تعیین میشود. در سالهای گذشته ضریبی از تورم را در نظر گرفتند، اما در سال ۱۴۰۱ حقوق را نزدیک به تورم اعلام کردیم.
🔹افزایش ۵۷ درصدی دستمزد در سال ۱۴۰۱ به نفع کارگران نبود و باعث افزایش تورم به ۴۵ درصد در سال ۱۴۰۱ شد.
🆔@Economy_tweet