▫️رسول خدا (صلیالله علیه و آله) فرمودند:
💠پنج شب است که دعا در آنها رد نمی شود:
نخستین شب از ماه رجب
شب نیمه شعبان
شب جمعه
شب عید فطر
شب عید قربان
✍️تاریخ دمشق:ج10ص408
➖➖➖➖➖➖
▫️رسول خدا (صلیالله علیه و آله) فرمودند:
💠هر گاه شب نیمه شعبان رسید، آن شب را به عبادت بگذارنید و روزش را روزه بگیرید؛
زیرا خداوند متعال می فرماید: «آیا آمرزش خواهى هست تا او را بیامرزم؟ آیا روزى خواهى هست تا او را روزى دهم؟ آیا درخواست کننده اى هست تا به او عطا کنم؟ آیا چنین، آیا چنان؟»، تا آن گاه که سپیده بزند.
✍️الإقبال:ج3ص323
➖➖➖➖➖
▫️امام باقر(علیه السلام):
💠شب نيمه شعبان بعد از ليله القدر، برترين شبهاست.
💠خداوند در آن شب فضل خود را به بندگان عطا ميفرمايد و ايشان را به كرم خويش ميآمرزد. پس در تقرب جستن به سوي خداي تعالي كوشش كنيد زيرا خداوند به ذات مقدسش قسم ياد فرموده است كه هيچ سائلي را در آن شب از درگاه خود دست خالي برنگرداند مادامي كه خواسته او معصيت نباشد و خداوند آن شب را به ما اختصاص داده است. پس در دعا و ثنا بر خداي تعالي در آن شب كوشش نماييد.
🔸برخی از اعمال شب نیمه شعبان به نقل از مفاتیح الجنان:
1⃣ احیای شب به دعا و نماز
پیامبر(ص) فرمود: هرکه این شب را زنده بدارد در روزی که قلبها بمیرند قلبش نمیمیرد.
حضرت علی(ع) به نقل از رسول خدا(ص) فرمودند: هرگاه شب نیمه شعبان فرا رسید، شبش را احیا، و روزش را روزه بگیرید، که خداوند در این شب از غروب خورشید تا طلوع فجر ندا میدهد: آیا آمرزشخواهی نیست که بیامرزمش؟! آیا روزیخواهی نیست که روزیاش دهم؟!
2⃣ خواندن دعای کمیل
3⃣ خواندن صلوات شعبانیه
4⃣خواندن این دعا:
اللَّهُمَّ بِحَقِّ لَیْلَتِنَا هَذِهِ وَ مَوْلُودِهَا وَ حُجَّتِکَ وَ مَوْعُودِهَا الَّتِی قَرَنْتَ إِلَى فَضْلِهَا فَضْلًا فَتَمَّتْ کَلِمَتُکَ صِدْقاً وَ عَدْلًا لَا مُبَدِّلَ لِکَلِمَاتِکَ وَ لَا مُعَقِّبَ لِآیَاتِکَ نُورُکَ الْمُتَأَلِّقُ وَ ضِیَاؤُکَ الْمُشْرِقُ وَ الْعَلَمُ النُّورُ فِی طَخْیَاءِ الدَّیْجُورِ الْغَائِبُ الْمَسْتُورُ جَلَّ مَوْلِدُهُ وَ کَرُمَ مَحْتِدُهُ وَ الْمَلَائِکَةُ شُهَّدُهُ [شهدائه] وَ اللَّهُ نَاصِرُهُ وَ مُؤَیِّدُهُ إِذَا آنَ مِیعَادُهُ وَ الْمَلَائِکَةُ أَمْدَادُهُ سَیْفُ اللَّهِ الَّذِی لَا یَنْبُو وَ نُورُهُ الَّذِی لَا یَخْبُو وَ ذُو الْحِلْمِ الَّذِی لَا یَصْبُو مَدَارُ الدَّهْرِ وَ نَوَامِیسُ الْعَصْرِ وَ وُلَاةُ الْأَمْرِ وَ الْمُنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الذِّکْرُ وَ مَا یَنْزِلُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ أَصْحَابُ الْحَشْرِ وَ النَّشْرِ تَرَاجِمَةُ وَحْیِهِ وَ وُلَاةُ أَمْرِهِ وَ نَهْیِهِ اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى خَاتِمِهِمْ وَ قَائِمِهِمْ الْمَسْتُورِ عَنْ عَوَامِلِهِمْ [عوالمهم] وَ أَدْرِکْ بِنَا أَیَّامَهُ وَ ظُهُورَهُ وَ قِیَامَهُ وَ اجْعَلْنَا مِنْ أَنْصَارِهِ وَ اقْرِنْ ثَارَنَا بِثَارِهِ وَ اکْتُبْنَا فِی أَعْوَانِهِ وَ خُلَصَائِهِ وَ أَحْیِنَا فِی دَوْلَتِهِ نَاعِمِینَ وَ بِصُحْبَتِهِ غَانِمِینَ وَ بِحَقِّهِ قَائِمِینَ وَ مِنَ السُّوءِ سَالِمِینَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِیِّینَ وَ الْمُرْسَلِینَ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِهِ الصَّادِقِینَ وَ عِتْرَتِهِ النَّاطِقِینَ وَ الْعَنْ جَمِیعَ الظَّالِمِینَ وَ احْکُمْ بَیْنَنَا وَ بَیْنَهُمْ یَا أَحْکَمَ الْحَاکِمِینَ.
5⃣ زیارت امام حسین(ع)
هر گاه روز اول شعبان فرارسد منادی از عرش الهی ندا میدهد: ای زائرین حسین(ع) از زیارت حسین در شب نیمه شعبان غافل نشوید؛ چه اگر میدانستید چه چیز در آن نهفته است کل سال را برای آمدنش به انتظار مینشستید.
6⃣ گفتن اذکار اربعه
امام باقر علیهالسلام میفرماید: هرکه در این شب صدمرتبه «سبحانالله» و صدمرتبه«الحمد لله» و صدمرتبه «الله اکبر» و صدمرتبه «لا اله الا الله» بگوید خداوند گناهان گذشتهاش را میآمرزد و حاجات دنیوی و اخرویاش را برمیآورد چه حاجاتی را که از خدا خواسته و چه آن را که نخواسته اما خدا آن را میداند. این از فضل خداست بر بندگانش.
📌 #تلنگر (عهدی به قیمت جان)
شهر را چراغانی کرده اند و کوچه ها را آب و جـارو، همه جا شیرینی و شربت پخش میکنند و شهر پر شده از جمعیت، آخر شب میلاد آخرین حجت خداست...
همان غریبِ تنها و همان مونس غمها، همانکه مشتاقانش عاشقانه منتظر قدوم مبارکش اند
اما آقای من آخر تا به کی؟ درد دوری امانمان را بریده و سالهای انتظار کمرمان را شکسته، همچون کیک تولدی که دیگر تحمل سنگینی شمع هایش را ندارد. مگر شوخی است ۱۱۸۵ سال؟!
اما دیگر بس است، باید اندیشه کرد، چاره ای جست، راهی پیدا کرد، باید قلب را همچون خیابان های شهر آب و جارو کرد. دیگر بس است اقرارهای تکراری که تنها لقلقه زبانمان شده و دوامش از هفته ای عبور نمیکند...
باید در این شب، از شب بگذریم و بیدار بمانیم تا ثابت کنیم، برای دیدار مولایمان قرن هاست که بیداریم و ندای هل من ناصرش را پاسخ گوییم و می مانیم در این راه هدایت...
🌹سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی(دوم اردیبهشت/۱۳۵۸) به فرمان حضرت امام خمینی(ره) برتمامی سبز پوشان سبزقامت سپاه پاسداران وملت انقلابی ایران مبارک باد.
🔸 شاخصه هایی سازمان سپاه را از دیگر سازمان ها متمایز می کند.
۱. شکل گیری سازمان سپاه بر اساس معنویت و ایمان بود
لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوى مِنْ أَوَّلِ يَوْمٍ أَحَقُّ أَنْ تَقُومَ فِيهِ فِيهِ رِجالٌ يُحِبُّونَ أَنْ يَتَطَهَّرُوا وَ اللَّهُ يُحِبُّ الْمُطَّهِّرِينَ
رشادت ها، موفقیت ها، جانفشانی ها با کمترین امکانات به پشتوانه همین معنویت می باشد.
۲. سرمایه اجتماعی و رابطه متقابل میان مردم و سپاه شاخصه ممتاز دیگرسپاه است. سرمایه اجتماعی سپاه فراتر از مرز هاست. مردم از راهبرد سپاه، جانفشانی در عرصه های مختلف امنیتی و دفاعی ، خدمتگزاری در حوادث گوناگون، طرفداری می کنند. احساس آرامش مردم در عرصه های امنیتی و دفاعی که سپاه حضور دارد نشان از اعتماد مردم به سپاه است. حمایت مسوولان و مردم از سپاه در برابر طرح زشت آمریکا نشان دیگر سرمایه اجتماعی سپاه است.
۳. خلاق و کارآمد بودن سپاه ازشاخصه های دیگر است. سپاه هنگام تأسیس از صفر شروع کرد. در حال حاضر به توانمندی خیره کننده ای رسیده است. مدل دفاعی و جنگی سپاه الگو برای سایر کشورها است.
☘