نحوع ثبت نام و نصب پنل خورشیدی
راهنمای دریافت مجوز از سایت satba.gov.ir
میزان برق تولیدشده توسط نیروگاههای خانگی خورشیدی، بستگی به عواملی چون میزان تابش خورشید، موقعیت جغرافیایی و کارایی پنلها دارد و در حال حاضر وزارت نیرو، هر کیلووات ساعت برق را ۳۰۰۰ تومان میخرد.
پس از ثبت نام و تأیید مدارک متقاضی نصب پنل خورشیدی، اداره برق نسبت به احراز مالکیت محل نصب و سقف ظرفیت انشعاب اقدام میکند و مجوز اولیه صادر میشود. پس از آن بین شرکت توزیع برق با متقاضی قرارداد ۲۰ساله خرید برق به قیمت تضمین شده توسط دولت امضا میشود.
پس از آن پیمانکار، تعیین میشود تا کار را شروع کند، پس از نصب و راهاندازی، پیمانکار، موضوع را به شرکت برق اطلاع میدهد تا نسبت به قرائت کنتورها اقدام کند و صورت حساب صادر شود. البته اگر برق تولیدی را خودتان مصرف کنید، برقتان رایگان است و مازاد آن را دولت میخرد. با این حساب برای فروش برق مازاد، باید نیروگاه خانگیتان قابلیت اتصال به شبکه سراسری برق را داشته باشد.
چگونه مجوز بگیریم؟
متقاضیان باید به اداره برق مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند یا بهصورت آنلاین از طریق مراجعه به سایت شرکت ساتبا به نشانی satba.gov.ir این کار را انجام دهند. گام بعدی این است که متقاضیان باید مالک باشند و اگر هم زمینی دارند که برق ندارد، کافی است سند مالکیت و کارت ملی مالک را ارائه دهند و اگر هم میخواهید روی پشت بام، پنلها را نصب کنید، قبض برق را همراه داشته باشید.
چقدر مساحت لازم است؟
بستگی به این دارد که چه نیروگاهی بخواهید در پشت بام احداث کنید؛ بهطور مثال برای نصب یک نیروگاه ۵کیلووات ساعتی، دستکم ۵۰ تا ۶۰مترمربع مساحت مفید لازم است، چرا که هر کیلووات ساعت، ۱۰تا ۱۳مترمربع مساحت مفید نیاز دارد. البته زیاد هم نگران نباشید چرا که میشود روی دیوارها و حیاط خانه هم پنل نصب کرد. قبل از هر اقدام باید با یک مشاور مورد تأیید وزارت نیرو صحبت کنید، چرا که محاسبه دقیق فضای مورد نیاز بسته به راندمان پنلها، محل نصب، فاصله ردیفها، شیب زمین و … متفاوت خواهد بود، اما در یک برآیند کلی، یک پنل خورشیدی با ظرفیت یک کیلووات در اغلب نقاط جغرافیایی ایران سالانه ۱۵۰۰کیلوات ساعت برق تولید میکند
برآوردها درباره قیمت احداث نیروگاه خورشیدی متفاوت است، اما تخمین زده میشود که یک نیروگاه خورشیدی ۵کیلوواتی با دلار ۸۰هزار تومانی حدود ۲۰۰میلیون تومان هزینه در بر دارد.
دقت داشته باشید که وام ۴درصدبه مشمولان و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد پرداخت میشود. به این ترتیب این وام به کسانی تعلق میگیرد که بتوانند از کمیته امداد، بهزیستی، سازمان اوقاف و خیریه، حوزه علمیه، شرکت شهرکهای صنعتی، بسیج سازندگی، استانداریها، سازمان حفاظت محیطزیست، بنیاد برکت و خیرین مدرسهساز مجوز بگیرند.
# کارگروه انرژی
# کاشانیهای خارج از شهرستان وخارج از کشور
فهرست مدارک و اطلاعات متقاضیان سرمایهگذاری نیروگاه های خورشیدی
1- احراز توانمندی متقاضی برای سرمایهگذاری، متناسب با ظرفیت مورد درخواست و حداقل به میزان ۵۰ مگاوات
2- پیشنهاد نحوه تأمین مالی (خطوط اعتباری چین و یا تسهیلات صندوق توسعه ملّی)
3- انتخاب و اعلام چگونگی فروش و یا مصرف برق حاصل از احداث نیروگاه بهصورت شفاف و بر اساس یکی از روشهای فروش برق در ۱- بازار بورس سبز، ۲- تهاتر و مصرف صنایع،۳- مصرف رمزارزها، ۴- صادرات برق (با احداث خطوط انتقال جدید) و یا سبدی از موارد اشاره شده
4- اعلام آمادگی رسمی متقاضی مبنی بر توانایی تأمین هزینههای ریالی طرح اعم از سهم آورده، هزینههای بازرگانی و مهندسی و سایر هزینههای مرتبط با فرایند تأمین مالی و سرمایهگذاری (مطابق ضوابط و مقررات)
5- ارائه نامه اعلام علاقمندی بانک عامل برای پذیرش طرح
6- ارائه شیوه و مستندات تأمین وثائق و تضامین موردنیاز از سوی متقاضی برای اخذ موافقت و پذیرش طرح از سوی بانکهای عامل
7- معرفی شرکتهای همکار داخلی و یا خارجی برای طی نمودن فرایند تأمین مالی، تأمین تجهیزات و احداث نیروگاه
8- معرفی اراضی تحت مالکیت متقاضی (در صورت وجود)
ساتبا آمادگی دارد تا پس از دریافت مدارک و موارد عنوان شده و پس از بررسی و ارزیابی مدارک، شرایط مشارکت متقاضیان در این اقدام ملّی را در چارچوب قوانین و مقررات فراهم نماید و در صورت نیاز، نسبت به تسهیل مقررات نیز مبادرت ورزد.
تبصره: دارندگان قراردادهای معتبر از محل ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر نیز مجاز به اقدام از طریق بند "الف" بغیر از ارائه پیشنهاد درخصوص بند3 می باشند
اقداماتی که متعاقب تأیید مدارک توسط ساتبا صورت خواهد پذیرفت به شرح ذیل است:
فهرست اقداماتی که از سوی ساتبا در راستای تسهیل و تسریع در فرایند سرمایهگذاری انجام خواهد شد.
1- همکاری با متقاضی در انتخاب زمین و اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح
2- همکاری در اخذ مجوز اتصال به شبکه از شرکت توانیر
3- صدور پروانه احداث
4- همکاری با متقاضی در اخذ مجوز زیستمحیطی
5- انعقاد قرارداد با متقاضی بر اساس رویکرد اتخاذی– (موضوع بند 4 بند الف فوق)
6- همکاری در تنظیم مدارک بهمنظور اخذ مجوز شورای اقتصاد
7- همکاری در اخذ تسهیلات از صندوق توسعه ملّی (در صورت انتخاب متقاضی برای استفاده از این روش)
8- همکاری با متقاضی بهمنظور اخذ مجوزهای لازم برای تأمین تجهیزات موردنیاز طرح
ضمناً، به اطلاع میرساند «ستاد طرح تسهیل و جهش سرمایهگذاری» ساتبا آماده دریافت اسناد و مدارک متقاضیان از طریق ایمیل سازمانی به نشانی Satbasetad@Satba.gov.ir
است. همچنین جناب آقای مهندس آرش امیدی بهعنوان مجری طرح تسهیل و جهش سرمایهگذاری، با تلفن 02188071664
آماده تشکیل جلسات مرتبط و همکاری با متقاضیان خواهد بود.
# کارگروه انرژی
# کاشانیهای خارج از شهرستان وخارج از کشور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا