eitaa logo
عیسی زارع‌پور
9.4هزار دنبال‌کننده
992 عکس
357 ویدیو
0 فایل
کانال اطلاع رسانی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت شهید جمهور در پیام رسان ایتا
مشاهده در ایتا
دانلود
گزارش75 یکی از وظایف سازمان فناوری اطلاعات، کشف آسیب پذیری‌های سامانه‌های دستگاه‌های غیرزیرساختی کشور است.در این دوره با افزایش ظرفیتها، از طریق 37مراکز آپا، 20شرکت همکار و برگزاری 225 «مسابقه کشف آسیب پذیری»، بیش از 2500آسیب پذیری کشف و در تعامل با دستگاه مربوطه رفع شد.
گزارش76 یکی از دلایل هک‌شدن سامانه‌ها بویژه ابزارهای متن‌باز،عدم وصله‌زنی به موقع(patch management)است.برای حل این مشکل،همکارانم ابزاری برای شناسایی و وصله‌زنی خودکار آسیب‌پذیریهای شناخته شده طراحی کرده‌اندو تاکنون 250هزار مورد وصله‌زنی برای سامانه‌های دولتی انجام شده است
گزارش77 راه اندازی مرکز ارائه خدمات امنیتی مدیریت شده(MSSP) برای ارائه خدمات امن‌سازی زیرساختها، مقابله برخط با بیش از 400 حمله سایبری پیچیده،‌رسیدگی به بیش از 2900رخداد امنیتی و برگزاری 121دوره آموزشی از جمله خدمات ارائه شده به دستگاههای غیرزیرساختی دولتی در این دوره است.
گزارش78 طراحی و پیاده سازی سامانه مرکز تحلیل و اشتراک گذاری داده های امنیتی(ISAC)، راه اندازی شبکه تله بدافزار(Honey Pot) با 28 گره شناسایی بدافزار در دستگاههای دولتی و ایجاد 6 آزمایشگاه تخصصی ارزیابی امنیتی از جمله اقدامات زیرساختی این دوره برای ارتقا دستگاههای دولتی بود.
طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها در دولت سیزدهم بنیان گذاشته شد و بر اساس برنامه هفتم پیشرفت،ظرف 5سال آینده تعدادمشترکین فیبرنوری می بایست به 20میلیون برسد.با ریل گذاری انجام شده در دولت سیزدهم(الزام قانونی،تامین منابع وتاسیس صندوق توسعه فیبرنوری و ...)،دستیابی به این هدف تحولی دور از دسترس نیست
گزارش79کمبود اعتبارات برای ارتقا همواره به عنوان یکی از دلایل در هنگام بروز حوادث سایبری ذکر می‌شود. برای حلِ ریشه‌ای این مساله، با پیگیری این وزارتخانه در قوانین بودجه 2سال اخیر همه دستگاههای دولتی مکلف به صرف یک درصد از اعتباراتشان برای امن‌سازی زیرساختهای خود شده اند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزارش80 در ادامه گزارشهای به تبیین اقدامات انجام شده برای توسعه میپردازم.از دیماه1400 با ابتکار ،«کارگروه ویژه اقتصاددیجیتال» به عنوان هیات دولت دوم با اختیارات هیات وزیران و رییس جمهور در قالب اصل 138و127قانون اساسی برای شتاب بخشی به توسعه این حوزه تاسیس شد.
گزارش81 کارگروه ویژه با برگزاری بیش از 55جلسه کارگروه و کمیسیون اصلی آن، مصوبات راهگشایی همچون آیین‌نامه‌های حمایت از سکوها و کسب وکارهای دیجیتال،آزادکاران،سکوهای بیمه‌ای،شکل‌گیری سکوهای حوزه سلامت، توزیع دارو توسط سکوها و لایحه حفاظت از داده و...برای تسهیل و رشد فعالین این حوزه داشت
اقدامات جناب آقای دکتر مخبر چه در زمان تصدی معاون اولی و چه در زمان سرپرستی ریاست جمهوری، مهر تاییدی بر سلامت نفس و عزم ایشان برای خدمت خالصانه به کشور بود. بنده نیز از طرف خودم و خانواده بزرگ ارتباطات کشور از تلاشها و حمایتهای ایشان قدردانی می‌کنم. ان‌شاءالله همواره موفق و سربلند باشند.
گزارش82 از مصوبات مهم کارگروه ویژه «آیین نامه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال» در سال1401 بود که حاوی یک بسته شامل 30نوع حمایت از سکوهای بومی و کسب وکارهای فعال بر بستر آنهاست که بخشهایی از آن اجرا و بخشهایی هم درحال پیگیری است.
گزارش83 برای اولین بار،بامصوبه کارگروه ویژه «آزادکاران»(Freelancers) هویت قانونی پیدا کردند تا به صورت رسمی مسیر استفاده از ظرفیت این عزیزان برای توسعه زیرساختهای داخلی و نیز انجام پروژه های بین المللی با 15حمایت قانونی تسهیل شود https://rc.majlis.ir/fa/law/show/1755826
گزارش84 از دیگر مصوبات جدید کارگروه ویژه ،مقررات نحوه فعالیت اپراتورهای خدمات‌رسان حوزه سلامت و نیز فراهم شدن امکان توزیع دارو از داروخانه به درب منازل توسط سکوهای خدمات‌رسان است که امیدوارم مقدمات اجرای آن زودتر فراهم شود.حل مشکلات سکوهای بیمه‌ای از دیگر مصوبات مهم بود.