💎منطق حکمرانیِ آیتالله خامنهای:
همه چیز در اختیار «همه» است
🖊 مهدی جمشیدی
همچنان که پیش بینی میشد، مهدی نصیری در روند تشدید شوندهای قرار گرفته و شتاب پس رفتنهایش دوچندان شده است. او در یادداشت جدیدی که نگاشته، ادّعا کرده است که قدرت در شخص آیتالله خامنهای، منحصر شده و تمام بخش های حاکمیّت و جامعه، بیاختیار و نظارهگر ماندهاند و تنها اوست که برای همه تصمیم میگیرد. در این باره، حاشیه های انتقادیِ مهمی وجود دارند.
۱🔸. مهمترین کاری که قانون اساسی بر عهدۀ رهبری نهاده، «تعیین سیاستهای کلّیِ نظام» است و این سیاستها نیز بهطور طبیعی، دایره و دامنهای را برای حرکت دیگران تعریف میکنند، امّا:
اوّلاً، این امر، در خود «قانون اساسی» آمده است و کنشی «فراقانونی» نیست که بتوان بر شخص آیتالله خامنهای خُرده گرفت. اگر ایشان اینگونه عمل نکند باید به ایشان انتقاد کرد که چرا به قانون عمل نمیکند، نه اینکه التزام ایشان به قانون را به معنی انحصارگرایی و خودمرکزبینی در قدرت تفسیر کنیم.
ثانیاً، روشن است که همۀ نظامهای سیاسی، «چهارچوبهای بنیادی» و «ارزش های غایی» دارند و اینگونه نیست که اجازه دهند «تلاطمهای ساختار شکن» و «نوسانهای زیگزاگی» به آنها راه یابند. فقدان مدار برای حرکت یعنی حرکت های چرخهای و غیرتکاملی و بیسرانجام.
ثالثاً، چهارچوبهایی که آیتالله خامنهای در سایۀ سیاستهای کلّیِ نظام طرّاحی کرده است، آن اندازه «کلّی» و «وسیع» هستند که «تنوّع» و «تکثّر» در درون شان معنا داشته باشد و اینطور نیست که نیروهای سیاسی نتوانند «رویکرد های خاصِ» خویش را دنبال کنند. در عمل نیز مشاهده کردیم که واقعیّت های نظام جمهوری اسلامی، سرشار از «تعدّدها» و «گوناگونیها» است و سلایق و جهت گیریهای مختلف در آن راه دارند. به این معنی، هیچ گاه یکنواختی و یکدستی در نظام راه نداشته است.
رابعاً، سیاست های کلّیِ نظام، «سلیقهای» و «شخصی» نیستند، بلکه از مجرای «مشورتهای کارشناسانه» می گذرند و هر یک «اثباتپذیر» هستند؛ یعنی این گونه نیست که سلایقِ شخصیِ آیتالله خامنهای در قالب سیاست های کلّی حاکم شوند، بی آن که اعتبار معرفتی و وزانت علمی داشته باشند. در عمل نیز مشاهده میکنیم که نیروها و اجتماع های علمیِ متعدّدی با این سیاست ها موافقند و اگر هم انتقادی دارند، نسبت به اجرایی نشدن برخی از آنها است، نه نامعقولیّت شان. پس این سیاستها، بینالاذهانی و موجّه هستند.
۲🔹. اگر هم غرض، «احکام حکومتی» است که باید گفت تعداد این احکام در مدّت سی سال رهبری ایشان به ده حکم نمیرسد و این نشان میدهد که بنا و قاعدۀ ایشان، تدبیر امور بر اساس همین رویّههای قانونیِ جاری و عادی است.
۳🔸. «مردم سالاری دینی» نیز بهعنوان یک سازوکار واقعی و عینی، همواره در جریان بوده است و دولتها و مجلسها از متن آن برخاستهاند؛ چنان که نوسانها و گوناگونی های آنها نشان میدهد که دستی در پشت صحنه نبوده و این خودِ جامعه بوده که این بخشهای عمده از حاکمیّت را تعیین میکرده است. در این زمینه، آیتالله خامنهای کمترین دخالتی نداشته و هیچ گاه نخواسته است که روند «طبیعی» و «جامعه بنیادِ» انتخابات را دستکاری کند. این امر به خصوص دربارۀ دولت، بسیار مهم است؛ چراکه دولت، حجم انبوهِ ظرفیّت های حاکمیّت را در اختیار دارد.
۴🔹. از این گذشته، آیتالله خامنهای حتّی فارغ از عرصۀ رسمی و حکومتی، «عرصۀ غیررسمی و اجتماعی» را به «خویش بنیادی» و «تحلیل مندیِ مستقل» فراخوانده است و نخواسته اجتماع هایی بیافریند که وابسته و طوطی صفت هستند و همواره معطّل و در تعلیقند تا موضع ایشان آشکار بشود. این همه اصرار و حسّاسیّت ایشان نسبت به فهمِ عمیق به این دلیل است که باید عرصۀ عمومی، «رشد فکری» و «قوّت تحلیلی» را تجربه کند و بتواند «تصمیم محقّقانه» بگیرد، نه این که مقّلد و دنبالهرو باشد.
۵🔸. این تحلیل، نمونه های فراوانی دارد، از جمله: ایشان با دلایلی به هاشمی رفسنجانی اثبات کرد که رابطه با آمریکا مضر است و او نیز پاسخی نداشت؛ یا این که حجاب در عرصۀ عمومی، حکم شرعی است، نه سلیقۀ شخصی ایشان؛ یا اینکه ایشان با وجود آنکه به برجام، خوشبین نبود، امّا اجازه داد که هشت سال در امتداد آن حرکت شود؛ یا دربارۀ افزایش قیمت بنزین، ایشان تصمیم نهایی را به سران قوا واگذار کرد؛ یا در همین اغتشاشات، کسانی در خیابان یا دانشگاه، با رکیکترین الفاظ به ایشان دشنام دادند امّا هم اکنون رها هستند؛ و حتّی در یک مورد بسیار جزئی همانند درج کردن گزارش های لانۀ جاسوسی در کتابهای درسی، ایشان چندی پیش گفت که با وجود تأکیدش همچنان عمل نشده است.
آنچه که در منطق حمکرانی ایشان مشاهده میکنیم، «قدرت توزیع شده» و «ساختار غیرشخصی» است.
┄┅┅❀🌷🌺🌷❀┅┅┄
کانال انقلابی اقتدار ولایی
@EqtedareVelaeii
35.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 نخستین شب جمعه ماه رجب
🎙 استاد میرباقزی
♨️ لَیلَةُ الرَّغائِب نخستین شب جمعهٔ ماه رجب است که در آن امید به بخششهای فراوان از سوی خداوند است.
لیله به معنای شب است و کلمهٔ «رغائب» جمع «رغیبه» به معنای چیزی است که مورد رغبت و میل و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان است.
بنابراین «لیلة الرغائب» هم میتواند به معنای شبی باشد که میل و توجه به آن بسیار است و هم میتواند به معنای شبی باشد که در آن عطا و بخشش خدا بسیار است
36.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵چکار کنیم عمر مفید طولانی داشته باشیم؟
مرحوم کافی واعظ معروف قبل از انقلاب اسلامی (تولد ۱۳۱۵ در مشهد و فوتش مشکوک در تصادف جاده تهران مشهد ۱۳۵۷) در سفری به اطراف کاشان، با پیرمردی ۱۶۷ ساله که سالم و قبراق بود مصاحبه کرد، که این پیر مرد رعایت تغذیه طب ایران اسلامی را راز طول عمر مفید خود اعلام کرد، این نوار مستند تاریخی است.
عضویت در مجله طب اسلامی👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2237792257Cc6bced9763
36.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵چکار کنیم عمر مفید طولانی داشته باشیم؟
مرحوم کافی واعظ معروف قبل از انقلاب اسلامی (تولد ۱۳۱۵ در مشهد و فوتش مشکوک در تصادف جاده تهران مشهد ۱۳۵۷) در سفری به اطراف کاشان، با پیرمردی ۱۶۷ ساله که سالم و قبراق بود مصاحبه کرد، که این پیر مرد رعایت تغذیه طب ایران اسلامی را راز طول عمر مفید خود اعلام کرد، این نوار مستند تاریخی است.
🔸مجله طب اسلامی
🍃 آیت الله بهجت رحمه الله علیه: ✍🏼 کثرت مجالست با اهل غفلت، قساوت و تاریکی قلب را زیاد می کند و موجب دوری از عبادت و زیارات است. از این جهت است که، حالات نیکوی حاصل از عبادات و زیارات و تلاوتها، به سبب مجالست با افراد ضعیف الایمان، به سوء حال و نقصان تبدیل می شود. ┄┅┅❀🌷🌺🌷❀┅┅┄ کانال انقلابی اقتدار ولایی @EqtedareVelaeii🇮🇷
24.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ خدمات و برکات انقلاب اسلامی برای ایران در طول تاریخ کشور بی نظیر بوده هوشمندی در روابط خارجی یعنی استفاده از فرصتها و رفع تهدیدها جوان دانشجوی ما باید تحلیل درست و شناخت دقیق از صحنه داشته باشد تا بتواند مایه قوت کشور باشد این جوان بسیجی است که با ایثارگری خود، خطر را از کشور دور می کند و هر کشوری به چنین سرمایه ای ارج می نهد 🔺جلسه پرسش و پاسخ دکتر جلیلی با دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان ۵ دی ماه ۱۴۰۱ ┄┅┅❀🌷🌺🌷❀┅┅┄ کانال انقلابی اقتدار ولایی @EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مایا صباغ، فعال لبنانی ⭕️ ویدیوی من در خصوص ایران موجب خشم و عصبانیت مزدوارن و منافقان شد. ویدیوی من باعث برملا شدن دروغ های سه ماه گذشته کمپین سعودی در خصوص ایران بود من مهمان کنفرانس زنان تاثیر گذار نبودم، اما برایم باعث افتخار است اگر در سال های بعد به آن دعوت شوم. شخصا به ایران آمدم تا به چشمان خودم وضعیت ایران را ببینم. به زودی برای زیارت امام رضا(ع) به مشهد خواهم رفت. ┄┅┅❀🌷🌺🌷❀┅┅┄ کانال انقلابی اقتدار ولایی @EqtedareVelaeii🇮🇷
9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ مناظره دکتر احمد قدیری با دکتر صادق زیباکلام پیرامون تحریف انقلاب اسلامی
┄┅┅❀🌷🌺🌷❀┅┅┄
کانال انقلابی اقتدار ولایی
@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ شترسواری دولا دولا نمیشود!
🎙کلر دالی، نمایندهی ایرلند در پارلمان اروپا:
🔹من به این قطعنامه رای منفی دادم البته حملهی روسیه به #اوکراین یک جنایت تجاوزکارانه بود و در دنیای عادلانه این جنایت هرگز بدون مجازات نمیماند، اما ما خود را در دنیایی مییابیم که خودمان ساختهایم.
🔸مارس امسال بیستمین سالگرد جنایت هولناک تجاوز به #عراق است که توسط ائتلاف مشتاقان از جمله لهستان، استونی، لیتوانی، مجارستان، بلغارستان، رومانی، اسلواکی، جمهوری چک، هلند، دانمارک و اسپانیا تداوم یافت.
🔹من میخواهم مجازات جنایتکاران جنگی را ببینم. اما پس از ۲۰ سال مصونیت از مجازات برای دزدانی که عراق را ویران کردند، این خواسته به نظر، رویایی بیش نیست! اگر می خواهید پوتین را پشت میلهها قرار دهید، هیچ اعتباری ندارید مگر اینکه بوش، بلر و همه همتایان اروپاییاش را نیز پشت میلهها بیندازید!
🔸حقوق بینالملل با اجماع تایید می شود یا برای همهی کشورها به طور یکسان اعمال میشود یا کارکرد خود را از دست میدهد!
┄┅┅❀🌷🌺🌷❀┅┅┄
کانال انقلابی اقتدار ولایی
@EqtedareVelaeii🇮🇷
8.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
#ببینید
«نذار دیرشه»
انتشار به مناسبت #لیلة_الرغائب و
شب زیارتی سیدالشهدا علیه السلام
• مدّاح: #حاج_مهدی_رسولی
📍#هیئت_ثارالله_زنجان
5.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ویرانهشودشهرتلآویوبهزودی🚀
واللهنمانداثرازآلسعودی😎
#رهبرانہ🎤 #سپاه
┈✾•🍃🌷🍃•✾┈
کانال انقلابی اقتدار ولایی
@EqtedareVelaeii🇮🇷