الإمامُ عليٌّ عليه السلام ـ في صفةِ المتّقينَ ـ
يُصبِحُ و شُغلُهُ الذِّكرُ ، و يُمسِي و هَمُّهُ الشُّكرُ ، يَبِيتُ حَذِرا مِن سِنَةِ الغَفلَةِ ، و يُصبِحُ فَرِحا بما أصابَ مِن الفَضلِ و الرَّحمَةِ .;
امام على عليه السلام ـ در وصف پرهيزگاران ـ فرمود
صبح را آغاز مى كند در حالى كه كارش ياد خداست ، و شب را مى آغازد در حالى كه همّ و غمش شكر خداست . شب را با ترسِ از خواب غفلت به سر مى برد و روز هنگام از فضل و رحمت خدا كه به او رسيده شادمان است .;
بحار الأنوار: 78/30/96.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلااااااام
روز زیباتون بخیر
🌸پنج شنبه تون پر از گـل
🍂امروز از خدا میخواهم
🌸هر آنچه بـهترین
🍂هست براتون رقم بزند
🌸روزی فـراوان
🍂دلی خـوش
🌸و شادیهای بی پایان
🍂الهی به اميد خودت
در پناه خــــــدا باشید💖
@Emam_kh
🌹خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 بازنویسی تاریخ زندگی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت صد و بیست و پنجم
❇️ هدایت لشکریان
[ قبل از آغاز جنگ فرصتهایی برای گفتوگو با سپاهیان پیش میآمد و به اصحاب و یارانم تذکراتی میدادم در یکی از این فرصتها به حقوق متقابل امام و امّت پرداختم و به آنان گفتم: ]
🔻اما بعد، به راستی که خداوند متعال برای من به گردن شما حقی قرار داده و از سوی دیگر، شما نیز نظیر همان حق را به گردن من دارید. حقی که من بر شما دارم به دلیل حاکمیت و ولایت من بر شما و همچنین به سبب مقام و منزلتی است که خداوند در میان شما به من بخشیده است...
🔸بزرگترین حقوق متقابل رهبر و مردم
🔻از دیگر حقوق الهی که خداوند بر مردم واجب کرده، حقوقی است که در ارتباط مردم با یکدیگر قرارداده و این حقوق نیز متقابل است؛ یعنی برای هر کس که حقی قائل شده، در مقابل حقوقی نیز بر عهده وی گذاشته است که باید درباره دیگران رعایت کند و این حقوق در ارتباط با یکدیگر معنا پیدا میکند و واجب میشود.
🔻یکی از آن حقوق، بلکه بزرگترین آن، حق ولی و رهبر جامعه بر عهده مردم و حق مردم بر عهده ولی و سرپرست است و این همان واجبی است که خداوند متعال برای حاکمان و مردم مقرر ساخته است تا رعایت آن تضمین کننده نظاممندی جامعه و صمیمیت مردم و حاکمان باشد و زمینه عزّت و سربلندی دین و استحکام روابط اجتماعی را فراهم آورد.
🔸ثمرات نصرت ولی حق
🔻پس، مردم و امورشان اصلاح نمیشوند مگر زمانی که رهبرشان صالح باشد و ولی جامعه و رهبران نمیتوانند اصلاحگری کنند، مگر اینکه مردم در یاری و اطاعت از او استقامت و ایستادگی داشته باشند.
پس هر گاه مردم و جامعه حقّ ولی و رهبر را اداء کردند و ولی حقّ مردم را اداء نمود، حق و حقیقت در میان آنان عزیز و ارزشمند شده، قواعد و راهکارهای دین در جامعه برپا میگردد، ساختارهای عدالت و نشانههای عدل و درستکاری برپا میشود، سنّتهای اسلام ناب محمدی مانند خون تازه در رگهای جامعه جاری میگردد و در اثر آن روزگار اصلاح شده و امیدها برای پایداری حکومت عدل الهی زیاد میگردد و دشمنان از نابود کردن آن مأیوس می شوند.
🔸عواقب عدم نصرت ولی حق
🔻اما اگر مردم بر ولی و رهبر جامعه غلبه کرده و از فرمان او سرپیچی کنند یا اگر ولی به مردم فخر فروشد و به آنان ستم کند، اختلاف کلمه پیش میآید، طمعهای باطل ظهور و بروز مییابد، بدعتگذاری در دین فراوان میشود، نمادهای والای دین مغفول واقع میشود، هوا و هوس بر جامعه سایه میافکند، نشانههای دین به تعطیلی کشیده میشود، بیماریهای نفسانی رو به ازدیاد میگذارد و کار به جایی میرسد که کسی از تعطیل شدن حدود الهی احساس نگرانی نمیکند، ریشهدار شدن باطلهای بزرگ در جامعه موجب آزردگی خاطر کسی نمیشود و نتیجه این میشود که خوبانِ جامعه خوار شوند، افراد پست و حقیر ارج و منزلت یابند، شهرها رو به ویرانی بگذارند و مجازات سخت خداوند درباره بندگان قطعی شود.
🔻پس ای مردم، بشتابید برای یاری کردن یکدیگر در مسیر فرمانبرداری از خداوند بزرگ و قیام برای عدالتی که خواست پروردگار است و وفاداری به پیمانی که با خدا بستهاید و انصافورزیدن درباره همه حقوق الهی که بر عهده شما قرار دارد؛ زیرا بندگان خدا بیش از هر چیزی نیازمند همکاری صمیمی با یکدیگر و خیرخواهی در حق هم در این زمینهها هستند...
🔻از همگان برای برپایی حق استمداد میشود؛ حتی از کسانی که موقعیت درخور توجهی ندارند و مردم با دیده حقارت به آنان مینگرند و امید به یاریرسانی آنها ندارند! و البته از کسانی که وضعیت برتری دارند و از نعمتهای بیشتری برخوردارند، انتظار بیشتری برای یاری حق میرود و همه مردم، از کوچک و بزرگ، در نیازمندی به درگاه خداوند بزرگ، یکساناند.
📚منابع:
۱. نهج البلاغه، خطبه ۲۱۶
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️دعای امام: پناه میبریم بر خدا
@Emam_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ پاسخ جالب امام خامنه ای به سوال دکتر رحیم پور ازغدی درمورد رهبر آینده کشور بعد از خودشان
@Emam_kh
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
⁉️ چگونه انساني حليم شويم⁉️
✨ امام علي(علیه السلام ):
🔺 اگر آدمی بر این قوّه غضبیه که چون آتشی تمامی وجود او را در بر می گیرد و انسان را به هلاکت می کشاند غلبه کند و خشم خود را فرو برد وصف زیبای حلیم و بردبار در موردش صدق خواهد کرد.
📌 بحارالانوار، ج٧١،ص٤٢٠.
🔻مصداق
🔸انسان حلیم هم مثل بقیه آدم ها و به طور طبیعی در مواجهه با مشکلات دچار هیجان میشه اما این سوال مطرحه که چه زمانی، روح، این استحکام رو داره که در برابر هیجانات مختلف، عکس العملی از خودش نشون نده؟
🔹میدونیم که صفات اخلاقی بوسیلۀ عملی که انجام میدیم در روح ما شکل میگیرن. حالا این کار، میتونه تفکر باشه و یا تمرینهای جسمی و عَملی.
🔸باید این اثر به صورتی عمیق در وجود ما نهادینه بشه به طوری که زودگذر نباشه و این با تمرین و تکرار امکان پذیره.
🔻با این توضیحات مسیر رسیدن به بردباری و آرامش برای شما کاملا قابل حدس زدنه:
🔸اولین قدم به کار بستن مهارتهایی است که دربارۀ کنترل خشم وجود دارد.
🔹با تمرین و تکرار و تفکر نسبت به این اموره که ما میتونیم صفتِ خشم رو از خودمون دور کنیم و به صفت حلم نزدیک بشیم.
🔸 حتی با چندين بار عمل کردن و به کار بستن چیزهایی که یاد گرفتیم نباید توقع معجزه داشته باشیم. تلقین این موارد و تفکر دربارۀ اونها مخصوصا به صورت مداوم و پیدرپی، میتونه به ما کمک کنه. بعد از مدتی تمرین و تکرار ِمهارتهای قبلی و رسیدن به این مرحله که بتونیم خشممون رو فروبخوریم و کنترل کنیم در واقع به کظم غیظ رسیدیم.
🔹حالا اگر کظم غیظ و پیشگیری از هیجان خشم در انسان تکرار بشه، اون زمانه که روح به درجۀ حلم دست پیدا میکنه و کم کم عمق و اثر این صفت بر نفس بیشتر و بیشتر میشه.
🌷 صلوات بر محمد و آل محمد هدیه به لبخند امام_زمان علیه السلام
@Emam_kh
6.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 | حاج قاسم سلیمانی: سه مسئله در تحول جامعه اثرگذارند، چه جامعهی دفاع مقدس باشد، چه جامعهی امروز ما. هر کدام از این سه اثر بلنگند، جامعه راه کجی خواهد رفت.
👈🏻 یکی اثر رهبری است.
👈🏻 دوم هدفگذاری است. این هدف چقدر قدسیت دارد؟ چقدر مقدّس است؟
👈🏻 سوم، مدیرانِ هادیِ این اَمرند. آن کسانی که این سیاستها را میخواهند اجرایی کنند.
@Emam_kh
🏅اگر زنهای انسانساز از ملتها گرفته بشود، ملتها شکست خواهند خورد
🔻 امام خمینی: عنایتی که اسلام به بانوان دارد بیشتر از عنایتی است که بر مردان دارد. مردان بر ملتها حق دارند و زنها حق بیشتر دارند. زنها مردان شجاع را در دامن خود بزرگ میکنند. قرآن کریم انسان ساز است، و زنها نیز انسان ساز. وظیفه زنها انسانسازی است. اگر زنهای انسانساز از ملتها گرفته بشود، ملتها شکست خواهند خورد، منحط خواهند شد. زنها هستند که ملتها را تقویت میکنند، شجاع میکنند.
#قدرت_و_شکوه_زن
@Emam_kh