حکمت برابری زیارت عبدالعظیم علیه السّلام با زیارت سیّدالشهدا
برابری فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم با زیارت سالار شهیدان ـ هرچند در شرایط ویژه ـ بی تردید بدون حکمت نیست. شاید نتوان به حکمت آن پی برد؛ لیکن راز و رمز این فضیلت بزرگ را باید در شخصیت علمی، عملی و جهادی آن بزرگوار، جستجو کرد.
درمیان امام زادگان، شخصیت های بزرگی وجود دارند ؛ اما درباره هیچ یک از آنها نقل نشده و حدّاقل به ما نرسیده که زیارتش با زیارت سیّدالشهدا برابری کند.
بنابراین ، حضرت عبدالعظیم علیه السّلام باید از خصوصیات و مقامی برخوردار باشد که از مرقد مطهّرش نور حرم حسینی ساطع گردد و شمیم دل انگیز سیّدالشهدا از آن استشمام شود.
گفتنی است که احادیث دیگری نیز در فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم علیه السّلام نقل شده اند ، مانند آنچه از شهید ثانی در تعلیقه خلاصة الاقول علامه حلّی از امام رضا علیه السّلام نقل شده که فرمود:
هر کس قبر عبدالعظیم را زیارت کند ، بر خدا لازم می شود که که او را داخل بهشت کند .
و در حدیث دیگری از آن امام آمده که فرمود:
هرکس نمی تواند مرا زیارت کند ، برادرم عبدالعظیم حسنی را در ری زیارت کند
لیکن این احادیث ، علاوه بر ارسال و ضعف سند ، از نظر تاریخی نیز مورد خدشه اند ؛ زیرا حضرت عبدالعظیم علیه السّلام سال ها پس از شهادت امام رضا علیه السّلام زنده بوده است ، مگر این که بگوییم از اخبار غیبیه امام رضا علیه السّلام هستند .
✅ذکری که روزی را فراوان می کند !
✍آیت الله بهجت (ره)؛
کسی که می خواهد روزی اش فراوان شود،و کسب و کارش برکت افتد این ذکر را بسیار بگوید و در آغاز و پایان آن هم، یک صلوات بفرستد《أَغنِنی بِحَلالِِکَ عَنِ حَرامِکَ، وَ بِفَضلِکَ عَمَّن سِواک》:خدایا! مرا به وسیله حلالت از حرام خویش بی نیاز کن، و با فضل و بخشش خودت، از هر چه غیر خودت بی نیاز ساز!
📚گوهرهای حکیمانه،ج14
12.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸اطاعت کامل از پدر و مادر از تاکیدات مهم دین اسلام به شمار میرود و امری است که قرآن به آن فرمان داده و همواره در سخن پیشوایان و بزرگان دین به این مسئله اشاره و بر رعایت آن تاکید شده است. احترام به پدر و مادر هیچ محدوده و مرزی ندارد و فقط در مبحث شرک است که سرباز زدن از آنها واجب است و رضای خداوند در رضایت والدین و خشم خداوند در خشم آنهاست.
حجت الاسلام والمسلمین مسعود عالی به نقل از عالم عالیقدر آیتاللّه گلپایگانی اتفاقی عجیب را از مراسم تدفین یک جوان مذهبی روایت میکند؛ جوانی که با وجود پایبند بودن به چارچوبهای دین و مطالعه در این زمینه ولی به دلیل بیاحترامی و برخورد تحقیرآمیز با پدرش دچار عذاب قبر شده است.
🎞 در بالا ویدئویی از جزئیات این روایت را از زبان حجت الاسلام والمسلمین عالی ببینید.☝️
✨
✅شب اول قبر چگونه هست؟
✍کسانی که معتقدند با ورود میت به قبر شب اول قبر شروع میشود، برای کسانی که در روز دفن میشوند، چنین میگویند: عالم برزخ شب و روزی چون عالم دنیا ندارد، و اگر شبی برای میّت ذکر شده است، شاید شب برای او مشتمل می شود.
درست شبیه حالت اینکه انسان در وسط روز خواب شب تار را میبیند و در خواب می بیند شبی هولناک را میگذراند و حال آنکه در وسط روز خوابیده است، زمانی که انسان را در روز دفن میکنند و همان لحظه شب اول قبر او باشد، در حقیقت برای میت شب نمایان می شود. در روایت هم آمده به محض دفن کردن میت، فرشتگان بازپرس به سراغ میت میآیند.
♦️البته شب اول قبر تنها برای کسانی نیست که دفن میشوند،حتی کسانی هم که بدنشان دفن نمیشود، باز عذاب قبر دارند سؤال قبر دارند شب اول قبر هم خواهند داشت. وقتی قبر را به معنی عالم برزخ گرفتیم و شب آنجا را هم مخصوص به وضع آنجا دانستیم، لذا لازم نیست حتماً میت دفن شود و آنگاه مراسم شب اول قبر برزخ صورت پذیرد.
📚جوادی آملی، عبدالله، معاد شناسی، ج۲۱، ص۲۲۲
v A3.jpg
4.87M
📜 فایل وصیت نامه
جهت آشنایی با نحوه صحیح نوشتن آن
👇پنج شنبه هرهفته با
هفته نامه آستان مقدس امامزادگان علویان (ع) ((تلنگر)) 💡شماره ۳۴۰ 🌺