فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*❌ حنای منافقین دیگه رنگی نداره، حتی نزد اپوزیسیون !*
*⚠️ منافقین انقدر دروغ گفتند، که صدای "نوریزاده، تحلیلگر مسائل سیاسی" رو هم درآوردند! و افشا کرد که اینترنشنال در خدمت منافقین است !*
*🤦🏻♂️ پس سادهلوحیست اگر به اخبار اینترنشنال، استناد کنید!*
*#جهاد_تبیین*
*#سواد_رسانهای*
*#بصیرت_سیاسی*
*#اصحاب_ما_میتوانیم*
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🍃 آیت الله بهجت رحمه الله علیه:
✍🏼 هر روز، یک #روایت از کتاب (جهاد النفس) وسائل الشیعه را مطالعه کنید.
💯 در واضحاتش بیشتر فکر کنید. بعد این را در خودتان می بینید که سر یک سال، عوض شده اید!
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*رییس جمهور خطاب به دشمنان:*
*هم میشود و هم میتوانیم، مردم را ناامید نکنید*
*قدرت برای من طلبه یا مسئول نیست*
*ایستادگی ایثارگران، مقاومت و خون مطهر شهدا برای ایران قدرت تولید کرده است.*
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حمله به ایران کلید خورد!
🔹اگر می خواهید اسیر این جنگ ناجوانمردانه نشوید، آگاهی خود را افزایش دهید.
هیپتوفیزم رسانه، اختلاف انداختن و نفرت افکنی و حاکمیت دشمن
سید مهدی #امیری
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از ثروتمند ترین بنده های خدا را ببینید . خوش به حالش که خدا را در نظر دارد .
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
راستی یک سوال!
چگونه است که جهان ترور دانشمندان ایرانی، عراقی و لبنانی را محکوم نمیکند اما نگران سلمان رشدی است؟ چگونه است که یک حکومت رسمی، یک ترور رسمی میکند و یک سردار ایرانی را میکشد اما جهان صرفاً برای سلمان رشدی، نگران می شود؟ اگر سلمان رشدی کتابی هتاکانه علیه عیسی (ع) یا موسی (ع) نیز میدنوشت باز هم کاخ واتیکان اینگونه رفتار میکرد؟ آیا نباید کمی تامل کرد که چرا دختر یک فیلسوف روسی را می شود ترور کرد ولی سلمان رشدی هتاک را نه؟ رشدی انسان است و دیگران حیوان؟!!
✍ #روضه_فکر
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
35.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جامعهشناسی بینظیر امام سجاد(ع) بعد از واقعه کربلا
امام سجاد(ع): مردم در زمان ما ۶ طبقه هستند؛ شیرها، گرگها، روباهها، سگها، خوکها و برهها
بعد از حواشی اخیر چهرهها، یادآوری این روایت ضروری است
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🔷آیت الله سیستانی:
امروز آبروی اسلام، وابسته به آبروی جمهوری اسلامی و آبروی جمهوری اسلامی، وابسته به آبروی حضرت آیت الله خامنه ای است - بروید قدر آقای خامنه ای را بدانید - اگر مدیریت ایشان نبود ایران از عراق و افغانستان بدتر بود
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
شأن امام زمان
🔹️اگر کسی شأن پدر و مادر را نگه ندارد، شأن امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را نمیتواند نگه دارد.
🔺️زن، جامعه، پیشرفت
#امام_زمان
#خانواده
📥 لینک دانلود سخنرانی
📥 لینک دانلود خلاصه سخنرانی
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
یکی از تفاوت های بسیار مهم «پهلوی» و «قاجار»
🔻 زمانی که بیگانگان قصد کردند که حکومت «احمدشاه» و سلسلهی قاجاریه را از میان بردارند، ناچار بودند به اجرای نقشهها و مقدمات فراوان و فراهم آوردن زمینهی لازم، آنهم در مدتی طولانی(دستکم از سال ۱۲۹۹ تا سال ۱۳۰۴).
🔺 اما بیگانگان برای کنار زدن «رضاشاه» از قدرت، هیچ زحمت ویژهای متحمل نشدند و صرفا با «یک دستور»، نامبرده را به جایی پرت کردند(= تبعید کردند) که در تمام عمرش اسم آنجا را هم نشنیده بود.
⬅️⬅️ قاجار منحط و ضعیف بود، اما هیچگاه به طور کلی وابسته به بیگانه و «سرسپرده» نبود، که اگر قاجاریه تماما وابسته بود و منافع انگلستان را به طور کامل برآورده میکرد، دیگر چه نیازی به براندازی آن بود؟
🔴 راز این تفاوت در وابستگی و سرسپردگی 👈ذاتی👉 پهلوی است.
✍ ابَرشاگرد
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🔴امام خمینی(ره)
♦️دستور آموزنده کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا باید سر مشق امت اسلامی باشد. قیام همگانی در هر روز و در هر سرزمین. عاشورا قیام عدالتخواهان با عددی قلیل و ایمانی و عشقی بزرگ در مقابل ستمگران کاخ نشین و مستکبران غارتگر بود و دستور آن است که این برنامه سرلوحه زندگی امت در هر روز و در هر سرزمین باشد.
📚صحیفه نور،جلد 9،صفحه 57
📖 جالب است #بدانید | وخامت اوضاع اقتصادی به واسطه #راه_آهن_سراسری
♨️ ویلیام اچ. هورنی بروک، جانشین هارت در تهران، می نویسد:
«اگر چه توده های مردم با این مالیات هایی که (برای تامین مخارج ارتش) می پردازند هنوز به #دریوزگی نیفتاده اند، ولی به جرات می توان گفت که سطح معیشت شان به بخور و نمیر تنزل یافته و تا زمانی که دولت بار سنگین مخارج ساخت #راه_آهن را که اهمیت آن بیشتر سیاسی است تا اقتصادی از دوش آن ها برندارد، هیچ امیدی به بهبود سریع نخواهد بود».
📚 منبع: کتاب رضاشاه و بریتانیا بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا؛ ص 349
______________________
♨️ به مناسبت ۴ شهریور، سالروز افتتاح راه آهن سراسری ایران
⭕️ اگر این مسافرتها در تابستان، رفاه نیست پس چیست؟
👤سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه
🔹در دو ماه تابستان به طور متوسط روزی ۸۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود، اگر این مسافرت ها، رفاه نیست پس چیست؟
🔹در تعطیلات عید فطر امسال پنج هزار نفر فقط به شهر وان مسافرت کردند، ملت ایران همه اش هم تا کمر در سطل آشغال آویزان نیستند، رسانه های غربی به ما توهین می کنند، تصویری که رسانه هایی مثل ایران اینترنشنال و بی بی سی و صدای آمریکا از ما می سازد، تصویر تحقیر کننده ای است.
🔹امروز اگر به روستاهای خوش آب و هوای کشور بروید، آدم حیرت می کند که چه ساختمان هایی ساختند، اگر این رفاه نیست پس چیست؟/ایرنا
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🌤 گاهِ عصر 🌤
لطفا از یاد امام زمان(عج) غافل شوید!!
🔘 این را خطاب به کسانی میگویم که یاد ولی ّعصر (عج) بهجای آنکه آنان را به حرکت و شتاب بیشتر برای فراهم کردن شرایط ظهور حضرتش وادارد، آنان را سست و متوقف میکند؛ همانانی که خود را تا پیش از ظهور آن جناب مستطاب، اساسا به هیچگونه حرکت اصلاحی در جامعه اسلامی و عالم بشریت موظف نمیدانند!
✍ ابَرشاگرد
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🌱#بارهنگ_عرق_نعنا🌿
✍یک قاشق م خ تخم بارهنگ در یک لیوان عرق نعنا ۵ دقیقه جوشانده، بعد از ولرم شدن با یک قاشق غ خ عسل شیرین کنید و روزی یک لیوان میل شود 👈(بمدت ۴۰ روز)
🔰خواص درمانی
🔶نفخ
🔷کولیت
🔶گاز روده
🔷زخم معده
🔶عفونت روده
🔷دلدردهای شدید
🔶خونریزی مقعد از سردی
🔷تهوع سرد و برگرداندن غذا
🔶ملین،نرم کننده روده جهت رفع یبوست
🔷کم اشتهایی با منشاء سردی معده و روده
🔶عفونت «هلیکوباکتری» معده
🔷و.....
💠افرادی که یبوست دارند یک استکان گلاب و عرق نعناع ترکیب کنند و با تخم بارهنگ طبق دستور بجوشانند و مصرف کنند.
💠استفاده از این ترکیب در نوزادان روزانه ۳ تا ۵ قاشق چ خ بدون عسل
💠در خردسالان روزانه یک استکان
💠در زنان باردار تحت نظر طبیب طب سنتی باید مصرف شود.
https://eitaa.com/joinchat/220856325C4d03f81958
♦️ درمان عفونت_معده♦️
♻️برای رفع عفونت معده کافیست👇
🔹نعناع
🔶آویشن
🔹پونه
🔶گزنه
✅مواد بالا را به نسبت مساوی به مدت 10 دقیقه دم کرده سپس با معده خالی بخورید
https://eitaa.com/joinchat/220856325C4d03f81958
🔻حجاب الزامی در دولت اسلامی:
معقولیّت مواجهۀ قانونی با اقلّیّتِ محض
🖋 مهدی جمشیدی
۱. مسئولیّت دینیِ حاکمیّت، منحصر به موارد «سلبی» و «حقوقی» نیست و نباید تصوّر کرد که دین از طریق «ممنوعیّت» و «مقابله»، نهادینه و درونی میشود، امّا سخن دربارۀ «کفایت مطلق و انحصاریِ سازوکارهای سلبی» نیست، بلکه بحث بر سر این است که چنانچه اقلّیّتی خواستند «فضای عمومیِ جامعه» را با ولنگاری و بیبندوباری در پوشش، مسموم و آلوده کنند، دولت اسلامی نباید به آنها چنین مجالی بدهد. اینکه باید مواجهۀ حقوقی باید «فرعی/ جنبی/ ثانوی/ متأخّر/ اقلّی» باشد، سخن دین است و انکارناپذیر، امّا مسأله این است که کسانی از اساس با هر نوع مواجهۀ قانونی و سخت مخالف هستند. دربارۀ همۀ ارزشهای اسلامی میتوان با این توجیه، هر گونه «بازدارندگیِ قهری» را نفی کرد. بنابراین، مسألۀ ما عبارت است از اثبات کارآمدی و مشروعیّت روشهای حقوقی و سخت به عنوان «روش ثانوی»، نه «روش اوّلی».
۲. شاید گفته شود که اگر در سنّت، مجازاتی برای بیحجابی در نظر گرفته نشده است، دولت اسلامی در زمانۀ کنونی هم مجاز به تعیین مجازات نیست. بنابراین، لحاظکردن مجازات برای بیحجابی در عرصۀ عمومی، مأخد اسلامی ندارد و ساختۀ نظام جمهوری اسلامی هست. اهل تحقیق گفتهاند که در سنّت، چنین مجازاتی وجود ندارد، امّا منابع دین ما، فقط سنّت نیست، بلکه اختیارات حاکم اسلامی دربارۀ وضع احکام حکومتی مبتنی بر مصالح جامعۀ اسلامی را نیز باید در نظر گرفت. بر فرض که شرع دربارۀ یک مسألۀ اجتماعی، حکم نداشته باشد، همیشه به «عرف» ارجاع داده نمیشود، بلکه ولیّفقیه بر اساس «مصالح»، تصمیم میگیرد و وجود مصلحت، نافی حکم اباحه است. «احکام حکومتی» در کنار احکام اوّلیّه و احکام ثانویّه، جزو احکام شرعی و مقدس هست. اگر «حکومت اسلامی» باید از «حرام اجتماعی» جلوگیری کند و اگر «کشف حجاب در عرصۀ عمومی»، حرام اجتماعی هست، روشن است که باید «الزام قانونی» و «مجازات رسمی» برای آن وجود داشته باشد. روشن است که اگر مصلحت، جنبۀ اجتماعی داشته باشد، حاکم اسلامی نمیتواند نسبت به آن، بیطرف و منفعل باشد، بلکه به سبب وجوه اجتماعی و عام، باید جانب مصالح عمومی و جمعی را بگیرد و آزادیهای فردی را محدود کند. فلسفۀ حجاب اسلامی نیز، حفظ «عفت» هست و چنانچه ولیّفقیه احساس کند که دشمنان اسلام از این طریق در پی زدودن عفت و حیا و پاکدامنی و اخلاق از جامعۀ اسلامی هستند، بهحتم باید امکانهای حکومتی را در جهت حفظ قوام و کیان جامعۀ اسلامی، بهکار بگیرد. در عمل هم مشاهده میکنیم که کشف حجاب، پیشدرآمدی بر ارتباطات نامشروع و سمپاشیِ ضدّفرهنگی در جامعه و راهاندازی موج اباحیگری و ولنگاری در جامعه هست. اگر به واقع در مسائل سیاسی و اجتماعی، تابع نظر ولیّفقیه هستیم، تکلیف روشن است: هم امام خمینی و هم آیتالله خامنهای، هر دو به الزام حکومتی برای حجاب در عرصۀ حکومتی حکم کردهاند. و روشن است که هر الزام حکومتی، جنبۀ قانونی دارد و قانون نیز با مجازات متخلف، گره خورده است.
۳. مخالفان حجاب الزامی، مخالفان «عقل سلیم» هستند، نه فقط مخالف «منطق دینی». عقل میگوید که «عفاف» بدون «حجاب»، ممکن نیست و «جامعۀ برهنه»، بهطور ضروری، «جامعۀ فاسد» نیز هست. در جایی که دلیل قطعیِ عقلی وجود دارد، حکم شرع، ارشادی است و عقل در تلقّی شیعی، حجیّت ذاتی دارد. انسان به طور طبعی میفهمد برهنگی، معارض با عفت است. در اینجا، شرع به کمک این درک اجمالی میآید و حد را تعیین میکند. پس اصل حجاب، فطری است و حد آن شرعی.
۴. دیگریِ محجبهها در جامعۀ ایران - یعنی بیحجابها - آنقدر اندک هستند که قدرت ایجاد «شکاف اجتماعی» ندارند. تصویر سازی مبالغه آمیز از این «اقلّیّتِ محض»، شرط واقع گرایی و صداقت علمی نیست، امّا اینان آنها را بخش عمدهای از جامعه معرفی میکنند و سپس «دو قطبی شدن جامعه» را ملامت می کنند؛ حال آن که اینان کمّیّتی ندارند که قطب بهشمار بیایند. نمیتوان با روایت، تصویر برهنه از زنان ایران ارائه داد. اکثریّت مطلقِ زنان ایران، عفیف و پاک و محجبه هستند. آری، بعضی از اینها «کمحجاب» و «شُلحجاب» هستند، امّا نه با «اسلام»، سرِ ستیز و ناساگاری دارند و نه با «انقلاب». فقط و فقط، عدّۀ بسیار کمی، لجوج و مغرض و بیماردل هستند و باید با آنها از طریق الزام و اجبار قانونی، مواجه شد. در این میان، اگر «خواص جامعه»، جانب دین پیامبر را بگیرند - نه اینکه در میانه بنشینند و بیطرف باشند - نه فقط هیچ گسل و گسستی شکل نخواهد گرفت، بلکه بی حجابها، وادار به تغییر پوشش خواهند شد. مسألۀ اصلی، سوگیریِ تشدید کنندۀ طیفی از خواص است که انگیزه ها و اندیشه های لیبرالی دارند و به اسلام از دریچۀ لیبرالیسم می نگرند.
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🔻واکنش به شایعه حضور جنگنده های صهیونیستی در آسمان ایران
🔹فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بدانند که در آسمان کشورمان نمیتوانند حضور پیدا کنند و اگر وارد این فضا شوند خارج شدنشان با خودشان نخواهد بود.
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
اقتدار ولایی
بانک جهانی گزارش داد:
دولت روحانی درآمد سرانه ملی ایرانیها را کمتر از نصف کرد/ سقوط ۴۰ پلهای ایران در رده بندی جهانی
درآمد سرانه ملی ایران در دولتهای یازدهم و دوازدهم بر اساس آمار بانک جهانی به کمتر از نصف رسیده و رتبه جهانی ایران از این نظر ۴۰ پله تنزل داشته است.
گروه اقتصادی-رجانیوز: آمارهای منتشر شده از سوی بانک جهانی نشان میدهد درآمد سرانه ملی ایران در دولت قبل به شدت کاهش یافته و طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ با شیب تندی، روندی نزولی به سمت پایین را طی کرده است.
بر اساس آمارهای این نهاد بینالمللی درآمد سرانه ملی ایران از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۳ روند صعودی خوبی را طی کرده و طی این مدت حدود ۶ برابر شده بود. درآمد سرانه ملی ایران در سال ۱۹۹۵ تنها ۱۲۹۰ دلار بوده که این رقم در سال ۲۰۱۳ به ۷۵۳۰ دلار رسید.
اما با روی کارآمدن دولت قبل درآمد سرانه ملی ایران شیب نزولی تندی را به سمت پایین طی میکند و طی سالهای فعالیت دولتهای یازدهم و دوازدهم به کمتر از نصف میرسد. درآمد سرانه ملی ایران در سال ۲۰۲۰ به ۳۳۷۰ دلار میرسد که این رقم کمتر از نصف درآمد سرانه ملی ۷۵۳۰ دلاری ثبت شده در آغاز فعالیت این دولت یعنی در سال ۲۰۱۳ است. بر این اساس دولت قبل درآمد سرانه ملی ایرانیها را به میزان ۵۵ درصد کاهش داده است.
بجز سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ که اندکی بر درآمد سرانه ملی ایران افزوده میشود در بقیه سالهای فعالیت این دولت شاهد سقوط درآمد سرانه ملی ایران هستیم. در سال ۲۰۱۴ رقم درآمد سرانه ملی ایران به ۶۹۶۰ دلار و در سال ۲۰۱۵ به ۵۷۱۰ دلار کاهش مییابد. در سال ۲۰۱۶ این رقم اندکی افزایش مییابد و به ۵۷۳۰ دلار و در سال ۲۰۱۷ به ۵۷۵۰ دلار افزایش پیدا میکند. سقوط درآمد سرانه ملی ایران در سال ۲۰۱۸ دوباره آغاز میشود و طی سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ به ترتیب به ۵۱۱۰ دلار، ۴۲۶۰ دلار و ۳۳۷۰ دلار می رسد.
بر این اساس ایران در سال ۲۰۲۰ از نظر درآمد سرانه ملی به ۱۴ سال قبل عقبگرد میکند و درآمد سرانه ملی در این سال تقریبا به سال ۲۰۰۶ میرسد. بانک جهانی درآمد سرانه ملی ۳۴۸۰ دلاری را برای ایران طی سال ۲۰۰۶ برآورد کرده است.
سقوط ۴۰ پلهای ایران در دره بندی جهانی کشورها از نظر درآمد سرانه ملی
در رده بندی جهانی نیز شاهد سقوط رتبه ایران از نظر درآمد سرانه ملی طی سالهای فعالیت دولت قبل هستیم. در سال ۲۰۱۳ که فعالیت دولت یازدهم آغاز شد ایران در جایگاه ۸۵ جهان از نظر درآمد سرانه ملی قرار داشت اما در سال ۲۰۲۰ به رتبه ۱۲۵ سقوط میکند که بر این اساس رتبه جهانی ایران از نظر درآمد سرانه ملی طی دوره فعالیت دولت قبل ۴۰ پله نزول داشته است
سوئیس با درآمد سرانه ملی ۸۲۶۲۰ دلاری در صدر رتبه بندی جهانی قرار گرفته است و لوگزامبورگ با ۸۱۱۱۰ دلار و نروژ با ۷۷۸۸۰ دلار به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفته اند.
✍پی نوشت: این جدول بانک جهانی است و نشان می دهد دولت احمدی نژاد بهترین دولت درآمد سرانه ملی است و ادعای کذب محمدعلی ابطحی و دیگر اصلاح طلبان را که دولت اصلاحات را بهترین دولت معرفی می کنند را افشا می کند
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
🌷 شهید همت:
🌿 #اخلاص یعنی پاک شدن درون، یعنی بیرون راندن هواهای نفسانی از ذات و قلب و از دل...
📚 کتاب طنین همت
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
به گزارش رجانیوز، به استناد آمار موجود در آمارنامه صنعت برق ایران، رکورد بیشترین ظرفیت اسمی نصب شده نیروگاههای کشور در طول یک سال تا پیش از این، به سال ۱۳۸۹ با اضافه شدن ۴۹۳۵ مگاوات به شبکه برق اختصاص داشت. این در حالی است که کمترین ظرفیت اسمی نصب شده در طول ۱۰ سال اخیر نیز با اضافه شدن ۹۴۳ مگاوات در سال ۱۳۹۴ در دولت یازدهم ثبت شده است.
این در حالی است که دولت سیزدهم طی یک سال اخیر موفق شده است ظرفیت تولید برق کشور را ۶۰۰۰ مگاوات افزایش دهد.
با توجه به رکود ۴۹۳۵ مگاواتی تولید برق در سال ۱۳۸۹، افزایش ۶ هزار مگاواتی تولید برق در یک سال اخیر در دولت سیزدهم رکورد ساخت نیروگاه در یک سال را تغییر داده است. مقایسه آمار ساخت نیروگاه طی یک سال ابتدایی دولت سیزدهم با کل عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم بیانگر آن است که تنها در یک سال دولت سیزدهم معادل ۸۰ درصد کل دولت دوازدهم و ۷۰ درصد کل دولت یازدهم ظرفیت تولید برق افزایش یافته است.
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
گفت و شنود
چی خوردی؟!
گفت: کفگیر مدعیان اصلاحات و روزنامه های زنجیره ای برای سیاه نمایی علیه ایران اسلامی بدجوری به ته دیگ خورده و به پرت و پلا گویی افتاده اند!
گفتم: مگر قرار بود غیر از این باشند؟! تقریبا همه مواضع آنها دقیقا و بی کم و کاست همان موضع آمریکا و اسرائیل بوده و هست. حالا چی شده؟!
گفت: یکی از همین روزنامه های زنجیره ای تیتر درشت زده بود که در سیل امامزاده داوود 200 نفر زیر آوار دفن شده اند و بوی تعفن منطقه را پر کرده است!
گفتم: اگر آن بندگان خدا زیر خاک دفن شده بودند که بوی تعفن نداشتند! مگر در قبرستان ها بوی تعفن می آید؟!
گفت: فردای آن روز نوشت اشتباه کرده 20 نفر بودند! و بعد معلوم شد 2 نفر بوده اند!
گفتم: ای عوام! خبر اول را برای انتشار در رسانه های دشمن نوشته بود و خبر بعدی را برای تبرئه خودش.
گفت: پس این حرف های مفت را، مفتی نمی زنند!
گفتم: افسر پلیس دهان آدمی که تلو تلو خوران راه می رفت بو کرد و گفت؛ عرق کوفت کرده ای؟! یارو گفت؛ نه قربان از بس حرف مفت زده ام دهنم عرق کرده!
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷
📌یک "توافق پایدار" چه شکلی است؟
🔹این ذات برجام است که در ازای معامله بازدارندگی اتمی، رفع بخشی از تحریمها را دریافت کنیم. به همین دلیل چه بخواهیم و چه نخواهیم نمیتوانیم دو جنبه امنیتی و اقتصادی برجام را از هم تفکیک کنیم.
واضح است که اگر قرار باشد که آمریکا برای خروج خود از توافق هزینهای ندهد، یک بار دیگر این کار را خواهد کرد و این همان درسی است که ما باید از یک بار خروج آمریکا از برجام میگرفتیم.
🔹حسن روحانی و جواد ظریف در اواخر دولت خود، برای توجیه اجرای یک طرفه برجام میگفتند که "هدف برجام از ابتدای هم نه رفع تحریم، بلکه دور کردن سایه جنگ بوده". همه اینها غیر مستقیم به این معنا بود که "توافقی که خود قرار بود سایه جنگ از سر ایران دور کند، خودش شده سایه جنگ و ایران این بار از ترس تهدید نظامی مجبور است که تعهدات خود را یکطرفه انجام دهد". در واقع برجام برای تنشزدایی بود، اما یک "تنشزدایی یکجانبه"؛ بستن دست و پا و مهار یک طرف یک مناقشه و آزاد گذاشتن طرف مقابل برای هرگونه اقدام تنشزا.
🔹چندی پیش یائیر لاپید در سخنرانی خود برای کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل، در سخنانی که نشریه اسرائیل هیوم آن را "پیامی زیرکانه به ایران" توصیف کرد گفته بود: حوزه عملیاتی ما هم قابلیتهای دفاعی و هم تهاجمی را شامل میشود، و قابلیتهایی که رسانههای خارجی تمایل دارند آن را 'قابلیتهای دیگر' بخوانند، و همین 'قابلیتهای دیگر' است که ما را زنده نگه داشته است.
به گفته تحلیلگران اسرائیل تا کنون از استراتژی "ابهام اتمی" استفاده کرده است.
از این گذشته، نشریه یدیعوت آحارونوت چندی پیش نوشت که "اکثر ژنرالهای ارتش اسرائیل با احیای برجام موافقند، چون فرصت برنامهریزی برای ضربه جدی به تاسیسات اتمی ایران را فراهم میکند"
🔹با همه این توصیفات، مشخص است که جنبه امنیتی توافق از جنبه اقتصادی آن بسیار مهمتر است و برای پایدار کردن توافق هم که شده نباید این "ابهام استراتژیک" را برای طرف مقابل به کلی از بین برد.
🔴@EqtedareVelaeii🇮🇷