💢 نامزد باید سر در بیاورد -۱
۱) از چشم انداز مدیریت اقتصادی دولت، باید به کدام نامزد انتخابات رای داد یا رای نداد؟ در پاسخ این سوال باید، مجموعه ای از شرایط را لحاظ کرد: نخست، خود نامزد و کارنامه اش. دوم، این که مشاوران و حامیان او کیستند و چه توقعاتی دارند؟ و چقدر می توانند هماهنگ عمل کنند؟، و سوم، برنامه اقتصادی نامزد؛ و این که چه بسته ای از راه حل ها را دارد؟
۲) همچنین باید بررسی کرد: نامزد مورد ارزیابی، چقدر مطالعه و تجربه و تشخیص برای مدیریت اقتصادی دارد یا فاقد آن است؟ کدام برنامه عملیاتی را برای اجرا تدارک کرده است؟ حامیان و مشاوران او چه نقشی دارند: نقش فرعی و کمکی، یا حاکم بر نامزد و همه کاره او؟ با کدام برنامه و تیم منسجم می خواهد بیماری مزمن در برخی دولت ها - مبنی بر تعارض کارکردی در میان اجزای تیم اقتصادی- را به حداقل برسانند؟
آیا با تیم مشاوران و حامیان، به ویژه اگر سهم خواه و دارای دیدگاه های متناقض (از مدعیان عدالت اقتصادی تا مدعیان اقتصاد کاپیتالیستی) باشند، می توان دولتی هماهنگ داشت و برنامه ای را به نفع مردم پیش برد؟ (تیم ناهماهنگی به جای آن که بتواند مسئله ای را حل کند، خود تبدیل به مسئله و مانع خواهد شد).
برنامه او برای تحول و اصلاحات اقتصادی به ویژه درباره «اصلاح ساختار بودجه و رفع ناترازی های مالی، هدفمند سازی و باز توزیع عادلانه تر منابع ملی (یارانه ها، تسهیلات کلان و فرصت ها)، ناترازی های تولید و مصرف انرژی، نظام گمرکی، مالیات، نظام بانکی، و تقویت پول ملی» کدام است؟ چه برنامه روشنی برای حمایت از محرومان، کاهش شکاف طبقاتی، حمایت از تولید، و تنوع بخشی به صادرات دارد؟
۳) نامزد انتخابات اگر خود اهل تشخیص مستقل و جمع بندی و درایت نباشد، قطعا دولت درست اداره نخواهد شد و به آشفتگی ستادی و فرماندهی گرفتار می شود؛ چنان که در برخی دولت ها به شکل تعارض میان وزارتخانه های اقتصاد، صمت، کار و رفاه، کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی دیده شد. به عنوان مثال، عملکرد ناهماهنگ در دولت مدعی اصلاحات چنان بحران ساز شد که حتی بارها مورد نکوهش اعضا یا متحدانش قرار گرفت.
۴) نمونه دیگر، ناهماهنگی در در دولت روحانی است؛ تا جایی که ۴ وزیر، نامه ای هشدار آمیز به او نوشتند و درباره رکود و تعطیلی اقتصاد هشدار دادند. پس از آن هم هم شاهد مجادلات میان رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد و رئیس وقت بانک مرکزی درباره مقصر بدهی های چند صد هزار میلیارد تومانی دولت بودیم. دردوره دوم هم، نحوه مدیریت دولت، به علاوه افتادن در تله فریب برجامی آمریکا، موجب رکود تورمی سه ساله و نهایتا معدل رشد "شش دهم درصدی" در طول ۸ سال شد.
💢ادامه دارد
💢 نامزد باید سر در بیاورد -۲
۶) نامزد فاقد تشخیص و عمق، به جای این که متوجه باشد هر پرسش اقتصادی، پاسخ دقیق خود را می طلبد، معمولا یا مانند یک منتقد عوام فقط وضع موجود را تخطئه می کند و یا به ناچار، پاسخ قالبی از پیش ساخته و کلیشه ای در آستین دارد و همان را برای انواع پرسش های متنوع ارائه می کند! تصویر طنز آمیز چنین شخصیتی، می شود ماجرای شاگرد درس نخوانی که از مختصات جغرافیایی همه کشورها، فقط "افغانستان" را بلد بود و چه درباره پاکستان و ایران سوال می شد و چه درباره برزیل و آرژانتین و بنگلادش، می گفت: "کشوری است که با افغانستان مرز مشترک دارد [یا] ندارد، و اما افغانستان...!".
اما طنز تلخ و واقعی چنین شخصیتی، همان دولتمردی است که ۱۱ سال قبل در تبلیغات انتخاباتی، یک کلید را نشان داد و در برابر هر چالش و مشکل اقتصادی گفت "باید تحریم ها لغو شود تا فلان و بهمان مشکل هم حل شود"! او دربست، حل همه مشکلات را متوقف به لغو تحریم ها و آمدن سرمایه خارجی کرده بود؛ اما بعد از ۸ سال، در حالی رفت که ۴ میلیارد دلار بیشتر سرمایه گذاری جذب نکرده بود. در عوض، شمار تحریم ها را به دو برابر رسانده و فروش نفت را به چند صد هزار بشکه فرو کاسته بود. خزانه جارو شده بود؛ به علاوه کسری بودجه کمر شکن، و بدهی ها و تعهدات مالی انباشته؛ بنابراین، طبیعی بود که تورمی سنگین را به یادگار بگذارد.
۷) چنان عبرت هایی، ناظران را نگران می کند، هنگامی که می بینند فلان نامزد انتخاباتی می گوید من هیچ سر رشته ای از اقتصاد ندارم و سوالات جدی اقتصادی را از مشاورانم بپرسید(!) و یا این که او و مشاورانش، پاسخ هر پرسش مصداقی اقتصادی را به عبارت کلی "باید تحریم ها لغو شود و سرمایه گذاری خارجی بیاید" حوالت می دهند؛ و این دغدغه، جدا از نگرانی دیگر درباره جمع نقیضین، میان مشاوران مدعی عدالت خواهی و طرفداران دو آتشه نظام سرمایه سالاری است.
هنگامی که نامزدی بگوید چندان از اقتصاد سر در نمی آورد، طبیعی است که از یک سو به اقتضای دریافت فطری خود بگوید "قرار نیست برنامۀ جدید بنویسیم و سیاست جدیدی اجرا کنیم. قدم اول ما این است که مسیری را که دولت پیش گرفته، ادامه دهیم"؛ اما چند روز بعد، در اثر فشار برخی حامیان بی صداقت (مبنی بر این که باید ادبیات را عوض کنی و گرنه حمایت نمی کنیم)، تحلیل همان ها را بازگو و ادعا کند که شاخص های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ نا مطلوب بوده است! این رویکرد متناقض در حالی است که قضاوت منصفانه، مقایسه آمار ها و شاخص های سه سال اخیر، با سه سال پایانی دولت قبل (۱۳۹۷- ۱۴۰۰) است؛ مقایسه ای که نشان می دهد بسیاری از شاخص ها مثبت شده، یا از شدت شاخص های منفی، کاسته شده است.
۸) جای دوری نرویم. محتوای نشست اعضای دولت قبل با آیت الله رئیسی در مرداد ۱۴۰۰ -زمانی که هنوز کابینه جدید، از مجلس رای اعتماد نگرفته بود- ویترین وضغیتی است که تحویل شهید رئیسی شد:
- اسحاق جهانگیری در این جلسه می گوید:«واقعا شرایط کشور دشوار است. ما تقریبا کم سابقه ترین دوران ۴۰ ساله را داشتیم. با اینکه جنگ تحمیلی را هم داشتیم. توی شرایطی که به هرحال با فشار خارجی، آمریکایی ها و مسائل ما در منطقه، مسائل داخلی بسیار سخت شده بود. این شرایط کرونا، این شرایط خشکسالی، منابع کشور هم که ته کشیده، این هم شرایط دشوار بودجه، شرایط اقتصاد دشوار شده، بالاخره آقای رئیسی در چنین شرایطی مسئولیت اداره کشور را برعهده گرفته اند.»
- وزیر وقت صمت: «در برق صنایع، ۶۰ درصد شبها و ۳۰ درصد روزها برق هست. برق فولادمان هم ۵۰ درصد بعضی مواقع وصل است و بعضی مواقع قطع و الان تولیدمان کاهش داشته است.»
- وزیر وقت نیرو: «جناب آقای رئیسی در جریان باشند که با توجه به کاهش نسبی دما، خوشبختانه فعلا امکان افزایش تولید برق فراهم شده؛ منتها این افزایش مرتب نیست؛ یعنی ما حتی ۷۰ درصد تا ۸۰ درصد هم در بعضی مواقع قطعی داشتیم....». [ظرفیت نیروگاهی در دولت هفتم و هشتم ۶۰ درصد، در دولت نهم و دهم ۶۸ درصد، اما در دولت روحانی تنها ۲۳ درصد رشد کرد]
- وزیر وقت جهاد کشاورزی: «برای گندم ۱.۲ میلیارد دلار و برای روغن ۱.۱ میلیارد دلار نیاز داریم؛ علاوه بر ارزی که مربوط به نهادههای دامی است و اگر بخواهیم آنرا ثابت نگه داریم، یک میلیارد دلار هم اینجا نیاز داریم.»
💢 ادامه دارد
💢 نامزد باید سر در بیاورد -۳
۹) مدیریت هوشمند؛ پیش نیاز تحول اقتصادی است. اقتصاد با تولید قدرتمند می شود. مسئولیت مهم هر دولت، حباب زدایی از اقتصاد و واقعی کردن آن است. اما دولت قبل در هر دو حوزه، به خطا عمل کرد: در تقویت تولید کم گذاشت، یا خلاف اقتضائات رفتار کرد؛ اما در مقابل، اقتصاد را از حباب انباشت.
دمیدن حباب ، با وعده های انتخاباتی آغاز شد و سپس با بزک کردن برجام، شدت گرفت. گردش کار پیچیده اقتصاد را در «برجام و امکان خام فروشی نفت» خلاصه کردند و دروازه واردات را گشودند. مدلی از «تنظیم بازار» که زحمتی نداشت، اما چشم و دهان پرکن بود. سهمیه بندی بنزین و کارت سوخت، ناگهان حذف شد و قاچاق رونق گرفت؛ خسارت حداقل روزانه ۱۰۰ میلیارد تومانی و ۱۴۰ هزار میلیارد تومان، ظرف چهار سال. بختک «پرداخت یارانه پنهان و غیر هدفمند»، دوباره روی اقتصاد ما افتاده بود. بنزین را گران وارد کردند و ارزان، دست قاچاقچیان یا پر مصرف ها سپردند!
درآمد ارزی کمیابی را که چندی بعد در مضیقه قرار می گرفت، به قیمت نابودی تولید ملی، دست وارد کننده ها و دلالان دادند و تورم را سر سفره مردم آوردند. در متن همین سوء تدبیر، ۱۸ میلیارد دلار به قیمت ۴۲۰۰ تومان ظرف دو ماه حراج شد.
۱۰) نامزد ها و حامی آنها، نوعا از تغییر حرف می زنند، اما کدام تغیی؛ پیشرفت یا پسرفت؟ دو مسیر بیشتر نیست: تداوم و ارتقای مسیری که رئیس جمهور شهید(ره) در زمینی ناهموار هموار کرد و مقدمه احیای چند هزار کارخانه، رشد اقتصادی، رونق دیپلماسی، و افزایش اقتدار و بازدارندگی ملی شد؛ و یا بازگشت به دوره ای که یک دهه اقتصاد فریز شده را بر جا گذاشت، ظرفیت های ملی را به تعطیلی کشاند، دست و زبان دشمنان زیاده خواه را دراز تر کرد، و موجب سرخوردگی و کاهش مشارکت ملی در ابعاد گوناگون شد. طبعا صادقانه نیست اگر نامزدی، به پایگاه اجتماعی و محبوبیت و امیدی که شهید رئیسی با مجاهدت خستگی ناپذیر خلق کرد، چشم بدوزد؛ و در عین حال، عکس آن ممسیر و پشت سر بانیان پسرفت و عقبگرد حرکت کند.
گندم نمایی و جو فروشی، جفای بزرگی است که برخی مدعیان خط امام (ره) و عدالت خواهی، با شعار "سلام بر سه سید فاطمی/ خمینی و خامنه ای، خاتمی" در انتخابات خرداد 1376، و سپس میرحسین موسوی در انتخابات 1388 مرتکب شدند و نهایتا در حالی که با ارتکاب فتنه تقلب، حماسه دشمن شکن انتخابات را به اسباب آشوب افکنی نیابتی تبدیل کرده بودند، گرای "تحریم های فلج کننده" را به مشاوران ارشد دولت آمریکا دادند. تحریم هایی را که خود در ساخت آن سهیم بودند، بهانه منجی نمایی خویش در سال 1392 قرار دادند و با همان نردبان، از دیوار مردم بالا رفتند و ایران قدرتمند را گرفتار چالش های بعدی کردند.
💢 یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
8.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴🦮 آذر خانم! سگ باز هستند❗️
و احتمالا وزیر زن دولت پزشکیان 😡
⛔️ از انتشار این فیلم چندشم می شود و عذرخواهم.
➖➖➖
😳 این فرده، آذر منصوری، دبیرکل جبهه اصلاحات است.
🤮 با نقش فعال در فتنه ۸۸ و محکومیت های قضایی متعدد.
😔 نحوه نماز خواندن او در این فیلم، با حیوان نجس و آلوده ای به نام سگ را ببینید.
ببینید سگی که با زبان خودش، محل خروج مدفوعش را مدام لیس می زند و آن را می خورد و منشا آلودگی و بیماری ست (اسلام ۱۴۰۰ سال پیش گفته بود و تازه علم پزشکی اعتراف کرده. لینک)، چگونه عفونت را به سرکار خانم آذر منصوری منتقل می کند.
وقتی فهم روشنفکران دینی و جمع سکولارها از شریعت و فقه، واژگون باشد، محصول دینداری شان، نمازی اینگونه خواهد بود. 😡
و این موجود، (منصوری را می گویم)، در انتخابات اخیر، حامی و در واقع فرمانده ی تشکیلاتی پزشکیان است و به احتمال زیاد قرار است یکی از وزرای دکتر مسعود پزشکیان باشد، تا افتخار کنند که اولین وزیر زن را برگزیدند.
💢 آیا شما حاضر هستید این قلاده، (سگ را می گویم)، در سبک زندگی ایرانی اسلامی وارد شود و همزیستی با آن (سگ) فرهنگ سازی و حتی تبدیل به قانون شود⁉️
آیا حاضر هستید خانم آذر منصوری را در فهرست کارگزاران دولت آینده ببینید؟
🎼 آهنگی روی این فیلم قرار داده شده در فضای مجازی، که ترانه ی دوپهلویی دارد؛ از آن زاویه گوش بدهید و گریه کنید از این تصاویر شرم آور که اهانت به شریعت و فقاهت است.
#آخرالزمان
#انتخابات #ریاست_جمهوری
#پزشکیان
📚 مرجع اخبار موثق و تحلیل ویژه
⛔️ اخـــــبار و تحـــلیل خــــاص
➕ فقط کانال رسـانه انقــلابی ↘️
➕🇮🇷 @RESANE_ENGHELABI
10.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این هم از آقای پزشکیان که میگه نظری ندارم
صادقترین کاندید تا الان
.
سرگیجه
🔹تناقض اگر شدت پیدا کند، به سرگیجه می انجامد.
🔹مثل همین کانال غربگرا و شبه اصلاح طلب، که ظرف چند روز، یکی در میان از نامزدی پزشکیان و حمایت تمام قد اصلاح طلبان ذوق زده شده، و سپس ابراز تردید و تعجب کرده است:
🔻پزشکیان با همتی متفاوته.
🔻حمایت هماهنگ و منسجم اصلاح طلبان از دکتر پزشکیان
🔻سخنگوی جبهه اصلاحات: از حضور آقای پزشکیان برای به هم زدن خواب فرقه پایداری استفاده کنیم.
🔻حضور عبده تبریزی در کنار پزشکیان به عنوان نماینده اقتصاد بازار محور، پیام امید بخش به فعالان اقتصادی بود.
🔻دیشب در دو سوی پزشکیان، یک کاپیتالیست (عبده تبریزی) و یک نهادگرای چپگرا (احمد میدری) نشسته بودند؛ بالاخره چپ یا راست؟!!
🔻روسای جمهور سابق و اصلاح طلب به این اعتراض داشتند که رئیس جمهور تدارکاتچی نیست و شانی بسیار بالا برای این جایگاه قائل بودند اما کاندیدای فعلی اصلاح طلبان همین شان تدارکاتچی هم برای رئیس جمهور قائل نیست. مورد پزشکیان و حامیانش، یک مورد خیلی عجیبی هست.
@IMANI_mohammad
چرا مسعود پزشکیان
تکرار حسن روحانی است؟
🔹اگر دولت روحانی کمترین محبوبیت و مقبولیتی نزد مردم داشت، آقای پزشکیان دیروز نسبتش با این دولت را انکار نمی کرد.
♦️پزشکیان دیروز در پاسخ به یک سوال، حرفی زد که نوع کانال های مدعی اصلاحات و اعتدال سانسور کردند و مورد بی اعتنایی قرار دادند.
🔹او گفت: غیرممکن است دولت سوم روحانی باشم. دولتی که می آید، دولت مسعود پزشکیان خواهد بود.
♦️قطعا او از انزجار مردم نسبت به وضعیتی آشفته ای که دولت روحانی تحویل داد، خبر دارد و اگر کمترین احتمالی نسبت به محبوبیت آن دولت می داد، فاصله گذاری نمی کرد. مقبولیت روحانی در ماه های پایانی دولتش به زیر ۶ درصد سقوط کرده بود.
🔹با این وصف، اجتماع نقیضین محال است. نمی شود اعضای دولت روحانی، حزب زیر دست وی و احزاب و سیاسیون مدعی اصلاح طلبی، دور پزشکیان جمع شوند و ستاد او را قبضه کنند و با این همه، او ادعا کند دولتش، غیر از دولت ائتلافی روحانی (و خاتمی) خواهد بود.
♦️هم اکنون، کسانی مانند نوبخت، واعظی، عباس آخوندی، آذری جهرمی، علی جنتی، صالحی امیری، علی ربیعی، ظریف، خاتمی و...، همه کاره ستاد پزشکیان، و حامیان اصلی او هستند.
🔹احزابی مانند اعتدال و توسعه، کارگزاران و صدای ملت، ارکان تشکیل دهنده این ستاد محسوب می شوند و پزشکیان، تقریبا هیچ فرد مستقل از این حلقه در کنار خود ندارد.
♦️حکما گفته اند:"تو اول بگو با کیان دوستی- پس آنگه بگویم که تو کیستی". برای فهم این که دولت پزشکیان چه شکل و شمایلی می تواند داشته باشد، کافی است ببینیم که همه کاره ستاد او، چه کسانی هستند؟
🔹ائتلاف روحانی و خاتمی اگر قرار بود کاری برای مردم بکنند، در آن هشت سالی که دولت در اختیارشان بود، اقتصاد کشور را به قهقرا نمی بردند. دولت پزشکیان، پیشاپیش به این حلقه واگذار شده است.
♦️تعطیلی ۹۵ درصد برنامه هسته ای، افزایش تهدید و نا امنی، دو برابر شدن تحریم ها، دراز تر شدن زبان آمریکا و غرب، قفل شدن اقتصاد، کاهش صادرات نفت به یک پنجم، تورم ۶۰ درصد، کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی، بدهی ۱۵۰۰ هزار میلیاردی و...، بخش کوچکی از میراث خسارتبار این طیف است.
@IMANI_mohammad
.
🔹مستحضر باشید نظرسنجی های فضای مجازی به اعتبار قابلیت دستکاری شدن رباتیک، فاقد کمترین اعتبار در حوزه نظرسنجی اجتماعی است.
♦️البته ستادهای انتخاباتی بعضاً برای بالا بردن مقبولیت نامزد مد نظر خود، از این مدل نظرسازی ها به کانال ها سفارش می دهند.
@IMANI_mohammad
⚡️⚡️دو جنایتکار که به امید
و اعتماد مردم شلیک کردند
🔹شلیک کردن و کُشتن، کار یک لحظه است؛ اما احیای فرد آسیب دیده، ممکن است ماه ها طول بکشد و شاید هم به نتیجه نرسد.
♦️کور کردن یا آسیب زدن به چشم، کار یک لحظه است. اما باز گرداندن سلامت و بینا کردن چشم، کاری بسیار دشوار و زمانبر است؛ تازه اگر امکانپذیر باشد.
🔹طیفی از مدعیان اصلاحات و اعتدال، در طول سال ها، با اغراض و انگیزه های مختلف، به امید و اعتماد مردم شلیک کرده اند: برخی صرفا برای این که مردم را از یک جناح دور کنند و رای آنها را پای نامزد خود بریزند؛
♦️برخی دیگر، ماموریت خارجی داشته اند تا به بهانه حمایت از فلان فرد و گروه و نامزد، یا تخطئه فرد و گروه و نامزدی دیگر، امید مردم را نابود کنند و نسبت به همه چیز سرخورده و مایوس سازند، تا سپس، جریان اصلی وابسته به غرب بتواند پروژه "ویرانی و تجزیه ایران بزرگ" را به پیش ببرد.
🔹ارزیابی کلان برنامه ریزان سازمان سیا، موساد و ام آی سیکس این است که ایمان و امید و اعتماد ملت ایران، پیشران اصلی موفقیت های بزرگ ظرف چند دهه پس از انقلاب بوده و توانسته در تغییر نظم مسلط جهانی نقشی موثر ایفا کند.
♦️بنابراین به کسانی مستقیما برای انهدام آن امید و اعتماد ماموریت داده و برخی دگر را به اعتبار شناسایی ضعف های شخصیتی و جاه طلبی شان، به شکل غیر مستقیم به خدمت گرفته اند تا امید مردم را ناکار کنند.
🔹به خاطر بیاوریم که «اکبر گنجی» از افراطیون (فراری) مدعی اصلاحطلبی اسفند ۱۳۹۸ فاش کرد: «ما کارمندان دولتهای راست افراطی، از طریق کروناهراسی، ایران و ایرانیان را نابود خواهیم کرد. ما کارمند رسمی بخش پروپاگاندای دولت ترامپ، جانسون، نتانیاهو و سعودی هستیم. وظیفه ما وحشت افکنی است تا با فروپ اشاندن سازمان اجتماعی، مردم را به خشونت جمعی بکشانیم... گمان باطل نکنید که ما مخالف سیاسی و... هستیم؛ نه، ما فقط کارمند پروپاگاندای دولت های راست افراطی هستیم. ما تشنه مرگ و خون مردم ایرانیم. کاری را که شدیدترین تحریم های تاریخ نتوانست با ایران انجام دهد، ما موظفیم انجام دهیم».
♦️افراطیون مدعی اصلاحات، پس از آن که سال ها با بی انصافی، امید و اعتماد مردم را به نیابت از دشمنان ملت ایران، هدف رگبار تیرهای مسموم تحریف و تهمت و تخریب قرار دادند، حالا در آستانه انتخاباتی دیگر، التماس می کنند که مردم به نامزد آنها رای بدهند.
🔹اما خیانتی که مرتکب شده اند، به قدری عمیق است که بسیاری از همان طرفدران سابق، حاضر نیستند آنها را جدی بگیرند و دوباره به آنان رای بدهند.
♦️مردم، بازیچه سیاست بازان لا اُبالی نیستند که هر گاه خواستند شهروندان را به همه چیز نا امید و بدبین کنند؛ و هر وقت هم هوس شان کشید، از همان ها بخواهند که امید و اعتماد را از سر بگیرند.
🖌محمد ایمانی
7.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🥸 یه صاحبکاری به شاگردش گفت برو توی فلان زمین خونه بساز ...
شاگرده هم اعصابِ صاحبکاره رو نداشت!
رفت ساخت... امّا .....
#استاد_شجاعی
6.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مجموعه #فقط_برای_تو
قسمت سی و ششم : «عجایب خلقت مورچهها»
✘ مورچهها آنتیبیوتیک تولید میکنند!
@ostad_shojae