فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ وقتی روحانی از فحش سیاسی اولاند، لذت میبرد و به پزشکیان تعارف میکند
🔰 حمید رسایی: سال ۹۸ بود که روحانی در گیلان با آب و تاب و افتخار گفت: «رئیسجمهور فرانسه به من گفت ما در سال ۹۱ تصمیم به جنگ با ایران داشتیم، انتخاب شما تصمیم ما را عوض کرد.»
وی در آخرین گفتگوی تلویزیونیاش باز هم این خاطره تلخ را یادآوری و به آن افتخار کرد! اکنون در ویدیوی حمایت از مسعود پزشکیان مجددا این خاطره تلخ را با افتخار نقل کرده!
این سخن اولاند در حقیقت یک فحش سیاسی به ریاست جمهوری وقت کشورمان بوده اما حسن روحانی آنقدر شیفته غرب بود که از این فحش سیاسی لذت برده! در حقیقت اولاند به روحانی گفته که ریاست جمهوری تو برای ما غربیها به اندازه حمله نظامی دستآورد داشته...
تکرار چندباره این سخن رییس جمهور فرانسه و افتخار به آن، اوج حقارت شخصیت حسن روحانی و وادادگی او در برابر غرب را نشان میدهد خصوصا که روحانی در برابر این ادعای بیشرمانه اولاند، هیچ پاسخ درخوری به او نداده و ظاهرا فقط کیف کرده است!
هرچند ادعای اولاند مبنی بر حمله نظامی، لاف در غریبی و لاف در بازار مسگرها بوده، چون بدیهی بود که در صورت چنین اتفاقی، با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه میشدند و به همین دلیل اساسا این ادعا جز یک بلف در برابر فردی که شیفته غرب بود، ارزش دیگری نداشت.
در حقیقت اولاند به روحانی گفته که ما بدون پرداخت هزینه انسانی و تلفات، بدون هزینه اجتماعی، بدون هزینه اقتصادی، بدون هزینه... با ریاست جمهوری تو به همه اهدافمان رسیدیم!
👈 آیا انتخاب پزشکیان هم به همین معنا خواهد بود!
✍حقارت و رسوایی حسن روحانی از زبان خودش
♨️در مورد پیام تبریک بیژن نامدار زنگنه به پزشکیان:
🔹مردم را زیاد ملامت نکنیم چون خیلی ها نمیدانند همین وزیر چه خسارتهای جبران ناپذیری بر کشور وارد کرد.
🔹حذف کارت سوخت توسط شخص زنگنه ۱۴۴۰۰۰ میلیارد تومان به اقتصاد کشور خسارت وارد کرد که وقتی دیدند قاچاق سوخت رسیده به ۲۰ میلیون لیتر در روز؛ مجبور شدند دوباره کارت سوخت را برگردانند.
🔹آقای زنگنه بهتر است در مورد قرار داد ذلت بار کرسنت و جریمه ۱۴/۵ میلیارد دلاری دادگاه لاهه علیه ایران؛ به ملت توضیح دهند.
🔹آقای زنگنه بهتر است در مورد عدم ساخت پالایشگاه ( گفته بودند: ساختن پالایشگاه کثیف کاریه ) و اجبار به وارادت بنزین از خارج توضیح دهند.
🔹آقای زنگنه بهتر است در مورد شایعه تولید آلودگی کردن همان بنزین اندک تولید داخلی و نیاز به واردات بنزین از خارج و اینکه شوهر خانم ابتکار و سایر نور چشمی ها در واردات بنزین چه نقشی داشتند و چه سودهای نجومی بردند؛ توضیح دهند.
🔹آقای زنگنه بهتر است در مورد فروش پالایشگاه کرمانشاه که به گفته مرحوم عادل آذر در حضور نمایندگان مجلس قیمت پایه آن سال ۹۶ به مقدار ۶۱۲ میلیارد تومان بوده ولی دوستان ایشان انرا به قیمت ۲۹۰ میلیارد تومان یعنی ۷۰٪ زیر قیمت فروخته اند؛ توضیح دهند.
🔹 اینها فقط چند نمونه کوچک از عملکرد یکی از وزیران خسارت بار دولت بنفش بود. وقتی ما اینها را به مردم نمی گوییم مردم حق دارند امثال زنگنه را انسانهای دلسوز بدانند. و وقتی آقای زنگنه با این همه تخلف راست راست می چرخد و همراه با قوه قضائیه به ریش امثال ما می خندد معلوم است که آقای زنگنه به خود جرات میدهد چنین پیام تبریک گستاخانه ای بنویسد و ۱۴ میلیون نفر جناح مقابل را افراطی؛ خشونت طلب؛ و جاهل بنامد. و همین....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢اعتراف ارتشبدقرهباغی وزیر کشور کابینه ازهاری در جلسه شورای امنیت ملی پیرامون کشتار مسجدگوهرشاد
🔻 در همین مسجد گوهرشاد مشهد ۳۵۰ نفر را به مسلسل بستند.
درباره انتخابات ۱۵ تیر
✍ مهدی عسگری
مرور پرسش اصلی:
درحالی که نیمی از مردم به پای صندوقهای رأی نیامدند، چه دلایلی باعث شد که همان ۵۰درصد مشارکت کننده، در انتخاب بین تداوم راه #شهید_جمهور و تداوم #دولت_روحانی گزینه دوم را ترجیح دهند؟
***
اینروزها درباره چرایی رفتار انتخاباتی مردم، دلایل گوناگونی، مطرح میشود بسیاری ازین مطالب، تنها به بخشی از ماجرا پرداختهاند، درحالیکه در این امر ذو ابعاد، باید مجموعهای از علل و عوامل مورد بررسی و دقت قرار گیرند. البته نه به قصد مقصرسازی و تقابل، بلکه به قصد ریشهیابی، عبرتجویی و اصلاح.
در اینباره موارد ریز و درشتی را میتوان برشمرد، همچون:
آرای قومیتی/ رقیبهراسی/ شرایط اقتصادی/ اشتباهات در طراحی کمپین تبلیغاتی و برخی اطرافیان نامزدها/ استفاده از روشهای زرد، هیجانی و پوپولیستی/ فعالسازی گسلهای اجتماعی، مذهبی و سیاسی/ تغییرات در سبک زندگی/ ایجاد دوگانههای مرتبط با فیلترینگ، برجام و آزادی بانوان/ ناتوانی در ادراکِ جامعه و برقراری ارتباط مؤثر با عموم مردم و جوانان/ تخریبها، تندرویها و سایشهای درونگفتمانی/ کاراکتر خاص و غیرانتخاباتی سعید جلیلی/ خودبسندگی، استغناء و سیاستورزی ناپختهی برخی مدعیان/ کم رونقی مساجد، تضعیف گروههای مرجع و...
از این میان، سهم هر موضوع نیاز به بررسی دارد و نمیتوان یک مورد را علتِ تامه ماجرا دانست. برخی موارد هم، مثل کم رونقی مساجد، بیش از آنکه علتِ ماجرا باشند، خودشان معلولِ این شرایط هستند!
آرای قومیتی نیز اگرچه مؤثر بوده است اما تمامکننده نبوده، چرا که در سال۹۶ نیز آرای روحانی در آذربایجان شرقی و غربی تقریبا ۲برابر رئیسی بود، در این #انتخابات اگرچه فاصله آراء بیشتر شد اما با لحاظ آرای خراسان بزرگ، تفاضل آرای قومیتی، علت تمامکننده در این انتخابات نبوده است.
همانطور که آرای #پزشکیان را نمیتوان با وجود مشارکت ۵۰درصدی، صرفا مرتبط با سبد رأی اصلاحطلبان دانست. کما اینکه وی بارها بر حمایت جمعی از حامیان #شهید_رئیسی و قالیباف از خودش تأکید کرد.
اگرچه طیف اصلاحطلب با تمام توان خود را به آب و آتش زد اما توفیق قابل توجهی در جلب فراگیر مردم نداشت و این نکته درجای خود نیاز به تأمل دارد.
این مهم را نیز نباید فراموش کرد که با تمام این موارد، فاصله پزشکیان با جلیلی کمتراز ۳میلیون رأی شد!
ومهمتر از اینها آن ۵۰درصد خاموش...
به هرحال اگر ریشهیابی موضوع را به سطح علتهای فرعی تقلیل دهیم، تحلیل و تدبیر درستی برای این وضعیت نیز نخواهیم داشت.
⚠️ دراینجا میخواهیم نکتهای را مورد توجه قرار دهیم که به نظر میرسد بستر اصلی برای رفتار انتخاباتی طبقه متوسط و محروم بوده است و سایر عوامل نیز در همین بستر، امکان نقشآفرینی مؤثر را یافتهاند.
واقعیت آن است که در دولت سیزدهم، با وجود تمام تلاشهای قابل تقدیر در حوزههای گوناگون از جمله در توسعه زیرساختها، تسویه بدهیهای دولت قبل، ارتقاء جایگاه در حوزه بینالملل و دیپلماسی اقتصادی و... درعین حال به دلیل تجویزِ نسخه شوکدرمانی در حوزه #ارز و بروز تورم سنگین بویژه در کالاهای اساسی (که مستقیما با سفره مردم ارتباط داشت) انتظاری که عموم جامعه از #دولتِ_مردم و دولتِ محرومین داشتند برآورده نشد و همین موضوع تبدیل به مهمترین اسلحهی سلبی در انتخابات اخیر شد، به طوری که هرگاه پزشکیان با سلاح گوشت ۸۰۰هزارتومانی و تورم کمسابقهی موادغذایی حمله میکرد، پاسخ درخوری دریافت نمیکرد.
درواقع همانطورکه رفتار انتخاباتیِ بخشی از جامعه با نگاه منفی نسبت به تداوم #دولت_روحانی شکل گرفت، جماعت بیشتری هم با رویکرد سلبی نسبت به ادامهی شرایط دشوار معیشتی، دست به انتخاب زدند. نگرانی مهمی که #جلیلی نتوانست آن را از مخاطبینش، برطرف کند.
وقتی در میان نامزدها، عزم جدی و برنامه روشنی برای مقابله با اقتصاد لیبرالی، سیاست گرانسازی و سیطره ابرسرمایهداران بر اقتصاد مشاهده نشود، طبیعتا نامزدی ترجیح داده میشود که لااقل در بیان دردهای مردم، بی پرده و شفاف، اعتراض مردم را نمایندگی میکند و در حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز نگاه بازتری دارد.
ازسوی دیگر علیرغم سیطره رویکرد لیبرالی بر اغلب اطرافیان دکتر پزشکیان، خود ایشان، در میان نامزدها، تأکید زیادی بر #عدالت، مقابله با نظام ناعادلانهی طبقاتی (بویژه در آموزش و سلامت) و مخالفت با شوکدرمانی داشت. تیپ ظاهری و رفتاری، نحوه بیان و لحن او نیز به مردم، احساس نزدیکی بیشتری را القاء و ارتباط عاطفی بهتری برقرار میکرد.
حال باید ببینیم در عرصه تصمیم و عمل چه اتفاقی خواهد افتاد؛ او چگونه میتواند تعارض بین رویکرد عدالتطلبی و صدای محرومان بودن را با نگاه کارشناسیِ حاکم بر اطرافش، تنظیم کند و در عمل کدام رویکرد غلبه خواهد کرد؟
#مهدی_عسگری 🇮🇷
کاهش شدید بدهی ایران در دولت شهید رئیسی
🔸اصلاحاتنیوز گزارشی منتشر و ادعا کرده دولت پزشکیان حداقل طی چهار سال آینده باید ۸۷۳هزارمیلیارد تومان بدهی بازمانده از دولت کنونی را تسویه کند.
🔸بنده توضیحی نمیدهم فقط نمودار صندوق بینالمللی پول را میگذارم تا بدانید سه سال پیش غربگراها چه بدهیای تحویل دولت رئیسی دادند و ایشان چه تحویل آنان داد!
✍ سیدمحمدحسین راجی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 قسم وفاداری مسعود رجوی در برابر صدام حسین: «والله در میان عرب و عجم، دوست و همدمی نزدیکتر از مجاهدین به خود نخواهید یافت.»
🔸این ویدئو توسط سازمان اطلاعات عراق از یکی از جلسات فوق سری مقامات امنیتی عراق با گروهک تروریستی مجاهدین خلق به صورت مخفیانه ضبط شدهاست.
در ماجرای کمبود برق
📸 وقتی جای بدهکار و طلبکار عوض میشود
🔸با یک نگاه به نمودار سمت چپ میتوان به وضوح کمکاری دولت روحانی در ساختِ نیروگاه متوجه شد.
🔸دولتی که در نیروگاهسازی هم منتظر غرب بود و در انتها دستش در پوست گردو باقی ماند.
🔸اما دولت شهید رئیسی پس از آنکه بر سر کار آمد با زنده کردن ظرفیتهای خوابیده صنعت برق، در همان سال اول رکورد افزایش ظرفیت سالانه برق پس از انقلاب را شکست.
🔸واضح است که کمکاری ۸ ساله را نمیتوان در ۳ سال جبران نمود.
📸 دولت شهید رئیسی با بدهی ها چه کرد؟
🔸در دولت روحانی، نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی به شدت رشد کرد.
اما در دولت سیزدهم با کاهش در صورت کسر و افزایش در مخرج کسر، روند نزولی این نسبت را به وضوح نشان می دهد.
این دولت منابع زیادی را صرف بدهی های دولت قبل کرد.
۱. کل اوراق منتشره توسط دولت سیزدهم ٧٢٩ همت و بازپرداخت اصل و سود اوراق در این دولت ٤٩٩ همت است. ۳۳۴ همت یعنی ٤٦ درصد از اوراقی که در دولت سیزدهم منتشر شده صرف بازپرداخت اوراق منتشره در دولت دوازدهم گردیده است.
۲. از سوی دیگر ۱۸۳ همت از مانده تعهدات فعلی (۸۷۳ همت) به طور مستقیم مربوط به اوراقی است که در دولت دوازدهم منتشر شده است.
۳. بنابراین از ۸۷۳ همت مانده تعهدات ۵۱۷ همت (۱۸۳+۳۳۴) یا به عبارتی ۶۰ درصد مربوط به دولت دوازدهم و ۳۵۶ همت (یعنی ۴۰ درصد) مربوط به دولت سیزدهم است.
.
چرا شعار یاحسین، میرحسین
در ستاد پزشکیان، منافقانه است؟
🔻همراهی، وقتی صادقانه و پسندیده است که توام با همدلی باشد؛ و گرنه، نفاق و دورویی و دغلبازی است. مثل برخی مدعیان حمایت از پزشکیان که در همایش ستاد های انتخاباتی وی، شعار «یا حسین، میرحسین» دادند!
🔹اولا وابستگان سازمان منافقین و بهائیت و نظایر آنها در روز عاشورای سال ۱۳۸۸ و در اوج فتنه انگیزی، به موکب ها و پرچم های عزا حمله ور شدند و کف و سوت زدند و حرمت عاشورای حسینی را شکستند.
🔻این اقدام خباثت آمیز، به قدری افکار عمومی را جریحهدار کرد که طومار فتنه سبز را با تظاهرات گسترده مردمی، در روزهای ۸ و ۹ دی در هم پیچید.
🔹به همین علت هم، برخی اصلاح طلبان، به دروغ ادعا کردند حرمت شکنان، نه حامی موسوی، بلکه عناصر نفوذی و مهره نهادهای امنیتی بودند(!) اما با این وجود، میرحسین موسوی، همان حرمت شکنان را مردم خداجو خواند! موسوی در فتنه ۸۸ تا پایان در نقشه آمریکایی انگلیسی و صهیونیستی نقش آفرینی کرد.
🔻ثانیا برخی حاضران و سهم خواهان در ستاد پزشکیان در حالی سعی می کنند او، و میرحسین موسوی را یکی کنند که موسوی، انتخابات را تحریم کرد و حاضر نشد از پزشکیان حمایت کند و به او رای بدهد. دقیقا مثل موضع رژیم آمریکا و گروهک های سلطنت طلب و سازمان منافقین.
🔹ثالثا منافقین، در حالی شعار یا حسین، میرحسین دادند که فتنه سبز ، ماهیتی کاملا ضد اسلامی داشت. در این باره «مجید محمدی» از اعضای حلقه کیان (یکی از چند حلقه سازمان آشوب در سال ۷۸ و ۸۸) و فعال در فتنه سبز اواخر مهر ماه ۱۳۸۸در وبسایت رادیو فردا نوشت:
🔻«اعضای جنبش سبز میخواهند با شورت کوتاه و تاپ بیرون بیایند، سینه بزنند و اگر هوس کردند، لیوان شرابی بنوشند... آنها روزه خواری میکنند و نصرمن الله و فتح قریب سر میدهند. در نماز جمعه با کفش و به صورتی مختلط پشت سر هاشمی نماز میخوانند و جای صلوات، سوت و کف می زنند»؛
🔹اما همین فعال فتنه، ۴ آبان ۱۳۸۸ اعتراف کرد: «اسلامگرایی، جدیترین مانع و مخاطرهبرانگیزترین مشکل در برابر جنبش سبز است. ریشههای فرهنگی و اجتماعی که به تأسیس و تداوم جمهوری اسلامی منجر شدند هنوز در جامعه ایران زندهاند. آنچه خطر جدی است، نام جمهوری اسلامی نیست بلکه اسلامگرایی است که در ایران قوی است. در ضرورت جدی گرفتن و اهمیت آن همین بس که بیش از سه دهه، حکومت را سر پا نگه داشته است. این ایدئولوژی از نفس نیفتاده و بر زمین زدن و ضربه فنی کردن آن، کاری است بس دشوار. نقطه حساس و بنیادین جمهوری اسلامی نه مقام ولی فقیه یا شخص خامنهای، بلکه اسلامگرایی است»
14.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نقشه حجاب ممنوع، فکر استعماری، سرنیزه رضاخانی
🔸رهبر انقلاب: شخصیتهای فرهنگی معروف زمان رضا شاه، مثلاً علی اصغر حکمت -اینها چهرهها هستند دیگر- در قضیهی کشف حجاب نقش ایفا کردند، نقش استعماری ایفا کردند، یعنی آن پشت جبههی حقیقی رضا شاه اینها بودند. رضا شاه تفنگ دستش بوده و اینها کسانی بودهاند که فکر میساختند و به رضا شاه جهتگیری میدادند که او تفنگ را کجا به کار ببرد. به نظر من این شخصیتهای فرهنگی خیلی مؤثرند، چهرههای اینها شناخته بشود.
🔸رضاخان فقط یک سفر خارجی رفت و آن هم به ترکیه بود در زمان آتاترک. آنجا زنهای بیحجاب را آوردند به او نشان دادند. ایدهی بیحجابی را به او تزریق کردند و بعد این دُور و بریهایش گفتند راه تمدن و اینها همین کاری است که آتاترک کرده و از آن وقت او به فکر فرو رفت و مقدماتش را شروع کرد. بعد ۱۳۱۴ دیگر اجباری شد اما قبلاً چیزهای دیگری بود. ۱۳۹۶/۱/۸
کیهان بررسی کرد
🔰 گزارش «اسب زینشده» چرا مدعیان اصلاحات را به هم ریخت؟!
🔸گزارش مستند کیهان با عنوان «اسب زینشده زیر پای دولت چهاردهم؛ آنچه شهید رئیسی به پزشکیان تحویل میدهد» در دو روز اخیر، اردوگاه مدعیان اصلاحات را به هم ریخت، دلیل اصلی این عصبانیت آنان، بیان واقعیتهای مستدل و مستند آنچه دولت سیزدهم به دولت بعد تحویل میدهد برای ثبت در تاریخ و جلوگیری از بهانهگیریهای پیشینی آنان در قبال ناکارآمدی احتمالیشان است.
🔸افتخار جبهه انقلاب به دولت سه ساله شهید رئیسی درست در مقابل شرم مدعیان اصلاحات در برابر عملکرد روحانی در طی هشت سال، به خوبی دلیل این عصبانیت مدعیان اصلاحات و رسانههای زنجیرهای آنها را نمایان میسازد.
🔸در قاموس مدعیان اصلاحات اگر شهید رئیسی دستاوردی داشته همه عوامل در آن دخیل و رئیسجمهور و دولت بیتاثیر بودند و در برابر اگر برجام به عنوان تنها برنامه دولت بدون برنامه روحانی با شکست روبهرو شد، این بار همه مقصرند جز روحانی و امیرکبیرهای خودخوانده آن دولت.
🔸نامه ظریف به شهید رئیسی در روز پایان فعالیت دولت دوازدهم درباره ناکامی در ورود واکسن، عدم موفقیت دولت دوازدهم در پیوستن به شانگهای و بریکس، عدم موفقیت دولت روحانی در حل مسئله قطع ارتباط با عربستان، عملکرد تأسفبار وزارت نفت دولت روحانی در موضوع پرونده گازی با ترکمنستان، گوشهای کوچک از واقعیاتی است که مدعیان اصلاحات عامدانه به آن اشاره نمیکنند.
🔸مدعیان اصلاحات و ورشکستگان دولت روحانی شاید فراموش کردهاند که محمود واعظی، رئیس دفتر وقت رئیس جمهور در تاریخ 9 مرداد 1400 در پاسخ درخواست بودجه از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان داشت که: «همه موجودی خزانه بر اساس درخواست های جناب عالی (نوبخت) تخلیه شده است موجودی وجود ندارد.»
نقشه استعمار برای زنان - بخش سیزدهم
🔰 تجربه سودان: انحطاط زنان برای ادامه غارت منابع
👤 #سید_محمدحسین_راجی
🔸سودان، کشوری مهم و سرشار از منابع نفتی و معدنی، در شمال آفریقا واقع شده است. در سال ۱۹۷۹ رئیسجمهور این کشور با شوروی قطع رابطه کرد و کمپانی نفتی دولتی کشور آمریکا، یعنی شورون را، برای توسعه صنعت نفت سودان، وارد این کشور کرد. در سال ۱۹۹۲، شورون امتیازات نفت سودان خود را فروخت.
🔸زمینههای متعددی برای دشمنی آمریکا با سودان وجود دارد که عمدتاً مربوط به دوره سیساله رهبری عمرالبشیر (از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۹) میباشد. این زمینهها عبارتند از:
۱. دستیابی به منابع و نفتی سودان، بهویژه با عنایت به روابط نزدیک چین و سودان و همچنین قراردادهای نفتی میان این دو کشور
۲. وجود منابع سرشار معدنی و به صورت ویژه طلا
۳. گرایشهای سوسیالیستی عمرالبشیر و مخالفت وی با سرمایهداری
۴. همسویی عمرالبشیر و ملت سودان با آرمان فلسطین، جمهوری اسلامی ایران و همچنین مواضع ضد اسرائیلی این کشور
🔸همین موضوعات باعث شد تا آمریکا و غرب برای پیشبرد منافع خود در این کشور از ابزارهای مختلفی مانند حقوق بشر و بهخصوص حقوق زنان به بهانه قوانین شریعت اسلام در حوزه پوشش استفاده کنند.
🔸برای مثال حضور زنان تحت طرح «نه به سرکوب زنان» در سال ۲۰۰۹، با شعار «آزادی، صلح، عدالت (حریه، سلامه، عداله)» بسیار مؤثر بود. این کمپین با اجتماع زنان سودانی برای ابراز همدردی با لوبنا احمد حسین، که به خاطر پوشش خود دستگیر شده بود، آغاز شد.
🔸ایالات متحده علاوهبر کمکهای مالی به سازمانهای فمینیستی کشورهای آفریقایی، از طرق مبادی غیررسمی مانند بنیادهای خیریه همکار سازمان سیا مانند بنیاد راکفلر، بنیاد فورد، موقوفه کارنگی و بنیاد «جامعه باز» متعلق به جورج سوروس، نیز به طرح استراتژیک برای زنان در شاخ آفریقا کمک کرد.
🔸با وجود همه اقداماتی که دولت انتقالی سودان داشته است، باز هم آمریکاییها منفعت خود را در بیثباتی در سودان میدانند و در سال ۲۰۲۳ زمینه تجزیه سودان را توسط گروهکهای تروریستی فراهم کردند. برای نمونه پایگاه هوائی وادی سیدنا یک فرودگاه نظامی در ۲۲ کیلومتری شمال خارطوم در سودان است که توسط ایالات متحده ایجاد گردیده است. پس از آغاز درگیری سودان در سال ۲۰۲۳، بسیاری از نیروهای غربی از آن برای منافع خود استفاده کردهاند. این منفعتطلبی آمریکا باعث مداخله نظامی در منطقه شده و شرایط نامناسبی را برای زنان در حوزه آموزش و بهداشت ایجاد کرده است.
https://kayhan.ir/001Dr4