🟢 امروز ۲۱ دیماه سالگرد ارتحال آیه ا..علامه حائری سمنانی
مقبره علامه حائری #سمنانی در بارگاه شریف امام رضا علیه السلام _ رواق دارالولایه
🔹شایان ذکراست؛ مرحوم آیت الله علامه حائری ، متولد کربلا میباشد که پس از تبعید و حضور در جمع مردمان بافرهنگ و متدین سمنان به صراحت بارها اعلام کرده بود :
" من #حائری_سمنانی هستم "
از وی تالیفات بسیاری به یادگار مانده است...
محمدصالح حائری(علامه سمنانی):محمدصالح حائری مازندرانی (1298-1391 ق) معروف به علامه سمنانی از علمای شیعی متبحر در فلسفه و علوم اسلامی بود که در دوران رضاشاه پهلوی می زیسته است. وی در مبارزه با استبداد و نفوذ بیگانگان نقشی موثر را در بیدار کردن وجدانهای خفته مردم ایفا کرد.نام کامل محمدصالح حائری مازندرانی (علامه سمنانی)
زادروز 28 رجب 1298 قمری
زادگاه کربلا
وفات 23 ذی القعده 1391 قمری
مدفن مشهد، حرم امام رضا علیه السلام
اساتید
ملااسماعیل بروجردی حائری، آخوند خراسانی، حاج میرزا خلیل تهرانی،...
آثار
ارث الزوجه، ارائه التنقیح السنی فی البرائه عن تلقیح المنی، اتحاد العاقل و المعقول،...
ولادت:
محمدصالح حائری مازندرانی در 28 رجب سال (1298 هـ . ق) [۱] در شهر مقدس و مذهبی کربلای معلا دیده به جهان گشود. خاندان ایشان اهل علم و دانش و تقوا بود. جد اعلای ایشان مرحوم آیه الله آقا شیخ معین الدین قاسمی علامه مازندرانی از فقیهان معروف عصر خود و از دست پروردگان علامه مجلسی بوده است. جد دیگرش فقیه فرزانه آیه الله محمد حسن قاسمی بارفروشی ـ رحمه الله ـ است.
پدر بزرگوارش، آیه الله حاج میرزا فضل الله علامه حائری از فقیهان عصر خویش است و نه تنها پدر جسمانی محمد صالح، که مربی روحانی او نیز به حساب می آید.
مادر مکرمه اش دختر شادروان آیه الله حاج ملا محمد یوسف استرآبادی (صاحب کتاب صیغ العقود و کتاب های رضاع، لقطه، قضا و شهادات) و از زنان پاکدامن و نمونه عصر خویش بوده است.
تحصیل:
علامه سمنانی برادری با فرهنگ و فرهیخته به نام آیه الله شیخ علی علامه (متوفای 1392 هـ . ق) (صاحب کتاب حجه البالغه) داشت که سال ها از محضر او کسب فیض کرد. او نیز فرزندی دانشمند به نام علامه جلال الدین حائری مازندرانی (متوفای 1357 هـ. ش) داشته که آثاری از خود به یادگار گذاشته است. محمد صالح از همان آغاز کودکی به فراگیری دانش رغبت فراوان داشت و دارای نبوغ فکری و حافظه ای نیرومند بود. علم اندوزی را در کربلا نزد برادران خود به نام های مولا علی معروف به «سیبویه» و مولا عباس معروف به «اخفش» آغاز نمود.
پس از تکمیل ادبیات، سطوح و فقه و اصول را نزد پدر دانشمند و برادر فاضلش (علامه شیخ علی حائری) و استادان دیگر آموخت. علامه خود در این باره می نویسد:
« ... مرحوم والدم مرا در حالی که بسیار خردسال بودم، به تحصیل دانش وا داشت و به روش معمول زمان، بی آن که فارسی بیاموزم، پس از آموختن قرائت قرآن مجید به آموختن امثله و شرح امثله ... پرداختم. سرمایه فارسی ام نخست از چند کتاب بود، سپس به نحو و صرف و منطق عربی مشغول شدم ... شرح لمعه را با کمال تدقیق و تحقیق نزد والدم خواندم و به همین منوال قوانین را نزد برادر اکبرم و مرحوم شیخ علی علامه ... (کتاب) کبری را به پارسی در بحر تقارب و انموزج و التهذیب المنطق را به تازی به نظم کشیدم و نیز به استقبال نان و حلوای شیخ بهایی و نان جو سید دلدار حسین هندی، نان و خرمایی به نظم آوردم که چندان به زعم زعمای شعر با آن حداثت (نوجوانی) از قافله عقب نماندم. هنگامی که سیوطی می خواندم، الفیه را تخمیس کردم، هر چند ناتمام ماند. رفته رفته قصاید بسیار را انشاء نمودم. (پس از استفاده بسیار از علمای کربلا) به نجف اشرف مسافرت و 12 سال تمام در حوزه درسی مرحوم آخوند خراسانی و میرزا حسین خلیل تهرانی مشغول بودم»
او پس از این آموزش ها به تألیف «رساله غساله» پرداخت و کتاب هایی که خوانده بود، تدریس کرد. آخوند ملا محمد کاظم خراسانی، صاحب کفایه الاصول (متوفای 1329 هـ . ق) در ماه رجب سال (1312 هـ . ق) به قصد زیارت وارد کربلا شد. وی روزها در صحن مطهر سید الشهدا ـ علیه السلام ـ مبحث غساله را تدریس می کرد. شیخ محمد صالح فرصت را مغتنم شمرد و رساله غساله، و کلی طبیعی و تجری را که تألیف کرده بود، به مرحوم آخوند عرضه کرد. مرحوم آخوند پس از مطالعه تألیفات شیخ محمد صالح، به استعداد فوق العاده و نبوغ وی پی برد و در بازگشت به نجف؛ این جوان نابغه را نیز با خود برد. بدینسان شیخ محمد صالح به حلقه درس آخوند خراسانی وارد شد.
در حوزه نجف، علاوه بر درس آخوند، از دانشمندانی چون فقیه بزرگوار حاج میرزا حسین، حاج میرزا خلیل تهرانی ـ رحمه الله علیه ـ و از حکیم توانا مرحوم ملا اسماعیل بروجردی علوم عقلی را استفاده کرد و با دانش های گوناگون آشنا شد و هنوز به بیست سالگی نرسیده بود که به درجه رفیع اجتهاد نائل آمد. متأسفانه زمانی که حوزه نجف می بایست از مقام علمی او بهره برداری کند مصادف با بیماری چشم او شد.
پس از 12 سال بهره وری از معارف استادانی برجسته به علت ابتلا به درد شدید چشم در سال 1324 هـ . ق برای درمان آن از حوزه کهنسال نجف، عازم ایران گردید و به بابل زادگاه نیاکانش رفت.
5.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎 شاه کلید و بهترین لحظه استجابت دعا از نگاه حضرت امام صادق علیه السلام به قرآن
🎤استاد عالی
#شب_جمعه
┏━━━━━━━🌼🍃━┓
@EmamzadeganAlaviyan
┗━━🌺🍃━━━━━━┛
هدایت شده از اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان
جلسه هماهنگی و برنامه ریزی برگزاری دوره آموزشی هیات امنای بقاع متبرکه استان سمنان
روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان
پلهای ارتباطی ما
فضای مجازی و شبکه های اجتماعی:
📡٠٩٠٣٣٩٩٢٢۶٠
@oghafsemnan
🌐semnan.oghaf.ir پرتال اطلاع رسانی
سامانه پیام کوتاه ١٠٠٠٠١١۴٢٣١ 📩
📫 Semnan@oghf.ir پست الکترونیک
روابط عمومی اوقاف استان ٣٣٣۴١۴٨٠ ☎️
سازمان اوقاف. ۶۴۸۷۰۰۰۰_۰۲۱ 📞
🌐my.oghaf.ir میز خدمت الکترونیک
📢صفحه رسمی ما در اینستاگرام
https://instagram.com/semnanoghaf
🌐صفحه ما در آپارات
https://www.aparat.com/semnanoghaf
آستان مقدس امامزادگان علویان
#اطلاعیه #أین_الرجبیون #نماز_جمعه_سمنان 🔸🔹برنامه های نمازجمعه مورّخ ۲۲ دی ۱۴۰۲ در #مسجد_امام_خمینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
#حدیث
امام صادق عليه السلام: سلامت چندان كمياب است كه راه جستن آن پوشيده و ناپيداست و اگر سلامت در چيزى باشد، تقريباً در گمنامى است.
📚 ميزان الحكمه ج۳ ص۵۱۲
┄┄┅═✧❁❁✧═┅┄┄
🌸الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🌸
◽️سلام بر همراهان عزیز◽️
💫 جمعه 💫
☀️ ۲۲ دی ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲۹ جمادیالثانی ۱۴۴۵ هجری قمری
🌲 ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴ میلادی
┏━━━━━━━🌼🍃━┓
@EmamzadeganAlaviyan
┗━━🌺🍃━━━━━━┛
آستان مقدس امامزادگان علویان
☝️ 📄 ۵۷۸ 📌 پنج شنبه هرهفته با 📃هفته نامه آستان مقدس امامزادگان علویان (علیهم السلام) 🔔((تلنگر))🕭
🟢 توزیع هفته نامه تلنگر درنمازجمعه سمنان ۲۲ دیماه ۱۴۰۲
#هفته_نامه_تلنگر
قیمت : اللّٰهمَ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّد وَ آل مُحَمَّد
🌸🍃🌸 و عَجِّل فَرَجَهُم 🌸🍃🌸
#درثواب_نشر_مطالب_شریک_باشید
┄┅┅┅┅❀📃❀┅┅┅┅┄
💠 @EmamzadeganAlaviyan