@EhyaeKashteMosmer
🌱 آموزش کاشت #هسته_خرمالو
🔰 #کاشت_هسته_در_گلدان_باغچه
هنگامی که جوانه شما در داخل گلدان رشد کرد و ریشه های آن از پایین گلدان اولیه شما خارج شد، وقت آن است که جوانه را به #گلدان بزرگتری منتقل کنید تا بتواند به رشد خود ادامه دهد🤓✌️
اگر می خواهید خرمالو را در #باغچه منزل تان پرورش دهید، بهتر است ابتدا ۲-۳ ماهی صبر کنید تا نهال شما بزرگتر شده و سپس در اوایل فصل #بهار آن را به محیط بیرون منتقل کنید🌱🌸
به همین راحتی شما می توانید یک #نهال_زیبای_خرمالو را در گلدان یا باغچه حیاط منزل تان پرورش دهید😍💪
@EhyaeKashteMosmer
💥 #شرایط_محیطی_مورد_نیاز_خرمالو
💦 #آبیاری: خرمالو یک گیاه آب دوست می باشد و خاک آن بهتر است همیشه مرطوب باشد.
🍂 #خاک : خاک مورد استفاده شما باید #سبک باشد و دارای #زهکشی_قوی باشد تا گلدان یا محیط رشد خرمالو باتلاقی نشود. یعنی به محض اینکه گلدان را آبیاری کردید، آب اضافی از ته گلدان خارج شود.
☀️ #نور: درخت خرمالو را در محیطی قرار دهید که حداقل ۲-۳ ساعت در روز از نور مستقیم آفتاب بهره مند شود.
🌡 #دما: درست است که خرمالو نور آفتاب را دوست دارد، اما برای میوه دهی حتما به سرمای زمستان نیز نیاز دارد. بنابراین بهتر آب و هوا برای درخت خرمالو معتدل و خنک می باشد. دمای ایده آل برای درخت خرمالو 21 درجه سانتی گراد می باشد.
🍁 #کود_دهی: پیشنهاد می شود نهال خرمالو را تا یکسال اول کود ندهید، اما از سال های بعد می توانید با مشورت گلخانه داران یا کسانی که باغ خرمالو دارن از کودهای پوسیده دامی (برای باغ) و یا کودهای خانگی یا ورمی کمپوست (برای گلدان) استفاده کنید🤓
✨ #حدیث
درختكاري چه ثوابي دارد⁉🤔
عنه صلى الله عليه و آله و سلّم :
ما مِن مُسلِمٍ يَزرَعُ زَرعا أو يَغرِسُ غَرسا فَيَأكُلُ مِنهُ طَيرٌ أو إنسانٌ أو بهِيمَةٌ إلاّ كانَت لَهُ بهِ صَدَقَةً.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
مسلمانى نيست كه بذرى بيفشاند يا نهالى بنشاند🌱 و از حاصل آن بذر و نهال پرنده اى🕊 يا انسانى🚶♂ يا چرنده اى🐐 بخورد، مگر آن كه براى او صدقه محسوب شود💎😍
📚 كنزالعمّال: ۹۰۵۱ - منتخب ميزان الحكمة: ۲۹۰
🆔 @EhyaeKashteMosmer
@EhyaeKashteMosmer
🌼 معرفی گیاه #هل سبز (Elettaria):
▫ هل سبز گیاهی است که بومی جنوب شرق #آسیا است🌏
▫ هل درختی است از خانواده زنجبیل به صورت وحشی و پرورشی در مناطق کوهستانی و در سایه درختان میروید🏔
▫ ارتفاع درخت ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر و بعضیها دارای اعضاء چوبی تا ۳ متر ارتفاع و شاخههای هوایی و برگهای متناوب نوک تیز با گلهای ریز سفید مانند گل باقلا و میوه آن کوچک ناشکوفا (پوشینه دار) بقدر بند انگشت با پوست تیره رنگ و دانههای متعدد میباشد🌸
▪ هل سیاه هم از همین خانواده محسوب میشود، اما استفاده آن بهعنوان ادویه در ایران بیشتر بصورت هل سبز است👌
اما در خارج از ایران این گیاه در اشکال مختلفی اعم از پودر و روغن ارائه میشود که در مصارف گیاهپزشکی و صنایع غذایی کاربرد دارد🥙
🔸 هل به چای عطر ویژهای میبخشد و طرفداران زیادی دارد☕️😋 همچنین در ساخت لیکور بخصوص لیکورهای شیرین همچون لیکور موز و لیکور به مصرف شایان توجهی دارد✌️
@EhyaeKashteMosmer
🔷 #تکثیر و #کاشت هل :
🔺 #هل به دو صورت #رویشی (تقسیم ریزوم) و #زایشی (کاشت بذر) در گلخانه تکثیر می یابد:✌️
برای تکثیر رویشی، توده های بزرگی از ریزوم را از گیاه در حال رشد گرفته (می برند) و آنها را از هم جدا و به توده های کوچک تر تبدیل می کنند.
هر یک از توده ها باید دسته کم یک سال سن و یک جوانه داشته باشند و سپس آنها را در چاله های آماده شده می کارند. با تکثیر رویشی، گیاه سریعتر رشد می کند🌱
برای کاشت آن، ابتدا گودالی هایی در حدود ۳۰ در ۶۰ سانتی متر به ارتفاع ۶۰ سانتی متر با فاصله ۱.۵ تا ۲ متر حفر میکنیم. سپس چاله ها را با مخلوطی از خاک سطحی و کمپست و کود گاو یک تا دو ماه پیش از شروع کاشت پر می کند👌